Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
komşum nasılsın bacım arıcam arıcam bi fırsat bulamadım çok mahçup oldum sanada napıyorsun ben hastayım midem çok bulanıyor

İyiyim komşum
olsun cnm fırsat bulunca ararsınnn
geçmiş olsun neyin var neden miden bulanıyoo

canim cok cok gecmis olsun , hemen kotu dusunme insallah guzel haberler alirsiniz , sabirsiz olmamak mumkun degil allahim sabir guc kuvvet versin . rabbim insallah yarin yuzunuzu guldurur insallah guzel haberlerle gelirsin canim,,

AZOOSPERMİDE YENİ BİR UMUT

Prof.Dr. Kaan AYDOS

İnsanda testisten değil de, vücudun herhangi bir hücresinden sperm elde etmek için sadece birkaç adım kaldı. Geçtiğimiz ağustos ayında Japonya Kyoto Üniversitesi’nden bir grup araştırıcı, farelerde ilginç bir deney gerçekleştirdi. Araştırıcılar erkek ve dişi farenin çiftleşmesini takiben 1 hafta sonra embriyoyu dışarı aldılar. Bu aşamadaki embriyoya epiblast adı verilir ve bölünerek ileride erişkin bir hayvanın tüm vücudunu oluşturma gücüne sahiptir. Ancak bu hücrelerin arasında sayıları 100 ile 1000 arasında değişen bazı hücreler vardır ki, bunlar da sperm yapmaya programlanmış hücrelerdir. Araştırıcılar aldıkları embriyoyu laboratuar ortamında 2 gün boyunca, içinde activin A (ActA), basic fibroblast growth factor (bFGF), ve knockout serum replacement (KSR) bulunan kültür ortamında beslediler. Daha sonra son derece gelişmiş bir ayrıştırmaya tabi tutarak aralarından sperm öncülü hücreleri bularak, aldılar. Primordial sperm hücresi adı verilen bu hücreleri daha sonra bir başka hayvanın testisine enjekte ettiler. İlginç olanı, bu hayvanın testisinde hiç sperm hücresi bulunmamasıydı. Aynen, günümüzde TESE yapıp da hiç sperm bulamadığımız erkeklerde olduğu gibi. Ama 8-10 hafta sonra hayvanın testisini çıkarıp içine baktıklarında, bol miktarda olgun sperm hücresinin gelişmiş olduğunu gördüler. Bunun üzerine bu spermleri alıp, dişi fare yumurtasına enjekte ettiler, yani tüp bebek yaptılar. Sonuç mükemmeldi: tüp bebeği takiben tamamen sağlıklı bir yavru dünyaya gelmişti!

Çalışmayı gerçekleştiren ekibin bir üyesi olan kök hücre biyoloğu Mitinori Saitou, bundan sonraki amaçlarının insan üzerinde deneyi yapmak olduğunu söylüyor. Daha önce deriden alınan bir hücrenin çekirdeği çıkarılarak, dişi yumurtasına verilmiş ve bundan da embriyo elde edilmişti. Şimdi sıra, deri hücresinden oluşturulan bu embriyonun içinden sperm öncülü hücreleri seçip, eşinin yumurtasına enjekte edilerek tüp bebek yapmaya geldi. Japon araştırıcılar bunun hayal olmadığını, son derece ümit veren bir tedavinin habercisi olduğunu vurgulamakta. Kim bilir, belki çok yakında, azoospermik olup testislerinde TESE ile sperm bulamadığımız hastalarda, sadece deri hücrelerini kullanarak çocuk yapmak mümkün olabilecek. Biraz daha sabır gerekiyor..

CECİLYA... geçmiş olsun yüce Rabbim yüzünüzü güldürsün.sende benim gibi sabırsız mısın canımahh elden ne gelir.sabredelim ne gelirse kuluna Allah dan gelir....BANGİ acil şifalar inş..
ZAMAN cım nasılsın sendemi hastalandın.sanada şifa versin Allahım... ya bu hocayla halimiz nice olacak..bizde ne umutlarla başladık tedaviye 2.ayımızda tese diyor.arkadaşlar dua edin ALLAH Kaan hocaya da akıl fikir versin.çok fazla hastası var herhalde karıştırıyor.nihayetinde o da bir insan.

hastada değilim nebilim geçer inşallah kaan hoca çok değişti yani artık biz gitmiyorz ama burdan okudukça insan şaşırıyor önceden böyle değildi en az 6 ay tedaviden sonra tese derdi şimdi ise böyle özele geçtiya ondan para kazandırması lazım devletteyken gidiyorduk biz ve çok memnunduk

