- 12 Kasım 2010
- 2.932
- 16.932
- 408
- 40
- Konu Sahibi Varolmayan
Ama o zaman bu dediğiniz gibi davranmayacaktınız. Eşiniz ve sizin normal bir evliliğiniz yok ki daha önceki konuda da yazdım. Sizin önce bunu kabullenmeniz lazım. Siz öyle her söylenene inanmışsınız eşinizin maddi imkanları biraz gözünüzü kamaştırmış akıllı davranmamışsınız, mesela şu eşinizin ailesine ait kız kardeşinin çalıştığı sigorta işi; adam ilerde sıkıntı olur diye kendi oğluna malvarlığı vermemiş üstüne size verir mi. En fazla oğlu gibi sizide asgari ücretli çalışan olarak gösterirlerdi. Kim gelinini yok yere şirkete ortak eder. Kaldı ki eşiniz sizi maddi yönden rahat ettiriyormuş. Bence siz öncelikle maddi yönden eşinize ya da ondan alacağınız nafaka ve tazminata güvenmekten vazgeçin. Eşinizin maddi imkanlarını kendinizi geliştirmek için kullanın. Dil ya da diller öğrenin okulunuzu dört yıllığa tamamlayın ve iyi kötü bir işe başlayın. Birde eşinizin onca yaptığı şeye ve arkadaş çevresinin sizi yok saymasına rağmen siz sanki normal evli gibi davranınca adam size saygı duymuyor. Sanki parası için herşeyi kabul edeceğinizi düşünüyor sizde işle ilgili ona soru sorunca bu tepkisi ondan bence. Tamam eşinize küs kalmayın ama her şeyi yok sayıp normal evli gibi davranmayın. Görevlerini yerine getir ama eşine işle ilgili hiç birşey sorma kendi hayatını kurtatmaya bak, bunuda eşinden alacağın paraya güvenerek değil kendini geliştirerek yap. Birde eski unutamadığı kız arkadaşının durumu kendi gibi iyi sanırım yurt dışına çıkıp kolejlerde okuduğuna göre, eşinize onun aşkı gerçek sizinki para yüzünden gibi geliyorda olabilir sonuçta zengin ve dediğinize göre yakışıklı olmasına rağmen o kadın onu reddedebiliyor ama sen her yaptığına eyvallah ediyorsun gibi duruyor okuyunca. Bunu yapma tamam boşanma ama herşey normalmiş gibi davranma o seni yok sayıyorsa sende onu yoksay kendine odaklan.Açık sözlü olacağım; bunca varlıklı insanlardan beş kuruş dahi alamadan boşanmak istemiyorum.
Benim ilk görüşmeye başladığımız zamandan itibaren alırsak 5 yılımı çaldılar. Tamam bu süreçte rahat bir hayat yaşadım ama anladım ki huzur olmadıktan sonra o rahatlığı yaşayamıyorsunuz.
Benim yaşadıklarımın da bir bedeli olmalı ve bunu bana ödemeliler. Belki beni istemeseler çok daha mutlu hayatım olacaktı? Belki başkasıyla tanışacaktım?