Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
gunaydın herkese! gelıncık canım sızın kıst de vardı esınde sanırım.onu aldı mı mıkrotese sırasında doktor.o kıtleyı ne yaptınız ?bız sızınle aynı durumdayız?ıgne ılac yok. kıstın buyuyup buyumemesını ızlıyorlar henuz.bırde ılerde esının karsılasacagı saglık problemlerınden bahsettı mı doktor sıze?mesela kemık erımesı testıs tumoru gıbı canım.allah sıfa versın hepımıze ınsaalaah

gelıncık memorıalde mıkroteseye ne ucret odedınız canım?

canım bizde kist yok. eşim zaten 8-9 yaşlarında ameliyat olmuş testisleri yerine indirilmiş. eğer indirilmemiş olsaydı o zaman testis tumöründen korkabilirsiniz demişti doktorumuz. evet kemik erimesinden bahsetti. onun için yaptırmamız gereken bi testte vermişti. yaptırıcaz daha sonra. micro teseyede yaklaşık 1350 civarı ödeme yapmıştık. sizin sorundamı aynı. tedavi oldunuzmu yoksa olacakmısınız?

hayırlı günler kızlar...........ya yaaaaaaaaa ne gıcık bir illetmiş bu azo her türlü çeşidi var hiç duymadığım şeyleri burada duyuyorum ilkleri yaşıyorum açıkçası........eşim tese olduğunda çıkmayınca dr.ya doğuştan ya geçirmiş olduğu ateşli hastalıktan yada genetik dedi..biz azoyu eşimin 13 14 yaşında geçirmiş olduğu ateşli hastalığa bağladık çünkü hastanelik olmuş yatmış bir kaçgün ateşi düşünce çıkarmışlar dr.hormonlarının testis büyüklüğünün vucut yapısının gayet iyi olduğunu bu şartlarda kesin çıkacağını söylemişti ama taktiri ilahi çıkmadı demekki vakti zamanı gelmemiş dr belki teseden sonra vucut kendi kendine sperm üretmeye başlar demişti tabi rabbim istedikten sonra herşey olur...diğer dr. sonucu söyleyen belki ilerde testisler sperm üretmediği için testis kanseri olunabilir dedi bu her hasta için geçerli değilmiş farklılıklar gösterebiliyormuş allahım esirgesin...........ama burda öyle farklı şeyler duyuyorumki eşimde bende şaşırıyoruz açikçası ben azoyu tek tür sanıyodum ama öyle değilmiş bakalım yaşadığımız sürece neler duyacağız .....rabbim dermansız dert vermesin inşallah

Hımm,anladım, Gelincik ve Atasbelgin arkadaşım kaderlerimiz ortak galiba burada eşlerimizin sorunu benim eşimle aynı galiba, bizler kader arkadaşlarıyız...:)

Gelincik tese ameliyatında sperm kaç tane bulundu? ve size bulunan spermlerden enjekte edip hamile kalmadınızmı? sonuç nedir..?

harzemcim gerçekten ben de senin gibi yeni yeni şeyler öğrendim burda. hepimiz azoyuz burda ama bir sürü türü var. insanın aklı almıyor. bazen neyin doğru neyin yanlış olduğunu şaşırıyorum. doktor bana ilk xxy eşinizde kromozom bozukluğu var dediğinde yüzüne saf saf baktım ne olacakki gibisinden bilmiyordum başımıza bunca sıkıntılar geleceğinden.ama doktor doktor geze geze ve de sizlerin sayesinde çok şey öğrendim. insan başına gelmeyince hiç bişeyi anlamıyor. bizi bizlerden başka anlayacak kimsede olmuyor gerçekten.ne diyim Allah razı olsun bu siteyi açandan ve sizlerden:))

canım hiç bişey bilmediğimiz için birde sperm bulunduğuna sevinmekten kaç tane olduğunu sormak hiç aklımıza gelmedi.malesef microtese ile bulunan spermlerden aşılama yapılamıyor. doktorumuz çok sayıda bulduklarını bi kısmını kullandıklarını geri kalanlarıda dondurduklarını söylemişti. bu tedavimizde dondurulan spermlerle deneyeceğiz eğer çözüldükten sonra ölmezlerse kaliteleri iyi olursa eşim tekrar microtese olmayacak inşallah.

