Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Ah canım benim çok ağır geliyor dimi.. Gözünün içine bakıosun gözündeki yaşı içine akıtıyorsun.. Boğazın düğümleniyor konuşurken, sesin değişiyor ama sen yutkunup konuşmaya devam etmeye çalışıyorsun.. O anlamasın yeter ki diye gülümseyen önemsemeyen taraf senmişsin gibi gözükmeye çalışıyorsun.. Ama acı çekerken gülmek öyle zor ki.. Yıpratıyor insanı. İçinden birşeyleri alıp götürüyor ama başka çağren yokki..

Ne yapacaksın.. Dön arkanı gi hadi.. Gidemiyorsun işte düşünemiyorsun bile giteyi. Sevdiğin insan o. Emeğin geride bırakacakların.. Bide sonrasın da mutlu olabilecekmisin bakalım.. Neyin garantisini vermiş Rabbim? Tutki bebeğin oldu başka bi senaryoyu tercih ettiğinde o vicdanın nasıl rahat edecek? Nasıl yaşayacaksın ki o ömrü huzursuzlukla. Allahım vicdan azabı vermesin kimseye daha kötüsü yok bence.

Bir tanıdığımızın da uzun yıllar bebeği olmadı. Eşindeydi problem yine. Çocuk çocuk diye yandı tutuştu. Ne adaklar ne dualar.. Sonra 12-13 yıl sonra çocuğu oldu.. 1 yaşına gelmeden bebekleri eşinin beyninde tümör tespit edildi. Ve yaşayamadı.. Bebeğini yaşayamadan gidiverdi. Şimdi o kişi olmasaydıda bebeğim eşim yanımda olsaydı diye ağlıyorr. O da yanlış slında ama Rabbimin uygun görmediğini illede istememk lazım. Herşeyin hayırlısı demek lazım. Ben ne yapayım onsuz bebeğimi büyüteceksem bebeğin huzurunu mutluluğunu yaşamayı. Nasıl yaşanır ki zaten?? Allahım öyle sınamasın bizleri inşallah..

Ben biliyorum ki Rabbim hepimizin iyi niyetinin mükafatını verecek. Ben diyorum ki Allahım beni böyle anne yapmıyorsa uygun görmüyorsa başka türlü yapar. Kendi canımdan kanımdan olmaz belki ama başkasının bebeğine annelik ederim. O da bebek.. O da anne demeyecek mi? O belki daha hayırlı olacak bana.. Kimbilir..

Neyse bayass bi döktüm içimi sanırım. Rabbim hepimizi mutlu edecek ben yürekten inanıorum buna kızlarr :))

merhaba esra
buradaki herkesin hislerine tercüman olmuşsun.ağzına sağlık.

daha yeni evliyken,hastalığımızdan habersiz ve aman bir süre bebek yapmayalım diye doğum kontrol hapları kullanırken
eşimle hep çocuk meselesi yüzünden tartışırdık
ben hep kız istiyorum derdim oda erkek
çocukken oyuncaksız büyüdüğümüz için, gördüğümüz tüm oyuncakları daha doğmamış bebeklerimiz için alırdık.
onlarla birlikte oynarız diye.Baya büyük bir sürpriz yumurta oyuncak koleksiyonumuzda var.
şimdi iyi koruyalım çocuklar zaten kırıp dökecek derdik.

peki ya şimdi ne kız- erkek mevzusu nede oyuncaklar hiçbiri ortada yok

niye ben niye biz diye çok düşündüm.
sonra dedimki Allah sevdiği kullarını sınarmış.
daha tedaviye bile başlamadık belki hemen olacak nerden bilebilirizki.
Rabbim tüm gönülden bebek arzusu ile yanıp tutuşanlara bebeklerini en yakın zamanda versin inşallah

Herkese günaydın kızlarr :)

Prenses hoşgeldin canım benm. Geçmiş olsun.. umarım güzel ayrılırsın sende bu topikten :)

