Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kesinlikle canım içini ferah tut.
dediğim gibi herkesin sorunu farklı herkes aynı sebepten azolu değil böyle düşün..
allah kabul etsin canım.

Eseslim canım aldım msjını faceden ben de gönderdim.Bu arada gözünüz aydın bunu atlatınca arkası da gelecek bence çorap söküğü gibi .Ve hiç bir problem kalmayacak Allah'ın izniyle.Yarın grüşürüz inşallah.Siz sağ salim gelin de aman çok dikkat edin eğer karayoluyla geliyosanız Ankaradan sonra yollarda çok buzlanma oluyo.

anladım canım..
ama ben sabahtan beri araştırdım öyle bişeye rastlamadım..

birtanem bize pro.doktorumuz söylemişti.sebebi ise normalde torbada olan testis karın içine kaçtığı için ısısı artıyormuş buda kanser riskini arttırıyormuş.ona bakarsan 30yaşına kadar çocuk emzirmemiş kadınlarda meme kanseri olma riski çok yüksekmiş.o yüzden ayrıntılara fazla kapılmamak gerek.

canlarım ben dün aktardan tiribulus,bal ,polen,ginseng,çörekotu yağı aldım.çörek otu yağını kullanan varmı.bize günde 1 kaşık için dediler.

sağolasın valla canım.
sabahtan beri birinin beni rahatlatmasını bekliyordum sanki.
şimdi namaz için çıkıyorum.
sonra girerim yine.
öptüm caanıımmm...

Allah kabul etsin namazını.Ben de ilk öğrendiğimizde durumumuzu derin araştırmalar içindeyken okumuştum böyle bişiy ama sonra tüm öğrendiklerimi süzgeçten geçirip eledim ve bunu çok ciddiye almadım.Yani bu risk her normal insanda olduğu kadar risk eşlerimizde de.Takmayın kafanızı herkes(her doktor) bişiy söylüyo işte

canlarım ben dün aktardan tiribulus,bal ,polen,ginseng,çörekotu yağı aldım.çörek otu yağını kullanan varmı.bize günde 1 kaşık için dediler.

Canım çörek otu yağını ben geniz akıntısı için almıştım buruna damlatılıcıktı.Eşim içindi yine ama sadece bir kez denedik çünkü çok yakıcıymış çok az damlattığım halde 1saat kendine gelemedi acıdanŞimdi beni üzdükçe koz olarak saklıyorum onu burnuna çörekotu yağı sürereim bak diyorum ona.Ben de bir kez sıcak suya damlatıp içtim regl ağrısı için ama içilecek gibi de değil kan gibi tat veriyo sanki ne bilim mide bulandırıcıydı oysaki normalde çok severim çörek otunu.Bir de soğuk presle elde edilen yağmış esas faydalı olan keçiboynuzu pekmezi için de aynı şey geçerliymiş.Amaan küçücük bir çörekotu yağı ne çok konuşturdu beni.Sen de hakkını helal et Cervancım okurken yorulacan

Pardon ya karıştırdım VCK cım diycektim.AmA MADEM DEMİŞ BULUNDUM SEN DE HELAL et tamamz mı:)))

[

helal olsun canım allah razı olsun faydalı bilgilerin için.ben de soğuk preslenmiş olanını aldım 17tl.ben azo için kullanıldığını biliyordum yanlışım varsa iade edip onun yerine başka bir şey alayım.benim eşimde işine gelmeyen şeyi kullanmaz

sağolasın canım...
bende bilmediğim bişey olduğu için tereddüt ettim.o yüzden sorma ihtiyacı hissettim.
sağolun içim ferahladı.
eşime de demiş bulundum işte.
huzursuz oldum sonra da..

doğru canım haklısın...
bilmediğim için telaş yaptım bende.
ama saayenizde öğrendimAllah razı olsun..

