vallaha canım benim annem de babamdan kalan maaşla geçiniyor ben ona harçlık vereceğime o bana veriyor eşimin de haberi oluyor son zamanlarda ben de eşime dedim bak sıkışığız borç var her zaman gönderme olmaz sıkışınca göndermesine ebir şey demiyorum annesidir elbette yollayacak ama canım her sormama bir eksik şu eksik bu eksik oo oğlunun parası olsa oturduğu evi yıktırıp yenisini yaptıracak biz evliyken o evi yenilemek için eşim 10 bin tl çekmiş evliliğimizde bitti o kredi 1.5 yıllık evliyiz ben bazen düşünüyorum çocuk da olsa sıkışır mıyız gerçi ALLAH büyüktür diyorum kaynanam bana diyor ki ama işte kız anneleri beşiği alır falan diyor benden beşik bekleme demeye çalışıyor annem de olsun da ben alırım beni beşikle mi korkutuyorlar diyor
Nedense erkek anneleri genelde ogullarindan surekli bir bveklenti icinde oluyorlar
Benim kv de emekli maasi var evi var
Biz dugunden ciktik tutmus evinin pimapenletini yaptirmis
Eee tabiki kim odedi bunca borcun icine esim tabuki
Diger 3 cocugundan hic birsey beklmemez ama esimden surekli bir beklenti icinde bende buna deliriyorum
Dugunde taktigi bilezik bile esdimin aldigi ve borcunu bizim odedigimiz bilezik
Elbisesini esim almis
Ben sonradan duydum tabiki ve cok sinir oldum
Donumuza kadar birc var kv min umrumrunda degil
Kizinin yanina gidecek ucak bileti esimden
Memlekete gidip gelrken otobus bileti esimden
Digerlerinin durumu hep yok onlara yazik bize kazik
Bende bu duruma sinir oluyorum ama esim yapiyo
Ama kv derki ben;esim icin bir kurusunu gormedfim der
Gelde dellenme jafayi yeme ve kv ni sev
Biz eltimiyiz acabakesinlikle olmalı ben ona bir şey demiyorum ben de kendi adıma ya evde halı bolluğu var kaynanam oğullarına diyor ki
merhaba hanimlar,
merak ediyorum dusuncelerinizi.
Esinizin ailesinin durumu iyi, kvalidenin kendi maasi yok ama kocasi iyi para kazaniyor, istedigi gibi alir, giyinir, gezer, tozar. luks bir semtte yasar.
boyle bir durumda esiniz annesine harclik verirse rahatsiz olmaz misiniz?
Esime bir kere rahatsiz oldugumu belirttim, bir daha da hayatta demem. Kendisi bilir.
biz ikimizde maasliyiz, evin ihtiyaclarini bende karsiliyorum, en az onun kadar. Kendimi de tamamen kendim gecindirirm.
bizde rahatca geciniyoruz kendimize gore, ama bu annesine harclik verebilmesi anlamina mi gelir? Ben daha iyi yasayabilmemiz icin calisiyorum, calismasam rahat gecinemeyiz diye. Ama o ortak gelirimizden annesine verirse, benim annemin gunahi ne? onun da ihtiyaci hic yok benim parama, ama bende vereyim o zaman? ki vermem de sacma bir durum :/
alemsiniz :) aldigimiz maaslar cok abarti degil, toplam eve giren para 4 bin civari. herseyimiz var cok sukur, hepsini de tabiki ailelerimiz yapti. ama kendileri varlikli olduklari icin yaptilar tabiki. Parasi olmayan nasil yapsin.Özel olmayacaksa.
Eşinizin ve sizin maaşınız ne kadar.
Annesine ne kadar sıklıkta ve ne kadar para gönderiyor.
Evlenirken size karşı neler yaptılar.(Hem kendi hem eşinizin ailesi)
Ev ve arabanız varmı.
