Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canım bende merak etmiştim doktorun ne dedğini hani makinaya sokup bakacaktı yanlış hatırlamıyorum değilmi canım .ne çıktı sizde makinaya girdimi eşin bütün vücudu taradımı çünkü bende eşim için istiyordum böyle bir tedavi size ne tür bitkiseller veri karışımmı ne kadar tuttu.ay çok sordum kusura bakma

kızlar hayatım boyunca yüzümde hiç sivilce çıkmamıştı.şimdi ise yanağımda iki tane sivilce çıktı bu bile benim ne kadar sters yaptığımı gösteriyor

canım üzme kendini bukadar bak hasta olacaksın sonra
negüzel tedaviye karar vermiştin üstelik size masrafta çıkarmayacak...
neden bukadar kafan karışık alman hastanesi içine sinmiyorsa başka yer araştır karar verirsiniz sonunda...
ama böyle yaparak daha kötü etkiliyosun kendini canım benim

bahar anlamadığım birşey var sen öğretmensin neden sen hazırlık yapıyorsun veliler yapmıyormu?

canım bizde kendimiz için hazırlık yapıyoruz
topu topu 3 öğretmeniz zaten bide stajer
diğer öğretmenle ben bizde atıştıralım diye bişeyler yapıcaz...
hem çocuklarada veririz getirdiklerimden iyi olur...

amin inş hayırlısı olur geçmiş olsun rabbim muradınızı versin inş eşime doktor rapor cıkarttı ondada testojel yazıyo ama sonraki aşamada kullanacak sanırım

saol canım inş hepimiz için hayırlısı olur...
topiğimiz hamişlerle ve bebişlerle dolar inş

canım hangi genetik bizdede y mikrodelesyon temiz çıktı ama karyotip analizi sonucunda öğrendik.sonucu doktor bile çok şaşırdı hiç böyle bir sonuç beklemiyordu demiş.sizin iki testitemi küçük mesela küçük derken ne kadar fındık kadarmı?benim eşimin birtanesi tavuk yumurtası kadar ameliyat sonrası şişmişti diyeride bazen fındık kadar bazen ceviz kadar oluyor ben hiç bir şey anlamıyorum doktorlarda birşey demiyor yada birgün söyledikleri öbürgün söylediklerine uymuyor kafayı yemek üzereyim

amin inş zaten ne yapıyorsam eşime olan sevgimden çünkü sonuna kadar hak ediyor bunu allahım bizide böyle sınıyor demekki ama ben inancımı hiç yitirmedim.hani derlerya bu dünyada muradına nail olamayan öbür dünyada istedine kavusurmuş diye burda olmazsa orda alırım yavrumu kucağma ne yapalım

sor canım kusura bakmam evet makınaya soktu ama bu makınalar hastanelerdekı gıbı değıl vucut taraması yapıldı sol tarafda damar genışlemesı varmış ama fazla değılmış o ateşlenme yapabılır hucre olsada ölür testte gözükmez dedı doktor reçete yazıyor sen eczanesınden alıyorsun veya kargoyla gönderıyorlar ıçerığını bılmıyorum onlar ayarlıyor muayene 280 ılaçlar 120 cıvarında tuttu 10 günlük bıttıkçe kullanacağız 3.5 ay sonra kontrol var çay gıbı demleyıp ıçıyor tadı çok kötü ama mecburen ıçıyor garıbım

bahar herhalde bu mesajımı görmedin

eyvah eyvahh hepsini sana yatıya gelsinler bari. böylelikle hafta sonuda özlememiş olurlar
bencede yarın bi,raz rahat edersin senin yaptığın güzel tatlılardan sonra sesleri çıkmayacaktır

valla gelin desem gelecekler tatlı bıdıklarım
öğrencilerimden birinin evi köyün girişinde 6 aylık kardeşi var bide...
rica ettiler hocam geçerken bizim çocuğuda alır mısınız dönerkende siz bırakırsınız diye...
neyse hergün okula beraber gidip geliyoruz...
diğer çocuklar kıskanmaya başladılar "öğretmenim muhsinegülü siz nereye götürüyorsunuz size mi gidiyor" demeye
"çocuklar onun evi uzak ya onun için alıyorum" diyorum ama özeniyorlar kuzucuklarım
inş öyle olur bebekimmm büyüklerin tarafına gidip hep beraber olucaz inş orada iyice kudurmazlar

şifa olsun canım eşine bir şey daha sormak istiyorum peki sorunun neyse ona göremi bakıyor yani vücudunda başka bir rahatsızlık yokmu.birde senin eşinin azo sebebi neydi.önce sperm çıktı yazmışsın doktor yanlıştır demiş ben bundan hiç birşey anlamadım.eşinde sperm çıkışı olamazmıymış.onun tedavisiyle nasıl çocuk sahibi olacaksınız.eşinin testislerinide inceledimi.boyutu için birşey dedimi.ay canım yine çok sordum.doktor izmirdemi

bahar herhalde bu mesajımı görmedin

canım bence kaan hoca genetik problem olduğu için öyle söylemiştir...
ama çözüm bulabiliriz demiş öncesindede iyi konuşmuştu bence fazla düşünme bunları...
kaan hoca okadar çok maile cevap veriyorki bazen böyle kısa kesiyor cevapları...
siz bence bi gidin ankaraya yüzyüze herşey daha farklı olacaktır...
ben hakkınızda herşeyin hayırlı olacağına inanıyorum...
inş en kısa zamanda sende hamiş olacaksın

