Arkadaşım sizdeki problem neydi. Ben hala test sonucunu bekliyorum.Emre hoca ne dedi olumlu konuştu mu. Neden temmuz sonunu bekliyorsunuz
Sizin hersey normalse microtesede bulunma ihtimali yüksek, merak etmeyin, ve burdan haberleşelim. Derdimiz bir nede olsa.bizdeki sorun ne bilmiyoruz acikcasi. tansel bey de emre bey de cozemedi. testis buyuklugu normal, hormonlar normal, testesteron gayet yuksek, ikisi de herhangi bir tedavi onermedi. bir tikanikliktan olabilecegini soylediler. olumsuz konusmadi ben bulunacagina inaniyorum dedi. esim kucukken bir testisinden ameliyat gecirmis. ondan kaynakli olabilecegini soylediler. emre hoca 15 temmuza kadar yokmus izinde olacakmis, biz de o dondukten sonraki hafta icin ameliyat tarihi aldik
sizde sorun ne? esinin hormon degerleri nasil? daha once tese oldu mu? bizim ilk tese olucak, zaten azospermi oldugunu ogrenince direk tansel beyle emre beye gittik muayeneye, emre beyde karar kildik
Sizin hersey normalse microtesede bulunma ihtimali yüksek, merak etmeyin, ve burdan haberleşelim. Derdimiz bir nede olsa.
Bizde hormonlar kötü. Genetik sonucu bekliyoruz. İnşallah çocuğumuz olur allah yüzümüzü güldürür
Canım biz 1 ay önce öğrendik durumu. Acıbadem hastanesinde üroloğa görünmemi istedi benim jinekologum. O anda hiç sperm çıkmadı sonuç biz evlatlık alsak mı diye ağlarken hatta ben eşime sperm donasyonu bile sordum yıkılmıştım. Eşim boşan daha iyi dedi. Ürolog tese diye bişeyden bahsetti bize fsh lh yüksek üretimde sıkıntı var demekki dedi. Testesteron düşük yükseltelim diye nebido iğne oldu belki üretim sağlanır dedi. Testis de olması gerekenden ufakmış. Ama yine de tesede şans var dedi. Bu arada biraz ümitlendim tabi ben internetten ağlarken internette emre bakırcığlunu gördüm. Burada da okurken genetik testlerden bahsediliyordu. Hemen mail attım gelmeden yapmamız gereken bişey varmı hocam diye oda genetik test isterm geldiğinizde dedi. Bende o gün bi laboratuarda eşimden kan vermesini istedim . 9 gün oldu 6-7 gün sonra çıkarmış. Randevumuz emre beyle 23 haziranda. İstediğim sadece biraz ümit en azından genleri sağlamsa şansımız daha yüksek allahım burdan başka hiçbiyere anlatamıyorum bunları.amin canim, insallah... allah hepimizin gonlune gore versin. evet buradan haberlesebiliriz. ben surekli girip takip ediyorum. ameliyatimiz olduktan sonra ilk gelip haber verecegim insanlar da sizlersiniz. insallah guzel haberler veririm.
sizin de genetik sonucunuz iyi cikar umarim. merak etmeyin, hormonlari kotu olanlarda da genetik sonuc iyi cikiyor. kafaniza takmayin, ne zaman genetik testini vermistiniz? bu arada siz tansel hocanin mi emre hocanin mi hastasisiniz?
Canım
Canım biz 1 ay önce öğrendik durumu. Acıbadem hastanesinde üroloğa görünmemi istedi benim jinekologum. O anda hiç sperm çıkmadı sonuç biz evlatlık alsak mı diye ağlarken hatta ben eşime sperm donasyonu bile sordum yıkılmıştım. Eşim boşan daha iyi dedi. Ürolog tese diye bişeyden bahsetti bize fsh lh yüksek üretimde sıkıntı var demekki dedi. Testesteron düşük yükseltelim diye nebido iğne oldu belki üretim sağlanır dedi. Testis de olması gerekenden ufakmış. Ama yine de tesede şans var dedi. Bu arada biraz ümitlendim tabi ben internetten ağlarken internette emre bakırcığlunu gördüm. Burada da okurken genetik testlerden bahsediliyordu. Hemen mail attım gelmeden yapmamız gereken bişey varmı hocam diye oda genetik test isterm geldiğinizde dedi. Bende o gün bi laboratuarda eşimden kan vermesini istedim . 9 gün oldu 6-7 gün sonra çıkarmış. Randevumuz emre beyle 23 haziranda. İstediğim sadece biraz ümit en azından genleri sağlamsa şansımız daha yüksek allahım burdan başka hiçbiyere anlatamıyorum bunları.
