- 13 Temmuz 2011
- 2.151
- 3.451
- 248
canım aramıza hoşgeldin..
yazını yeni gördüm ama arkadaşlar benden önce sana gerekli cevabı vermişler zaten..
emin ol ki bizden daha çok sansın var çünkü sperm görülmüş sizde.
bizde bi taneceik bile görülmedi 5 spermiyogramda..
ama biz umutluyuz ve bu inancımızı kaybetmiyoruz..
canım benim inş..
sağ sal,im kucağına alırsın...
çok öpüyorum seni
tatilimiz güzel geçti canımselam canım hoşgeldin
iyiyiz allaha şükür asıl sen nasılsın tatiliniz nasıl geçti
canım biz daha hiç sipariş vermedik...
kaan hoca biliyorsun bizede bu ay m-sure ve proxeed vermişti ama alamadık daha...
haftaya alıcaz inş...
buarada ben proxeedi eczanelere sorduracaktım eşime...
siz hep internetten mi alıyordunuz???
hoşgeldin canımcım nasılsın ?
canım biz eczacı abimize söyledik o getitirdi ecza depolarında olyor bide eczaneler sor canım.
bizde hatta aldık elimizde kaldı kullanamıyor eşim tiroidinden dolayı içinde iyot varmış.
inşallah canım emekleirnizin karşılığını alırsınız.
macunları kullanıyorsunuz çok güzel benim kocişte yiyeyim diyor ama bi iki yiyip sonra yemiyor onunda faydası olmuyordur düzenli kullanmıyor yani.
tatilimiz güzel geçti canım
ama çok yoruldum dün gece geldik..
biz hep netten alıyorduk.
çorumun ilçesinde oturuyoruz küçük biyer bide herkes birbirini tanıyo.
eczaneden o yüzden almadık.
ama sorarız artık..
inşallah pazartesiye kadar bulabiliriz.
p.tesi bitiyo elimizdeki.
ama ben kocişe dedim alalım 3-5 kutu diye.
o da ne acelesi var bitince alırız demişti.
off inş buluruz..
canım sıkıldı şimdi..
evet canım benim kociş düzenli kullanıyor herşeyi...
kendine iyice alıştı zaten daha öncede söylemiştim ya bi unutsa çıngarı koparırım zaten
bebekimmmm sende sıkma canını inş tiroid tedaviniz hayırlısıyla bi sonuçlansın ondan sonra bakarsınız herşeye
slm şekerler..
nasılsıız bakalım...
ne var ne yok..
hepinizi çok ösledim ya ben..
3-4 gndrü giremedim aklım kaldı valla.
bide proxeed bulamıyorum kıslar ya..
biz internetten sipariş veriyorduk.
şuan hiçbiyeerde yokmuş.
ancak 10 güne gelir diyolar.
ah bu kociş..ben ona demiştim..
beni hiç dinlemiyo..
neyse yeni aldığınız biyer varsa yazıverinde bizde isteyelim ...
senin adına çok ama cok sevindim.Hepinize iyi bayramlar sevgili azodaşlarım.
Sizlere bu bayram bir anne olarak seslenmekten büyük mutluluk duyuyorum. Her zaman dualarımdaydınız ve bundan sonrada olacaksınız.
Kızlar 25 Ekim günü 24 saate yakın inanılmaz bir normal doğum mücadelesinden sonra saat 09:50 sularında sezaryanla oğluma kucağıma aldım. Rabbime şimdiye kadar yarattığı ve bundan sonrada kıyamete kadar yaratacağı tüm tüylü, kürklü mahlukatın üzerindeki her bir tüy tanesinin toplam sayısınca şükürler ve hamdler olsun. Ona el açıp bu uğurda yalvaran herkesi çok bekletmeden evlat sahibi yapsın, anneliği tattırsın inşallah.
Buraya nasıl geldik? tüm yeni gelen ve bundan sonrada topikten medet umacak arkadaşlarımız için bir kere daha geçmişimizi özetleyeyim istiyorum.
Öncelikle 3 aya yakındır topiğe yazamıyorum. Malum bebiş hazırlıkları ve ilgelenmek zorunda olunan konulardan...
Sayfaların hepsini okuyamadım bir noktadan sonra 10 ar 10ar atladım. Bununla birlikte hepinizin sevincini ve üzüntüsünü derinden paylaştığımı bilin.
ben 33 eşim 35 yaşındayız ağaustos 2008 de evlendik. Azo olduğumuzu ocak 2010 da öğrendik. Nisan 2010 dan beri topiğin üyesiyim. Büyük mucizelerin yanında aile yıkımlarını da gördüm ne yazık ki..
Yaklaşık 9 aylık araştırma, ne duyduysak kullanma, hepinizin bildiği çoğu saygıdeğer; birazıda kendini bilmez bütün doktorlarımız ve merkezlerimizle görüşme gibi süreçlerden elimizden geldiğince hızlı geçmeye çalıştık.