azo için duymadım hiç faydasını hatta şu an önümdeki kitaptan okuyorfm çok faydalı diyo ama özellikle azo ile ilgili bişey görmedim.Ama boşver kullanın bence azoya olmasa bile vücuda çok faydası var.Allah şifa versin

slm kızlar ben geldim allahtan topikte bugün birileri var
sakın biyere kaybolmayın
geçmişi okuyup hemen geliyorum

HARZEM ARKADAŞIM YAŞADIKLARINA ÇOK ÜZÜLDÜM CANIM EVT BİZ KADINLAR HEP BÖYLEYİZ BENDE ÖYLEYİMDİR EŞİME BEBEK GİBİ DAVRANIYORUM ONA KIYIP BİR TORBA BİLE TAŞITMIYORUM EVİN GİDERLERİNDEN HİÇ HABERDAR ETMİYORUM KENDİ İŞİNİ YAPIYOR İŞLERİ BOZULMASIN DİYE HEM EVİ HEM TEDAVİNİN BÜYÜK KISMINI BEN ÜSTLENİYORUM HERŞEYİ KAFASINA TAKMASINI İSTEMİYORUM SANA SÖYLENENLER BANADA SÖYLENİYOR BU KADARDA OLMAZ SEN KADINSIN KADINLIĞINI YAŞA DİYOLAR AMA BEN HİÇ BİR ŞEKİLDE ONA KIYAMIYORUM ONDANDA BÖYLE ŞEYLER BEKLEMİYORUM .EŞİMLE OLMADI AMA AİLESİ BİZE ÇOK KÖTÜ GÜNLER YAŞATTILAR ŞÜKÜR BİZ O GÜNLERİ ATLATTIK SANA DEMEM O Kİ HER ŞEYİ BOŞ VER İYİ DÜŞÜN BUNLARI ÇOK FAZLA DİLLENDİRİP YARALARINI AÇMA SEN TABİKİ HAKLISIN İYİ DÜŞÜN BUNDAN SONRA İYİLİKLER GÜZELLİKLER SENİNLE OLSUN CANIM AFFETMEK BÜYÜKLÜKTÜR RABBİMDE EN KISA ZAMANDA HAYIRLI BİR EVLAT NASİP EDER İNŞLH..

VALLA CANIM BENDE HİÇ DUYMAMIŞTIM ŞİMDİ DUYUNCA BENDE ENDİŞELENDİM DOKTORA SORMAK LAZIM..

ay böyle şeyleri duymak istemiyorum ama napiim canım benim mecburiyetten kullanıyoruz bitmesini bekliyorum kaan bey kullansın diyo ona inanıyorum işte bende(

inşallah hayata geçen bişeyler olurda bizde en kısa zamanda evlat sahibi oluruz canım hergüne bi ümitle uyanıyoruz bakalım hayırlısı...

slm kızlar ben geldim allahtan topikte bugün birileri var
sakın biyere kaybolmayın
geçmişi okuyup hemen geliyorum

sadecik canım nasılsın baban aktarcıyla görüşebildimi canım gerçekten bu işi yapıyolarmıymış bende adamla konuştum çok inandırıcı konuştu eşime söyledim kullanmak istemiyor günde 15 tane şey kullanınca kuzum herşeyden yıldı artık bişi duymak istemiyor ne demiş canım yazsana(

Anka D-f 8 Aralık 01:11
KÖK HÜCREDE YENİ BİR HABER DE ÇİN'DEN GELDİ. DERİDEN ALINAN HÜCRELER YENİDEN PROGRAMLANARAK, İLK FARE YAVRUSU DOĞDU!..

DERİ HÜCRESİNDEN FARE DOĞURTULDU
Kök hücreden çocuk sahibi olunmasında yeni bir gelişme de Çin’den geldi. Geçtiğimiz hafta içinde tüm dünyada basın organlarında aynı anda duyurulan bu habere göre, araştırıcılar bir farenin deri hücresini alıp, yeniden programladıktan sonra, tamamen sağlıklı bir yavrunun dünyaya geldiğini gösterdiler.

