benim kaynamda olmuş ikizi yani teyzemde ikiside oglan ama çok yaşamamışlar birisi 5 yaşında birisi 18 yaşında ölmüş kaynanamın suçu durmamışlar karanlık odaya atmış korkmuşlar birisi hemen hasta olmuş ölmüş birisi felç kalmış kaynanam 13 sene bakmış kendisine ceza sonra ölmüş görümceminde ilk bebekleri ikz olmuş dogduktan sonra ölmüşler baba tarafından amcamın kızının var ikizi ilk çocukları şimdi 16 yaşındalar biri kız birisi oğlan maşallah onlar büyüdüler klomenle hamile kalmıştı evlendikten 6 ay filan sonra olmayınca doktora gittiler yumuta tembelliği var demiş klomen vermiş ilk ayda ikize hamile kaldı o ilaç iki üç yumurta geliştirebiliyor yani ikiz üçüz olma şeysi var zaten inşallah seninde olur ikizin bende isterim valla bir taşla iki kuş valla gül gibide bakarım olsada nerdeeee .
inş canım ya bukadar bekledik gözümüz gibi bakarız ikizlerimemize allahın izniyleallahım nasip eder inş... sizin ailede de çokmuş ikiz...bu arada kaynananın yaptığını anlayamadım ya yaramazlık yaptılar diye 5 yaşındaki çocuklar nasıl karanlık odaya kapatılır ayrıca bu çocuklar o rada nekadar kalmışlarda bu kadar korkup biri ölmüş bi felç olmuş allahım kimsenin başına vermesin aklım almıyor ya nasıl olmuş bu vahşet...
inş canım ya bukadar bekledik gözümüz gibi bakarız ikizlerimemize allahın izniyleallahım nasip eder inş... sizin ailede de çokmuş ikiz...bu arada kaynananın yaptığını anlayamadım ya yaramazlık yaptılar diye 5 yaşındaki çocuklar nasıl karanlık odaya kapatılır ayrıca bu çocuklar o rada nekadar kalmışlarda bu kadar korkup biri ölmüş bi felç olmuş allahım kimsenin başına vermesin aklım almıyor ya nasıl olmuş bu vahşet...
katılıyorum bu ne cahillik yabazen insanları aklım almıyor.....herkes keser gibi işine geldiği taraftan yontuyor hele bu erkek anneleri bazen bana bi yaşıma daha girdim dedirtiyor yani...
mesela düşünüyorum sorun bende olsa eşimle biz kesin boşanmıştık....annesi çünkü bize durmadan çocuk baskısı yapıyordu biz zaten istiyoruz deyince kaç ay oldu gibi şeyler söylüyordu...aradan zaman geçti.ama biz henüz azoyu öğrenmemiştik çalışmalara devam ediyoduk umutla..bi gün tv izlerken kadının çocuğu olmuyordu filmde adam bırakıp gitmiş başka kadın almıştı..nitekim benim komşum da var böyle...ben çok duygulandım dedim ki ne yazık bu adama...o da döndü bana dedi ki e karısı kısır ne yapsın tabi alacak... ...o an beynim kaynadı sanki bi de aylarca bebek olmayınca anam ya sorun bendeyse oldum...
derken biz azoyu öğrendik sonra eşine sahip çık falan demeler...bu tarz olaylarda, aa gördün mü ne ahlaksızlık iyiyken iyi de kötüyken niye gidiyosun demeler...
ya Allah büyük işte...tükürdüğünü yalatır adama.
ben insanların dilinden Allah a sığınıyorum...cevap da vermiyorum böyle cahillere....