BAHAR------------------------------------------2 yasin
CEMREM----------------------------------------2 yasin
CERVAN----------------------------------------
ÇİÇEK------------------------------------------
ESESLİM---------------------------------------
HEP--------------------------------------------
İSTİYORUMBEBEĞİMİ----------------------------
JKLM-------------------------------------------
LAMYAY----------------------------------------
MASAL ----------------------------------------
MELAYT---------------------------------------1 yasin
MİKRO-----------------------------------------
NUREFSAN------------------------------------
NURSEN----------------------------------------
NZLN-------------------------------------------
TOANA-----------------------------------------
TWİLİGHT---------------------------------------
VCK---------------------------------------------
ZAKKUM----------------------------------------
ZCU--------------------------------------------
ZAKKUM-----------------------------------------
ZEYNEP-----------------------------------------
arkadaşlar 7 yasin 7 meryem suresi okuyoruz herkese... 2 yasin 7 meryem suresi kaldı...okumak isteyenler bu listeyi kopyalasınlar ve hangi sureden kaç tane okuyacaklarını isimlerinin karşısına yazsınlar.
kızlar lütfen önce listedeki kişiye okuyun biri bitmeden diğerine okuyup ortalığı karıştırmayın:))))

Rabbimiz buyurdu ki "Bana günahsız bir ağızdan dua edin." Bunu bildiren Peygamber Efendimiz'e (a.s.m) Sahabeler : "Ya rasulullah biz günahsız değiliz ki." Bunun üzerine Peygamberimiz (a.s.m) : "Mü'minin mü'mine duası günahsız bir ağızdan yapılmış gibidir."

Şimdi bunu dikkatli bi düşünün lütfen ve ondan sonra listeye bi daha bakın arkadaşlar....

Son düzenleme:
Kızlar okuyacağım bende akşama kendimi listeye eklerim ben.. Dünden beri koşturduğumdan fırsatım olmadı ama aklımda benimde..

evet canım aynen öyle....hepimizn yaşadığı tam da bu duygu.
Kısmet Etmiş ise Mevla; El getirir, Yel Getirir, Sel Getirir. Kısmet Etmez ise Mevla;El Götürür, Yel Götürür, Sel Götürür. Mevlana/Rumi
selam canlarrr:80:
masal bu mesajı beğendi:))))
canım herkse farklı şey iyi geliyor...birinin değerlerini yükselten bişey diğerininkini düşürüyor bünyeye bağlı.
ama genelde herkes ballı karışımlar yaptırıyor aktarlarda..
çakşı suyu kullanan çok var.
zeytinyağında incir
keçiboynuzu ya da nohut kürü
havuç kürü
bunlardan biri olabilir..
ya da yaşilex,cym,msure,proxed gibi kapsüller var destek amaçlı
bunun yanında beslenme şekli de değişiyor mesela et minimum tüketiliyor
sebze meyve balık tüketilecek bol bol..
kavrulmamış çiğ fındık,ceviz,fıstık,kabak çekirdeği yenilebilir.
bi yerden başayın derim
bir de mesirin bizim için iyileştirici gücü yok hayatım((
ama doktora da gidin çünkü tek kanatla uçulmuyor babakim kocana alttan alta işle:))))
bu siteye çok mucizeler uğramıştır..eskileri oku hoşuna gidenleri eşine de oku..
umut etmesini doktora gitmesini sağlarsın belki...
bir de şu bahsettiğin insanlar var ya
çocuğu oldu diye kendini bi b.k sananlar
onlar defolsun gitsin cehennemin dibine kadar
onlardan nefret ediyorummm
ama heryerde varlar
canım varikoselde başarı şansı yüksek ameliyat bazısı yapıyor bazısı yapmıyor..gene tekrarlıyormuş çünkü..mikrotesede bulunur sperm en kötü ihtimal..sen en iyi durumda olansın:)))
sıkma canını....

