ameliyata bağlı kan pıhtılaşması vs gibi testler isteniyorkızlar mikro tese öncesi sizin eşlerinizdende bir sürü test istendi mi acaba daha önce hiç duymamıştım sizlerden tam kan sayımı testi,ve diğer testlerden yaptırdığınızı....GENARTTA olcaz ameliyatımızı hayırlısı
testis küçüklüğünün sebebini iyi bir üroloğa yine araştırtın inmemiş testis mi ateşli hastalık harabiyeti mi neden küçülmüş?eşimin perhiz süresi 2.5 gün.Hastanede sperm vermek için özel bir oda olmadığından 3.kattaki boş odalardan birinde steril kaba sperm vermesi istendi.Gürültü patırtı kitlenmeyen bir kapı her an odaya biri gelebilir korkusu panik içinde sıkıntı eşliğinde açıkcası psikolojik olarak zor bir ortamda istendi.Doktora raporu verdiğimizde gayet rahat biraz ukala bir şekilde sıfır sperm çıktığını tıbben yapılabilecek bir şey olmadığını yaşımızın genç(26-27) olamsından dolayı vakit kaybetmeden herhangi bir tüp merkezine başvurmamızı istedi.Çıkarken adam o psikolijiyle ben ağlarken eşim ve ben adeta çökmüşken doktor gülüyordu.Bir an önce gidin der gibiydi.Eşimin yumurtalıkları normalda-en küçük olarak teşhis ettiğinden ve tıbben birşey yapılacağını söylemesine karşın ve gideceğimiz herhangi bir tüp bebek merkezinde yine isteneceğini de belirtemesine rağmen eşime hormon testi verdi.FSH-LH-pROLAKTİN ve Serbest testesteron hormon testleri.
Gittiğimiz hastane medipol aynı hastaneden Sema Ovalıda önce ben kontrol oldum bir sıkıntı olamdığı belirtildi.Ürolog olarak eşim Bülent Bey'e gitti.
İnternetten ne olabileceğine ilişkin olarak araştırdığımızda da testislerin küçük olamasından(azospermiden=sıfır sperm) dolayı karşımıza iki seçenek çıktı.Biri testislerin kendiisnden kaynaklabileceği diğeri hipofiz bezinden kayanaklanabileceği.Verilen hormon testindeki 4 hormona göre 2.seçenek hipofiz bezinden şüphelendiğinden bize test vermiş olduğunuz kanaatien yorum getirdik.Buna da tıp dilinde hipogonadizm deniyormuş sanırım.Onunda tedavisini inceledğimizden fsh ve lh hormonları için iğne tedavisi uygulandığı tetsesteron için ilaç tedavileri okuduk.Ne kadar doğru olduğunu bilemiyoruz tabi.
Şimdi hormon testlerini önümüzdeki hafta alacağız.Yaşadığımız çöküntüden kendimize internete verdik her okuduğumuz yazı için başka bir yerde olumsuz yazılar okumakatan içimize fenelıklar geldi.Bir tanıdığımız vastasıyla Altunizade Eurofertil için olumlu şeyler duyduk spermiogram testleri başarılı şeklinde tüp bebek konusundada eurofertil altunizadeden önümüzdeki hafta için randevu aldık ama okuduklarımız bizi korkuya saldı olumlu olarak çok fazla birşey göremedik.İçimizi korku saldı bu forumu yakalşık 1 senedir takip ediyorum başımıza şimdi bu sıkıntı gelince bende yazmaya karar verdim yardımlarınızla tecrübelerinizle sizlerden bilgi rica ediyorum.Hangi tüp bebek merkezi iyidir karar vermek çok güç. Eşim çoçuk için herhangi bir operasyona hazır ama bunun için para tuzağına düşüp defalrca farklı tüp merkezlerinden aynı operasyonu geçirmesi sözkonusu olamayacağından ince ve titiz bir araştırmayla çözüme kavuşmak istiyoruz.Yaptırdığımız SPERMİOGRAM testinde perhiz süresi 2.5 gün olduğundan Bülent Bey sağlıklı bir sonuç vermeyebilir 3 gün olamsı daha iyi olur olmazsa ikincisi bir test yaparız dedi.Forumda gördüğümüz SPERMİOGRAM Testlerinde en azından bir hareketlilik veya hareketsizlik yüzdesi var bizde sadece bu alanlarda çizik sözkonusu burada test bize şüphelendirmeye başladıSpermiogram raporundada verdiğimiz saat de üstelik yanlış yazılıcnca sizlere de danşmak istedim.Dha önce böyle bir test sonucu alan ve ya duyan varsa yardım rica ederim.
