ya siz de verin eşit şekilde annenize kararlaştırınmerhaba hanimlar,
merak ediyorum dusuncelerinizi.
Esinizin ailesinin durumu iyi, kvalidenin kendi maasi yok ama kocasi iyi para kazaniyor, istedigi gibi alir, giyinir, gezer, tozar. luks bir semtte yasar.
boyle bir durumda esiniz annesine harclik verirse rahatsiz olmaz misiniz?
Esime bir kere rahatsiz oldugumu belirttim, bir daha da hayatta demem. Kendisi bilir.
biz ikimizde maasliyiz, evin ihtiyaclarini bende karsiliyorum, en az onun kadar. Kendimi de tamamen kendim gecindirirm.
bizde rahatca geciniyoruz kendimize gore, ama bu annesine harclik verebilmesi anlamina mi gelir? Ben daha iyi yasayabilmemiz icin calisiyorum, calismasam rahat gecinemeyiz diye. Ama o ortak gelirimizden annesine verirse, benim annemin gunahi ne? onun da ihtiyaci hic yok benim parama, ama bende vereyim o zaman? ki vermem de sacma bir durum :/
bende buna şaşırdım konu sahibinin dediği gibi 500 - 600 az buz para değileşinizin vermesinden ziyade annesinin almasına şaşırdım.çünkü ihtiyacı yokmuş.
benim annem asla almaz.ihtiyacı olsa bile almaz.
olsa ben de daha fazla ver derim ama ben sıkışıkken kendi eksiklerini söyleyip durması zor sanki ben değilde o genç o gelin insan evladının sıkışık olduğunu anlamaz mı? bebek istiyorum mesela ALLAH hayırlısını sağlıklısını versin herkese tabii ki yakın arkadaşlarıma dedim çocukların küçüklerini vermeyin dursun size güveniyorum giydiririm ben dedim bunu desem aaaaaaaaaaaa ne gerek derler ben sadece halden anlamadıklarına kızıyorum yoksa hediye falan hiç boş gitmiyorum kayınvalideme ama azcık anlasın borcum bitince zaten daha fazlasını yaparım az bekle dedikçe hemen olsun istiyor her şeyi ben o kadar heveslenemiyorum her şeye altınlarımı bile 3 ay takamadımKızmam. Bizzat ben teşvik ediyorum.
olsa ben de daha fazla ver derim ama ben sıkışıkken kendi eksiklerini söyleyip durması zor sanki ben değilde o genç o gelin insan evladının sıkışık olduğunu anlamaz mı? bebek istiyorum mesela ALLAH hayırlısını sağlıklısını versin herkese tabii ki yakın arkadaşlarıma dedim çocukların küçüklerini vermeyin dursun size güveniyorum giydiririm ben dedim bunu desem aaaaaaaaaaaa ne gerek derler ben sadece halden anlamadıklarına kızıyorum yoksa hediye falan hiç boş gitmiyorum kayınvalideme ama azcık anlasın borcum bitince zaten daha fazlasını yaparım az bekle dedikçe hemen olsun istiyor her şeyi ben o kadar heveslenemiyorum her şeye altınlarımı bile 3 ay takamadım
vallaha canım benim annem de babamdan kalan maaşla geçiniyor ben ona harçlık vereceğime o bana veriyor eşimin de haberi oluyor son zamanlarda ben de eşime dedim bak sıkışığız borç var her zaman gönderme olmaz sıkışınca göndermesine ebir şey demiyorum annesidir elbette yollayacak ama canım her sormama bir eksik şu eksik bu eksik oo oğlunun parası olsa oturduğu evi yıktırıp yenisini yaptıracak biz evliyken o evi yenilemek için eşim 10 bin tl çekmiş evliliğimizde bitti o kredi 1.5 yıllık evliyiz ben bazen düşünüyorum çocuk da olsa sıkışır mıyız gerçi ALLAH büyüktür diyorum kaynanam bana diyor ki ama işte kız anneleri beşiği alır falan diyor benden beşik bekleme demeye çalışıyor annem de olsun da ben alırım beni beşikle mi korkutuyorlar diyorDevam edecektim yazıma , cevap basa basmış oldum , vakit bulamadım dönmeye.
Ama herkesin durumu , şartları, düşünceleri farklı tabi.
Siz birikim yapmak istiyorsanız ve maddi durumlarının iyi olduğunu düşünüp vermek istemiyorsanız eşiniz size saygı duymalı.
Yine benim düşüncem, ne kadar veriyor bilmiyorum fakat durumları ii olsada o annesine vermesiyle başka bir görevini yerine getirmiş oluyor aslında.
Yani oğlunu evlenene kadar büyütmüş, şimdide ondan destek alması hakkı.
Eğer illaki hoşlanmıyorsanız , sizde her ay annenize / kardeşinize belli bir miktar vereceğinizi söyleyin. İster verin ister vermeyin; vermezseniz bir hesapta biriktirin. Uc beş ay ses çıkarmazsa hakkaniyetli bir insanmış demek ki, ses çıkarırsa hesabınızı ona söyleyip empati kurması için yaptığınızı anlatırsınız.
Yuhhhhhhhher zaman ayni parayi mi veriyor bilmiyorum. Ama en son verdigini bildigim, kisin soguk zamanlarinda 3+1 evimize odedigimiz dogalgaz parasi carpi 2, az bise de diil yani..
coook ii anladm seni ben bende olsam canim cok skilirdi hatta cilgina dönerdmEger bu dusundugum, yanlis - kotu bir dusunceyse, kendimi sizler araciligiyla terbiye edebilmek icin actim konuyu.
o yuzden herkesin fikrine saygiliyim.
Annelere yardim edilmesinden yanayim ben her zaman. Yani ihtiyaci olan anneye ben evimi de acarim, butun bakimini da ustlenirim, ister benim ister esimin annesi olsun. cunku ikisini de neredeyse esit seviyorum. Kvdemde son derece iyi bir annedir. benim takildigim nokta baska seyler, anlayan anladi beni :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?