Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

tsk edeim cevabina ,ya ben 10. ayda gitmistim bahcecige ve beni burcak hanim diye bir dok. yönlendirdilerde ve ben hic memnun kalmadim o kadin dokturundan!!
emre beyden dolayi orayi tercih etmistik !!!
belki senin dedigin gibi halit firat dok belki olabilir!!!
ya senin dedigin gibi hersey mükemel yapmislar ama is sadece dekorasyon larla donatimla yetmiyor !
Insanin birazda icini rahatlastirmasi saglamalari lagzim bu islerde!!!

benim esimde hic canli sperim yok!!!!ancag 1 kere 2 tane cansiz sperim hucresi gorulmuss oda 5 talilde 1 kere gorulmus cansizz sperim ama simdi o cansiz bile yokkkkkkkkkkkkk

Kızlar ben bugun bısey duydummm.bır doktor rus televızıyonunda konusuyordu orda boyle bır kelıme kullandı....azolu bır hastadan sperım bulunsa bılee,esının hamıle kalma olsılıgı 1000...1 oluyorrr.....ve ben duyunca cok uzuldummm....ama burdada okuyorum kızlar yazmıslar hamıle kalanlar oldu azolu eslerden tub bebekle hamıle kaldılar dıyeee,nolursun allah rızası ıcın yazın bu dogru bır ıfademı?benım tek umudum tup bebek eger esımde canlı sperım bulunursaaa..........allah bıze yadım etsınnnn ınsallahhh hepımızın esındenn sperım bulunsun?

Mikrotese olduk, sperm görüldü. bencede bilmiyorlar. genetik test olarak y mikro silinme ve karyotipleme yapıldı. uygun çıktı. evet genetik kusur olsa dahi mikrotesede sperm çıkabiliyor. doğal veya mikrotesede çıkıp çıkamayacağını bilebilmek günümüz teknolojisinde mümkün değil. çeşitli deneysel çalışmalar var ama netlik ve kanıtlılık kazanamadı henüz maalesef.

VCK böyle çok ilaç var genelde içerikler üç aşağı beş yukarı aynı. sperm sayı ve kalitesini nelerin arttırdığı bilimsel olarak kanıtlanmış maddelerden oluşuyorlar. (tabii gerçekten o maddeler içinde varsa) ama hiç spermi olmayanlarda doğal çıkış çok çok nadir olduğundan yani %2-3 gibi doktorlar önermiyorlar. sonuçta 75tl pahalı değil ama ucuz da değil.
belirttiğin adreslere postaladım. herkes postalasın hatta 3-4 günde bir tekrar tekrar postalayalım.
macunlar bal değil şekerle yapıldığı için önermiyorum. biz hapını kullanmıştık. testesteronda değişiklik olmadı ama zcu nun eşi faydasını görmüş kişiden kişiye değişiyor demekki.
sebepsiz azospermide arginmax veriyor. adak1985 in eşine öyle yapmıştı.
Trabzonda eşimin doktoru özel karadeniz hastanesindeki ürolog ali bey di. Soyadını hatırlamıyorum.
Ali Zırh mı yoksa??!!
tek testiste yeterli sperm üretir fakat 8 yaş indirme operasyonu için geç. doğal hamilelik ihtimalinizi zayıf görüyorum. mutlaka bir tüp bebek merkezinde sperm analizi yaptırın ve eğer görülürse dondurulmasını talep edin. çünkü bugün örneğin sayı 1500 olabilir 3 ay sonra yaptırırsınız sıfır hiç olmamasıylada karşılaşabilirsiniz. onun için dondurtup tüp bebek denemenizde fayda var. boşa harcamayın sakın.
bu ifade kesinlikle doğru değil. ben 14 aydır günde 1,5 2 saatimi bu işi araştırmaya ayırıyorum. azospermle yola çıkan her beş çiftten ancak biri kucağına bebek alabiliyor. ne yazıkki bu acı bir gerçek ama ne 1000 de biri çok insafsız bir cümle ve gerçeklede alakası yok. çünkü sperm çocuk oluşturabilme özelliklerini testisten sonra epididim, kanallar, diğer salgıların sıvıları ve hatta kadın vücudunun kimyasallarıyla kazanıyor. dolayısıyla testisten alınan sperm ne epididmden fayda görmüş ne diğer salgılardan ne de kadın vücudundan. bir çok silahından mahrum olarak çekilmiş alınmış yuvasından. öyle oluncada çocuk oluşturma şansı normal boşalarak çıkış yapabilmiş spermden az oluyor. ama kesinlikle 1000 de bir gibi değil. %20 gibi

Ey karanlığın ardından aydınlıkları birbiri ardına var eden Rabbim. Dünya kurulduğundan kıyamete kadar yeryüzüne düşmüş ve düşecek ne kadar sayıda yağmur damlası ve kar tanesi varsa hepsinin toplamı kadar şükretsem sana yinede çook azdır.