vallaha anlattıklarına göre bir kaç saat kalmışlar korkudan hasta olmuşlar deniyo kolay kolay buluyolar ya istemeden çok hamile kalmış şu anda 6 tane dünyada belki heralde bi ontanede telef olmuştur 3 aylık bebeginide sütü zehirlemiş ölmüş gögsü hasta olmuş bir hafta emzirmemiş bir hafta sonra emzirince içerde kalan süt boyatlamış zehirlemiş ölmüş aldırıp düşürdükleri hariç karıkoca ilaçlarıylada çok düşürmüş bu çocuklardan verecek cezası çok bence niye korunmadınız derim bazen kocam biyeremi salardı çok kıskançtı diyor bide çok cahil zaten hiç üzülmez bile ölenlere ölen ölür kalan saglar bizimdir kocadanda çok çekmiş hergün dayagı varmış içermiş kayınbabam anneminde çok çocugu olmuş 5 kardeşiz onunda var düşüğü aldırdıgı onlar öyle bende böyleyim onlara sinir olurdum ne çok dogurmuşlar diye evlenmeden önce ben ikitane yapıcam derdim allah hiç vermedi acaba yanlışmı düşündüm ne bileyim .:26:
var canım öyle erkek anaları sorun kadındaysa etmediklerini bırakmazlar oğlundaysa gıkları çıkmazkimse istemez böyle bişey başına gelsin gelin onun için kim olusa olsun gelin damat oğul kız hiç farketmez sorun kimde olursa olsun ailelerin destek olması lazım ama bi çoğu böyle değil nedense
Kızlarrr ben geldimm ne çok uyudum yaa kocamda uyudu işi geç gitti oda yatınca bende uyuyup kalmışım. napıyorsunuz bakalım ne var ne yok. yine muhabbet almış başını gidiyor valla. siz hiç uyumuyormusunuz ya sabaha kadar konuşuyoruz bi açıyorum neler nbler konuşulumuş valla :)
ben cadaloz değilimdir içime atarım ya da ağlarım... kendime yapıyorum farkındayım ama o utansın derim..gerçi karşı taraf hiç utanmaz:26: etrafımdakiler beni sessiz buluyor sanırım bu yüzden benim borum ötsün diye düşünüyolar:26: gerçekten şimdiye kadar çok sıkıntılar yaşadım ama eğer evliliğim iyi gidiyosa hamdolsun,bu ben alttan aldığım içindir..eşim bana karşı çok iyi davranır.hatta onun gibisi yoktur.ama bazen olaylar iki kişyi aşıyor...çevre de giriyor işin içine..o zaman bomb.k oluyo işte...biz onlara dahil etmesek de birçok şeye,,benim içimden çıkmıyor baz şeyler
en iyisi uzak olup iyi olmak biz balıkesirdeyim eşimin ailesi konyada senede 1 yada 2 kere görüşüyoruz iyi oluyor böyle... yakın olunca aileler senin aile meselene girmekten çekinmiyor herşeye burnunu sokuyorlar ben de deli oluyorum öyle kişilere
ben cadaloz değilimdir içime atarım ya da ağlarım... kendime yapıyorum farkındayım ama o utansın derim..gerçi karşı taraf hiç utanmaz:26: etrafımdakiler beni sessiz buluyor sanırım bu yüzden benim borum ötsün diye düşünüyolar:26: gerçekten şimdiye kadar çok sıkıntılar yaşadım ama eğer evliliğim iyi gidiyosa hamdolsun,bu ben alttan aldığım içindir..eşim bana karşı çok iyi davranır.hatta onun gibisi yoktur.ama bazen olaylar iki kişyi aşıyor...çevre de giriyor işin içine..o zaman bomb.k oluyo işte...biz onlara dahil etmesek de birçok şeye,,benim içimden çıkmıyor baz şeyler