Hadi hayırlısı canım müjdeli haberlerini bekliyorum.bende iyiyim canım bir kaç gündür yoğunum bugünde Kuran benim evimdeydi hepimiz için dua ettim Rabbim hepimize evlat sahibi olmayı nasip etsin inşallah

cnm geçmiş olsun artık bu kaan hocanın huyu olmaya basladı
ınsllh guzel haber alırsın rabbım yarı yolda bırakmaz sen gönlünü ferah tut cnm
gelincik cnm ben çok mutlu oldum senin hamiş olmana ayyyyyyyy kalp atışlarını duyunca ne mutlu olursun kızzzzzzz
rabbim kucagınada almayı nasip etsin ne olur bizlerede dua et olur mu tatlım

artık bu yazılara güvenim kalmadı benim hani kök hücre yapılacaktı az kalmıştı hepsi hikaye
ama eger gercekten böyle gelişmeler oluyorsa inşllh bizde bu sayede evladımıza kavuşuruz

artık bu yazılara güvenim kalmadı benim hani kök hücre yapılacaktı az kalmıştı hepsi hikaye
ama eger gercekten böyle gelişmeler oluyorsa inşllh bizde bu sayede evladımıza kavuşuruz

aynen bende öyle bacım yıllardır çıkıyor bu haberler ama sonuç yok

aynen bende öyle bacım yıllardır çıkıyor bu haberler ama sonuç yok

evet bi ara ankalife vardı biz yaptık kök hücre dedi hani nerde
yok hep çıkar peşindeler benim artık güvenim yok açıkçası
ama genede dua ediyorum şu kök hücre çıksın diye

valla bi yerde denk geldi paylaşmak istedim inş aslı çıkar ne diyelim

valla bi yerde denk geldi paylaşmak istedim inş aslı çıkar ne diyelim

biliyorum cnm bende okudum çiderdeydi galiba ama sözüm sana değil hep umut veip duruyolar sanki cocugun agzına bal çalar gibilerde ben ondan öyle düşünüyorum cnm

evet bi ara ankalife vardı biz yaptık kök hücre dedi hani nerde
yok hep çıkar peşindeler benim artık güvenim yok açıkçası
ama genede dua ediyorum şu kök hücre çıksın diye

ayyyy onu hiç sorma ankalifeyi aramış konuşmuştum dogrumu diye evet demişlerdi yaptıkda sağlık bakalığından onay bekliyoruz diye yıl oldu daha onay çıkcak ya aslında yapılmış olsa şimdiye kadar çıkardı ama dediğin gibi tek umudumuz da kök hücre

selam şekerler nasılsınız bakalım bugün sizlerle sohbeti özledim ama çok yoğundum birkaç gündür

evet cnm bende bekledim onu çokkkkkkkkkkkkkkk
olsaydı biz şimdi hamiştik beeeeeeee
inşllh bu sefer gerçekleşirde artık umudumuz kırılmaz

selam şekerler nasılsınız bakalım bugün sizlerle sohbeti özledim ama çok yoğundum birkaç gündür

iyiyiz şekerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
benimde kuranım vardı bugün haftayada bendeler allh nasip ederse
sen nasılsın cnm

iyiyiz şekerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
benimde kuranım vardı bugün haftayada bendeler allh nasip ederse
sen nasılsın cnm
geçen gün seninle konuşuyorudumya sonra yiğenlerim geldi dışarı çıktık biraz gezdik.sonra telefonum çaldı komşum aradı Kuran'ı alırmısın müsaitsen dedi bende kabul ettim.topiğe ara sıra girdim sadece yazılanları okuyup çıktım yoksa pc başından kalkamıyorum.inşallah haftayada senin evinde bizim için dua edilir Rabbim şimdiden kabul etsin

inşllh cnm benim evimde kuranla dualarla şenlenecek
zaten dua anında hemen sizler aklıma geliyorsunuz valla ne hikmetse
yapılan dualar allh katında geri çevrilmezmiş zaten
minik yeğenler nasıl bıcırıklar

çeçilya 83 canım inşallah yarın güzel haberler alırsın Rabbim hiçbir zaman umutsuz bırakmasın bizleri.inşallah bu Kaan hocanın yeni taktiği değildir tedavi edip 6 ay sonra tekrar mikrotese yapıp para almak değildir düşüncesi.eğer elonge çıktı derse tekrar tedaviye devam edip onun para kasası mı oluyoruz diye düşünmekten de kendimi alıkoyamıyorum nedense.neyse tekrar RABBİM YÜZÜNÜ GÜLDÜRSÜN DİYEYİM CANIM HABERİNİ BEKLİYORUM

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…