Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

ay bebekimmm çok güldüm ya demek ben drlara güvenmiyorum...
başka drlarada gidebilirim mi dedi
alem valla senin bu kociş
bebekimmm hem suçlu hem güçlü işte doğruyu söylersin anlamaz...
ne demek hayata küstüm ilaçlarımı içmiycem
zaten yeterince dolusun bide böyle yaparak senin moralini daha da bozuyor
yaptıklarıyla acaba eşim hayata küser mi demiyor aşkolsun bu enişteye...
neyse ki inadı bırakıp içmiş ilacını...
valla bizim bunlardan çekeceğimiz var bebekim allah yardımcımız olsun...
dün de biz önce tartıştık sonra dertleştik...
faceden üniversiteden sınıf arkadaşım var erkek...
23 nisan etkinlikleri için gösteri önermemi istemiş...
bende ona cevap yazıyorum 4 senedir ne yaptırdıysam kısaca anlatmaya çalışıyorum...
kociş geldi yanıma habire bişeyler diyo...
aşkım bak arkadaşıma cevap yazıyorum bitirince konuşalım dedim...
okudu yazdıklarımı neyse habire bişeyler diyor...
bende biran evvel cevap verip çıkmak istiyorum...
aşkım bi izin verde arkadaşıma yardımcı olayım dedim...
kzdı sen zaten hep arkadaşlarınla ilgilen beni önemseme falan diye saydı saydı gtti yatak odasına
bende çok sinirlendim neyse işimi bitirip gittim yanına...
saat 12ye geliyordu biz bi başladık konuşmaya...
konudan konuya geçtik tedaviden ondan bundan derken tutamadım tabi kendimi ağladım
neyse sonunda içimizdekileri dökmenin rahatlığıyla yattım ama saat 2,5u bulmuştu...
sabah çok kötü oldum uykusuz uykusuz yola çıktım...
böyle işte bebekimmm habire bişey yaşanıyor daraldım iyice

valla maşallah kızlara tatlım ne kaynatmışlar maşallah oku oku bitiremedim
randevunuza 1 hafta kaldı inş güzel haberlerle dönersiniz ankaradan

evet baharcım çok az kaldıya çok heycanlıyım.donuşte hemen yazıcam size doktor beyin dediklerini.eğer testlerin değerleride normalse benden mutlusu olmaz herhalde.

öyle oldu tatlım konuşunca herkes ne derdi varsa söylüyor ve sorunu çözmeye çalışıyoruz...
ben konuşmadan rahat edemiyorum...
inş bebeğim ya allahın izniyle herşey düzelir umarım
canım aslında okul uzak değil benim hoşuma gidiyor kafamı dinliyorum...
açıyorum müziği ohhhh rahat rahat gidip geliyorum...
seni çok iyi anlıyorum tatlım ben olsam bende tahammül edemezdim kocişinin durumuna...
sen kendin kabul ediyorsun zaten önceden bukadar gözüme batmıyordu...
ama şimdi zaten üzgünüm bişeyler paylaşmak istiyorum diye...
sonuna kadar haklısın bence de koy tavrını...
bi günde sen onun gibi ol bakalım o tahammül edebiliyor mu sus pus olmaya

evet baharcım çok az kaldıya çok heycanlıyım.donuşte hemen yazıcam size doktor beyin dediklerini.eğer testlerin değerleride normalse benden mutlusu olmaz herhalde.

yaz tabi tatlım merakta bırakma bizi...
inş umutla döneceksiniz hocanın yanından...
bu arada ben de gideyim mi diye sormuşsun ya bence kesinlikle sen de git...
bizler erkeklerden daha çok içine girdiğimiz için bu derdin hocanın dediklerini sen daha iyi değerlendirirsin...

aynen canım beni yıprattığının farkında değil. belki farkındadır ama yapacağını yapıyor genede. üzüldüğümü anlıyordur anlamak istemiyordur. yani bebekim bu dert başımıza geldi kabullenmekten başka bişey yok değilmi ama neden isyan ediyorsun isyan etme diyroum ben isyan etmiyorum diyor ama farkında değil yaptıkları söyledikleri tam isyan yani.
inşallah farkeder bu durumununda kendine gelir ama ben inan çok yoruldum. içimde kocaman yara var yani....
çok uykusuz kalmışsın bebekim ya kıyamam sana . ama iyi olmuş dertleşmişiniz rahatlamışınız.

