Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
selam bacılar nasılsınız ben cinnet geciriyorum bebegimin olmamasının nedeni olan kaynanam bende evimde ve ben ona yemek yaptım şuan yiyor Allah şahit bacılar o sözlerinden sonra sırf Allah sorar diye korkumdan yapıyorum neyaparsam yoksa demin ütü yapıyorum oda canım önünde balkonda oturuyor bi an içinden öldürmek geldi yani Allahtan korkmasam inanın o kadını gebertirdim düşünün ya napim çıksaymış diyor bide ben bukadar baktırdım sen daha iyi baktır Allahtır oglumla evlendin cocugun olmaz olmasında diyor ve ben daha anlatamadıgım terbiye sınırlarınıda aşan birçok lafını sineye çektim ve şuan evimde yemegimi yiyor çok fazla konuşmuyorum ama napim kötüde davranamıyorum kızlar dua edin umrede ne yapıcam kafayı yedirdir bu kadın bana ondan nefret ediyorum halamında cocugu olmadı eniştemden dolayı bugün kaynanama hoşgeldine geldi oda evini sattımış memlekete dönüyor dedi inşallah gidin gelinde bebek yapın tabi halamın haberi yok olmadıgından halan kızlar yaklaşık 55yaşında ve ne dedi biliyormusunuz kaç yaşında olursan ol hep bi yanın eksik kalıyor dedi hiç bişeyin tamam olmuyor dedi okadar içten söylediki ilk kez halamı böyle konuşurken duydum canım çok acıdı ve bunlara sebeb olan kadın yemegini yedi ve yanıma geldi oturdu Allahım sen bana yardım et sabır ver bacılarım bitürlü içim dogrulmuyor ben ne yapim bilemiyorum

ıçin doğrulmasa da Allah'a havale et ben hep öyle yaparım. Boş ver canım kutsal topraklara gidiceksin orada düşünmezsin bile.. Dengesiz de geç. Benim kayınvalide ile problemim yok ama olan bir çok arkadaşım var taktıkça büyütürsün boş ver büyütme . ıçinde büyüttükçe kendine yaparsın sadece kimseye bişey olmaz hatta bilse sevinir bunlar ... Sakın kendini üzme canım sakınnn...

zamancım canım sabret...başka çare yok...ama bunu sadece Allah rızası için yap......yani ona sadece Allahü tealanın rızasına erişebilmek düşüncesiyle yaklaş...

Merhaba kizlar.
Geçen hafta persembe aksami ürologa göründü esim. ürolog esimin testisi normal oldugunu söylemisti ve hormon sorunu görünmüyor demisti.
Ben israr ettim tahlil yapalim diye fsh, lh ve testosteron. Doktor gerek yok demisti ama ben istedigim için reçete verdi.
Dün esim kan verdi. Bugün test sonucunu aldik :
- F.S.H. Plasmatique = 5,5 UI/L
- L.H. Plasmatique = 6,3 UI/L
Laboratuarciya sordum esinizin sonuçlari normal dedi.
Testosteron sonucunu bekliyoruz o baska bir laboratuara gitti.
Ben birsey anlamiyorum kizlar. Esim ilk spermiogramda azosperm oldugunu ögrendik. Hormon testleri normal, testisi normal oldugunu söyledi ürolog.
Cuma günü tekrar bir spermiogram yaptircaz.
Sizce esimin azosperm nedeni neden olabilir.
Ayni durumda olan var mi ? Hormonlar hersey normal ama azosperm.
Lütfen yardim edin.

bizimde herşeyimiz normal canım..hatta dr. dediğine göre çok çok güzel normal erkeklerden yüksek güzel sonuçlar ama malesef azospermmiz..vede tese maeliyatı oldu eşim 0 sperm bulunamadı dr.şaştı kaldı...canım herşey allahtan yeterki istesin kötüyü iyi eder iyiyi kötü eder...rabbim hiç bir zaman ümidimizi söndürmesin bizlere hayırlı salih evlatlar nasip etsin inşallahhhh

aminnnnnnnnnnn
sizde mikrotese'de birsey bulunmadi mi ?
korkmaya basladim.
Cuma günü bir daha spermiogram yapicaz o gün bir mucize olmasini çok istiyorum.

iyi akşamlarkızlar zamancım bence eşinin azospermi olmasını kayınvalidene baglama hepsi allahtan onları siz yasıcakmışsınız allaha dua et ona sabrettigin için rabbim bebegini cabuk versin sana

cok duarlar ettim geceleri uyumadim...hatimler indirdim...kendimce bekle birgun dualarin kabul olacak dedim...ama aradan 5 sene gecti..biliyorum bizim icin hayirlisi bu ama bu hayir bizi cok mutsuz ediyor...ser olani hayreleyip bize evlat ver Allahimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Allah büyük maalesef eğer kaderimiz bu ise bunu yaşıcaz. Biz daha yeni öğrendik 3-4 ay oldu tahlil verdik sonucu almaya gittik herşey 0. Şoka girdim tabii neredeyse bayılacaktım. 1 ay kendime gelemedim ama sonra düşündüm kendi kendime ( ki ben çok fazla kafaya takan bir insanımdır) ne yapalım kaderimiz buymuş dedim sonunda.

