Eşe saygı...

su_ltan89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2016
509
203
Kizlar acil cevaplariniza ihtiyacim var.soru basit,kadın kocasına nasıl saygı gösterir? Evliyim iki evladım var.bazi yanlislarim oldu eşime eskiden.ona saygı duymadığını söylüyor.aslinda biraz haklida.bencil biriyim çocuklar önce sonra kendim en son eşimi düşünürüm.fazla uzatmak istemiyorum.tek istediği saygı yi nasıl verebilir,gösterebilirim?
 
Bilemedim ki bacım 🤭 saygının kullanma kılavuzu yoktur ki açıp okuyup uygulayasın. Bir insanın o kişiye saygısı yoksa ne yapsan bos. Içinden gelmeli istemeli hakettiğini bilmelisin ki saygı gösteresin. Ya da hakediyordur ama sen bencilsindir. Bu durumda ortak noktanın bulunması ikinizin elinde. Bir de zaten erkekleri memnun edemezsin. Hem kendisine hem ailesine karşı bir hazır ol da durmadigim kalıyor da yine yaranamıyorum 🤷🏼‍♀️
 
Eşime yanlışlarım oldu demissiniz ama onları detaylı söylememissiniz. Neden sizin saygı gostermediginizi dusunuyor. Aileyle mi problem yaşadınız mesela? Ona çok mu karışıyorsunuz, evde davranışlarınız ona karşı soguk mu? Sizden bir şey istiyor önemsemiyor musunuz?

Ve tüm bunlarla birlikte bu davranışları siz ondan görüyor musunuz? Çünkü saygı karşılıklı olur. Ve birçok alanda olur. Birinin ailesine saygı duymak, hayatına, işine, arkadaşlarıyla ilişkisine, kendisine.

Mesela karşınızdaki insan arkadaslariyla gorusmek istiyor ama siz kıskanclik yapıp, onla gorusmeyeceksin diyorsaniz mantikli bir sebep yokken. Karsi tarafin arkadaslik iliskisine saygı duymamış olursunuz.

Ya da işten yorgun geliyor. Yorgun oldugunu söylüyor. Aman ne iş yapiyorsun ki zaten, gibi bir tavra giriyorsanız. Yaptığı ise saygi duymuyorsunuz demektir.

Ailesinden rahatsız oluyorsanız. Ailesine saygı duymuyorsunuz demektir.

Esinizle öncelikle sorunun kaynagını öğrenmeli. Öyle çözmelisiniz
 
Sorununuz saygı değil. Bencillik. Önce çocukları sonra kendimi sonra eşimi düşünürüm demek bencilliktir.

Örneğin eşi ağır işte çalışan bir ev hanımı olsam sabah ona kahvaltı hazırlamak için uykumdan feragat ederim

Gece geç saatte gelip erken işe gidiyorsa çocuklara geç saate kadar ses yapmayın derim.

Ve haftasonu herkes evde ise bugün beni şımartın kahvaltılar sizden derim

Çocuklar hasta ise TV başından kalkıp çocuklarla ilgilenmesini beklerim ...

Özetle hayat dengedir ve sizin sorununuz bencil olmak gibi görünüyor. Bu da kolay değişmez
 
Öncelikle saygı hakedilir.
Saygıyı hakeden bir insan mı?
Evet öyle ama pislik bende diyorsanız eğer saygıyı haketmeyen sizsiniz.
Tatlı tatlı yaşamak zor değil aslında bir taraf pislik yapmıyorsa eğer..


Neyse nasıl saygı duyulur? Mesela..
Her gün erken kalkan uykuya hasret adama izin gününde verimli uyku ortamı oluşturarak,
Eve misafir kabul etmeden evvel ona danışarak ( ortam yaşam alanı çünkü),
Ona iyi gelen hobilerine engel olmayarak...

Örnekler çoğaltılabilir.
 