Ailenize siz harçlık veriyormusunuz.
canim senin ailenin ihtiyaci var ki veriyorsun. biraz daha iyi sartlarda yasamalari icin. bizde oyle degil ki, zaten rahat rahat geciniyorlar, anlattim ya :) bir de kazandigimiz para oyle cok etrafa dagitilacak kadar cok degil. niye gelecegimiz icin biriktirmeyelim?Bende her ay olmasa bile 2-3 ayda bi 300 - 500 TL verdiğim oluyor.
Babam emekli annem ev hanımı ben eşime de söyledim Allah bana ömür verdiği sürece anneme maddi manevi yardımcı olucam diye. Ne yaparsam yapayım anne baba hakkı ödenmez.
Bence buna takılmayın.
İhtiyacı olur yada olmaz. Müdahale etmeyin. Evet şimdi zorunuza gidebilir. Ama kimse yaşattığını yaşamadan ölmez. Sizin de evladınız size yapar bunu. O zaman anlarsınız belki.
merhaba, iste dusunun ben sikismayalim diye babamin parasini harcarken, esim annesine para veriyor. simdi siz, esimin annesine para vermesini dogru buldunuz ama benim babamin parasini harcamami mi yanlis buldunuz :)Konu sahibi burada önemli olan husus; eşiniz annesine bu parayı her ay mı veriyor, yoksa ayda yılda 1 kez mi veriyor?
Eğer her ay annesine bu kadar büyük bir meblağ veriyorsa haklısınız. O parayı köşeye koyup, kendi çocuklarınız için birikim yapabilirsiniz. Ama eşiniz ayda yılda bir kez annesine 500TL veriyorsa bence bunu sorun etmeyin.
Para yardımı yada bir nevi hediyeleşmek için ailelerin durumunun kötü olması gerekmez bence.
Sonuçta anne oğlunu evlendirirken maddi yardımı yapmış. Eğer eşinizin ailesi durumu iyi olmasına rağmen siz evlenirken yardımcı olmasaydı, bu düşüncenizde haklısınız diyebilirdim.
Ayrıca maddi olarak sıkıntı da olmamanıza rağmen, sıkışmayın diye babanızın kredi kartından alışveriş yapmanızı hoş bulmadım.
Not: Babanızın maddi durumunun iyi olması bu fikrimi değiştirmiyor.
evt öyle ve başkalarına düğüne nişana mesela 20 tl getirene 40 götürüyor 50 götürüyor sonra para bitti diyor ama annem bana bir tencere tava alsın gözü onda kalıyor anlamadım gittiKız anneleri genelde hep verici oluyor zaten..
Her ay verilmesi gereken bir para değilmiş aslında. Borç var üstelik.
Arada gönül alsa ve ihtiyacı olsa tabiki sizde birşey demezsiniz. Maaş gibi olmuş.
Anne bu anne ne olur verse, o yaşa getir büyüt sonra elin kızı oğlu annene harçlık verme desin! Yazık ki ne yazık, anne hakkı verilen üç beş kuruşla ödenir mi, bende anneyim iki oğlum var korkuyorum böyle düşünenleri okudukça...
Konu sahibi sizde annenize verin vermediğiniz hata.
yan evet de, biz ihtiyaci olmayan ailelerimize vermek yerine, kendi cocuklarimiz icin biriktirsek daha iyi degil mi ? bu arada 50-100 konu edilmez, 300- 500- 700 diyelim.
bence cocuklar ailelerinden degil, aileler cocuklarindan mesuldur. ben boyle dusundum hep.
Anne bu anne ne olur verse, o yaşa getir büyüt sonra elin kızı oğlu annene harçlık verme desin! Yazık ki ne yazık, anne hakkı verilen üç beş kuruşla ödenir mi, bende anneyim iki oğlum var korkuyorum böyle düşünenleri okudukça...
Konu sahibi sizde annenize verin vermediğiniz hata.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?