Allah herşeyin hayırlısını versin canım çok güzel anlatmışsın...

masal'a okuyoruz...
BAHAR------------------------------------------2 yasin
CEMREM----------------------------------------2 yasin
CERVAN----------------------------------------
ÇİÇEK------------------------------------------
ESESLİM--------------------------------------- 4 meryem 2 yasin
HEP--------------------------------------------
İSTİYORUMBEBEĞİMİ----------------------------
JKLM-------------------------------------------
LAMYAY----------------------------------------
MASAL ----------------------------------------
MELAYT---------------------------------------1 yasin
MİKRO-----------------------------------------
NUREFSAN------------------------------------
NURSEN----------------------------------------
NZLN-------------------------------------------
TOANA-----------------------------------------
TWİLİGHT---------------------------------------
VCK---------------------------------------------
ZAKKUM----------------------------------------
ZCU--------------------------------------------
ZAKKUM-----------------------------------------
ZEYNEP-----------------------------------------
arkadaşlar 7 yasin 7 meryem suresi okuyoruz herkese... 3 meryem suresi kaldı...okumak isteyenler bu listeyi kopyalasınlar ve hangi sureden kaç tane okuyacaklarını isimlerinin karşısına yazsınlar.
kızlar lütfen önce listedeki kişiye okuyun biri bitmeden diğerine okuyup ortalığı karıştırmayın:))))

Rabbimiz buyurdu ki "Bana günahsız bir ağızdan dua edin." Bunu bildiren Peygamber Efendimiz'e (a.s.m) Sahabeler : "Ya rasulullah biz günahsız değiliz ki." Bunun üzerine Peygamberimiz (a.s.m) : "Mü'minin mü'mine duası günahsız bir ağızdan yapılmış gibidir."

Şimdi bunu dikkatli bi düşünün lütfen ve ondan sonra listeye bi daha bakın arkadaşlar....

canım geçmiş olsun allah sabır versin hepimizin durumu aynı... eşin durumu kabullenememiş demekki... onun için onu biraz kendi haline bırak sonra konuşmaya başla...
onu nasıl sevdiğini, böyle bir sorun için ondan vazgeçmeyeceğini, savaşıp bu dertten kurtulup sizinde bebeğiniz olacağını falan anlat ona destek ol...
ama eşini ailesine anlatması yönünde ikna et... benimkiler bilmesin ama senin ailen bilsin benim de üstüme gelmesinler... durumu bilirse hem sen hem ben rahat ederim gibi şeyler anlat...
çünkü onun ailesi senin üstüne gelmeye devam ederse belki tahammül edemeyeceğin bi noktaya gelecek... onun için bu durumu ortadan kaldırmalısın...
masalın dediği gibi eşin isteyene kadar doktora gidelim diye ısrar etme... bi süre sonra o isteyecektir zaten durumunu kabullenince...
sen ozamana kadar bitkisellerle desteğe başla...
canım benim eşim içinde bal, propolis, polen ve arısütü olan bi karışım yiyor...
sabahları aç karnına keçiboynuzu tozu yiyor 1 kaşık...
her yemekten 20 dk önce çakşır kökü suyu içiyor ( bunun hazırı var biz bunu kullanıyoruz )
ayrısa içerisinde ginseng bulunan bi macun daha yiyor...
bol yeşillik, kabak çekirdeği, fındık, ceviz, üzümçekirdeği tozu, türk kahvesi, ısırgan otu çayı...
aklıma gelenler bunlar canım her aktarda bulabilirsin bu dediklerimi sen kendinde araştır ona göre biran evvel alıp yedirmeye başla...
allah mucizelerinden bize de gönderir ve en kısa zamanda bizlerde bebişlerimize kavuşuruz inş

