Eşi azosperm olup hamile kalan varmı lütfen yardımcı olun

Seymaasmin

Sabır Şükür Dua 🤲
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2020
612
222
53
27
Selam kızlar dün eşimin azosperm olduğunu öğrendik daha 22 yaşındayım 1.5senelik evliyim eşim 25 yaşında bizi ürolojiye yönlendirdiler ne yapıcağımı bilmiyorum eşimede belli etmek istemiyorum bu yollardan geçenler hamile kalanlar nolur biraz aydınlatın beni bide tüp bebek yaşı kaç bana yaparlarmı devlet hastanesinde yapıyolar mı ankarada yaşıyorum özele gidilcek durum yok nolur aydınlatın beni

Ben dün azospermili eşi olan arkadaşı etiketledim. O en bilinçcli olanlardan. Çok da güzel anlattı. Devlette raporun şartları var tüp bebek için. Ama şimdi siz ilaç tedavisi olmadan pat diye tese ameliyatı olursanız sperm bulunmazsa büyük depresyona girersiniz. Öncesinde ilaç tedavisi olmanız şansı çok çok arttırır. Tüp bebekten önce eşiniz için vitamin takviyesi araştırmanız gerekiyor.
Ben tüp bebek yaptırıcam araştırma hastanaseinde raporlu hastayım. O aşamaya gelince sana aşamaları anlatırım.
Ömce sakin ol. Eşini sakım strese sokma.

Evet Allah razı olsun oda çok yardımcı oldu ama işte içim içimi yiyiyor güzel bi haber duymak istiyorum napcam bilmiyorum eşime belli etmedim çok teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyorum

Evet Allah razı olsun oda çok yardımcı oldu ama işte içim içimi yiyiyor güzel bi haber duymak istiyorum napcam bilmiyorum eşime belli etmedim çok teşekkür ederim yardımlarınızı bekliyorum
Tamam önce vitamin takviyesini araştır. Türkiyede genelde hemen ameliyat ediliyo sonra da bulunmazsa aa sizin çocuğunuz olmaz deniyo. önce takviye lazımmış.

Bizde 20 gun once ogrendk cok sasirdk ve uzulduk oncelikle iyi bir urolog bulun ona gidin hormon testi genetik test ultrason ve tekrar br sperm testi yaptirin Allah yardimcimz olsn

Bizde 20 gun once ogrendk cok sasirdk ve uzulduk oncelikle iyi bir urolog bulun ona gidin hormon testi genetik test ultrason ve tekrar br sperm testi yaptirin Allah yardimcimz olsn
Çok üzüldüm sizin adınıza Rabbim hepimize en kısa zamanda sağlıklı bi evlat nasip etsin inşallah canım benim çok teşekkür ederim neler yaptığınızı bana anlatın olur mu pazartesi gidicez urologa sizleri haberdar ederim

Sonrası kolay bak. Burdakilerin yarısı tüp bebek yaptırmış insanlar hepimiz yardımcı oluruz. eşin kaç yaşında?
Çok çok teşekkür ederim içimi rahatlatıyosunuz ben 22 eşim 25 yaşında. Biraz tüp bebek araştırması yaptımda 30yaş altına yapılmıyomuş bu konuda bilginiz var mı acaba

Çok çok teşekkür ederim içimi rahatlatıyosunuz ben 22 eşim 25 yaşında. Biraz tüp bebek araştırması yaptımda 30yaş altına yapılmıyomuş bu konuda bilginiz var mı acaba
Öyle bir şey yok ama şartları var evlilik 3 yıl olması gerekiyor 5 yıl sgklı olmak gerekiyor. Tüp bebek raporu için. Falan filan. Ama yaşınız çok çok gençmiş zaten. Şanslısınız. İnan geçen 40 küsür yaşında bi adamın tese taporu yazlılıyodu 1 sperm bulunmuş dondurulmuş. Çözdürürken onu da kaybetme ihtmalleri varmış. Hastanede duydum. Benim eşimde 98 milyon sperm var. Ama 2 yıl olacak hala uğraşıyoruz. Yaş da 29 bizim. Ve benim erken menapoz riskim var. 40ı bulmaz belki. Yani zamanım daralıyor. Demem o ki her şey nasip işi canım. Naparsan yap stres yapma senin de hormonların bozulur stresten. Yine de bozmayın ilişki düzenizi evliliğinizi. Lazım olan 1 sperm Allah o an yaratıverir bilemezsin.

Bizde azospermiydik ameliyat olduk sperm bulundu öncesinde tedavi oldu eşim iğne ilaçsız asla yapma. Bide testi en az 3 kez tekrarlaman lazım ve genetik testlere de muhakkak baktır yoksa tedqviye başlamaz bşde hormonlar fsh yüksek olur genelede azospermi de doktorlar sonra Allahın izni ile bulunur hiç üzülme öyle bizim durumumuz çok kötü ümitsiz değil

Sonrası kolay bak. Burdakilerin yarısı tüp bebek yaptırmış insanlar hepimiz yardımcı oluruz. eşin kaç yaşında?
Ya çok teşekkür ederim şuan o kadar çok rahatladım ki Allahta sizi rahatlatsın inşallah Rabbim sizede en kısa zamanda verir dua edin olur mu bizim için de Allah razı olsun hepinizden

Azospermide yaşa bakmıyorlar diye biliyotum yanıltmayım sizi ama çünkü krndiliğinden olma durumu olmadığı için evlilik yılı falan da önemli değil ben devlette yaptırmadım ama öyle demişlerdi diye hatırlıyorum sizi yanıltmak da istemem yanlışlık payı muhakkak var

Bu bilgiler çok önemli benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim pazartesi gidicez duruma göre yind burdam sizlere sorarım Allah razı olsun sizede en kısa zamanda naip etsin inşallah

Ya çok teşekkür ederim şuan o kadar çok rahatladım ki Allahta sizi rahatlatsın inşallah Rabbim sizede en kısa zamanda verir dua edin olur mu bizim için de Allah razı olsun hepinizden
Hep dualardayız işte hep birbirimize duayla geçiyor zaman. Hasretimiz aynı. Allah yardımcımız olsun.

Yok banada söylediler zaten yaşa bakmadığını doğuştan bile olabileceğini teşekkür ederim

Bu bilgiler çok önemli benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim pazartesi gidicez duruma göre yind burdam sizlere sorarım Allah razı olsun sizede en kısa zamanda naip etsin inşallah
İnşallah tabi sorarsın biz üni hastanesinde ilk muayne olmuştuk o tedavisiz yaparım demişti o yüzden istemedik

Doğrudur. Ben tam şartları bilemiyorum. Ama bende amh düşük arkadaşta da pko var benim durumumda sorun olduğu için evlilik yaşı tutuyodu ikimizin de. Devlette sorunları da sıraya koyuyolar. Mesela azospermili daha yaşı büyük olan öne geçecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…