seni cok iyi anliyorum canim. emin ol buradaki bir cok azospermili esi olan kisi ayni durumlardan gecmistir. ben de esimin spermiogram sonucunu ilk gordugum anda hissettigim duyguyu tarif edemem. kagit bombostu hicbi deger yoktu ve ben oncesinde spermiogram sonucu nasil olmali diye bakmistim, milyonlu bir rakam gormeyi bekliyodum ama kagitta canli veya olu sperm hucresi gorulemedi yaziyordu beynimden vurulmusa donmustum. nasil yani dedim yaa, sperm dedigin sey milyonlarca oluyor, milyonu gectim 1 tane bile olmaz mi? uzun sure kabullenemedim bu durumu, inanamadim, cok uzuldum, cok umutsuzluga dustum... esim de cok kotu oldu, onun o hallerini hic unutmicam. bana ne yapacagimi sordu eger cocugumuz olmazsa, benimle devam edicek misin dedi.. insan bunlari duyunca daha da uzuluyor. simdi boyle konusmak icin cok erken, henuz kimse bize "sizin cocugunuz olmaz" demedi, daha hicbir doktora gitmedik, tedavi uygulanmadi, hele biz bi uzerimize dusen neyse yapalim, mucadelemizi verelim, olmazsa da baska sekilde cocuk sahibi oluruz dedim. sen diger seceneklere acik misin peki dedim evet acigim dedi, yani evlatlik almak, sperm donasyonu fln gibi secenekler dedim, benim esim de sperm donasyonu fikrini kabul etmedi.. allahim insallah o secenekleri degerlendirmek durumunda birakmaz, insallah kendi cocugumuz olur... ne diyim, iyi dusunmek lazim, iyi hissetmemiz lazim, olacak bulunacak dememiz lazim baska turlu bas edemeyiz bu durumla.. sizin de insallah genetik sonuclariniz iyi cikar. sonrasinda da emre hoca hormon degerlerini ve testesteron seviyesini duzeltmek icin ilaclar verir. birkac ay onlari kullanirsiniz sonrasinda tese olursunuz gibime geliyor. cunku hormonlar istenilen seviyeye gelmeden tese yapmiyor doktorlar. allah hakkimizda hayirlisini versin insallah.. ben cocugumun olmasini cok istiyorum.. hamile kalmak, onu 9 ay karnimda tasimak, hareketlerini hissetmek, onu emzirmek, kokusunu icime cekmek istiyorum.. allah insallah bize bu mutlulugu cok gormez. esim de cok istiyor tabi kendi cocugu olsun ama, annelik duygusu bambaska birsey, bizim daha cok canimiz yaniyor suan, biz daha cok yikiliyoruz.. cunku tum hormonlarimiz, benligimiz anne olmak icin yanip tutusuyor ama sonuc yok. allahim emeklerimizi bosa cikarmaz insallah, ve de umarim hayirli doktorlarla karsilastirir...
Hipogonadizm fsh ve lh olma durumu olmasına ramen sperm üretilmemesi mi
İnan ki bende öyle düşünüyorum. Neyim varsa satarım bi çocuğum olsun diye. Başarı hikayelerini okudukça umutlanıyorum. Olmadı başaramadıları okuyunca da yıkılıyorum. Ailede hiç kısır yok. Babası abisi dedeler. Neden diyorum nasıl olur. Ben de spermiogramı görünce hiçbi değer yok çizgi çzgi ama değerler normal fln yazıyo alla alla diyorum hiç mi yok nasıl olmaz ya. ... hepinizden iyi haberler bekliyorum birbirimize umut olalım allahım bizi de anne yapsın .. benim sınavım sabır inanılmaz sabırsızım bu tedavi yıllar sürecek bi tedavi sonuda belirsizlik.duygularıma tercüman olmuşsun canım ağzına sağlık . İNşallah rabbim herkese güzel sağlıklı evlat versin. bizdede aynı rahatsızlık var inşallah aşıcaz Allah büyük ne olmaz denilen insanların bebekleri oldu ALLAH OL DERSE HERŞEY OLUR. rabbim bizi anneliğe layik görür inşallah. zor süreç belki bu bize bir sınav inşallah sınavımızı elimizden geldiğince güzel vericez. bizde kadınız Güçlü kadınlarız ki Rabbim bizi bu sınava tabi tutuyor. eşlemizle birlikte pozitif olalım gerisi gelir inşallah. çok üzüldük çok acı çektik çok kavgalarda ettik ama elimize bişi geçmiyor bizler üzerimize düşen görevi yapalım ne ev ne ara ne mal ne mülk hiç bir şeyin önemi yok ben anne olamadıktan sonra... iyi düşünelim hanımlar.
