Elbette zor değil bir bardak su vermek. Yanlış anlama dediğim gibi seni yargılamıyorum. Özellikle sordum hamileliğin riskli miydi diye. Ama olaya iki taraf açısından bakmaya çalışıyorum. Şöyle düşün gelinin sana gelmiş, başka bir şehirden gelebilmiş yani ama bir bardak suyu kalkıp almıyor. İnsanlar her zaman sizinle empati kuramayabilir, sizin hissettiklerinizi hissedemeyebilir. Siz de aynı şekilde her zaman karşınızdakiyle empati yapamayabilirsiniz. Bir de bu tip kaynana, görümce, gelin, elti ilişkilerinde daha evlilik başlamadan ön yargılar başlıyor ve biz evliliğe o önyargılarla giriyoruz. Ve ufak sorunlar büyüdükçe büyüyor. O gün görümcenle nasıl konuştum bilmiyorum ama yeni verdiğin bilgiler doğrultusunda kendimi yine onun yerine koyuyorum. Kardeşimin karısı beş haftalık hamile olsa ve hamileliği riskli olsa, 'abla kalkmaya bile korkuyorum bi bardak su verir misin' diye sorsa elbette bırak suyu tuvalete giderken bile yardımcı olurum. İşin o kısmı ayrı. Dediğim gibi kaynananın yaptığı ayrı bir terbiyesizlik. Ne olursa olsun insan 'eşek gibi geleceksin' dememeli. Ama bence git ve eşin de yanında olsun. Hatta annesine belli etsin aranızdaki konuşmayı bildiğini ve senin yanında olduğunu.