Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
caneylon canım siz neden azospermi olmuştu eşin biraz acıklarmısın.

canim cok tsk ederim. ya tam olarak tedavini anlatirmisin. sperm sayisi ne kadar oldu.kaan hoca bana da umut olur ins. cunku bize tup bebekten baska sansimiz yok dediler:çok üzgünüm:

başka bir siteye eşimin yazdığı tedavi şeklidir....

AZOSPERMİ BEN DE YENDİM !!!
« : Mart 13, 2009, 0137 ÖÖ »
--------------------------------------------------------------------------------
Arkadaslar merhaba,
Öncelikle heyecanımı bağışlamanızı istirham ediyorum,çok uzunca bir yazı olacak,lütfen sabırla okuyun. Aslında bu konuyu açmak ve size bu satırları yazmak için pazartesi günü Kaan Aydos Hoca ile buluşmamızı beklemem gerekiyordu ama sabredemedim, hemen sizlerle paylaşmak istedim, Biliyorum ki bu satirlari merakla okuyacak ve bir umut ışığı görecek yüzlerce insan var. Fazla vaktinizi almadan kısaca hikayemden bahsedeyim,
Yaklaşık bir yıl önce Azosperm olduğumu öğrendim, İstanbulda bir özel tüp bebek merkezinde Mayıs 2008 de TESE operasyonu gerçekleştirildi sonuç maalesef olumsuz, Sertolly Cell ...
Operasyonu gerçekleştiren doktor hormon değerlerime bakarak muhakkak bulacağız demişti ve o nedenle de çok acele ve araştırmadan ilaç kullanmadan operasyona aldılar, Sonuç olumsuz olunca da bize evlatlık almamızı veya Sperm donasyonunu önerdi.YIKILDIK!
Biz bir müddet kendimizi toplamaya çalıştık, daha sonra ben de bu forumdan Ankarada Prof. Kaan AYDOS diye bir doktorun varlığından haberdar oldum, kendisine gittik patoloji raporumu da ona göstermeme rağmen bana herşeyin çok güzel ve normal olduğunu ilaç kullanmam ve kilo vermem gerektiğini söyledi, ilk iki ay tamoksifen ve endol kullandım daha sonra sadece tamoksifene devam ettim, bu ay tedaviye başlayalı dört ay oldu. İki ay önce Ankarada Kaan Hoca Spermiagram yaptı, sonuç gene sıfırdı ama kendisi ısrarla henuz erken biraz daha ilaçlara devam edeceğiz dedi,Mikro TESE en son çare,normalde de çıkış olabilir demişti, aslinda bu günlerde tekrar Kaan Hocaya gitmemiz gerekiyordu, o nedenle de FSH ve Totaltestesterona baktırmak için bir laboratuvara gittim, gitmişken bir de spermiagram yaptırayım dedim, sonuçta semen analizinde 600.000 tane sperm bulunduğunu söylediler, Kaan hocaya telefonda bu gelişmeden bahsettim, gözün aysın dedi ,
haftaya tekrar ankaraya gideceğiz, inşallah aynı sonuç orada da çıkar, inşallah mevla mahçup etmez.
Uzattığımın farkındayım ama önemli bir kaç mevzuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Ben iki aydır Akapunktur ve lazer tedavisi görüyorum, bir doktor arkadaşımın doktor babası akapunkturu yapan, allah ondan razı olsun, zararı olmaz ama belki faydası olur diye beni akapunktura çağırdı, ve testislerime hafif şiddette lazer tedavisi uyguladı, bunun yanında iş yerimden yaklaşık iki aydır uzak kalıyorum (bilgisiyar-radyasyon), sürekli yürüyüş yaptım, bacaklarım çok kalındı biraz onlar inceldi, testislerimin ısısını sürekli düşürdüm, sürekli eşofmanla gezdim, köyden bal getirttim her gece Bal ceviz incir ve badem yedim, 2 ayda 3 kilo bal yedim , ve sonuçta ciddi bir laboratuvarda yaptırdığım sperm analizinde 600.000 adet hareketleri normal sperm bulundu,
Çok uzattım biliyorum, buradaki herkesin derdini çok iyi anlıyorum, herkese elimden geldiği kadar yardım etmek isterim, bu nedenle kendime özel bir mail adresi aldım, bana bu mail adresinden ulaşırsanız orada sizlere daha ayrıntılı anlatabilirim, Elbette duaların çok önemi var ama belki de yukarıda saydıklarımdan bir tanesi işe yaramıştır, inşallah sizlerin de derdine bunlardan bir tanesi derman olur.Amin.
Mail adresim; azosperm@gmail.com
biraz komik mail adresi ama ne yapalım gecemiz gunduzumuz azosperm oldu, inşallah mevla unutturur...
İsim vermek doğru olur mu bilmiyorum ama Memorial Hastanesine gidip tekrar örnek verdim ve 4 tüp sperm donduruldu:) dondurulmaya da devam edilecek, oradaki arkadaşlar da sağolsunlar çok ilgilendiler, şaşkınlıklarını ifade ettiler, kaliteli bir ekip, içim rahat...
Hafta içi Kaan Aydos Hoca'nın yanına daha rahat gideceğim inşallah. İlk bulunan yer bir laboratuvardı,yani dondurma imkanı olmamıştı.
Bu mutluluğu inşallah herkes yaşar,inşallah mevla tamamına da erdirir.
Özel mailden de soru soran arkadaşlarımız var,ben kendilerine de mail atmaya çalışacağım ama burada da yazmak istiyorum;
Şimdi sizinle paylaşmak istediğim bir kaç şey daha var...
Arkadaşlar Kaan Aydos Hoca'da tedaviye başlayalı henüz 4 ay oldu, Hoca; en son iki ay önce Ankara'da yaptığımız spermiogramda yine AZOSPERMİA yazdığını gördüğünde ''Henüz erken,iki ay daha ilaçlara devam edelim,sonra gelin tekrar sperm analizi yapalım'' demişti, yani sanki hormon değerlerime ve testis muayenesinde edindiği izlenimlere göre TESE ye gerek duymadan dışarıya çıkış olacağını biliyordu. Onun bu davranışı da bize güç kattı, inancımızı arttırdı,artık biz de normal çıkış olacak diye inanmaya başlamıştık. Onun verdiği ilaçlarla ve tavsiyelerle ve biraz da onun haberi olmadan yaptığımız ek tedavi yöntemleriyle birlikte büyük bir mucize gerçekleşti.
Ben size hormon değerlerimi yazmak istiyorum;
15 Kasım 2008 (Sperm Yok)
FSH:5,98
T.Testesteron:2,54
LH:7,63
Estradiol:29,32