Bnde tam tersi fsh lh yüksek üretilmediği için testesteron düşükhipoda fsh lsh ve testestron düşük oluyor fsh lh hormonları çalışmıyor .
İ
İnan ki bende öyle düşünüyorum. Neyim varsa satarım bi çocuğum olsun diye. Başarı hikayelerini okudukça umutlanıyorum. Olmadı başaramadıları okuyunca da yıkılıyorum. Ailede hiç kısır yok. Babası abisi dedeler. Neden diyorum nasıl olur. Ben de spermiogramı görünce hiçbi değer yok çizgi çzgi ama değerler normal fln yazıyo alla alla diyorum hiç mi yok nasıl olmaz ya. ... hepinizden iyi haberler bekliyorum birbirimize umut olalım allahım bizi de anne yapsın .. benim sınavım sabır inanılmaz sabırsızım bu tedavi yıllar sürecek bi tedavi sonuda belirsizlik.
Evet eşim olmasa ne yaparım da diyorum tamamen yanlız kalırız ama bence sabredilmesi en zor şey allah kimsenin başına vermesinbende çok sabırsız biriyim herşey anında olsun isterim Hata etmişim ki Rabbim böyle bir sınava tabi tutuyor beni geçicek ümitsizlik bu hastalığın en buyuk düşmanı bu hastalıgı yenicez inşallah bir yandanda diyorum benim eşim subay doğuda görev yazpıyorz allah korusun oan bişi olsa naparım bu hepsinden acı gibi gelir yine şükür ediyorum
bizimde fsh lh yuksek testesteron dusuk genetik testte normal cıktı henuz hormonlar duzelmedı ama tum doktorlar artık mıcrı tese yapılmalı dıyor bızım 2 aylık daha ovitrelle ığnemız var onun bıtmesını beklıyoruz tekrar test yaptırıp artık mıcro tese ıcın doktor kararımızı verıp amelıyat olucaz ınsallah cıkar cok karısık ve caresızımBnde tam tersi fsh lh yüksek üretilmediği için testesteron düşük
hangi hastaneye gidiyorsun emre bakırcıoğlu microtesede gayet iyiymiş yani. Lütfen ümidimi yitirme ben de genetikten korkuyodum temiz çıktı allaha şükürbizimde fsh lh yuksek testesteron dusuk genetik testte normal cıktı henuz hormonlar duzelmedı ama tum doktorlar artık mıcrı tese yapılmalı dıyor bızım 2 aylık daha ovitrelle ığnemız var onun bıtmesını beklıyoruz tekrar test yaptırıp artık mıcro tese ıcın doktor kararımızı verıp amelıyat olucaz ınsallah cıkar cok karısık ve caresızım
Ayrıca testesteron yükseltmek için nebido vermedi mi doktor size yükselirse ümit artarmışHan
hangi hastaneye gidiyorsun emre bakırcıoğlu microtesede gayet iyiymiş yani. Lütfen ümidimi yitirme ben de genetikten korkuyodum temiz çıktı allaha şükür
Testesteron çok düşük :/ ilaç verdi mi onun için, birde lim mankırı ne dmeek ? Biz emre bakırcıoğluna gidiyoruz ümidini yitirme bide keçi boynuzu çok iyiymiş parçalara ayır kaynat günde 1 litre içsin eşin ama doktora danışın belki kişiden kişiye değişir yararı olup olmadığı biz bu ay sonu emre hocaya bidaha gidicez umut kayybetmek yokkkkArkadaslar merhaba
Benim eşim de aZo fsh yüksek testo düşük kaan aydosta 10 aydır tedavideyiz fakat kendisi bizi hep tese yapmak istedi biz kabul etmedik şu an fsh 18 testo 4.5 teşhis testis yetmeZliği ekşm gibi tese düşünüyoruz ama çok kararsızım korkuyorum lim markırlarımız da kötü geldi kaan hoca şansımızı %15-20 olarak görüyor haftada 2 kez choroimon günaşırı klomen hergün promotil kullanıyoruz
Bize doktor progeny m verdi sperm üretimini destekleyici. Microtese olmadık en az 1 sene takip edicek hormonları ondan sonra olucak inşallah bize sabırlı olun dedi emre bey bende 29 um inşallah zamanımız var bi yol bulacağızİkimiz de 32.hangi vitamini verdi hormon değerlwriniz nasıl daha önce tese oldunuz mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?