ınş. canım sıfa olur detaylı anlatayım bıraz uzun olucak ama kusura bakma eller ve ayaklarımız akapunktur noktaları var oralardan makıneyle bakıyorlar daha sonra ellerde vucut taraması yapıyorlar tıp fak. mezunu doktor çıkan raporu kontrol edıyor bı yandanda sana anlatıyor tek bı noktoya bakmıyorlar genel tarama yapıyorlar eşımda bı sıgara ıçtığınden dolayı göğsünde hücre kaybı çıktı bıde 2 testısı ama sol bıraz fazla damar genışlemesı çıktı elle muayene yok spermıogram ve testoran ıstedı onları yapıp faxlayacağız benımde yaptırdığım tahlıllerı aldılar sperm çıkışı ıse söyle oturduğumuz yer ızmır torbalı burada kuçuk yerde sperm testı yaptırdık sonuç 0 çıktı ama %60 hareketlı çıktı doktorda hem 0 çıkıp hhhemde %60 hareketlı çıkmaz dedı yanlış test dedı o yuzden yenıden yaptıracağız doktor ızmırde

yaaaa bahar sen nerdeydin dünden beri uyku uyuyamadım gece2.30da yattım sabah 6 da kalktım bir günde yüzümde sivilce çıktı .önce yazdığı cevap beni mutlu etmişti hatta kaynanamı bile eşim davet etti ona anlattı sonra tekrar mesaj yazdım gece dayanamadım acaba cevap geldimi diye baktı cevabı görüncede üzüntüden uyuyamadım.ama haklısın aynı soruya daha önce farklı cevap vermişti .bende rabbime sığınıyorum rabbim inşallah yüzümüzü güldürecek hem inanmak başarmanın yarısıdır değilmi.biliyormusun kaan hocanın ikinci verdiği cevabı eşime söylemedim yoksa üzülürdü bir görsen dün sevinçten uçmuştu tavırları değişmişti hemen ilacını içiyor .sigara verdi kardeşi olmaz ben içmem dedi.şimdi hazır umutlanmışken hevesini kırmak istemedim

vck kardesim genetik derken neyi kasdediyorsun anlatırmısın

anladım canım cevabın için teşekkür ederim sizin azo sebebiniz belli değildi o zaman.size 7 ay tedavi uygulayacak sonrasında sperm çıkışına bakılacak öyle değilmi.peki umutlu konuştumu doktoru beğendinizmi umut taciri değil her halde ben hastalarının teşekkür videolarını izlemiştim.ama inan artık kimseye güvenimiz kalmadı.

kıyamam canım benim ben bugün görmüştüm yazını cevap verecektim ama kızlarla sohbete dalınca unutmuşum kusura bakma...
dediğim gibi hoca onca soruya cevap verince bazen böyle geçiştiriyor kolay değil onun işide...
siz bi gidin hayırlısıyla bak kocişin nasıl umutlanıyor nasıl mutlu oluyor seni söylemiyorum bile...
inanki yüzyüze olunca herşey daha netleşecek önünüzü daha rahat görebileceksiniz...
kıyamam ben sana yaa demek okadar üzüldün mü sen keşke akşam biraz geç çıksaydımda cevap vermiş olsaydım...
ama iyikide eşine anlatmamışsın erkekler herşeyi anlamıyor hemen hevesleri kırılıyor...
bak şimdiden kendine dikkat etmeye başlamış siz hayırlısıyla bi gidin ankaraya herşey yoluna girecek allahın izniyle

vck kardesim genetik derken neyi kasdediyorsun anlatırmısın

tabiki anlatırım.canım sizde genetik problem olduğunu düşünmüyorum ama yinede açıklıyayım.azo sebebini bulmak için yapılan bir test kandan bakılıyor.ve y mikrodelesyonlara bakılıyor buda sperm üreten belli başlı bölgeler var buralrda sorun varsa sperm oluşmadığı kanısına varılıyor.ayrıca karyotip analizdede eşimin problemi.normal kişini anneden 23 babadan 23kromozom alması lazım benim eşim annesinden yada babasında bir kromozom fazla almış ergenlikte testisleri gelişmemiş bu sebebten spermi yok yani azolu

evet bellı değıldı evet 7 ay sonunda çıkış olmazsa tedavıyı bırakacaklar doktoru ben 2009 yılından berı tanıyorum babamı götürmüştük normal konuştu bazılarının oluyor bazılarının hıç olmuyor dedı stres olmayacak dedı her ay sperm testı yaptıracağız doktor cep telefonunuda verıyor ıstedğn zaman arayıp konuşabılıyorsun ben memnun kaldım çok guleryuzlu açıkça konuşabılıyorsun herşeyı cevap verıyor anlatıyor eşme açıkça sıgara ıçıpte bu tedavı olmaz sıgarayı bırakmazsan bu tedavıye hıç başlama parana yazık dedı ama bıraz sperm çıkışı olsayd ışımız o zman dahha kolaydı dedı bız yoktan var etmeye çalışacağız şu anda dedı bakalım ınş. tedavı olumlu sonuç verır

AZF geninde de kromozomsayı ve yapısında da problem yok diyo sonuçlar.Testislerin biri2,77 ml diğeri 5,51 ml ama ne kadar anlamıyorum ki fındık kadar mı ceviz kadar mı nasıl anlıyosunuz ki.Ben anlayamıyorum valla.Bir de değişebiliyo mu yani boyutları zaman zaman.Boyutları renkli Doppler sonucu öğrendik.Sen de bunalmışsın bir de ben sorularımla bunalttım ya hakkını helal et.Biz daha hiç üroloğa gitmedik bile sadece Ağustosda öğrendiğimiz ürolog Varikosel ameliyatı yaptı çok ileri derecede olduğu için ama o da erkek infertilitesi konusunda çok fazla bilgi ve deneyim sahibi değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…