Azo sebebimiz eşimin doğuştan testislerinin yerinde olmayıp 5 yaşında indirme opersyonu geçirmesi ama bu opersyonun ancak %40 başarılı olması. testislerden soldaki yukarıda bir yerlerde ve boyutu 2cc sağdaki ise yerinde ama 10-12 cc kadar. Bilgi: normal testis boyutu 12-20cc aralığındadır.
hormonlarımız normal sınırlarında.
sonuç olarak eylül 2010 da bahçeci umut merkezinde emre beye mikrotese ve süleyman tosuna yumurta toplama şeklinde beraberce tedaviye başladık.
Rabbime sonsuz şükürki eşimde fazla sayıda sperm bulundu. benden de sekizi olgun 9 yumurta toplandı. bunların 4 ü döllendi. 3 ü 5. güne gelebildi. içlerinden en iyi görünen 1 tanesi transfer edildi. diğer ikisi dondurulma testi için 6. güne bırakıldı ancak testi geçemediler ve atıldılar. Embriyo tutunmamıştı. hamile değildim 1. deneme başarısızdı. Olmadı... Çok şükür ki eşimin fazla spermlerinden bir kısmı dondurulmuştu. Bir kaç aylık kendimizi toparlama döneminden sonra 2011 başında tekrar 2. tedaviye başladık. yumurtalarım olgunlaştı toplandı eşimin spermlerinden bir kısmı çözüldü. Bu kez 7 si olgun 8 yumurta toplandı. yine 4 ü döllendi yine 5. güne 3 ü kaldı. Bu sefer 2 embriyo transfer ettiler. 3. sü yine 6. günde gelişme göstermeyip lavaboyu boyladı..
12 şubat 2011 günü yapılan testte bhcg değerim ilginç bir şekilde 404 tü. yapıştırıcı markasını çağrıştıran bu değerle oğluşum bana güzelce yapışmıştı:))
HAMİLEEEYDİİİMM. 5 HAFTALIK. son 2 haftaya kadar her şey yolundaydı. Fazla problem olmayan bir çoklarına göre oldukça rahat bir hamilelik geçirdim diyebilirim. o
haftalarda doktorum bebeğimin yeterince kilo almadığını artık kendi sancılarımı beklemeden almamız gerektiğini bu kiloda bir bebeğin doğum baskısını kaldıramayabileceğini söyledi. Bense başında herşeyin doğal akışında olmamasına inat doğumumun tamamen doğaçlama olmasından yanaydım. nasıl akacaksa öyle akmalıydı. içime binbir müdehaleyle girebilmişti ama içimden dışıma kendi nasıl istiyorsa, ne zaman nasıl istiyorsa öyle çıkmalıydı. Eskiden doğumlar en fazla 43. haftada ya gerçekleşir ya da bebek anne karnında 42 veya 43. haftalarda ölürmüş. yani dünya üzerinde bugüne kadar hiç kimse ben 44. haftamda doğurdum diyemezmiş. diyorsa hesaplarda bir yanlışlık varmış. Neyse, günümüzde doktorla bebeğin 42. haftada aniden kaybedilmesini hiç bir şekilde göze almıyorlar. herşey ne kadar mükemmel görünürse görünsün 41. hafta sondur. Bebek 40 ta gelmediyse 41 de müdehale zorunludur. Anlayışı bugünkü tıbba hakim. 42-43 te ölüm oranı fazla olduğu için diyecek bir şey yok. Ben doktorumun 38. haftalardan başlayan almalıyız büyümüyor. dışarda daha iyi büyür önerilerine aldırmadan tıbbi gerçeğin dayandığı son haftaya kadar ısrarla geldim. Kendi sancım başlamayınca 40+3 te suni sancı verildi. ilerleyen saatlerde artan sancılarla bebeğin kalp ritminde bozulmalar yavaşlamalar gözlendi. doktorum sezeryana dönmeliyiz dedi. ben hayır dedim. Aslında doktorum İstanbuldaki özel hastanelerin en nadir sezeryan yapan doktorudur. zaten özellikle seçtim. yine suni sancıyla 20 saatin sonunda SEZERYAAAANNN!!! DİYE HAYKIRAN hastalarına yapmayıp 22. saatte normal doğurtmuş bir doktor. Çünkü gidişat normal doğurabileceğini gösteriyormuş. ve hastanın sezeryan beyanı karşısında kim olsa sezeryan yapardı diyor. hak veriyorum.
sabah 10:30 da başlanan suni sancı sonunda akşam 18:30 gibi suyum geldi. ama saatler saatleri kovalıyor benim rahim ağzım 2cm den fazla açılmıyor.