ANEMON----------------------------------------
BAHAR------------------------------------------1 yasin
BETÜL------------------------------------------
BEYAZMELEK----------------------------------
CANSUNİDA-----------------------------------1 yasin
CEMREM---------------------------------------
CERVAN----------------------------------------
ÇİÇEK------------------------------------------
ESESLİM---------------------------------------2 yasin
GELİNCİK--------------------------------------1 meryem
HEP---------------------------------------------
HERDEMK--------------------------------------2 yasin 1 meryem
HMTNZL----------------------------------------1 yasin
İSTİYORUMBEBEĞİMİ-------------------------
JKLM-------------------------------------------
KADER-----------------------------------------
KUNDAK---------------------------------------1 meryem
LAMYAY----------------------------------------
MASAL ----------------------------------------
MELAYT----------------------------------------
NUREFSAN-------------------------------------
NURSEN---------------------------------------
NZLYN-----------------------------------------
SEVAL------------------------------------------
TOANA-----------------------------------------
TROBLED--------------------------------------
TWİLİGHT-------------------------------------
VCK---------------------------------------------1 meryem
ZCU---------------------------------------------
ZAKKUM----------------------------------------
ZAMAN-----------------------------------------
ZEYNEP-----------------------------------------

arkadaşlar 7 yasin 7 meryem suresi okuyoruz herkese... 3 meryem suresi kaldı… okumak isteyenler bu listeyi kopyalasınlar ve hangi sureden kaç tane okuyacaklarını isimlerinin karşısına yazsınlar.
kızlar lütfen önce listedeki kişiye okuyun biri bitmeden diğerine okuyup ortalığı karıştırmayın:))))

Rabbimiz buyurdu ki "Bana günahsız bir ağızdan dua edin." Bunu bildiren Peygamber Efendimiz'e (a.s.m) Sahabeler : "Ya rasulullah biz günahsız değiliz ki." Bunun üzerine Peygamberimiz (a.s.m) : "Mü'minin mü'mine duası günahsız bir ağızdan yapılmış gibidir."

Şimdi bunu dikkatli bi düşünün lütfen ve ondan sonra listeye bi daha bakın arkadaşlar....

tabiki kabullenmekten başka çaremiz yok...
ama kocişler bazı şeyleri anlamamakta inat ediyorlar...
allah yardımcımız olsun valla herşeyi düşünmek bazen çok güç oluyor
çok uykusuz kaldım valla bebekimmm inan hiç sabah olmasın istedim...
bugün erken yatarım artık ne yapayım...

evt canım kesinlikle inatçılar bize derler ama bu konuda onlar inatçı...
hemde ne güç canım bazen ben bi psikologa filan gidiyim diyorum bazen çok ağır geliyor herşey kaldıramayacak gibi hissediyorum kendimi yaşlandığımı hisediyorum hayattan beklentim kalmıyor ne bilim işte içsel sıkıntı böyle bişey heralde.
bencede canım erkenden yat yarında öğlene kadar yat dinlen güzelce. uykuna al güzelce...

kızlarrrrrrr günaydın yeni kalktım =)
dün gece eşimin hobisi olan korku filmi izledik şeytanlı felan aman allahım gece uyuyamıyorum
eşimi uyandırdım kalk bana sarıl die nerde uyansaya he uyadik ama azarıda yedik benim korktuğumu
sanki bilmiyor sabah 7de yattım anca uyudum
kızlar biz tedaviye 1 ay sonra başlıcaz kaan aydosa gidecez iyice iyileşmesi lazımmış dedim 2 hafta sonra gidek sen karışma bana bırak
1 ay çok uzun zaman ya hep böyle yapıyor tüp bebeğe ,karar verdik aradan 3 ay geçti öyle başladık hep uzatıyor hiç hoşuna gitmiyor tedavi olayları ama
napalım mebur işte

bende bazen acaba bi yardım alsam mı diye düşünüyorum...
gerçekten bazen kendimi çok berbat hissediyorum kendimi toparlayacak gücü bile bulamıyorum...
bazen de içim içime sığmıyor çözemiyorum kendimi...
allah hakkımızda hayırlısını versin inş

tünaydın tatlım ne yaptın sen böyle
kız madem sen korkuyorsun izlemeseydin ya
neyse ekşın olmuş size...
canım eşin yeni ameliyattan çıktı 1 ay çok uzun bi zaman değil...
bencede bu ara onun için daha iyi olur...
sadece ilaca bakmıyor bu psikolojiside önemli kocişinin...
1 ayda kendini toparlar ve senin kadar istekli başlayabilir tedaviye...
bence kocişine bu yönde baskı yapma sen 1 ay sonrası için şimdiden al randevunuzu...
kaan hocanın hastası çok oluyor ileri bi tarihe kalmasın...
randevuyu aldıktan sonra vazgeçemezde sen merak etme...
inş herşey yolunda gider allah yardımcınız olsun

bunu ben de düşünüyorum ama işte kendime de kondurmak istemiyorum üzerime mal etmek istemiyorum ki.... alahıma sığınıyorum beni en iyi o anlıyor ağlıyorumz sızlıoyrum du edip rahatlıyorum.... paylaşım yapacağım doğru düzgün kimsem yok ki.... annem telefonda yetebildiği kadar kadın bana destek veriyor....
evde akşama kadar yanlızım akşamda sanırım yine yanlızım ya da ben gerçekten kendimi soyutladım herşeyden ve problem yaratıyorum
şuanda bile enerjim düşük içim kırgın bilmiyorum

aynen canım belkide iyi olur canım yoksa biz böyle ikilemler yaşadıkça örümüzün güzel günlerini çok kötü geçireceğiz.
hakkımızda hayırlısı olsun inşallahh...