aynı aynı aynı eger sorun eşimde degil bende olsaydı çoktannn ya kuma gelirdi ya boşarlardı eşim razı olsa ailesi bırakmazdı ocagın körmü kalsın oglum başka kadınmı yok bundan olmuyosa senindemi hiç olmucak neler ederlerdi valla ben evlilimin ilk yılında atlatdım baya bişeyler adetim hep gecikmeli ğeliyordu yumurta tembelliğinden bilmiyorduk onda her ay varmı diye ümütlenirdik gecikince adet oldummu eyfah geldi nasıl söylücem akşama diye evde dönelerdim akşama kadar yataga kapanıp aglardım kaynanamın suratından geçilmezdi eşimede söyledigimde moreli bozulur bana ters davranırdı kaç gün yüzüme bile bakmazdı küfür bile ettiği oldu adet oluyorum diye 2 ayın kaldı olmazsa evlenirim bile dedigi oldu arkadaşlarından akıl alıp gelirdi ilk bir yıl kabus gibi geçti doktor bende önemli bişey bulamayınca hatta 3 ay olsun diye beni tedavi etti doktor ve gene olmayınca sen tahlil yaptır dedi eşime hatta bende bişey yok diyerek tahlili bile baya salladı gitmedi bi ğün sofranın başında kavga ettik bana laf çaktı çocuk yok diye bende dedim ne belli belki senden olmuyor doktor tahlil yaptır dedi gitmedin gitsene dedim anasını bilmemne yaptıgım tahlil degilmi gideyimde ben sana gösterim dedi ve gitti kendi ğördü .ben katlanıyorum sesimi çıkartmıyorum ama kendi olsa asla katlanmazdı .katılıyorum bu ne cahillik yabazen insanları aklım almıyor.....herkes keser gibi işine geldiği taraftan yontuyor hele bu erkek anneleri bazen bana bi yaşıma daha girdim dedirtiyor yani...
mesela düşünüyorum sorun bende olsa eşimle biz kesin boşanmıştık....annesi çünkü bize durmadan çocuk baskısı yapıyordu biz zaten istiyoruz deyince kaç ay oldu gibi şeyler söylüyordu...aradan zaman geçti.ama biz henüz azoyu öğrenmemiştik çalışmalara devam ediyoduk umutla..bi gün tv izlerken kadının çocuğu olmuyordu filmde adam bırakıp gitmiş başka kadın almıştı..nitekim benim komşum da var böyle...ben çok duygulandım dedim ki ne yazık bu adama...o da döndü bana dedi ki e karısı kısır ne yapsın tabi alacak... ...o an beynim kaynadı sanki bi de aylarca bebek olmayınca anam ya sorun bendeyse oldum...
derken biz azoyu öğrendik sonra eşine sahip çık falan demeler...bu tarz olaylarda, aa gördün mü ne ahlaksızlık iyiyken iyi de kötüyken niye gidiyosun demeler...
ya Allah büyük işte...tükürdüğünü yalatır adama.
ben insanların dilinden Allah a sığınıyorum...cevap da vermiyorum böyle cahillere....
hoşgeldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinsensiz olmaz aklım sendeydi inan
ben de temizlik yapıyorum hem sizi takip ediyorumiyi oluyo böyle
Valla canım sanki sen beni anlatıyorsun. senin yaşadıklarından bende yaşadım. çocuğumuzun olmayacağını öğrendik kayınvalidem sen korundunmu dedi bana. dedim anne bak benimle ilgisi yok dedim sperm yok dedim oğlunda korunsam ne olur dedim. korunduysanız olmaz diyo hala. 6 ay öğrenemedi. şimdi bile hala korunmayın diyo. ya sabırrr. bende hiç kötü laf söylemem içime atarım giderim eşime anlatırım ona ağlarım sızlarım. oda tamm sen bişey deme boşver der. ama eltim vardır kavga eder resmen ama o bir numaralıdır. ben sesimi çıkarmadıkça arkamdan atıp tutarlar. Allahtan eşim benimde çok iyi beni anlıyor. annesine inansa ooo çoktan bizde ayrılırdık yani. bide oğlunu benden kıskanıyor. o öyle yapınca bende belli ediyorum bende kıskanığımı belli ediyorum napıyım ama.