cinsel perhiz süresi 2.5
miKtar 3.4 ML
gÖrünüm bulanık
viskozite Normal
likefaksiyon süresi 10 dk
PH 8
Aglütiansyon Negatif
BURAYA KADAR BÜTÜN DEĞER ARALIKLARI DÜZGÜN AKSAYAN HERHANGİ BİRŞEY YOK RAPORDA
spermatozoid sayısı --
Kruger strict kriterlerine göre morfoloji *
Normal yapılı --
baş anomolisi --
boyun anomolisi --
kuyruk anomolisi --
motilite(hareketlilik) --
+4 ileri hareketlilik --
+3yavaş hareketli --
+2yerinde hareketli --
+1hareketsiz --
+4 ve 3 toplamı --
1.saat hareketlilik total --
2.saat hareketlilik total --
mikroskopi *
lökosit --
eritrosit --
direkt ve santrifüj sonrası pelletten yapılan inceleme sperm hücresine rastlanmamıştır.
cym plusı önermem trebulus kişiden kişiye değişiyor faydası olabilir. çakşır kökü suyunu deneyinniye kimse cevap yazmamis
hormonlar kötü ne yazık ki zefzef. şansınız elbetteki var. istanbuldaysanız umut tüp bebeğe gidin. ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. bir de orada test yaptırın. mikroteseden önce 6-8 ay bitkisel ve ilaç tedavisi öneririm.eşimin hormon sonuçları OLMASI GEREKEN ARALIK
LH 19.55 2-12
FSH 67.9 1.13-12.51
PROLAKTİN 15.41 3.28-19.68
SERBEST TESTESTERON 4.56 8.69-54.69
Prolaktin hariç hiçbiri tutmuyor.Tecrübelerinizi aktarabilirmisiniz?Tüp bebek şansımız sizce nedir?
hormonlardan fsh sperm üretiminde sorunlar olduğunun göstergesi testiste dışarı çıkamasada var olup olmadığını anlamanın yolu açıp bakmaktan başka yok maalesef. serbest testosteron düşüklüğüde testis küçüklüğü ile ilişkili neden küçük kaldığının araştırılmasıyla başlanabilir.Yorum için öncelikle teşekkür ederim canım.Biz geçen cumartesi öğrendik herşeyi yeni yani.Bir haftadır araştıra araştıra bulmacanın parçaları yeni oturuyor kafamızda.Anladığım kadarıyla hormon testi anormal gelince hormonların olması gereken değere aralığına gelince herhalde sperm üretimi başlıyor sonra micro tese ile alınıp donduruluyor sonra transfer sanırım doğru anladıysam şayet.Eşimin testislerin normalden ufak olduğu için şüphelendi test istedi doktor ve bir tüp bebek merkezine başvurun dedi.Sıfır sperm çıktı maalesef onun şokunu atlatmaya çalışırken hormonlar çıktı ama bir umut belirtisiyle artık sevindim desem yeridir.Bu haftasonu altunizade euro fertilde bir spermiogram testi daha vericez daha önce bir arkadaşımın eşinde de sıfırı sperm çıktı orda ölçtürmüşler sperm çıkmış normal yoldan hamile kaldı şimdi 3 aylık kızı var.
Bu tese ameliyatları çok can yakıyormu acaba eşim çok merak ediyor operasyon ne kadar sürüyor biraz bilgilendirebilirmisin?
nurhira inşallah canım allah hepimizin yardımcısı olsun allahım hepimize o annelik babalık duygusunu yaşatsın kimseyi bir yanı eksik bırakmasın..
eşimin hormon sonuçları olması gereken aralık
lh 19.55 2-12
fsh 67.9 1.13-12.51
prolaktin 15.41 3.28-19.68
serbest testesteron 4.56 8.69-54.69
prolaktin hariç hiçbiri tutmuyor.tecrübelerinizi aktarabilirmisiniz?tüp bebek şansımız sizce nedir?
tatlım sen nerden aldın baya uygunmuş ben bir kutusuna 132 verdim iğne taneside 50 kuruş insülün iğnesi bu tedavi baya zorlıcak bizi anlaşılan inşallah sonu güzel olurda bu kadar emek boşuna gitmez
sperm üretimini yaptırmak için hormon düzeltilmeli diye bir şey yok arkadaşlar bir daha yazayım. hormon, üretim düzeninin sağlıklılığı hakkında fikir verir. üretimi başlatabilen hipo hastalığı haricinde hormonların düzeylerini dengeleyerek üretim yaptıramazsınız. yani normalinden düşük fsh arttırılırsa üretim başlar ancak aşırı fsh normale gelirse üretim başlamayabilir.
