yeniden merhaba arkadaşlar
yazılanları hep takip ediyorum
dün emre beyden gelen telefonla sizler sayesinde yeşeren umutlarım da tükendi, genetik imiş sorun ve micro tese ye dahi gerek görmüyor.
yaşayamayacak olduklarımı düşündükçe kendimi dipsiz kuyularda buluyorum.
tam olarak ne olduğunu yüz yüze görüşünce öğrenicez.
aranızda genetik sorunu olupta micro tesede başarılı olan var mı
çünkü ben ısrar edicem micro tese için
hoş bizde durum çok zor hormonlar yüksek testisin teki inmemiş diğeri ise gelişmemiş normalden küçük birde genetik çıktı.
ne olur bir umut olsun..
mutlu hafta sonları...
iş yok ama uykuda tutmuyor ki insanı
selvacım inşallah rabbim bizlerede nasip eder testis boyutları cokmu küçük benim eşimdede aynı problem var küçük oldugu içinmi çürümüş dedi doktor birde yanlış anlamazsan cinsel saglığını nasıl canım testiten kaynaklanan bi problem varmı
arkadaşım genetik problemin ne olduğunu söyledi mi emre bey?
selvacım inşallah rabbim bizlerede nasip eder testis boyutları cokmu küçük benim eşimdede aynı problem var küçük oldugu içinmi çürümüş dedi doktor birde yanlış anlamazsan cinsel saglığını nasıl canım testiten kaynaklanan bi problem varmı
kızlar hepinize tek tek teşşekür edeiyorum benim için yazdıklarınıza tesllilerinize Allah hepimizin yardımcısı olsun kader kısmetmiş rabbim böylesini benim için hayırlı görmüş evet belki çok yıkıldım kolay değil ama ben en çok eşime üzüldüm hayat dolu neşeli esprili adam gitti yerini susukun dalgın ve çok üzgün biri geldi evet evlat istiyorum bebek istiyorum ama eşim olmadıktan sonra onuda istemiyorum eşimi kaybetmekten korkuyorum içine atıyo ağlayamıyo rahatlatamadım bir türlü çok morali bozuk benim yüzümden anne olamıcan deyip duruyo bende de ona ne dedim biliyormusunuz (evet bir sorun var sen istemezdin böyle olmasını belki benim geçmişimde bilmediğim bir günahım var oda sana denk geldi lütfen kendini suçlama bu bizim ikimizin sorunu sadece senin değil )dedim ve bana sarıldı seni çok seviyorum beni bırakma deyip ağladı ve rahatladı şuan gözyaşlarımı tutamıyorum kızlar
söyledi telefonda ama eşim o anın şokuyla hiçbişey anlamamış artık gidince öğrenicez. Birde bu konuda soru sormak konuşmak eşimi incitiyor üstelemedim.
TENKIT artık kader arakadası olduk tatlım maalesef benım esımın durumunu anlattın sankı..genetık sorun var esımde 47xxy klenefelter hastalıgı..ıllet mı ıllet..testısın bırı cok cok ufak..ınmemıs....bızede paranız coksa yuzde bılmemlık sansı deneyecem dyrsanız deneyın dedı tam 6 doktor..farklı ılllerde buyuk sehırlerde gııttık farklı farklı doktorlara.hıcbırı umıt vermedı....kok hucre evlatlık dedıler.cunku en acısını soyleyeyeımmmı COCUK OLSA BILE GENETIK SORUN OLDUGU ICIN GENETIKI BOZUK OLDUGU ICIN DUSME IHTIMALI 2 AYLIKKKENE GELMEDEN YUKSEK DENILDI HAAAA EMBRIYONUN YUZDE 15 CIVARINDADA YASAMA SANSI VAR ONDADA ERKEK OLURSA ESINIZ GIBI KISIR YADA KIZ OLURSA GENETIK SORUNLARI GORUNUMUYLE BIRAZ FARKLI BIR COCUK OLUR DENILDI bız cok bılınclı ılerledeık bu surecte genetık danısmanlık aldık..hastalıgın rısklerı goturulerı hakkında...HA BUNA RAGMEN deneyecekmısınız denıldı tup bebekı evet dedık ımzaları attık...hersey allahtan dedık bız elımızden gelenı yapalım gerısı tevekkul dedık.TEMMUZ 2010 DA BASLADIK TUP bebege..esım mıkrotese oldu SUKUR 6 tane sperm bulundu ..buyuk testıs 2 saatte aranmıs ama bulunaamıs.dr da bır umıt dıyerek o ufak denılen testısı acıyr ve 6 adet bulunyyr..rabbımın ısı ıste....sonra ben zaten dondurulma ısını rıske atmak ıstemedgımız ıcın hazırlanmıstım ıgne ılac....benım yumurtalarım toplandı.6 embrıyom olustu drlar saskındı..sperm bulmak bır sans sız cok sanslısınız ekıpce cokkk umutusuzduk dedıler..bu seferde acaba embrıyolar dollencekmı dıye 3 gun bekledık o da surprız oldu 8 hucrelı 1kalıtede 6 tane embrıyom olustu kıı genetık sorun oldugu ıcın dollenme beklemıyrdukk.hayde bu basamagı da gectık sıra en buyukundeydı yanı TUTUNMA..2 EMBRIYO yerlestrdı dr rısk grubundayız dıye..yanı tutunma olması yuzde 10 larda...tuttuu haberıyle sadece 18 gun mutlu olabıldıkkk sonunda beta degerım 0 a ındı...yanı genetık sorun nedenıyle yerlesememıs embrıyolar denıldı...ıste boyle guzelım...6 ay once olanlardı bunlar ama hep soyluyrum sınav sınav..rabbımın haznınesı cok buyuk belkı baska guzellıklere vesıle olcaka bu sıkıntılarımız..umarım sen bebegıne kavusursn..neden anlttımmm bunca seyı drlara ınanma..bak sperm bulundu ...sonucta dustu ama olsun...bana da olmaz sperm sızde denıldı fsh 44 testesteron 3 tu....umudunu kaybetme sansınızı deneyın..sakın kotu dusunme..sonucu kotu olsa da senın ser bıldgnde vardr bır hayr tatlım....yeniden merhaba arkadaşlar
dün emre beyden gelen telefonla sizler sayesinde yeşeren umutlarım da tükendi, genetik imiş sorun ve micro tese ye dahi gerek görmüyor.