Benim için saygının ilk adımı esinize hitap sekliniz ve onunla konuşma biçiminiz. Hoş olmayan hitaplar ve cümleler kullanmamakla baslayabilirsiniz. Mesela emir verir gibi istemek hoş değil rica etmek tercihiniz olsun birşey isterken. Ya da onun sizden ne gibi talepleri var ise yapılabilir mantıklı olanları uygulamanız olabilir
 
Ama senin yaptığın normal degilmi? İlk önce çocuklar, sonra kendin sonra eşin. Benim için normal. Erkekler için de önce çocuklar, sonra eşi, en sonunda kendisi. Eger eşin gentlemen se. Biz cocuklar küçükken mesela bir yere eğlenceye, yazın sokak tiyatroları olurdu çocuklar için, gidersek, karnımız acıktığım zaman biz otururdu, eşim gidip bir stand dan yemek alırdı bize, önce çocuklara getirirkoyardi önlerine yiyecek içecek, sonra bana, enson kendine. Bana karşı saygı göster diye bir tartışma bilmiyorum ama kadınlara karşı saygı çok olurdu. Meselaa ana katiyyen bir şey tasittirmazdi. Sen 2 tane çocuk taşıdın karnında 9 ay, sonra kucağında, simdi rahat edeceksin derdi ve ogluma da böyle örnek oldu. Oğlum 4 yaşında, ben onunla alışverişe gidince, alışveriş sepetini yerlerde sürükledi 😂, ben taşıc am diye. Ve kasaya kadar o sepeti ite ite gelirdi. Ve haftada en azından bir defa, çocukları ne güzel egitttigimi, benimle gurur duyduğunu hep söylerdi. Buna saygı denilir. Tabi sende eğer içinden geliyorsa, eşine bir kaç güzel şeyler söyle. Ben mesela eşime, eger dünyada men of the world seçilse, Ben seni her sene, seçerim derdim. Annem mesela babama, evin kocaman direği, her şeyi bu sırtında taşıyor, benim dağ gibi kocacicigim derdi. Esasinda annem babamdan daha kuvvetli, yani içinden kuvvetli bir kadındı. Ama hiç belli etmezdi babama. Bunlara saygı denir benim için ama, sevgi de varsa. İçinden geliyorsa. Ben mesela köpeğimle ormana gezmeye çıkınca çok kişiye rastlıyorum ve biraz dikilip konuşuyoruz, sohbet ediyoruz, zamanımız olmayınca, gülümseyip selamlasiyoruz, birbirimizi sevip saydığımız için ama bir kadın var, onu görünce sade ben deği, bütün köpekli tanıdığım kafalarını oburtarafa çevirip, kadını görmemiş gibi yapıyoruz. Cünkü saygımız yok o kadına, köpeğini öbür köpeklerle oynatmıyor, birbirlerini koklamaya izin vermiyor, hayvanına yerleri koklamaya izin vermiyor, bunlar köpekler için çok önemli şeyler olduğu halde. Biz de kadını saymıyoruz.
 
- Ben yerine biz diye düsünmek
- Saygisiz ve kirici laflar etmemek. Karsindaki insanin gönlünü hos tutan sohbet etmek
- Esin verdigi emeklere saygi duymak. Ben esime devamli "Allah senden razi olsun. Iyi ki benim esimsin. Iyi ki cocuklarimin babasisin" derim, cünkü tüm cabasi bize. (Oda bana söyler)
- Esim hakkinda ailelerimizin yaninda kötü konusmam, kötü konusulmasina müsade etmem. Evimizin icinde aramizda olanlari disari tasimam.
- Esimin fikirlerini önemserim. Illaha benim dedigim olacak diye bir tutumum yok . Orta yolu bulmaya calisiyoruz.
- Esim benim aileme saygi gösterdigi gibi bende gösteririm.
- Esimin hoslanmadigi davranislarim varsa (mesela küsme huyum vardi) onlari düzeltmeye gayret ederim.

Aklima simdi gelen bunlar
 
X