19 Aralık 2008 (sperm yok)
FSH:14,5
T.Testesteron:6,3
LH:10,6
Estradiol:58

11 Mart 2009 (600.000 Spermin bulunduğu gün)
FSH:12,7
T.testesteron: 5,7

Daha önce geçirdiğim TESE operasyonu sonrası patoloji raporumda şöyle yazıyor;
Tanı: Sertoli cell only,inkomplet spermatositik arrest
Operasyonu gerçekleştiren doktorun söylediği: ''Bulacağımızı ümid ediyorduk,herşey çok normaldi ama bulamadik, yerinde olsam fazla uğraşmam, istersen 6 ay sonra bir TESE daha deneyebilirsin ama evlatlık alabilir veya Sperm Donasyonu da yaptırabilirsin,normal çıkış kesinlikle olmaz, olanları da duyarsan bil ki bunlar şehir efsaneleridir,Senden kesinlikle meni yoluyla çıkış olmayacak''

Peki ben ne yaptım;
1-Biraz kafa dinleyip,bu forum sayfasını okumaya devam etmek.
2-Ankara'da Prof.Kaan Aydos' a gitmek
3-Kaan Hoca' nın verdiği ilaçları kullanıp, ''TESE olmadan normalde de çıkış olabilir'' sözüne inanmak
4-İş yerindeki radyasyonlu ortamdan iki ay uzak kalmak(15 bilgisayar,sürekli oturmak,testis ısısı..)
5-Bol bol yürüyüş yapmak
6-Bal, incir ve cevizi bol bol tüketmek
7-İşin ehli bir doktorda AKUPUNKTUR ve LAZER tedavisi olmak, O'nun da ''başaracağız merak etme'' demesiyle inancı arttırmak
8-İnsanlardan çok dua almak, çok dua etmek.

