- 31 Ocak 2011
- 7.474
- 557
- 198
kızlar dun bıtkısel doktora gıttık %20 sans verdı 7 aylık tedavı uygulayacakmış 7 ay ıçınde olmazsa yapabıleceklerı bırşey yokmuş bıde eşımde varıkosel başlangıcı varmış 1 kere test yaptırmıştık hrm 0 hemde %60 hareketlı çıkmıştı o olmaz dedı yanlış dedı cuma gunu gene yaptıracağız
benim yaşım 30 7.5 yıllık evliğim.bizim sorun genetik şu anda bitkisel kullanıyor ve tedaviye başlamayı düşünüyoruz.bu topikteki arkadaşların en kötü durumlu azosu bizimki.yani testis boyutu küçük hormon değerleri yüksek sperm çıkma şansı çooook düşük ama çıkmadık candan umut kesilmiyor.
benim yaşım 26 eşimde 31 2.5 yıllık evliyiz bizde 3ay oldu tedaviye baslıyalı keşke daha önce gitseydik ama kısmet umut varsa hala hayattayız demektir zaten öyle değilmi allah umudumuzu yitirmesin
kızlar hayatım boyunca yüzümde hiç sivilce çıkmamıştı.şimdi ise yanağımda iki tane sivilce çıktı bu bile benim ne kadar sters yaptığımı gösteriyor
bahar anlamadığım birşey var sen öğretmensin neden sen hazırlık yapıyorsun veliler yapmıyormu?
amin inş hayırlısı olur geçmiş olsun rabbim muradınızı versin inş eşime doktor rapor cıkarttı ondada testojel yazıyo ama sonraki aşamada kullanacak sanırım
Vck canım bizde de testisler küçük FSH 38 ama genetik sorun yokmuş.Ama testisler küçükse genetik bir problem vardır diye duydum hep.Acaba bizim testler yanlış incelenmiş olabilir mi ya da tekrarı gerekir mi ki sence
kesinlikle çok doğru bu hastalık sabır gerektiriyor. bi 1 yıldan beri uğraşıyoruz sabrediyoruz umudumuzu hiç kaybetmeden azimle yola devam ediyoruz.
burda en önemli şey eşinle el ele verip bu yolda sabırla ilerlemek.
bu hastalık pat diye geçmiyor malesef. 6 ay 1 sene yada daha fazla uğraşmakla sonunda ya oluyor ya olmuyor...
allah herkesten razı olsun inşallah. buraya gel kafan dağılır yeni yeni şeyler öğrenirsin biz burda bilgi paylaşımları ile hiçbirşey bilmezken çok şeyler öğrendik.
canım bende merak etmiştim doktorun ne dedğini hani makinaya sokup bakacaktı yanlış hatırlamıyorum değilmi canım .ne çıktı sizde makinaya girdimi eşin bütün vücudu taradımı çünkü bende eşim için istiyordum böyle bir tedavi size ne tür bitkiseller veri karışımmı ne kadar tuttu.ay çok sordum kusura bakma
canım aslında ben-merkezden çok kaan hocanın cevabı beni sıkıntıya soktu önce verdiği cevabı hatırlıyorsun ikinci sorum üzerine gönderdiği cevap şöyle
Cevap : Durumunuz oldukça kompleks. En iyisi bir gün gelin, detaylı olarak konuşalım. Sanırım bir çözüm bulabileceğiz. Saygılarımla.
canım senin yorumun nedir:18::18::18::18:
saol canım inş hepimiz için hayırlısı olur...
topiğimiz hamişlerle ve bebişlerle dolar inş
eyvah eyvahh hepsini sana yatıya gelsinler bari. böylelikle hafta sonuda özlememiş olurlar
bencede yarın bi,raz rahat edersin senin yaptığın güzel tatlılardan sonra sesleri çıkmayacaktır
sor canım kusura bakmam evet makınaya soktu ama bu makınalar hastanelerdekı gıbı değıl vucut taraması yapıldı sol tarafda damar genışlemesı varmış ama fazla değılmış o ateşlenme yapabılır hucre olsada ölür testte gözükmez dedı doktor reçete yazıyor sen eczanesınden alıyorsun veya kargoyla gönderıyorlar ıçerığını bılmıyorum onlar ayarlıyor muayene 280 ılaçlar 120 cıvarında tuttu 10 günlük bıttıkçe kullanacağız 3.5 ay sonra kontrol var çay gıbı demleyıp ıçıyor tadı çok kötü ama mecburen ıçıyor garıbım
bahar herhalde bu mesajımı görmedin
şifa olsun canım eşine bir şey daha sormak istiyorum peki sorunun neyse ona göremi bakıyor yani vücudunda başka bir rahatsızlık yokmu.birde senin eşinin azo sebebi neydi.önce sperm çıktı yazmışsın doktor yanlıştır demiş ben bundan hiç birşey anlamadım.eşinde sperm çıkışı olamazmıymış.onun tedavisiyle nasıl çocuk sahibi olacaksınız.eşinin testislerinide inceledimi.boyutu için birşey dedimi.ay canım yine çok sordum.doktor izmirdemi
canım bence kaan hoca genetik problem olduğu için öyle söylemiştir...