kızlar nasılsınız anca evi topladım sabahda eczaneye ilaçlar gelmişti onları aldım yeni arkadaşlar için söyleyim eşim 12 yaşında inmemeiş testis ameliyatı olur tam 3 kez buna baglı olarak azolu ilçları kaan aydos veriyor bakalım artık hatırlısı
kızlar bu arada aranızda ımsı teknigini duyan varmı bu tekniği sadece brüksel tüp ve memorial kullanıyor istanbulda mtesede 400 kat büyütülerek bakılıyor ımsı tekniginde ise 60000 kat büyütülerek bakılıyor muş yani bulma olasılıgı daha fazlaymış aranızda bilen varmı buarada bugün saat 5 te brüksel tüpte görüşmemiz var bakalım nasıl bi teknikmiş

mrb zamancım evet ımsı yi duydum ben memorialde yapılıyor. biz biraz da o yüzden memoriali tercih ettik. ımsıyle hem daha kaliteli spermler seçiliyor seçilen iyi spermler sayesinde emriyoların blastokist dönemine kadar gelmeleri sağlanıyor. bana ilk tedavimde 2 adet blastokist embriyo transfer edilmişti.ama yine olmadı, birazda kısmet bilmiyorum bende de hata varmıydı. inşallah bu sefer olur.

gelincık zaman nasılsınız?ben iyiyim diyeyim iyi olayım havalar burda düzelmek bilmiyor yagmur yagıyo sürekli üffffff bi yaz gelseydi sıkıldım iyice yaniiii neyse ben kaçıyorum pazar var pazara gitcem bakalım yine kimle karşılaşacam da hesap verecem inşallh kimseyi görmemde moralim bozulmaz....

mrb belgincim iyiyim canım. bir gün iyi bir kötü desem daha iyi olur bu aralar ruh halim çok değişken.boşver kimseye aldırma. güzel güzel alışverişini yap. herkesin daha ne sorunları var kendilerine baksınlar. bende birileri bişey deyince çok sinir oluyorum moralim alt üst oluyor ama buda benim sınavım sabır diyorum. artık iş arkadaşlarım bile biliyor. söyledim onlarda rahatladı bende yalan söylemekten kurtuldum valla. ama eşimden kaylanan bir durum olduğunu söylemedin sorun bende sanıyorlar herşeyide bilmeleri gerekmiyor demi.napayım bazen umursamaz olmak en iyisi galiba.

gelincik bacı hakılısın bende ilerde sorun benden demeyi düşünüyorum eşimden oldugu bilinmesin bu sefer arkamdan çok agır laf demelerindense benden bilinsin gerçi böyle düşünmeme halam sebebtir halamında cocugu yok ve eniştemden kaynaklanıyor daha biz çocukken arkasından konuşurları hatta başka bir akrabamız bana getirsin ben 9 dogurtutum karısına demişti şimdi aynı şey benim başımda en azından benden ilinirse arkamızdan helal vall kısır karıyı aldı seside çıkmıyor derler en fazla öbürtürlü çok laf olucak benden bilinsin zaten kendi ailemem kusur bizim kızda der sesini çıkarmaz onun ailesindende herkez biliyor 12 yaşında ameliyat oldugunu

bizim işimiz ne kadar zor ya. hem çocuk sahibi olmak için uğraş çabala bide millete laf anlat. Allah hepimize sabır versin. tez zamanda kurtarsın bizleri sıkıntıdan.

Gelincik, pardon ama anlayamadığım bişi var, tese ameliyatından sonra bulunan spermleri neden transfer etmiyorlar(moralimiz bozuldu)..Ve Çözülürse diye bir ifade kullanmışsın ne anlamda çözülme, bana ayrıntılı olarak anlatırmısın gelincik, sana şuan bulunan spermlerden transfer oldumu? ve tese ameliyatı ile çıkan spermler de nekadar tutunma şansı var acaba? bizde bu hafta hormon tahlillerinden sonra ürolog doktor karar verirse İzmir e gidip tese ameliyatına başlayacağımız için merak içerisindeyiz....Tşkler...

arkadaşlar caneylomun test günü ne zamandı?İnşallah hamiş olur emekleri boşa çıkmaz.annesinde sanırım oyüzden giremiyor.

canım olmadık daha temmuzda baslıcaz hayırlısıyla.negatıf derken dustu mu yoksa kalıtesızmıydı embrıyolar?

canım tesede bulunan spermleri direk aşılama yöntemi ile kadına transfer edemiyorlar. çünkü aşılama için erkekte normal yolla çıkış olması ve aşılama yapabilecekleri sayıda sperm bulunması gerekiyor. bizim gibi azospermi hastalarında ancak mikroenjeksiyon yöntemi ile sperm bulunduktan sonra yumurtayla dölleniyor ondan sonra transfer yapıyorlar.benim demek isteğim o. moraliniz bozulmasın.önemli olan spermin önce tese ile bulunması sonrada yumurtayla döllenmesi.bizim ilk tedavimizde tese de bulunan spermlerin bi kısmı kullanılmamış artanları dondurdular. 2. tedavimizde kullanılacak. ama dondurulan spermler tekrar işleme alınmak için çözülmesi beklendiğinde ölebiliyor,kaliteleri düşüyor. o yüzden eşimi tekrar tese ameliyatı yapabilirler. inşallah siz ilk tedavinizde başarıli olursunuz bunlara gerek kalmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…