canım benim ne güzel olur balıkesire atansan
belki aynı okulda görev yaparız süper olur valla
hakkında hayırlısı olsun canım benim...
tatlım kayınvaliden görse ne bilecek başka bişey için dersin...
inş şifa olur kocişine aldıkların...
merhaba arkadaşlar hepiniz nasılsınız?
bir haberi paylaşmak istiyorum..
ntvmsnbc
Güncelleme: 15:39 TSİ 04 Ocak. 2012 Çarşamba
Mart 2011’de Japon bilim insanları farelerin testislerinden alınan doku örneklerinden sperm üretmiş, bu spermlerle 12 farenin doğması sağlamıştı. Yöntem, kısırlığın çözümü için büyük umut olmuştu.
Alman ve israilli bilim insanları da benzer bir çalışmaya imza attı. Bilimciler, erkeklerde kısırlık sorununun aşılmasını mümkün kılacak bir çalışma yaptı.
Nature dergisinde yayınlanan araştırma kapsamında laboratuvar ortamında sperm üretildi..
Fareler üzerinde yapılan deney, testislerden alınan germ hücrelerinin laboratuvarda uygun şartlar yaratılarak sperm hücrelerine dönüştürülmesine dayanıyor.
Spermlerin ana hücresi olan germ hücreleri uygun ortam sağlandığında tıpkı vücuttaki gibi olgunlaşıp sperm haline geliyor. Yani, erkeğin kısırlık yaşadığı durumlarda sperm bağışına artık gerek kalmayacak.
Fareler üzerindeki deneylerden olumlu sonuç alan bilimciler, yöntemin insanlarda da olumlu sonuç vereceğinden umutlu. Üretilen spermlerin herhangi bir genetik bozukluğa yol açmadığından emin olmak için fareler üzerindeki çalışmalar devam ediyor.
Uzmanlar, çalışmanın kısa zamanda insanlar üzerinde de denenebileceğini belirtiyor.
merhaba arkadaşlar hepiniz nasılsınız?
bir haberi paylaşmak istiyorum..
ntvmsnbc
Güncelleme: 15:39 TSİ 04 Ocak. 2012 Çarşamba
Mart 2011’de Japon bilim insanları farelerin testislerinden alınan doku örneklerinden sperm üretmiş, bu spermlerle 12 farenin doğması sağlamıştı. Yöntem, kısırlığın çözümü için büyük umut olmuştu.
Alman ve israilli bilim insanları da benzer bir çalışmaya imza attı. Bilimciler, erkeklerde kısırlık sorununun aşılmasını mümkün kılacak bir çalışma yaptı.
Nature dergisinde yayınlanan araştırma kapsamında laboratuvar ortamında sperm üretildi..
Fareler üzerinde yapılan deney, testislerden alınan germ hücrelerinin laboratuvarda uygun şartlar yaratılarak sperm hücrelerine dönüştürülmesine dayanıyor.
Spermlerin ana hücresi olan germ hücreleri uygun ortam sağlandığında tıpkı vücuttaki gibi olgunlaşıp sperm haline geliyor. Yani, erkeğin kısırlık yaşadığı durumlarda sperm bağışına artık gerek kalmayacak.
Fareler üzerindeki deneylerden olumlu sonuç alan bilimciler, yöntemin insanlarda da olumlu sonuç vereceğinden umutlu. Üretilen spermlerin herhangi bir genetik bozukluğa yol açmadığından emin olmak için fareler üzerindeki çalışmalar devam ediyor.
Uzmanlar, çalışmanın kısa zamanda insanlar üzerinde de denenebileceğini belirtiyor.
9:9 sen çok yaşa gerçekten meraklılar... kaynanam iyidir ama ara sıra iyi saatte olsunlar geliyo bi tavır alıyor...genelde hep benim dediğim olsun hali içinde... birde eşimin tekrar tese olmasını istemiyor ona sinir oluyorum ben o kadar sıkıntıyı çekiyorum o oğlum ameliyat olmasın diyo neyse kötü düşünmek istemiyorum çoğu kaynanalara göre iyidir heralde...