ama çözüm bulabiliriz demiş öncesindede iyi konuşmuştu bence fazla düşünme bunları...
kaan hoca okadar çok maile cevap veriyorki bazen böyle kısa kesiyor cevapları...
siz bence bi gidin ankaraya yüzyüze herşey daha farklı olacaktır...
ben hakkınızda herşeyin hayırlı olacağına inanıyorum...
inş en kısa zamanda sende hamiş olacaksın
ınş. canım sıfa olur detaylı anlatayım bıraz uzun olucak ama kusura bakma eller ve ayaklarımız akapunktur noktaları var oralardan makıneyle bakıyorlar daha sonra ellerde vucut taraması yapıyorlar tıp fak. mezunu doktor çıkan raporu kontrol edıyor bı yandanda sana anlatıyor tek bı noktoya bakmıyorlar genel tarama yapıyorlar eşımda bı sıgara ıçtığınden dolayı göğsünde hücre kaybı çıktı bıde 2 testısı ama sol bıraz fazla damar genışlemesı çıktı elle muayene yok spermıogram ve testoran ıstedı onları yapıp faxlayacağız benımde yaptırdığım tahlıllerı aldılar sperm çıkışı ıse söyle oturduğumuz yer ızmır torbalı burada kuçuk yerde sperm testı yaptırdık sonuç 0 çıktı ama %60 hareketlı çıktı doktorda hem 0 çıkıp hhhemde %60 hareketlı çıkmaz dedı yanlış test dedı o yuzden yenıden yaptıracağız doktor ızmırde
yaaaa bahar sen nerdeydin dünden beri uyku uyuyamadım gece2.30da yattım sabah 6 da kalktım bir günde yüzümde sivilce çıktı .önce yazdığı cevap beni mutlu etmişti hatta kaynanamı bile eşim davet etti ona anlattı sonra tekrar mesaj yazdım gece dayanamadım acaba cevap geldimi diye baktı cevabı görüncede üzüntüden uyuyamadım.ama haklısın aynı soruya daha önce farklı cevap vermişti .bende rabbime sığınıyorum rabbim inşallah yüzümüzü güldürecek hem inanmak başarmanın yarısıdır değilmi.biliyormusun kaan hocanın ikinci verdiği cevabı eşime söylemedim yoksa üzülürdü bir görsen dün sevinçten uçmuştu tavırları değişmişti hemen ilacını içiyor .sigara verdi kardeşi olmaz ben içmem dedi.şimdi hazır umutlanmışken hevesini kırmak istemedim
vck kardesim genetik derken neyi kasdediyorsun anlatırmısın
anladım canım cevabın için teşekkür ederim sizin azo sebebiniz belli değildi o zaman.size 7 ay tedavi uygulayacak sonrasında sperm çıkışına bakılacak öyle değilmi.peki umutlu konuştumu doktoru beğendinizmi umut taciri değil her halde ben hastalarının teşekkür videolarını izlemiştim.ama inan artık kimseye güvenimiz kalmadı.
canım hangi genetik bizdede y mikrodelesyon temiz çıktı ama karyotip analizi sonucunda öğrendik.sonucu doktor bile çok şaşırdı hiç böyle bir sonuç beklemiyordu demiş.sizin iki testitemi küçük mesela küçük derken ne kadar fındık kadarmı?benim eşimin birtanesi tavuk yumurtası kadar ameliyat sonrası şişmişti diyeride bazen fındık kadar bazen ceviz kadar oluyor ben hiç bir şey anlamıyorum doktorlarda birşey demiyor yada birgün söyledikleri öbürgün söylediklerine uymuyor kafayı yemek üzereyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?