Annemlerin de 7 yıl yaşayan çocukları olmamış. Annem hamile kalmış fakat ölmüş 1 değil 2 değil tam 3 tane. Sonra düşündüm ne büyük acı biz hiç olmayacak diye düşündüğümüz bebeklerimize üzülüyoruz o 3 tane toprağa veriyor 9 ay taşıdıktan sonra ((( Sonra düşündüm ki Allah vermeseydi anneme de vermezdi eğer annem tedavi olmak için doktorları araştırmasaydı en büyük hastanelere en iyi doktorlara gitmeseydi ne abim ne ben hayatta olacaktık. Ya da daha kötüsü ölen çocuklarının acısı ile kendine bişey yapsaydı ya da karamsarlığa kapılıp herşeye boş verseydi, belki Allah korusun aklına bişey olsaydı yine biz olmayacaktık. Ve Anacım annelik duygusundan mahrum kalacaktı. O yüzden inanıp hayrında şerrinde allah tan geldiğine sabır etmek, derdinin devasını aramak lazım. Tabii ki zor biliyorum anlıyorum ama lütfen kendi evlilik hayatımız, kendi sağlığımız için bunu yapmaya çalışalım.

Fatoşcum tenkit için yazmadım asla bunları sana biraz destek olmak belki de bizden çok daha kötü badireler atlatmış en yakınımdaki insanın yaşadıklarını anlatmak istedim. belki yarın öbürgün tedavi olup ta bir sonuç alamayınca ben de aynı şeyleri düşünmeye başlıcam farkındayım ama yine de umudu kaybetmemek lazım Allah Ümit Etmeyi insanın içine vermiş ki ınsan yaşabilsin diye....

annem icin uzuldum ama oda sonunda yavrularina kavusmus canim...sen daha yolun cok basindasin yeni ögrenmisin ve bircok hayalin ve umutlarin var...herzaman söylüyorum spermler az cikti yada hareketsiz cikti diye uzulmeyin ögle olmasini ben cok isterdim ama bizde bu bile söz konusu degil...
ya kendi ailemde bile anlayis göremiyorum,diyorlarki biz senin cocugunun olmadigini unutuyoruz kusura bakma o yuzden bazen anlayissiz oluyoruz,,,yaa mesela kardesim diyorkki yaaa bugun nilüfer ablayi gördüm 7 senedir evliler yanimizda bir cocuk vardi ona bir bakis bakti cok uzuldum nekadar kötü cocunun olmamasini diyor..bu bana bir koyduuuu,yaa sen bunu kime anlatiyorsun farkindamisin..ondan sonrada aaaaaaaaaaaaaa fatosss kusura bakma ben unuttum senin olmadigini....cok yipraniyorum yaa buralardan gitsek kimsenin tanimadigi yere bi 5 senede orda gecirsek

canım benim çok zor insan dipte olur bazen sen o zamanlardan birindesin. ınşallah Allah mucize nasip eder herkese. Benim bir tek annem biliyor şu an zaten başka kimseye de söylemeyi düşünmüyorum. Çok sıkışırsam sebepsiz dicem buna karar verdim. Çünkü eğer bir kaç kişiye daha söylersem bu sefer herkesin söylediklerinden dediğin gibi etkilenirim. Benim bir abim var sadece eşimin tarafı zaten bilmeyecek. Çünkü insanlar bazen istemeden de olsa dediğin gibi kırıcı olabiliyor. Olsun sen yine de duymamazlıktan gel yoksa çok yıpranırsın. Allah büyük sabredelim...

mrb kızlar, nasılsınız beni unutmadınız inşallah. evde net olmadığı için giremiyorum.
tedavim uzun sürdü yumişler yavaş gelişti. eşim de tekrardan microtese olmadı dondurulmuş olanlar işe yaradı çok şükür. yarın inşallah transferim yapılacak.hepinizin dualarını bekliyorum.
Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah. sizlerle doya doya sohbet etmeyi çok özledim. kendinize iyi bakın tekrar nete girebilirsem gelişmelerden haber veririm sizlere..

Canım bizimde hormonlar hersey duzgun ama sperm cıkmıyor. Dediğim gibi küçük yaşta geçirilen yüksek ateş kaba kulak gibi şeyler erkeklerde üremeyi etkiliyor. Sperm üreten hücrelere hasar veriyor. Bu nedenle herşey normal iken sperm olmuyor. Ama bizim TESA ile sperm bulunmuştu sende ümidini yitirme belki kanal yokluğu yada tıkanıklık vardır. Bir şekilde sperm bulunur cok yeni teknikler geliştiriliyor..

Insallah dedigin gibisadece bir tikanikliktan olan bir sorun.
ama henüz bilmiyoruz sorun nerde azospermin nedenini halen ögrenemedik.
Esim kaba kulak geçirmis, böbrek tasi düsürmüs,;;;;
Dua ediyorum ki esim üretiyor ama bir sekilde çikmasi saglanmiyor.
Bu sabah kaan aydosa yazdim esimin azosperm oldugunu söyledim ve hormon sonuçlarini yazdim.
Bana bu cevabi verdi :
"FSH'nın normal olması büyük şans, ama tam emin olamadım. Eğer mümkün olursa lütfen FSH'yı bir kez daha tekrar ettirin ve bana yazın. Sanırım bir şeyler yapabileceğiz.
Saygılarımla.
Prof.Dr. Kaan AYDOS
"

canım inşallah sadece tıkanıklıktandır... ben de çok merak ediyorum ama şimdi kullanalım biraz vitamin kür sonra gidicem ramazandan sonra falan.. inşallah sizin testte sperm çıkar da en azından belki kullandığın şeyler fayda etmiştir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…