Eşi asker olan bir kadın arkadaşım var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kadifekafa

Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2024
70
100
8
25
Kızlar merhaba,
Ben birisiyle tanışmaya başladım. Annesiyle annem tanışıyor uzaktan. Neyse çocuk kriterlerimi büyük oranda sağlıyor. Ama kafama bi şey takılıyor. Dün mesajlaşırken askerliğini yaptın mı diye sordum. Ben pandemi zamanı covid geçirdim doktor da muaf etti beni dedi ama şimdi iyiyim dedi. Pandemi zamanı böyle şeyler oldu mu hiç bilginiz var mı? Ya da ne yapmalıyım öneriniz var mı? ben başka bir hastalığı var da benden mi saklıyor diye düşünüyorum. Hasta olabilir bu doğal bi şey ama benden saklamaya hakkı yok.

Abla galiba 1834836369 tane konu açacaksın. Malamat oldun. Bence Google'a Covid askerliğe engel mi yazsan bile çıkar. Besbelli buz gibi bir yalan. Fakat belki çekindiği bir hastalığı vardır. Onu da anlamak gerekir.
Ahahah ben çok panik biriyim kafama takılınca çözmeden duramıyorum rahatsız ettiysem kusura bakmayın :) yazdım ama bi sonuç bulamadım tanıdığım da yok asker o yüzden buraya yazayım dedim

Ahahah ben çok panik biriyim kafama takılınca çözmeden duramıyorum rahatsız ettiysem kusura bakmayın :) yazdım ama bi sonuç bulamadım tanıdığım da yok asker o yüzden buraya yazayım dedim
Aslında o an 'covid askerliğe engel değil ki' diyerek yem atsaydın o an doğrusunu söylemek zorunda kalabilirdi. Ya da öyle bir durum varsa o anki gerekçelerini açıklayabilirdi.

Bir arkadasimin Goz tembelligi var. Yani köre yakin gorme becerisi. Buna ragmen senede 1 saglik kontorlune gidiyor ve curuk raporu yenileniyor. Oyle covid oldum askerlikten muafim olayi yok yani.

Ha belki bu bilgi onda yoktur. Bir gun ansizin bir gbt de asker kacagi olarak alir gotururler

Öyle bir şey varsa dahi bir suresi oluyor. Galiba 6 aydı. 6 ay sonra tekrar çağırıyorlar… kuzenim kilodan gidemiyordu. Olması kilodan da değil bak, muaf edecek kilonun 40 kilo üstündeydi. 6 ay sonra mı ne tekrar çağırdılar. E 6 ayda 40 kilo vermeye imkan var mı ? Yok. Ama gene de tekrar çağırdılar sağlık durumu düzeldi mi diye. Haliyle kilo vermemişti. Hatta üstüne almış. 50 kilo üstü vardı. 6 ay sonra bir daha çağırdılar… bu şekilde 3 defa çağırdılar sağlık kontrolüne. Düzelmemişti yani. Onun üzerine , her hastaneyi de kabul etmeyip bir hastane adı verdiler. 3 çürük raporundan sonra. Heyete çıktı. 5 bölümde mi ne doktorlar onayladı. (Ki kilo sınırını aşmasına rağmen, bir doktor gidebilir dese kıllık yapsa mecbur gidecek) istedikleri 5 bölümden mi ne işte gidemez raporunu aldıktan sonra, heyet raporunu çıkarttıktan sonra askerlikten çürük raporunu anca aldı…

Yani bu onun dediği gibi, bir doktorun demesiyle ya da 1 seferlik gitmekle olacak bir şey değil. 2 seneye yakın sürüyor. Bütün bölümlerden de neredeyse geçiyor. Apaçık yalan söylüyor sana

Yalan, o zaman millet boşuna bedelli parası ödedi. Herkes covid olmuştu muaf olurlardı.

E devletten askerlik muaf belgesi çıkar. Ona söyle göstersin.

Bir ihtimal, kovid sırasında ciğerleri etkilenmiştir. Askerlik için sağlık kontrolünde bu ciğerleri etkilendiği için muaf tutulmuş olabilir.

Ama muaf olduğuna dair belge vardır, o belgede neden muaf tutulduğu yazar. Göz hastalıklarında genellikle muaf veriliyor.

Dedem ve Babam emekli asker
Asla böyle bir şey askerliğe engel değil
Kendisinin bariz bir hastalığı vardır ve sırf bu yüzden çürük raporu verilmiştir bunu senden saklıyordur
Covid zamanı abimde eşimin kardeşi de askere gittiler
Tamda abimin gidişi covid geçirdikten 3 buçuk hafta sonraydı hatta
Öyle bir şeyi normal vatandaşta bilir
Büyük ihtimal sakladığı hastalığı var
Ya da numaradan çürük almak için akıl hastası gibi davranmıştır (ki askeriyede komutanlar artık böyle numaraları yemiyorlar)
ve bence askerlikten kaçan biriyle olmaz
Benim dedemde babam da askerlik bir erkeğin evinden çıkıp büyümeye başladığı ilk yerdir derdi
Askere gidince biraz olsun prenseslikten sıyrılıyorlar iyide oluyor.

Lütfen açtığınız diğer konudan devam ediniz ve başlıklara acil vb içerikler girmeyiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…