çok şaşırtırrr
hemde ne tatlı face resimlerini koyayım bi arada bak. benimn cadıma ne kadar tatlı
canım benim hoşgeldin
nerelerdesin sen bunca zamandır hiç gelez oldun topiğe...
bi sıkıntı mı var yoksa bi süre kafanı mı dinlemek istedin ??
inş herşey yolundadır...
canım inş bu söylenilenlerde en kısa zamanda gerçekleşir...
ozaman tüm sıkıntılarımız geride kalır...
rabbim yolumuzu açar inş
koy bebekimmm ikinizin fotolarını göreyim tatlı cadıyı bende
rabbim sanada mis kokulu bebişlerini versin en kısa zamanda inş
ozaman hep beraber oynarsınız
aynen canım bazı kaynanalara göre bende şanlı olduğumu düşünüyroum.
sadece bişlmeden bişeyler üzerindeki ısrarları beni çileden çıkarıyor. bide oğlunu kıskanması
napalım herşeyimize karışmıyorlar en azndan buda iyi bişey dimi ama
sadece bişlmeden bişeyler üzerindeki ısrarları beni çileden çıkarıyor. bide oğlunu kıskanması
yok canım çok şükür bi sorun yok hayatımda azo dışında..
ben böyleyimdir günlerdir kimselerle görüşmedim..kabuğuma çekildim ama çıkma vakti geldi..
sizi çok özledim bu haberi okuyunca da hemen paylaşayım dedim..inş hepimize umut olur..
ne var ne yok baharcım eseslim ve diğer ark.lar nasılsınız, olumlu gelişmer var mı sizlerde?
hepinizi
slm tam çıkıcam eşimi aradım gideyimmi diye sordum o da yalnız gitme ben yarın izinliyim beraber gidelim dedi cnm benim kaynananın bilmediği yoktur sanırım arkamdan aktara girip ne aldığımı öğrenir ha olmadı aniden baskın yapar yani bir şekilde anlar aslında anlaması benim işime gelir ikidebir laf sokup duruyo ne zaman cocuğunuz olacak diye ben de derim durumu ama eşim üzülsün istemem sırf bu yüzden kendi aileme sorunun bende oldugunu söyledim eşim üzülmesin diye
niye kimse hiçbişey yazmıyor?
eseslim ve bahar canlarım size özel mesaj attım...
çok şükür canım bende iyim güzel bir haber paylaşmışsın inş.gerçek olur o çalışmalar benim pek umudum yok kök hücreden dündü tv programını izledikten sonra.
onun dışında demir hapları kullanıyrum ben demir depolarım boşalmış
başkada bir gelişme yok canımcım
arkadaşlar benim pc de mi sorun var.. mesajlar gitmiyo galiba..
eseslim bahar size özel mesaj attım inş. gelmiştir.. sonra tekrar gelmek üzere çıkıyorum şimdi..sizi..
yok canım çok şükür bi sorun yok hayatımda azo dışında..
ben böyleyimdir günlerdir kimselerle görüşmedim..kabuğuma çekildim ama çıkma vakti geldi..
sizi çok özledim bu haberi okuyunca da hemen paylaşayım dedim..inş hepimize umut olur..
ne var ne yok baharcım eseslim ve diğer ark.lar nasılsınız, olumlu gelişmer var mı sizlerde?
hepinizi
niye kimse hiçbişey yazmıyor?
eseslim ve bahar canlarım size özel mesaj attım...
arkadaşlar benim pc de mi sorun var.. mesajlar gitmiyo galiba..
eseslim bahar size özel mesaj attım inş. gelmiştir.. sonra tekrar gelmek üzere çıkıyorum şimdi..sizi..
aminnnnnn inşallahh bebekim
hepimize inşallah mis kokulu bebekler versin rabbim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?