... Bu yöntem biri “Chinese Academy of Sciences and Shanghai Jiao Tong” üniversitesinde görevli Qi Zhou ve Fanyi Zeng isimli araştırıcılar, diğeri ise “National Institute of Biological Sciences” dan Shaorong Gao tarafından, iki ayrı üniversitede aynı tarihlerde gerçekleştirildi. Çalışmalar "Cell Stem Cell, 23 July 2009" ve "Nature, 23 July 2009" dergilerinde yayınlandılar.

Teknik olarak; önce bir farenin cildinden çok sayıda hücre topladılar. Her bir hücreye 4 yeni gen enjekte ederek, bunların cilt hücresi olarak hafızalarını sildiler. Böylelikle, sanki yeni oluşmuş bir hücre gibi, her yöne farklılaşabileceklerdi. Her ne kadar deriden alınan hücrelerin sadece %0.01 kadarı yeniden programlama tedavisine yeterli cevap verdilerse de, yavru oluşturmak için yeterli sayıda hücre elde etmek mümkün olmuştu. Daha sonra, normal iki farenin çiftleşmesinden oluşmuş sağlıklı bir embriyoyu aldılar ve bölünerek içlerinde sadece iki adet hücre oluşmasına izin verecek kadar yaşattılar. İşte, bu embriyonun içine de, deriden alıp yeniden programladıkları hücreyi yerleştirdiler.

Bir süre sonra bu embriyoları dişiye naklettiler. Dişi normal gebeliğini tamamladı ve sağlıklı bir yavru dünyaya getirdi. Daha da ilginci, dünyaya gelen farelerden "Tiny" adını verdikleri erkek, dişisiyle çiftleştirildiğinde, bir de sağlıklı yavru sahibi olmuştu!

“Eğer...”, diyor araştırıcılar, “...biz bu deri hücrelerini enjekte etmeseydik, alıcı olarak kullandığımız embriyolar hiçbir zaman normal bir yavru durumuna gelişemeyecekti. Bu durumda bizim oluşturduğumuz yavru, tamamen deri hücresi alınan fareye ait olmalı.” Dünyaya gelen yavrunun genetik testleri de %96 oranında derisini veren baba fareyle uyumlu çıktı. Yine de %4 gibi bir farklı gen söz konusu. Ama bu %4’lük genlerin de yavrunun gerçek babasının kimliği konusunda melez denilmesini gerektirmeyeceği savunulmakta.

Araştırıcılar, ciltten aldıkları bu tür hücrelere “Uyarılmış Çok yönlü Kök hücre; induced pluripotent stem cells, ya da iPS cells” adını vermekteler. Her ne kadar çalışmalardan birinde 400 denemede bir, diğer çalışmada ise 1500 denemede 22 yavru doğurtulabilmiş olsa da, daha önce kopyalanmış koyun Dolly’nin aksine, bu yeni tekniğin daha güvenilir olduğu ve çocuk dünyaya getirmede yeni bir dönem açacağı ileri sürülmekte