aynı aynı aynı eger sorun eşimde degil bende olsaydı çoktannn ya kuma gelirdi ya boşarlardı eşim razı olsa ailesi bırakmazdı ocagın körmü kalsın oglum başka kadınmı yok bundan olmuyosa senindemi hiç olmucak neler ederlerdi valla ben evlilimin ilk yılında atlatdım baya bişeyler adetim hep gecikmeli ğeliyordu yumurta tembelliğinden bilmiyorduk onda her ay varmı diye ümütlenirdik gecikince adet oldummu eyfah geldi nasıl söylücem akşama diye evde dönelerdim akşama kadar yataga kapanıp aglardım kaynanamın suratından geçilmezdi eşimede söyledigimde moreli bozulur bana ters davranırdı kaç gün yüzüme bile bakmazdı küfür bile ettiği oldu adet oluyorum diye 2 ayın kaldı olmazsa evlenirim bile dedigi oldu arkadaşlarından akıl alıp gelirdi ilk bir yıl kabus gibi geçti doktor bende önemli bişey bulamayınca hatta 3 ay olsun diye beni tedavi etti doktor ve gene olmayınca sen tahlil yaptır dedi eşime hatta bende bişey yok diyerek tahlili bile baya salladı gitmedi bi ğün sofranın başında kavga ettik bana laf çaktı çocuk yok diye bende dedim ne belli belki senden olmuyor doktor tahlil yaptır dedi gitmedin gitsene dedim anasını bilmemne yaptıgım tahlil degilmi gideyimde ben sana gösterim dedi ve gitti kendi ğördü .ben katlanıyorum sesimi çıkartmıyorum ama kendi olsa asla katlanmazdı .
aynı aynı aynı eger sorun eşimde degil bende olsaydı çoktannn ya kuma gelirdi ya boşarlardı eşim razı olsa ailesi bırakmazdı ocagın körmü kalsın oglum başka kadınmı yok bundan olmuyosa senindemi hiç olmucak neler ederlerdi valla ben evlilimin ilk yılında atlatdım baya bişeyler adetim hep gecikmeli ğeliyordu yumurta tembelliğinden bilmiyorduk onda her ay varmı diye ümütlenirdik gecikince adet oldummu eyfah geldi nasıl söylücem akşama diye evde dönelerdim akşama kadar yataga kapanıp aglardım kaynanamın suratından geçilmezdi eşimede söyledigimde moreli bozulur bana ters davranırdı kaç gün yüzüme bile bakmazdı küfür bile ettiği oldu adet oluyorum diye 2 ayın kaldı olmazsa evlenirim bile dedigi oldu arkadaşlarından akıl alıp gelirdi ilk bir yıl kabus gibi geçti doktor bende önemli bişey bulamayınca hatta 3 ay olsun diye beni tedavi etti doktor ve gene olmayınca sen tahlil yaptır dedi eşime hatta bende bişey yok diyerek tahlili bile baya salladı gitmedi bi ğün sofranın başında kavga ettik bana laf çaktı çocuk yok diye bende dedim ne belli belki senden olmuyor doktor tahlil yaptır dedi gitmedin gitsene dedim anasını bilmemne yaptıgım tahlil degilmi gideyimde ben sana gösterim dedi ve gitti kendi ğördü .ben katlanıyorum sesimi çıkartmıyorum ama kendi olsa asla katlanmazdı .
aynı şekilde ben de hep eşime anlatırım ağlarımsen cevap verme onlar öyleler der...ben cevap vermem zaten ama verseydim de eşim bana kızar dı kesin haklı da olsam...bi laf bile içinden çıkmıyo insanın.ben de söylesem o bi tane daha söyleyecek..gel de geçin sonra.... iyisi mi en iyi cevap cevapsızlık ne demişi goethe cahille münakaşa etme,karşıdan gören kim cahil anlayamaz...
bu kıskançlık olayı bizde de var..pek beğenmez benim yaptıklarımı layık bulmaz zaten...bi de bilmediği konularda iddalaşır...bu şekilde ne kadar komik oluyolar bi bilseler....ve ne kadar can sıkıcı....
amaaaaaaaan boşverrrr Allah biliyor...iki oğlu da bekar bulsun da alsın bi tane beğenemiyo kimseyi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?