• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi asker olan var mı ?

Üç bin tl için mi:0 bu para için yapılabilecek birşey mi bu yazdığınız beni çok sasirttı ve üzdü bu vatan hepimizin ve bu durumda dahada çok gitmek istemeli ve gerçekten yaptıkları karşısında 3 Bin hiç birşey
Kızlar hak veriyorum size oda öyle söyledi askerde olmasa sivildede olabilir ölümün nerden geliceği belli olmaz dedi ki bugün kaza ile biri ölmüş eğitimde ;( bende tamam dedim bakalım yaza düğün yapıcaz inşallah bir kaza bela olmazda şu pis teröristler yurdumuzu terk eder askerlerimiz sağ salim gelir ;(

Ahh ahh tam benim konum vallahi bende konu açmamak için kendimi zor tutuorum . sevgilim uzman çavuş kara kuvvetlerinde kasımın ortasında ilk tayın yeri siirt merkez olarak çıktı memnunduk çünkü listedeki en iyi yer siirtti . Siirtte göreve başladı annem babama anlattı şubat tatilinde söz yapacaktık hava güzelleşince nişan yaz sonu düğün mezuniyetimi bekliyorduk aradan 15 gün geçti ırak başikaya görev çıktı 6 ay burda konu açtım hatta . Iraga gittiler 1. hafta saldırı oldu benden gizledi 2. saldırı çok büyüktü söylemek zorunda kaldı bırak ıstersen dedim düşündü ve ölümün her yerde olduguna karar verip vazgeçti şimdi 2. aynımız doldu ırakta off diyorum susuyorum inan her gün aglamaca her an huzursuzluk özlemenin önüne merak geçti çok kötü çok :mad:
Canım benim ya çok zor dimi Rabbim hepimizin yardımcısı olsun beklenen içinde bekleyen içinde oldukça zor Ertelediniz dimi nişan düğün falan ?

Bizde doğudayız eşim astsubay,kaç yıllık uzman çavuş? kafasına göre birakamaz ki..önceden 1 yıl görev yapıp devlet dairelerine geçiş yapılıyordu şimdi yeni kanunda 7 yıl dolmadan birakamiyor..
Benimki şuan eğitimde yakın zamanda bitiricek ilk etapta 2 yıl sözleşme yapıyorlar sonra isterse 5 yıla tamamlayıp batıya falan gidiyorlarmış zaten bugün söyledi bırakmıcam son kararım dedi bende bişey diyemedim bugün anlattıklarjndan sonra

Bende yolladım eşimi dualarla korkuyla evet bende onu kaybetmekten korkuyorum 2 aydır yoktu on gün izin verdiler ve yine gidecek ne zaman gelir Allah bilir ama gururluyum ben vatanım için gidiyor benim önceliklerim var önce vatan o gitmezse bu gitmezse kim gidecek
Doğuda mı görev yapıyo acaba eşiniz sizde onunla gittinizmi ?

başka bir imkanı varsa gitmesin. benim eşim de asker elimden gelse bir daha yollamam neler çektiğimi ben bilirim 2 yıl. batıda kimsenin umrunda değil bizler çektiğimizle kalıyoruz. yarı maaşını alsın ama evinde olsun.
Konuştum ama yok yapıcam dedi artık daha fazla açmıcam elimden gelen tek şey dua etmek olucak Allah o teröristleri yerle yeksan eder inşallah

Kesinlikle ben eşime destek olurum hep. bi kızım var baba delisi bi buçuk yaşında simdi vakit geçiriyorlar babası gidecek korkusuyla adamı lavaboya bile göndermiyo geldiğinde yarım saat inmedi babasının kucağından bişe demiyo yüzünde bi tebessüm iki günümüz kaldı şimdi ve bende hamileyim doğumumdada yanımda olamıycak 3 ay ve tek başıma yapacağım doğumumu buna rağmen üzülmemeye ve destek olmaya çalışıyorum
Canım Ne kadarda güçlüsün helal olsun sana ☺️ Rabbim yeni doğacak bebeğine sağlık sıhat versin bende senin gibi desteek olcam bundan sonra elimden başka bişey gelmez

demin baktım haberlere terör var yazmışsın da hiç haberin yok muydu? seçimlerden sonra yapılan operasyonlarda (Haziran-Şubat) yaklaşık 700 terörist öldürüldü. Şehit sayısını da TSK açıklamaz. Ama her gün en az 1 tane şehit geliyor o kadar alıştıkki...
Haberlere bakıyorum ama özellikle tunceliyi fazla duymamıştım