Anka D-f 8 Aralık 00:25
NİHAYET BEKLENEN OLDU VE TESTİSLERDE SPERM OLMASA BİLE, SPERM YAPIMI BAŞARILDI!
Erkek kısırlığının en önemli nedenlerinden biri, ejakulatta sperm çıkışının olmayışıdır. Eğer kanallarda bir tıkanıklık yoksa ya da hormonlar eksik değilse, mikroTESE yöntemiyle bir grup erkekte tedavi şansı bulunmaktadır. Gelgelelim, mikroTESE ile de gelişmiş sperm hücresi bulunamayan olgularda yapacak fazla bir şey kalmamakta. İşte, İngiltere’de Newcastle Üniversitesinde yapılan araştırmalar neticesinde, dünyada ilk kez kök hücrelerden sperm hücresi üretilmesi başarıldı!
“Stemm Cells and Development” dergisinde yayınlanan araştırmanın sonuçları, 8 Temmuz tarihinde bir basın bülteni ile de halka duyuruldu.
Buna göre, vücudun herhangi bir hücresi alınarak, çekirdeği çıkarılmakta ve kadının çekirdeği önceden çıkarılmış yumurtası içerisine enjekte edilmekte. Uygun besiyeri ortamında bu hücre embriyoyu oluşturmakta. Blastosist evresine geldiğinde bu embriyonun hücreleri ayrıştırılır ve retinoik asit (A vitamini) içeren bir sıvıyla muamele edilirler. İşte bu hücrelerden bazıları ileride spermi oluşturacak hücrelerdir. Daha sonra araştırıcılar, lazer eşliğinde, FACSTM (Fluorescence-activated cell sorting) cihazı ile bu öncül sperm hücrelerini ayrıt edebildiler. Elde edilen hücreler uygun şartlarda bekletildiklerinde, mayoz bölünmesini tamamlamış, tam anlamıyla olgun sperm hücreleri haline gelmişlerdi. Zaten aynı araştırmacılar, bu yöntemi daha önce hayvanlar üzerinde denemiş ve başarılı sonuçlar elde etmişlerdi. Şimdi ise yöntem ilk kez insanda denendi.
Yeni yöntemi geliştiren araştırmacılar, artık ejakulatında sperm çıkmayan ve testislerinde de sperm hücresi bulunamayan erkeklerin bundan böyle çocuk sahibi olma şanslarının belirdiğini söylemekteler. Her ne kadar henüz bu yeni sperm hücreleri kullanılarak bir bebeğin dünyaya geldiği gösterilmemiş olsa da, elde edilen sperm hücresinin her yönüyle buna yeterli olduğu önerilmekte.
Araştırıcılar, laboratuarda elde edilen bu sperm hücresine “IVD sperm” adını takmışlar, yani “In Vitro Derived sperm”, Türkçe’ye çevirirsek: “Laboratuar Spermi”. IVD spermin de her erkek gibi XY kromozomu bulunmakta ve bölündüğü zaman kız ya da erkek çocuk yapabilmekte.
Ancak hatırlatmakta fayda var; henüz dünyada hiçbir ülke kök hücre ile insanda klinik çalışma yapılmasına izin vermedi. O nedenle henüz böyle bir spermin çocuk yapıp yapmayacağı kesinleşmiş de değil. Şimdi hepimiz, dünyanın bir ülkesinden gelecek sevinçli bir haberi beklemekteyiz. Eğer laboratuar spermi ile sağlıklı bir çocuğun dünyaya geldiği anlaşılırsa, bu yöntemin pratik kullanıma geçmesi de çok hızlı olacaktır. Henüz ortada bir bebek yok, ama umutlar çok arttı.

canım kusura bakmayın geçmişi okudum biraz geriden başlamışım:) canım gerçekten çok inandırıcı konuşuyor babam gitti ilk gittiğinde başkası varmış mustafa kim diye girmiş babam :) sonra o adamla tanışmışlar mustafa gelir birazdan demiş sonra mustafa beyde gelmiş mustafa bey yani bizim muhatap olduğumuz ford oto kısca fabrikada çalışıyormuş ama aktarı beraber işletiyolarmış mustafa bey karışım işlerine bakıyormuş macun ve diğer karışımları yapıyormuş diğer adam dükkanda duruyormuş normal satış yapıyormuş oturup bayağı muhabbet etmişler iyi insanlar diyor babam dükkanda güzel diyor:)eğer babamın gözüne batan bişey olsa sölerdi hal ve hareketlerinden belli ederlerdi diye tahmin ediyorum ve babam sölerdi bana ben kullanıcam macundan kızlar babamla da muhatap oldular tanıştılar zaten yanlış bir durum yapacağı varsa da yapmaz artık:)

vck'cimm bunlar süper haber....

baharcım hosgeldinn
duaları tekrar güncellermisin canımmm...

en son zcu ya mı okuyorduk..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…