nurşen neden anlaşılmadığını anlayamadım kaan hoca uğraşmayın derken 3. ameliyatı önermemiş tabiki ilaç bitkisel vs ile uğraşılabilir. Allahtan ümit kesilmez. zaten onun için dua ediyorum ben hep sizlere. yalnız. testisin tamamen kaybı daha mı iyi bunu da düşünmek lazım. kör bir ısrar faydadan çok zarar getirir. bütün bilim adamlarının üzerinde hemfikir olduğu gerçek bir testisin ikiden fazla sayıda ki her birinde en az dört adet doku çıkarılıyor. bazen bu sayı bulunamayınca 10-15 i buluyor. ameliyat edilip doku kayıplarına uğratılmaması yönünde. bunu kabullenmemek bilimsel gerçekleri inkar edip yer çekimi bana işlemez diyerek 10. kattan atlamakla eş. kaan hoca sizin çocuğunuz olmaz dememiş ikisi farklı şeyler. olmaz diyenlere ben de şartlar ne olursa olsun buradan çok defa ateş püskürmüşlüğüm vardır.DEMMİ arkadaşım ben malesef bu yaklaşımı mantıklı bulmuyorum 1 tane testis olup ve bu testis de 2 kere ameliyat geçirmiş olabilir ama bence uğraşmayın demek insanın içinde varolan güzel duyguları koparıp atmaktır duyuyoruz çevremizde uğraşmayın,kesinlikle sizin çocuğunuz olmaz denilen hastaların Allahın izniyle şifa bulup çocuk sahibi olduklarını.Ben kendi açımdan zaten hakkımda herşeyin hayırlısını istiyorum Allahım ne olursa olsun bana evlat ver demiyorum;hayırlı,sağlıklı olanı istiyorum Allahtan.Belki de hiç evlat sahibi olamayacağım Rabbim mükafatını ahirette verecek;bunun da bilincindeyim elhamdülillah.Ben sadece durum ne kadar vahim olursa olsun bu yaklaşımın doğru olmadığını düşünüyorum.Rabbimizin hazinesi çok bol,herşey onun elinde.Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun,hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin.
demmi çok sağol bu konuyu aydınlattığın için çünkü bende çok üzülüyodum benim eşimde 35 yaşında azosperm..bisürü ilaçlar kullandık değerler düzelmedi bu sebeple m.tese tek çare dediler ve yüzde 30 şans verdiler bizede..madem değerlerde düzelme yok boşu boşuna mı olucak m.teseyi eşim diye ?çok üzülmüştüm.. çünkü zaten yetince zaman kaybettik..arkadaşlarda haklı aslında o kadar çok kullanılıyo ki bu durumuz maalesef ne yapacağımızı kime güveneceğimizi şaşırmış durumdayız..
canım geçmiş olsun ama sizinde hormonlar yüksek çıkmış sana sadece şu şekilde yardımcı olabilirim .bu tedavi için doğru olan doktorlar istanbul da emre bakırcıoğlu kendisi umut tüp bebekte çalışıyor.başka 2 yerde daha çalışıyor ama en uygunu umut tüp bebek.ankarda da kaan aydos internetten araştırıpta bu iki doktor hakkında bilgi alabilirsin canım.başka doktorlara gidipte bizler gibi yapboz tahtası olmanızı istemem şimdiden geçmiş olsun rabbim en yakın zamanda evladına kavuştursun
canım başladınız demekki iğneye allah yardımcınız olsun
canım biz 10 yıldır tanıdığım bir eczane vardı ordan aldık, saolsun yardımcı oldu, düşün oda başka ilde ama ben gittim ordan aldım :) hemde önceden yaşadığımız ili görmüş olduk..canım siz ankda iseniz kaan hocaya rapor çıkarttırın bence..çünkü size baya kullandırabilir..
nurhira canım öncelikle armıza hoşgeldin inşallah en yakın zamanda doğru doktoru bulur tedavini olur vede hayırlısıyl çocuğuna kavuşursun canım.benim eşiminde fsh değeri yüksek çıkmıştı 7 senelik evliğim bizde gittiğimiz doktorlardan yanlış tedavi vede olumsuz cevaplar aldık ama şimdi doğru doktoru bulduk inşallah Allah'ın izniyle bizde tüp bebeğe başlıycaz hayırlısı mevlam hepimizin yüzünü güldürsün merak ettiğin herşeyi sorabilirsin bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım canım
sperm üretimini yaptırmak için hormon düzeltilmeli diye bir şey yok arkadaşlar bir daha yazayım. hormon, üretim düzeninin sağlıklılığı hakkında fikir verir. üretimi başlatabilen hipo hastalığı haricinde hormonların düzeylerini dengeleyerek üretim yaptıramazsınız. yani normalinden düşük fsh arttırılırsa üretim başlar ancak aşırı fsh normale gelirse üretim başlamayabilir.
demmi ben seni pek bi anliyamadim yani fsh si yuksek olanalarin fsh si dustugunde uretim baslamiyomu :93: benmi yanlsi anladim :44:
inşallah canımmmev tatlım başkladım inşallah faydası olur
BELGİN cim nasılsın canım? görüşemiyoruz uzun zamndır.sizin tedavi ne durumda? kaan hoca 2. elengo çıktığı için bu kez ümitli o yüzden 3. yü yapıyo.bişey demedi hiç zararlı olur falan diye.pataloji raporunu götürdüğmde yaza kadr tedaviye tam gaz devam edelim lmazsa son kez m tese yapalım demişti.aslında ben de düşünüyrum sürekli zararı olur mu diye ama yapıcak da bişey yok.sn kez şansımızı denicez artık.inşallah sonuncu da kavuşuruz bebişimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?