hoş bizde durum çok zor hormonlar yüksek testisin teki inmemiş diğeri ise gelişmemiş normalden küçük birde genetik çıktı.
ne olur bir umut olsun..
mutlu hafta sonları...
bu şekilde düşünme lütfen. psıkolojımız herseyı okadar cok etkılıyor ki...
kendi kendimizi telkin etmeliyiz yeri geldiğinde.
zaten içinde bulunduğumuz, ters giden bir durum var birde olabilicek kötülükleri düşünüp üzülmenin hiçbir anlamı yok. olduğunda dünya başımıza yıkılır zaten...
ben ıkı hafta yattım kalktım agladım sonra ne oluyor bir silkelen dedimkendime. şimdi olmadık birşeyler deniyoruz ve sürekli kendime moral veriyorum. olucak bu sorunu atlatıcaz allahın izniyle diye...
ve çokta iyi geliyor. sizde öyle yapın kader ortaklarım
yeniden merhaba arkadaşlar
ne olur bir umut olsun..
mutlu hafta sonları...
kızlar hepinize tek tek teşşekür edeiyorum benim için yazdıklarınıza tesllilerinize Allah hepimizin yardımcısı olsun kader kısmetmiş rabbim böylesini benim için hayırlı görmüş evet belki çok yıkıldım kolay değil ama ben en çok eşime üzüldüm hayat dolu neşeli esprili adam gitti yerini susukun dalgın ve çok üzgün biri geldi evet evlat istiyorum bebek istiyorum ama eşim olmadıktan sonra onuda istemiyorum eşimi kaybetmekten korkuyorum içine atıyo ağlayamıyo rahatlatamadım bir türlü çok morali bozuk benim yüzümden anne olamıcan deyip duruyo bende de ona ne dedim biliyormusunuz (evet bir sorun var sen istemezdin böyle olmasını belki benim geçmişimde bilmediğim bir günahım var oda sana denk geldi lütfen kendini suçlama bu bizim ikimizin sorunu sadece senin değil )dedim ve bana sarıldı seni çok seviyorum beni bırakma deyip ağladı ve rahatladı şuan gözyaşlarımı tutamıyorum kızlar
amin canım amin ALLAH hepimizi bir gün anne olmak nasip etsinHAYIRLI GECELER umarım yarın guzel haberler hepımızın olsun basta MELDACIM senın ....sıkıntısı olan arkadaslarıma da ferahlık dılyorum ınsaalh bu mubarek gecede tek tek dokulsun dertler tasalar .VCK UMUTOLSUN sızlerın de sıkıntılarınız yerını huzura mutluluka bıraksın kardeslerım...UMUTOLSUN askolsun kız sana kusermıyım ya kader arkadasım benım.....sıkıntılarımız hıc bıtmyr kardesım dertsız kımse yok su alemde ama rabbım dıger tarafta cektrmesın ınsaalh ....ZCU canım benım allah razı olsun ne kadar guzel seyler yazmısın hakkımda...sanmakı ben de hıc dert yok tek derdımız azo da degılkı arkadasım ama ne bıleyım..yıne de olumsuz dusunmyrm yasadıgım hersey de bır sebeb var...belkı benım şer bıldgm de hayr vardr..bılınmeskı RABBIM NE EYLERSE GUZEL EYLER...o herseyı duyan bılen ısıtendr...KURBAN OLDUGUM ALLAHIM hepımızın ıcındekı sıkıntıları dertlerı alıp yerıne gullerle ,huzurla, guzellıklerle doldursun....ALLAHA EMANET OLUN INSAALH
canım benimkide aynı birdaha yaptırmam diyo olumsuz olunca 1 hafta etkisinden kurtulamıyoz.canım zorlama bence bırak ne zaman isterse o zaman yaptırsınmerhaba kizlar canim cok sikkin...en son spermiogrami 1 yil once yaptirdik,ve 1 yildir tedavideyiz kaan hocada ,ve esim spermiogram yaptirmak istemiyor...sanirim cikacagini dusunmuyor..cunku hormonlarimiz biraz yuksek,sizce spermiogram yaptirmak gerekiyormu ,belki tektuk olsada cikiyormudur???esimi ikna edemiyorumda
kızlar merhaba size güzel haber vermek isterdim ama malesef olmadı eşimde hiç sperm çıkmadı şuan eve geldik moralim çok bozuk eşiminde öyle doktor ya sperm bankası yada evlatlık için başvurun dedi
ZAKKUM Allah razı olsun..
VCK ben mail atmıştım sanırım ondan bahsediyorsun..
GOFRETTO evet zor bi sınavdan geçiyoruz ama isyan etme yalnız değiliz bak burada aynı dertten muzdarip kaç kişiyiz birbirimize destek için buradayız...isyan etmiyoruz bol bol dua ediyoruz ,)
kııızzzllaar benim doktorum bugün "Sabah Gazetesi"ne haber olmuş..başarısıyla tabiiii...doktoruma güveniyorum inanıyorum..sonuç olumsuz dahi olsa onlar ellerinden geleni yapıyorlar buna inanıyorm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?