hep canım sana şunu öneririm istersen türkiye 'ye geldikten sonra üyelik yapabilirsin ama internetten araştır.ben 5 senedeir ücretsiz üyelikteydim ama tedaviye başlıyacağım zaman bende 150ytl verip üyelik yaptırıcam.çider(çocuk istiyorum derneği) ama üyelik yapmak istersen daha çok bilgi sahibi olursun doktor sohbet odaları var canlı belli gün ve saatlerde oraya girip doktorlarla sohbet edebiliyorsun bunun haricinde üyeler arasında her ay yapılan çekilişte 3 kişi ücretsiz tüp bebek hakkı kazanıyor kaybedecek birşeyin yok .ama yinede sen bilirsin.

tesekkur ederun cok guzel aydinlatdin beniii sagol valla dun dinleyince cok uzulmusdumm ama simdi azda olsaaaaa icim rahatladi beki normal cikis olanan erkeklerde tup bebekle 100 kac sanlari oluyor,cunku ben halit beyile ilgili arastirma yapiyordum nerdeyse hastalarinin 100 de 90 ilk tup bebeklerinde hamile kalmislarr.valla kafam cok karisik allah bizi bu dertlerden kurtarsinnnn insallahhhhhhhhhh

selam kızlar..şuan yine umut tüp bebekteyim...eşim spermiyogram verecek....genetik temiz çıktı...emre beyde hemen başlayın dedi bilemiyorum 1 martta adet görücem belki başlıcaz...elimizde sperm yok tese yapacakmış....napalım razıyız ne derlerse onu yapıyoruz....artık kafam meşgul beynim yorgun hiçbişi düşünmeden denileni yapmak istiyorum düşünmek daha yorucu....bu arada demmi uzun zamandır yoktun iyimisin??varmı bir değişiklik en son ocakta tedavi görmek istiyodun tekrar??

Evet Ali Zırh tı. Burdan seslenmek istiyorum Trabzonda tüp bebek deneyecek olanlar varsa sakın trabzonda denemeyin. Ben hiç tavsiye etmiyorum.

Söylediğinde haklısın bende zaten ordaki dekorasyon güzel olduğu için mkemmel bir klinik demedim. Ben bahçeci de ikinci tüp bebeğimi denedim. İlk denememi Trabzonda özel bir hastanede yapmıştım ve her ikisininde kıyaslamasını yaparak bahçecinin çok iyi bir klinik olduğunu söylüyorum. hemşirelerin yaklaşımı, doktorların yaklaşımı, ve tedavinin olumsuz olmasından sonraki doktorların, hemşirelerin ve ordaki diğer çalışanların yaklaşımlarını göz önüne alarak orasının çok iyi bir klinik olduğunu söylüyorum. Benim tedavim sırasında halit hoca bir hafta yoktu ve o yokken beni Burçak Hanım iki kere kontrolümü yapmıştı. nasıl bir doktor olduğu konusunda brşey diyemem. Ama Halit Fırat Erden bu konuda çok iyi. Ama bana kalırsa böyle adını duyurmuş ve iyi olan bir kliniğe de kötü bir doktoru alacaklarını sanmıyorum. Çünkü çok titizlikle işlerini yapıyorlar.

peki ben moskivada oturuyorum bu mumkunmu?

çidere ücretsiz üye olarak her türlü bilgiye sahip olabilir ve formlarda gezebilirsin. yalnız erkek infertilitesinde ilk doktor görüşmeleri ücretsizi kapsamıyordu üye olduğum halde eşim ücretli görüşmüştü ben ücretsiz.

sizin simdi bebeginiz varmi tetavinizz basarilimi oldu?kusura bakmayin turcem biraz eksik...

Eşi azosperm olan arkadaşlara sesleniyorum. Diğer sitelerde gördüğüm kadarıyla kök hücre tedavisine izin çıkması konusunda çok güzel çalışma yapılmakta, mailler gönderilmekte ve fakslar çekilmekte. Bir çok önemli kişiler ve kurumlarla diyaloğa geçilmekte. Bu konuda ne kadar çok kişi tarafından sesimizi duyurursak o kadar etkili olunacağına inanıyorum. Tek yapmamız gereken aşağıda yazılı olan metni mail adreslerine göndermek. Ne demişler bir elin nesi var iki elin sesi var. Yapmamız gereken tek şey sadece mail göndermek ve sesimizi gerekli yerlere duyurabilmek.

Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ'ın özel kalem müdürü
Dr.Ercan Şimşek
Tel. 585 10 50-58'e kadar
Faks. 431 48 79

recepakdag@akparti.org.tr

İl Sağlık müdürlükleri
ankara@saglik.gov.tr
istanbul@saglik.gov.tr

Yüksek Sağlık şurasının tel ve mailleri

+90 (312) 458-3523 telf.
+90 (312) 458-3530 faks
yukseksagliksurasi@saglik.gov.tr

Sayın İlgili

Doğuştan yada sonradan çeşitli sebeplerle azosperm olan,tüp bebek yöntemiyle başarılı olamayan,tek ve son çareleri kök hücre olan,kendi kanından canından bir evlat sahibi olmak için önerilen sperm bankalarını red eden,çaresizlikle bir umut sesini duyurmaya çalışan,evlat sahibi olma özlemiyle dolu binlerce aileden biriyiz.Azosperm denen bu hastalık nedeni ile çocuk sahibi olamıyoruz.
Araştırmalarımızdan ve basından edindiğimiz bilgilerle Kök Hücre yöntemi ile bu tür hastaların çocuk sahibi olma konusunda bir çok ülkede araştırmaların yapıldığını hatta sperm ve yumurta hücresi üretildiğini öğrenmiş bulunuyoruz.

Türkiye'nin infertilite ve Tıpta bir çok ülkeden çok ileri seviyelerde olduğu aşıkar. Başka hastalıkların tedavisinde de kullanılmaya başlanan Kök hücrenin bir hastalık olan,Azosperm'de ve erken yaşta yumurta rezervi azalmış hatta menepoza girmiş insanlar için büyük bir umut olduğu kesin.

Siz devlet büyüklerimizden ricamız Kök Hücre ile bebek sahibi olma yönteminin Türkiye'de daha ileri boyutlarda araştırılıp faaliyete geçirilmesidir.
Gereken izinlerin verilmesinde göstereceğiniz hassasiyet ile, umutsuz bir topluluk halinde tek umudunu kök hücre ile sperm elde etmeye bağlayan bizleri ihya edersiniz.
Bu konuda hassasiyetinizi ve umutlarımıza ışık olmanızı rica ediyoruz.
Saygılarımızla...
Azosperm mağdurları

selam kızlar nasılsınız yeni arkadaşlar hoşgeldiniz ve Allah şifa versin eşlerinize.

hep arkadaşım o kadar çok değişken var ki normal çıkış oluyor ama ileri hızlı oranı kaç morfoloji kaç. kadının yaşı ve diğer özellikleri nasıl etken olan yüzlerce değişken var. o yüzden verilen oranlar çok belirsiz yaklaşık %40 denilebilir. bana bir doktor. ideal durumlarda 3. deneme sonunda gebelik şansı %80 e kadarr çıkar dedi. ama gebelik kucağa alıp sevmek demek değil. tüp gebeliklerinin bir yarısıda yolda kaybediliyor maalesef. doktora göre başarı şansı söylemek çok mantıksız. %90 olağanüstü iyimser bir rakam en idealler hep o doktora mı düşer ki inanmıyorum
sorma adak eşimi işten çıkardılar çok zor durumdayız. psikolojimiz çok kötü. tedavide ise yüz güldüren gelişmeler var ama sevinmek için çok erken.
Evet Ali Zırh tı. Burdan seslenmek istiyorum Trabzonda tüp bebek deneyecek olanlar varsa sakın trabzonda denemeyin. Ben hiç tavsiye etmiyorum.
Vaay be eşimi taa 1981 de çift taraflı kasık fıtığı, testis indirme ve de sünnet ameliyatı yapan doktor o. bizim bu halde olmamıza sebep belkide. Bir testis kayıp şimdi. Ama belkide başka doktor dahada başarısız olurdu bilemiyorum. Ama hatırladığım kadarıyla o sperm bulmuş emre bey ise bulamamıştı. trabzonu neden tavsiye etmiyosun. birde iyi anlayamadığım için bağışla trabzondan istanbula sperm mi getirdiniz bahçecide nasıl tedavi gördün.

Rüzgarlarla bir kuş tüyünü binlerce kilometre taşıyan Rahman. Yeryüzünde yarattığın ve yaratacağın tarih öncesi uçan dinozordan, bal arılarına, martılardan, göçmen kuşlara kadar ne kadar uçan mahlukat varsa ve var olacaksa; her birinin ömürleri boyunca çırptığı kanat sayısının toplamı kadar şükretsem sana yinede çook azdır.

Son düzenleme:
RUNYA cım evet rabbım guzel kapılar acsın ınsaallah hepımıze BELGIN KUSUM nasılısın?ben de ıyıyım tatıle grdm ama 2 gunde olsa, temızlık benı beklıyr yarın.(((((

iyiyim kuzum ne olsun kolay gelsin sana bende misafirlerim gelip gidiyo onlarla uğraşıyorum işte öyle..

benim eşiminkide 1-2 ml arası çıkıyor doktorlar nedeni için birşey söyleyemiyorlar. ama bence kanalların bir bölümündeki bir sorundan olsa gerek

benim esimde de az cikiyor bunu kaan beye sormustuk biz,siz zaten problemlisiniz sperminiz yok dedi bunlar onemli degil falan birseyler demisti su an tam hatirliyamiyorum,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…