doğum sezeryan olmak zorunda kaldı ama bebeğime kavuştuğum için çok çok şanslıyım
bende ettim canımm...bu arada geçen akşm arife akşamı sizin için dua edicem inşallah demiştim arkadaşlar.. Namaz kıldım dua ettimm.. Hyallerinize bir an önce kavuşmnız için ve benim durumum için dua ettimmm.. Rabbim kabul etsin inşallahhhh. Size hayırlısıyla bebeklerinizi versin.. Banada inşallah bebeğimi kucağıma almayı nasip etsinn..
tahlillerde sıfır spermle yola çıkan her beş çiftten ancak birinin bizim durumumuza ulaşabildiğinin bilinciyle hem de sadece 1 mikrotese ve 2 tüp bebek denemesi sonunda yavrumuza kavuşmanın derin ve içten şükranları içindeyiz. Sizlerinde kk yöneticilerinin de doktorların aktarların her kesin bunda katkısı büyük. Allah'ıma insan aklının sığdıramayacağı çokluklarda sonsuzlarda şükürler olsun bizleri hakkıyla layıkıyla şükredebilenlerden eylesin bu aciz güçsüz çaresiz halimizle...
Allah2ım tüm gönülden dileyenlere bu işi nasip etsin...
inşallah canım inşallah öncelik bizim için tiroid oldu önce onu düzene sokmamız lazım. inşallah kısa sürede düzene girer canım.
bide bu bayram bişey oldu çok üzüldük.
yakın bir tanıdığımızın bebği öldü 14 aylıktı bebek kusmuğunu yutmuş 20 gündür yoğun bakımda kalıyordu annesini babasına bile göstermiyorlardı bayramın ikinci günüde bebek ölmüş.çok üzüldük annesi babası yıkılmış durumdalar. veren allah alıyorda işte. allah böyle şeylerle sınav etmesin inşallah. çok zor bi durum.
slm şekerler..
nasılsıız bakalım...
ne var ne yok..
hepinizi çok ösledim ya ben..
3-4 gndrü giremedim aklım kaldı valla.
bide proxeed bulamıyorum kıslar ya..
biz internetten sipariş veriyorduk.
şuan hiçbiyeerde yokmuş.
ancak 10 güne gelir diyolar.
ah bu kociş..ben ona demiştim..
beni hiç dinlemiyo..
neyse yeni aldığınız biyer varsa yazıverinde bizde isteyelim ...
canımm botanikeczadan aldık şimdisevindim canım benim enerji depolayıp gelmişsiniz ne güzel...
inş pazartesiye kadar bulursunuz tatlım sıkma canını daha gününüz varmış...
ahh..nasıl üzüldüm eseslim...inşallah canım inşallah öncelik bizim için tiroid oldu önce onu düzene sokmamız lazım. inşallah kısa sürede düzene girer canım.
yakın bir tanıdığımızın bebği öldü 14 aylıktı bebek kusmuğunu yutmuş 20 gündür yoğun bakımda kalıyordu annesini babasına bile göstermiyorlardı bayramın ikinci günüde bebek ölmüş.çok üzüldük annesi babası yıkılmış durumdalar. veren allah alıyorda işte. allah böyle şeylerle sınav etmesin inşallah. çok zor bi durum.
canım biz ğitti ğidiyor diye bi yer var internette biz ordan alıyoruz hem fiyatı 100 tl istersen ordan al iki ğünde gelir.
inşallah canım inşallah öncelik bizim için tiroid oldu önce onu düzene sokmamız lazım. inşallah kısa sürede düzene girer canım.
Ah kıyamamm. Çok üzüldümm. Ya çok oluyor bu.. bebekler kusmuğunu yutuyor hasta oluyor.. Ölüyorlar.. Kıyamam yaa.. annelere bağlıorum ben artık. bilinçsizlikten yada ihmalden oluyor.. Allahım sbır verisinn Ya Rabbimmm
ahh..nasıl üzüldüm eseslim...
Allah sabır güç kuvvet versin ailesine..
çok ama çok üzücü...
..
ahhh canım ya bende çok üzüldüm şimdi
kıyamam minicik kuzucuk gitti ha allah sabır versin annesine babasına
biz evlat diye yanıyoruz onlar buldular ama kaybettiler...
bu çok oluyor ama bebekimm bu şekilde hayatını kaybeden bebiş çok...
allah korusun günahsız sabileri...
canım bazen annelerinde elinde olmyor işte allahtan gelen bişey allah veriyor allah alıyor.
allah evlatlarımızla sınamasın bizi inşallah.
canımm botanikeczadan aldık şimdi
stokları azalmış..eğer sizde alacaksanız alın.10 günlük bi sıkıntı var dedi adam.
ben başka bi siteyle görüşmüştüm..elimizde yok sipariş topluyoruz demişti.
neyseki 1 aylık daha alabildik..
nasılsın bu arada canım..
öyle valla canım minicik yavrucak gitti. allah ailesine sabır versin inşallah.
yakın tanıdığın birinin başına gelince insan çok üzülüyor.
allah bizi evlatlarımızla sınamasın inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?