- 31 Ocak 2011
- 7.474
- 557
- 198
gerçekten dediğine çok sevindim dün bir arkadaş da söylemişti inşallah öyle olur sperm kendiliğinden çıkar ameliyata gerek kalmaz tabi allah bilir hakkımızda hayırlısı para önemli digil en iyi şekilde yapılmasını istiyoruz allahın izniyle ondan şimdi yaptırmıyoruz bekliyoruz çünkü anladığım kadarıyla bu süreç baya yıpratıcı allahın izniyle inşallah her şey iyi olur allah çok büyük genetik testi yapıltı eşime şöyle yazıyor: ARAŞTIRAN MUTASYONLARI: SRY (sy14) ZFY ninde delesyonu olgularda pozitif kontrol AZFa (sy84-sy86) delesyon analiz AZFc (sy254-sy255) delesyon analizi ZFX/ZFY ( pozitip kontrol)
GENETİK TEMEL: AZF bölgesi delesyonları erkek infertlitesi olgularında klinefelter sendromundan sonra en sık nedendir oligospermı ve azoospermi olgularının %2-10 tespit edilmektedir tüm Y delesyonlu olguların % 79 unda AZFc,AZFb ( %9) AZFbc (%6) AZFa (%3)ve AZFabc(XXmale %3) delesyonu tespit edilir elde edilen sonuçlar tedav prognozunun belerlenmesi için önemlidir
SONUÇ: delesyon saptanmıştır. YORUM: Hastanını koromzom anomalleri gibi diğer infertilite nedenler açısından araştırılması önerilir bu testin Y delesyonlarının %95 ini tespit edebildiği göz ardı edilmemelidir tedavi planlamasında diğer laboratuvar bulguları ve kilinik değerlendirme önelidir
Canım bilmem anlıyormusun bizim genetik sonuçumuz şöyleydi yani allah kimsenin kucağını boş bırakmasın amin
canım yaşınızın ne önemi olcak gayet ben kendi halime yanayım yaşım güzel yaşlarınız ikinizde çok gençsiniz daha önünüzde çokkk yıllar var .. ben kendi halime yanayım yaş 36 .ee siz şuan musayit degilmişsiniz ozaman yaşınızda genç 5-6 aydan bişey olmaz kaan hocanın ilaçlarını ozaman kullansanız musayit oluncada hiç bari kaan hocanın dediklerini düzgün yaparsınız . o beş aldı ayıda bu arada boş geçirmeyip bitkisellerden denesende olur balın içine polen arısütü propolis karıştır sabah akşam aç karnına yesin incir kürü .keçi buynuzu bunlarıda yapın boş durmayın .
meraba sadecik hoşğeldin hergün aglamana gerek yok tıp ilerledi en umutsuz vakalar bile anne oluyor eşin sebebsizmi azo çıktı yada çocuklukta geçirmiş oldugu inmemiş tessis amaliyatı felan varmıydı bitkisel kürler filan dene canım doktorunuz kim tüp bebek denedinizmi yani mikrotese oldumu inşallah allh en kısa zamanda hayellerine kavuşturur..
arkadaşlar ben yeni üye oldum benimde bebişim yok4 senelik evliyim hemen bebek istedik daha 5 aylık evliydik doktora gittik doktor madem çok istiyonuz bi kontrol edelim dedi eşim azosperm çıktı doktor baba olma şansın çok düşük dedi 4 senedir ağlamadığım gün yok
Tavuk tavası nasıl yemek canım nasıl yapılıyor.
canım öncelikle aramıza hoşgeldin geçmiş olsun en yakın zamanda bebeğine kavuşman dileyiğle sözüme başlıyorum .canım benim eşimde y kromozomu mikro delesyon testini yaptı şükür onda sorun çıkmadı yani delesyon saptanmamıştır yazıyor. benim eşiminde fsh39 çıktı.şimdide karyotip analizinin sonucunu bekliyoruz.sizin testin yorumuna gelince evet testte biraz sorun görünüyor ama bu teste bakarak hangi bölgelerin sperm yapıp hangi bölgelerin ise silindiğini anlayarak mikrotesede o bölgelerde daha çok sperm aranıyor.burada bulunan turtim arkadaşın eşininde sonucu bu şekildeydi ona göre ameliyatta inceleme yapılmış vede bol miktarda sperm bulunmuştu.inşallah sizinde hormon değerleriniz düzene girer vede bol bol sperm bulunurda bebeğinize kavuşursunuz. Allah'a emanet olun
sadecik ağlamayı bırak canım bak biz burda hepimiz aynı durumdayız tabi insan bazen kendini tutamıyor katıla katıla ağlıyor ama sen güçlü olmaya çalış... eşine destek ol neler yapmanız gerektiğini araştır... bana buradaki arkadaşlar kaan hocayı tavsiye etti alanında en iyi hoca bizde yeni başlıycaz daha bayramdan sonra gidicez bakalım tedaviye nasıl başlıycaz... bu arada o zamana kadar arkadaşların önermiş olduğu bitkisellere başladık... sizin azospermin sebebi belli mi???? tedavi oluyor musunuz olmuyorsanız kaan hocayı düşünün derim buradaki arkadaşların çoğu onun hastası... canını sıkma canım allahtan umut kesilmez inş hepimiz anne olacağız üzme kendini
allah büyük canını sıkma inanki sen yanlız değilsin bu konuda çok şükür şimdi doktorlarımız çok iyi tedaviside var inşallah her şey çok güzel olacak güzel düşün allaha dua et bol bol olurmu emin olki seni çok iyi anlıyorum
evet canım insanlar çok üstüme geliyor en başta eltim.sorunumuzu öğrendiğimde saf gibi ona ağlamıştım meğer o sevinmiş hemn başladı ben insandan insan yaptım demeye bana.napayım ben yapamadım işte.tek çocuk yeter diyen sorunumuzu öğrendi başladı ben 3 tane daha yapçam oluyo nasılsa hemen kalıyom hamile.hemn hamile kaldı dış gebelik çıktı şimdi gene hamile beni her gördüğünde karnını okşuyor gülüyo alay edio benle.inanın dayanamıyorum artık hıçkıra hıçkıra ağamadığım gün yok.insanlar sen daha uyu yengen 2.yi doğuruyo diyor en yakınlarım alay ediyo kof çıktın diyo bana bir bebek gördümmü içim sızlıyo kimse bana bebeğini elletmiyo sevdirmiyor göze gelirmiş bebekleri benim yok ya.inanın çok kötüyüm kusura bakmayın uzattım
canım bu kürleri kaan hocamı söyledi yani kesin yapılması gerekir çünkü eşimin konyadaki doktoru yani bizi kaan hocaya yönlendiren doktor kendi başınıza bitkisel olan hiç bir şey yapmayın dedi ondan soruyorum canım birde senin bu yazdıkların varya canım bal filan demişin onun bir ölçüsü yokmu yani çünkü önceden ben eşime polen veriyordum sabah akşam ac karnına kibrit çöpü kadar az yani fazla olmazdı yani bir ölçüsü var mı bu kürlerin incirin veya keçi sütünün?