CAnım benim eşim de polis bende ogrenciyim adanada bir bebeğim var. Eşimin bu sene tayini çıktı tunceliye. Ben de şimdi onun yanındayım tatile geldim. Adanadan ağlaya ağlaya gondermistik. Bırak falan demiştik. Burası öyle korkulacak kadar değil hatta adanadan daha rahat. Gelecek yıl lojman çıkarsa ben de burdaki üni ye geleceğim. Sen rahat ol dua et ki hakkari sirnak çıkmamış.
Gerçekten mi ya bende öğrenciyim o yanıma al dedi okulu ama ben bilemedim orası karışıktır diye hangi bölümdensin canım ya birde tunceli tam olarak nasıl ta nette baktım ama pek bişey bulamadım Biz bu yaz düğün yapıcaz o yanıma gel dedi ama ben tedirgin olduğum için gelmiyim okulumu bekleyelim o arada bem gidip gelir arada yanında kalırım dedim ama daha kesin değil bu fikir

Allah aşkına bırakın vatan sevgisi olayını. Tabi ki 3000 tl. Kolay mı sanıyorsun arkada kalan yetimlerin hayatını. Eşimde asker hemde tankçı. Eli muhtaç bu işi yapıyor. Bi iş bulsam hemen çıkıcam diyor. Şuan istanbul görev yeri. Benim memleket yani. Doğu çıkınca bırakırım diyor. 3000 tl için ne seni ne çocuklarımı götürürüm diyor.

Ben vatansever bi insanım. Eşimde öyle. Ama eşime birşey olursa, kendimi geçtim iki yavrum ne olacak. Biraz önce şehitleri ve eşlerini izledim. Ağla ağla helak oldum. Biri daha iki aylık kızını bile görmemiş. Peki ne uğruna gitti. Pkk denilen itlerin pususuyla... daha çok yazardımda ban yerim. Neyse yaaa
Evet kesinlikle öyle bende her gördüğümde üzülüyorum onca şehit verdik o kahrolası teröristler yüzünden şuan bile duygulanıyorum gözümün önüne gelince Rabbim askerlerimize yardım etsin ...

Hiç de değil. Ben vatanımı çok seviyorum. Ama..... Asla ama asla çocuklarımla doğuya gitmem. O ateşe atmam yavrularımı. Eşim tankçı yani sadece sınırda görev yapıyor. Önceden şırnak da ve hakkaride 8 yılını geçirdi. Doğu görevi çıksa ya şırnak ya da hakkari olacak. Çünkü sınırda tankçılar olur genelde.

Giden gider, kalan kalır. Ama konu sahibesinin seçeneği varsa seçsin. Son 4 senede eşimin iş arkadaşları hep işi bıraktı. 18 kişi. Sence zevkinden mi bıraktı. İşini bulan bırakıyor.

Orda olan garibanlara oluyor. Niye zengin bebeler iyi yaşasın diye.

Bugun o anne ağlarken, şehit eşi yani 2 aylık kızımı göremedi diye yakardı. Eee hadi... sen söyle napıcak bu kadın. Onun yerinde olmak ister miydin. Vatan sağolsun. Sagolsun da gencecik fidanı verdi toprağa. Kızını bile koklamadı.

Allah aşkına geç. Eşim anlatıyor neler olduğunu. Savaş olsa vatan millet sakarya der ben bile giderim. Bu savaş değil. Bu hainlerin oyunu, pususu. Yok yere gidiyor hepsi.

Pkk nın başı mecliste. Hdp ye oy veren ünlüler gazeteciler tv ciler var. Ne entrikalar dönüyor görmüyor musun.

Yok kızım yok.... ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar....

Eşim görevdeyken öldüm öldüm dirildim. Bunu kaç eş çekiyor kaç anne çekiyor biliyorsun.

Sana bir soru; sen hiç zengin bir şehit ya da siyasetçinin oğlunun şehit olduğunu ya da bi popçunun şehit olduğunu gördün mü?????

Göremezsin. Parası olan bu işi yapmazzzzzzz.....
Yazının altına imzamı atarım gerçekten çok haklısını canım benim gerçekten çok zor ...

Kızlar şimdi asıl duruma gelelim ben konuştum oda sonuna kadar yapmayı düşünüyor ve bende destek olucam artık.. Biz bu yaz düğün yapıcaz. Bu arada ben öğrenciyim daha üni bitmedi 5 seneden beri beraberiz haliyle artık beklemek istemiyor neyse sevgilim üniyi düğünden sonra tunceliye almamı istiyor bense kararsızım zira orası pekte sakin gözükmüyor terör falan korkuyorum haliyle birde tek başıma olacağım orda.. Bende şöyle bişey önerdim düğünü yapalım ama ben kaydımı almıyım tatillerde falan sık sık gidip gelir kalırım yanında dedim bu süre zarfında hem görev süren dolar hem benim okulum biter diye bi görüş ortaya attım yorumları alayım kızlar ...

Benimde eşim asker . denizci. Doguya gitme gibi bir durumumuz olmamasına rağmen askerlik her zaman zordur der . seni çok iyi anlayabiliyorum . birakma gibi bir durumu varsa bıraksın zor meslek gerçekten .