Arkadaşlar uzattığımın ve çok heyecanlı olduğumun farkındayım ama istiyorum ki özellikle henüz başından bir TESE operasyonu geçmemiş kişiler ve benim yaşadıklarımı yaşamış veya yaşamaya aday kişiler bunları okuyup ibret alsınlar, işin ehli olmayan insanların elinde kobay olmasınlar, benim yaptıklarımı yapın demiyorum yanlış anlamayın ama şöyle söylüyorum; belki de bu yaptıklarımdan bir tanesi veya hepsi birden etkili olmuştur, bunları yapan birisi daha bu dertten kurtulursa ne mutlu bana, o nedenle ben size yazmaya devam edeceğim, ümidinizi yitirmemeniz gerektiğini sizlere hatırlatacağım,
hatta isteyen kişiler bana özel mail atarlarsa onlara bal getirttiğim kişinin ve AKUPUNKTUR' u yapan doktorun telefon numaralarını da verebilirim, konuşmakta fayda var, elimden şimdilik bunlar geliyor,
İnşallah birileri daha şifa bulur

amin canım sağol dua et inş. hamilelerin duası kabul olur derler yaaaa

canım dualarım hepimiz için senin içinde seve seve dua ederim yine rabbim hiç bir kadını annelik duygusundan mahrum bırakmasın hiç bi evliliği de çocuk gibi tatlı bi meyveden yoksun bırakmasın inşallah rabbim sırayla hepimize tattırsın bu güzel duyguyu........

caneylon canım siz neden azospermi olmuştu eşin biraz acıklarmısın.

canım bizim pek sebebi belli değil aslında daha önce vardı 700 000 canlı çıkıyodu ama sonra azosperm oldu küçükken inmemiş testis ameliyatı olmuş 5-6 yaşlarında ameliyat olmuş muhtemel sebep budur galiba hiç bi doktor sebebi şudur demedi ama buralardanda da okuduğumuza göre sebep inmemiş testis ameliyatı

larem eşinibn agzına saglık cok güzel yazmış rabbim bizlerede nasip etsin inşallah

larem ben bunu başka bir forumda okumuştum daha önce tabii ki senin eşin olduğunu bilmiyordum :) Akupunktur tedavisini nerede oldunuz acaba onu başka bir yerde de okumuştum işe yarıyor diye. ınşallah bebişini kucağına alırsın canım sabır ve inanmak :) Ben inanıyorum inşallah hayırlı haberlerini alıcaz buradan :)))

sağol canım evet eşim orda yazdıktan sonra bende bu siteye üye olup burda bizim gibi olan arkadaşlara belki faydamız olur dedik ;inş. dediğin gibi güzel haberleri burdan paylaşırım sizlerle..........

eşim akapunturu darıca da özel bir hastanede yaptırdı...ARMEDICA GÖZ merkezi diye bir hastanede dr ERGÜN TURAN yaptı.....
Osmangazi Mahallesi Aşıroğlu Caddesi No:76
Darıca / KOCAELI / KUŞCENNETİ KARŞISI
Tel : +90 (262) 654 21 24 - 25
Fax : +90 (262) 654 21 26

info@armedicagoz.com

laremcim biz hem azospermi hemde klinifelter sendromu var acaba bizede akupuntur tedavisi yararmı

larem esinin ellerine saglik. çok iyi yapmis. detayli bir sekilde anlatti. Insallahh bizede yarari olur.
Esime okutucam en kisa zamanda.
Sizin gibi hikayelere ve basarilara ihtiyacimiz var bize umut kapisi oluyor.
Allahim bizede nasip eder sperm çikisi normal yolldan.