evet canım insanlar çok üstüme geliyor en başta eltim.sorunumuzu öğrendiğimde saf gibi ona ağlamıştım meğer o sevinmiş hemn başladı ben insandan insan yaptım demeye bana.napayım ben yapamadım işte.tek çocuk yeter diyen sorunumuzu öğrendi başladı ben 3 tane daha yapçam oluyo nasılsa hemen kalıyom hamile.hemn hamile kaldı dış gebelik çıktı şimdi gene hamile beni her gördüğünde karnını okşuyor gülüyo alay edio benle.inanın dayanamıyorum artık hıçkıra hıçkıra ağamadığım gün yok.insanlar sen daha uyu yengen 2.yi doğuruyo diyor en yakınlarım alay ediyo kof çıktın diyo bana bir bebek gördümmü içim sızlıyo kimse bana bebeğini elletmiyo sevdirmiyor göze gelirmiş bebekleri benim yok ya.inanın çok kötüyüm kusura bakmayın uzattım
böyle insanlara diyecek birşeyim yok benim allaha havale et sen biliyorum çok zor inanki çocuğu evlendikten sonra hatta hemen sormaya başlıyor herkes hele yıllar geçiyorsa ama bir şey var bunu hiç unutma hayatımız kendimizin eşimiz ailemiz çocuğuz bunlar kimseyi ilgilendirmez evet bu görümcede olsa aileden biri bile olsa ama gerçekten aileden biri giib davransaydı böyle konuşmaz ve seni üzecek hareketlerde bulunmazdı ama bir şey yapamazsın kimse değişmez malesef sen kendi canının kıymetini bil kendine dikkat et tedavine bak biliyorum insan çok kırılıyor ama güçlü olacaksın herkesten çok büyük allah var herşeyi görüyor tamam mı canım sen güzel şeyler düşün hep allah insanı en çok sevdiği şeyle imtahan edermiş derler hep
1 kg bala ama iyi bal olsun 250 gran polen 50 gr arı sütü 25 gr propolis koyabilirsiniz bir zararı olmaz bunların .... inciride zeytin yagına koyup sabah akşam birtane yesin . bir tatlıgı kaşıgı yesin sabah akşam .valla bunları kaan hoca demedi ama haberi var bişeyde demedi bitkisellere karşı bir doktor degil bazı doktorlar bitkisele inanmıyorlar bence denemede fayda var benimkine hepsini kullandırıyorum bir zararını görmedi ..
canım tavuk tavası hem güzel olur yani musafir geldiğinde yakışan bir yemektir hem çok basittir yapması belkide bilirsinizdirde sizde ismi degişiktir .şimdi 1 tane tavugu kuş başı etten biraz daha iri şekilde parçarsın 5-6 patatesi kuş başı dograrsın tabi kalabaga göre tavugu patatesi göz kararı kendin ayarlarsın taze 6-7 taze biberi üçe dörde bölersin 2 soganıda aynı şekil kuş başı gibi dograrsın 3-4 domateside söyüç gibi dograrsın bunların hepsini elinle bir kabın içinde harmanlarsın içine biraz karabiber toz biber pul biberi tuz biraz yag birazda su suyu çok olmaz ama bir su bardagı kadar hepsini karıştırır fırının tepsisine dök yay düzenle fırında pişir 45 dakikada yada 1 saatte pişer afiyet olsun ..
sacmaliligi birak kendine gel....................bak yanliz degilsin hepimiz ayni dertden burdayiz !seni kiran üzen insanlarlada bir araya gelme ! bacim kusura bakma öyle sert yazdim ama anliyacagin hepimiz ayni kaderi paylasiyoruz!!!bak benim esimm iki kere amaliyat gecirdi bulunamadi !!!
ama güclü ol herseyden öynce !!! buarada aramiza hosgeldim ama keske sende böyle bir konu icin gelmeseydin !!!
allah yardimcin olsun güc ve sabir versin !!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?