Gerçekten mi ya bende öğrenciyim o yanıma al dedi okulu ama ben bilemedim orası karışıktır diye hangi bölümdensin canım ya birde tunceli tam olarak nasıl ta nette baktım ama pek bişey bulamadım Biz bu yaz düğün yapıcaz o yanıma gel dedi ama ben tedirgin olduğum için gelmiyim okulumu bekleyelim o arada bem gidip gelir arada yanında kalırım dedim ama daha kesin değil bu fikir
Canim ben hemsirelikte yim. Evet okul sitesinde pek birşey yok. Ben öğrenci işlerini arayacağım. Sen hangi üni. Hangi bolumdesin?

Eşim polis.. Şu an hem okuyorum hem hamileyim hem kpss sınavına çalışıyorum. Rabbim onları korur. Vadesi dolan şehitlik mertebesine ulaşır. Terör olayları var diye asker polis evlenmesin bekar mı kalsın. Evlendikten sonra sen ayrı o ayrı için nasıl rahat edecek ? Bence sen sevgilin için değil kendin için korkuyorsun.

Siz bu adamla sevgili olurken mesleğini bilmiyor muydunuz zorluklarıni bilmiyor muydunuz
böyle düğün yaklaşınca mi aklınıza geldi
ben olsam okulum bitene kadar evliliği ertelerim
Tunceli'de üniversite okumak mi başka yerde üniversite okumak mi cevap çok açık değil mi

Kesinlikle ben eşime destek olurum hep. bi kızım var baba delisi bi buçuk yaşında simdi vakit geçiriyorlar babası gidecek korkusuyla adamı lavaboya bile göndermiyo geldiğinde yarım saat inmedi babasının kucağından bişe demiyo yüzünde bi tebessüm iki günümüz kaldı şimdi ve bende hamileyim doğumumdada yanımda olamıycak 3 ay ve tek başıma yapacağım doğumumu buna rağmen üzülmemeye ve destek olmaya çalışıyorum
Zor canım çok zor benim eşim iki yıl vanda 5 yıl siirtte yaptı şimxi batıdayız tekrar doğu tayincisi olduk insan tükeniyor psikolejisi bozuluyor param az olsun kafam rahat olsun artık diyorum ölüm heryerde ama göz göre görede ateşin altına yollamak insanın zoruna gidiyor

H
o zaman herkes bıraksın . kimse gitmesin doğuya kimse de polis ,asker , jandarma olmasın . yahu bu vatan vatan . diğer kısımda haklısınız geride kalanlara çok zor . biz de her akşam bekledik acaba ne zaman haber gelicek diye gayette biliyorum geride kalanları ,kolay da sanmıyorum ama bırakın vatan sevgisi olayını demek bence çok yanlış .
Herkez tükendi artık canım benim eşim hayat arkadaşım olmadıktan sonra yavrularım yetim kaldıktan sonra ne yapayım yeter yaaa emrediyorlar oturdukları koltuklardan senin benim garibin muhtaçların sayesinde bu vatan ayakta duruyor zengin züppelerine hiç birşey olmuyor onların keyfi için bizim canlarımız gidiyor birazda onlar savunsun vatanı biz yedi buçuk yıldır yaptık doğu görevi bu sene tekrar doğuya gideceğiz psikolejim bozuldu yaaa tükendik artık

Arkadaşm bende geçen yıl Tunceli'deydm 1, 5 yıl kaldk orda hatta ordaki üniversiteyi de gördüm sinavlara girdm ama bir sıkıntı yasamadm çünkü o zaman terör yoktu şuan da ordaki arkadaşlarla görüşüyorum eşleri sürekli göreve gidiyormuş bazen evde bazen yok her an Diyarbakır a gitme ihtimalleri var gerçekten sabır gerektiren bir meslek her an herşeye hazır olman lazm, yeri gelecek yalnız kalacaksın günlerce, carsiyi pazarı unutacaksn zaten gezecek pek biryer de yok, sadece arkadas ceevren olur o sekilde gezersiniz,sabırlı olman lazım, güçlü olman lazm, bence kendini bunlara hazırla şimdiden Allah tüm asker eşlerine sabır versin...

Kızlar şimdi asıl duruma gelelim ben konuştum oda sonuna kadar yapmayı düşünüyor ve bende destek olucam artık.. Biz bu yaz düğün yapıcaz. Bu arada ben öğrenciyim daha üni bitmedi 5 seneden beri beraberiz haliyle artık beklemek istemiyor neyse sevgilim üniyi düğünden sonra tunceliye almamı istiyor bense kararsızım zira orası pekte sakin gözükmüyor terör falan korkuyorum haliyle birde tek başıma olacağım orda.. Bende şöyle bişey önerdim düğünü yapalım ama ben kaydımı almıyım tatillerde falan sık sık gidip gelir kalırım yanında dedim bu süre zarfında hem görev süren dolar hem benim okulum biter diye bi görüş ortaya attım yorumları alayım kızlar ...
üniversitede eğitim de sıkıntılı çok yakından bilen biri olarak soyluyorum surekli boykot var. bişeyi boykot ediyolar okula gelmiyolar gelenleride (ki çok az 1-2 kişi onlarda bilmediklerinden okula geliyolardır.) hiçbişekilde okulun kapısından içeri bile sokmuyolar.

Back
X