laremcigim sana veesine cok tesekkurederimcokgzel yazmis ve cok guzel ifade etmis.
canim ya akupunturu her merkez yapar mi acaba. ankarada iyi yapan bir merkez var mi.
lazer ile akupunturu ayni zamanda mi yaptiniz.

kizlar ya akupunturla tedavinin nasil oldugunu bilen var mi
ben hic bir sey bilmiyorum.
sanki beynim donmus
allah hepimizin yardimcisiolsun

larem cok tesekkur ederim tam umitlerim i kaybediyorum derken sen bir umut oldun.
biz esimin azosperm oldugunu 3 ay once ogrendik,ve ogrendigimiz ilk gunlerde tese olduk ,doktor hormon testi yapmadan tese yapti ,bize hormon testine gerek yok dedi kesin buluruz dedi,ve tabiki bulamadi,aynen sizin doktor gibi evlatlik yada doner onerdi......
hikayeler cok benziyor insalllahhhhhhh bizim sonumuz da sizin gibi mutlu olur insalllah son sperm bulunma kismi da banzer sizinkine(
ben yurt disindayim kaan hocaya mesaj attim bzim hormonlar normale gore yuksekmis o yuzden kaan hoca size hic bir ilac tedavisi oneremem dedi direkt mtese olun dedi.ama ben ilac tedavisi vardir diye dusunuyorum cunku hormonlar belki tesenin etkisiyle oynamistir yada biitkisel kurler yukseltmistir ,cunku bu hormondegerleri teseden 2 ay sonraki degerler.ins bizdede olur cok korkuyorum rabbim yardimcimiz olsun
sana tekrardan cok tesekkur edrim canim ...bizimle paylasmaya devam et ...

sakın öyle ümitlerini kaybetme biz 1 yılda aştık bu zor süreci inş. sizinde öyle olur
neden olmasın ki Rabbim dert verdiyse dermanda vermiştir ama arayıp bulmak lazım sabretmek lazım öyle hemen bizim istediğimiz gibi olmuyor .Evet çok zor bir süreç ama olsun bir gün elbet bizimde çocuklarımız olacak HZ.MERYEM düşünmek lazım Rabbim herşeye kadir dir...ONUN OL demesi yetecektir Hİç bir doktor bilemez o yüzden sabır ve dua inş.

laremcim biz hem azospermi hemde klinifelter sendromu var acaba bizede akupuntur tedavisi yararmı

canım inan bilmiyorum zaten eşimde direk akapuntur iyi geldi diyemiyoruz biz denedik şansımızı ilaç akapuntur lazer ceviz bal incir o yüzden sana kesin işe yarar diyememopuyorumnanaktan

laremcigim sana veesine cok tesekkurederimcokgzel yazmis ve cok guzel ifade etmis.
canim ya akupunturu her merkez yapar mi acaba. ankarada iyi yapan bir merkez var mi.
lazer ile akupunturu ayni zamanda mi yaptiniz.

canım yapar herhalde bilemiyorum ki;biz akapunturu ve lazeri aynı anda yaptırdık ama kesin bu etkili oldu diyemeyizzz

günaaydın bacılar ben geldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim
nasılsınız bakim ben çok şükür gayet iyiyim
geçmişi çok okuyamadım sadece son sayfalara şöyle bigöz attım larem transferin gercekleşmiş hayırlı olsun canım inşallah bu sefer tutucak
bacılar daha sonra gene görüşürüz

LAREMcim evet bende uyeyim oraya ve biliyorum okumuştum ama eşin oldugunu bilmiyordum canım inşallah bu sefer herşey yolunda gider...

günaydin kizlarrrrrrrrrrrr
zamancim hos geldin.
Laremcigim tekrar tesekkür ediyorum yazdiklarin için bana ve esime çok iyi geldi.
Darisi bizlere;
zemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…