doğru söylüyorsun vala napalım bekleriz 1 ay tmm randevu işini ayarların yanlız ben abdullah arman özdemirde tedavi olmak istiyorum dün ona mail attım sorum u ve cevabını göndereceğim

merhabalar abdullah arman bey eşime azosspermi konuldu sonrasında tüp bekbek işlemlerine başlandı sonra eşimi ameliyata aldı micro tese ameliyatı oldu doktorun bize dediği testislerinden doku aldık sperm hücresi bile bulunamadı sperm kanlları gelişmemiş dedi ama eşimin daha önceki eşinden bundan 3 sene önce normal yoldan çocuğu oldu şimdide bu çıktı çok şaşkınız bu kanalları geliştirebirmisiniz . tedavi süreci nasıl oluyor ve bize ne tedavi önerirsiniz bide eşim daha önce bundan 5 yıl önce testislerinde iltihaplanma oldu iğne ile tedavi edildi 1 ay iğne tedavisi gördü . bide eşimin tahlil sonuçları hepsi normal bir tek fsh ı 34 çıktı doktorumuz yücel karamandı bize hiç hap tedavisi vermedi direk m.tese yaptık bizi size sefa çakmak yönlendirdi onunda aynı sorunu vardı şuan eşi hamile ilaç tedavisiyle normal yoldan çıkış oldu umarım hatırlarsınız sizin hastanızdı .CEVABINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

cevap: Cevap : ŞİDDETLİ BİR ORŞİT- TESTİS İLTİHABI GEÇİRMİŞ OLMALI
TESTİSTE ATROFİ DOKU ÇÜRÜMESİ- ERİMESİ GERÇEKLEŞİYOR
FSH TESTİE ULAŞAN ÇALIŞ EMİRLERİ- TESTİSTEN CEVAP OLMADIKÇA EMİR DEVAM EDİYOR
TESTİS İÇİNDE AMELİYATLA HÜCRE GÖRÜLMEMEİŞ OLMASI KÖTÜ BİR SONUÇ OLMUŞ
BU BİR DAHA OLMAYACAĞI MANASINA GELMİYOR ÇÜNKÜ ÖYKÜSÜNDE BİR ÇOCUĞU OLMASI BU TESTİS DOKUSUNDA ESKİDEN HÜCRE ÜRETİMİ KAPASİTESİNİN OLDUĞUNU GÖSTERİR
MİKROCERRAHİ DOĞRU SEÇİM OZAMAN SONUÇ ALMAMIŞ OLMANIZ ÜMİDİMİZİ KESMEZ

ben anlamadım tam olarak yani şansınız var dio heralde fsh ı yüksek olduğu için üretim devammı eder mi dio anlamadımki

dün akşam sen gelmezssen olmaz mı dedi eşim.olmaz benimlede konuşacakmış doktor dedim.:))
ben gitmezssem doktorun anlattığı şeylerin yarısını bile anlatmaz bana.ağzından cımbızla laf alıyorum zaten.gitmek istiyorum zaten de bakalım.hatta mümkünse doktor eşimi görmeden önce benimle görüşsün istiyorum.eseslimle konuşmuştuk bu konuyu meil at hocaya demişti.meil atacam valla.

kaan aydosun cevabıdA bu
Eşinizin FSH değerinin yüksek olması, testislerde bir bozukluk geliştiğini düşündürmekte. Sanırım sonradan geçirdiği hastalıklara bağlı. Böyle durumlarda yeteri kadar araştırılıp tedavi yapılarak yeniden mikroTESE denenebilir.
Saygılarımla.

canım işte elimizde değil insanın psikolojisi bozuk olunca herşey üstüne üstüne geliyor
şimdi kociş geldi sahbet sırasında diyorki :
sen bi ikizlerimize hamile kalda bak ben sana nasıl bakıcam diyor canım kocişim
rabim bize o günleri gösterir inş...

aynen canım belkide iyi olur canım yoksa biz böyle ikilemler yaşadıkça örümüzün güzel günlerini çok kötü geçireceğiz.
hakkımızda hayırlısı olsun inşallahh...

inş bebekimmm rabbim en kısa zamanda kurtarsın bizi bu dertten
valla bu azo düşüncesi beni 10 ayda perişan etti...
rabbim tez elden feraha çıkarsın hepimizi

canım ben eşinin ilk eşinden çocuğu olduğunu bilmiyordum...
bu çok iyi bişey demekki öncesinde bi problem yoktu...
inş sonradan oluşan bu problemde ortadan kalkar ve bebişinize kavuşursunuz...
canım abdullah hoca "şansınız var tekrar mikrocerrehi yapılabilir" demiş...
kaan hoca ise sorunun kaynağı araştırılıp ona göre tedaviye başlandıktan sonra mikrotese denenebileceğini yazmış...
bence siz kaan hocaya gidin...
ameliyat öncesi ilaç tedavisi görmeniz en mantıklısı...
belkide tedaviyle ameliyata gerek kalmadan çıkış başlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…