prenses meraba şitdetli varikoseli olup 0 çıkıp varikosel amaliyatından sonra düzelme olup azda olsa geri sperm çıkanlar var umutsuz düşünmeyin birdaha yaptırın doktorun dediği ğibi ya öncekinde yanlışlık var bu testde ya sonraki yapılanda gerçektende 2.75 de 15 gün içinde 0 oluşu hayret iyi biyerlerde yaptırın testinizi inşallah yanlışlık olmuştur degilsede gene 0 çıkarsada çokta üzülüp umutsuzluga düşmeyin güzel bir tedaviyle düzelir en azından tüp bebek yapacak kadar spermleriniz bulunur morelinizi yüksek tutun eşin fazla strese girmesin strestte etkiliyor spermleri azosperm kesinleşmesi için bir insanın 1 ay içinde iki üç defa sperm tahliline bakılması gerekmiş çünkü baze görülen spermler bazen görülmeye biliyor eger buseferde inşallah görülürse hemen dondurun çünkü yarının nolacagını kimse bilemez .:130:

ay yaşasınnnnn
kalabalıklaşmışız:)))
kızlar nasılsınız:))))
buarada bize dua eden herkese çooooooooooooooooooooooook teşekkür ediyorum.Allah karşınıza çıkarsın..Allah okuduğunuz her harfi her kelimeyi günahlarınıza kefaret etsin,kabul olmayan duanız kalmasın inşallah...Ve de anne olmayı nasip etsin Rabbim...
çok mutlu ettiniz beni gerçekten.Allah razı olsun hepinizden canlarım

Cemrem geçmiş olsun canım benm. Ameliyat varmış galiba. Okudum da üzüldüm.. İnşallah iyileşir yawrucak hemencik..:2:

baharım pamık şekerim naberrrr

günaydın akide şekerim iyidir canım kociş bu haftayı bana adadı evde hava bugün biraz daha iyi bugün gitmeyi düşünüyoruz denize bakalım... sabahtan soğuk olur diye çıkmadık öğleden sonra gidelim dedik buarada dün sana takılırken olan bana oldu kociş beni aldı götürdü
ya dur bi çıkıyorum bari diyeyim dedim yuhhh bide bunu bu yazcan dedi

Son düzenleme:

çok güzel anlatmışsın canım içimizden geçenleri ağzına yüreğine sağlık canım benim

tşk ederim.. Nasılsn canım benm??

hamdolsun canım...buna da şükür..sabah sabah kargalar kahvaltısını yapmadan burda olduğuma göre aklım nerde anlayabilirsin sanırım
derdimize derman arıyoruz işte...
şu yeşilex istiyorum bebeğimi den sonra patlama yapcak:)))ona bakıyorum:))

masalcım yasin okucam ama adetliyim yemin ederim aklına bişey gelmesin ondan sesim çıkmıyor bugün dördüncü günüm bittiğinde okurum genede sana okumak özellikle istiyordum öyle denk geldi bitmezse genede okurum canım.

Cemrem geçmiş olsun canım benm. Ameliyat varmış galiba. Okudum da üzüldüm.. İnşallah iyileşir yawrucak hemencik..:2:

herkese merhaba hayalım tesekkur ederım sagol canım prenses uzulme bı bakarsın mılyonlarca olur gecmıs olur ınşlh prensescık

yaa bak bana takıldın ne oldu
ay bahar çok güldüm buna
çalışmalara devam

merhaba canım hoşgeldin. öncelikle çok geçmiş olsun. bence tahlillerinizde bir yanlışklık vardır yani 15 gün önce çıkan sperm 15 gün sonra çıkmaması çok garip. bunu görüp hemen umutsuzluğa kapılmayın yani spermleriniz var ama belkide eşinin o anki durumu etkilemiş olabilir. ne bilim stes filan yapmıştır belki çok etkilediğini söylüyorlr. biraz zamn geçtikten sonra tekrar tahlil verirsiniz inşallah o zamn istediğiniz sonucu alırsınız bol bol spermleri görürsünüz inşallah canım.Allah şifa versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…