ANEMON------------------------------------------------165
ARUNA--------------------------------------------------165
BAHAR--------------------------------------------------165
BANGİ--------------------------------------------------164
BURSA--------------------------------------------------164
ÇİÇEK---------------------------------------------------164
CEMREM------------------------------------------------164
DENİZBULUT-------------------------------------------164
ENFALL-------------------------------------------------164
ESESLİM-----------------------------------------------164
ESMA---------------------------------------------------164
ESMA16------------------------------------------------164=OKUDU
FLZASK------------------------------------------------164
GUNSLİNGER------------------------------------------164
HASRET------------------------------------------------165
HEP-----------------------------------------------------165
HMTNZL------------------------------------------------165
MAVİMENEKŞE-----------------------------------------165
MERCAN------------------------------------------------165
OKNK---------------------------------------------------165
SELMACAN---------------------------------------------165
SEVAL--------------------------------------------------165
VCK----------------------------------------------------165=OKUDU
YEŞİL--------------------------------------------------165
ZAMAN-------------------------------------------------165
ZAMBAK-----------------------------------------------165
ZCU----------------------------------------------------165=OKUDU
NİYET SAHİBİ:
önce güzelce bir namaz abdesti almalı ve iki rekat Allah rızası için namaz kılmalı.
Namazı bitirip selam verdikten sonra 100 defa '' Estağfirullâhel' azîme ve etûbü ileyh'' diyerek tövbe ve istiğfar etmelidir.
( Kıldığı iki rekatlı namaz dahi bir çeşit hacet namazı oluyor ki, bir kulun Allah'a en yakın olduğu an namaz ânıdır.)
Muradı ne ise niyet eder, onları düşünür ve Cenab-ı Hakk’a arz eder.
Bütün bunlar namaz seccadesinde otururken yapılan işlerdir.
Daha sonra ‘‘Eûzü Besmele’’ çekerek şu âyeti okur.
Bismillahirrahmanirrahîm:
‘‘İnnallâhe ve melâiketehû yusallûne alen’Nebiyyi yâ eyyühellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ’’ der.
Ayet-i Kerime bitince hemen ‘‘Salât-i Tefriciye’’ye başlar.
Dileyen sadaka da verebilir…
Her ne zaman vakit bulunursa okunur.
Otururken, yatarken, her şekilde okunabilir.
Önemli olan sayıya tamamlamaktır.
DİĞER OKUYACAKLAR:
Önce, tam bir iman ve ihlasla, 21 defa: "Estagfirullah el Aziyme ve etubu ileyh" diye istigfar edilir.
Sonra, ne için okunuyorsa kalben ona niyet edilir.
Sonra: "Euzu billahiminesseytanirracim, Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim" denir.
Sonra, salavat-i şerife okunmaya başlanır.
Okuma sırasında yüzünüz Kıble'ye donuk olursa, daha etkili olur. Ayrıca, okuyuş sırasında, zihniyetinizin başka bir şeyle meşgul olmaması için gözlerinizi kapatın.
Yoruldugunuz zaman dinlenin, sonra devam edin.
Okunacak adedin tam olmasına dikkat etmek gerekir. Çünkü, adetler tıpkı bir kilidin anahtarı gibi önemlidir.
ah cnm nasıl olayım yorgunnnnn
pazar kayınvalidemden geldik pazartesi anneme giddim dün ordan çıktım yola eşimle alışverişe giddik
akşam 8 'i geçiyodu geldik hemen yemek yee sonra uyudum
bugünde yine kayınvalideme gidicem akşama doğru
gece otobüsle çanakkaleye gidiyoruz gezi var
yani bir sürü işim de şuan evde
ehh ben nasıl dinlencemmmm:84:
Sen nasılsın cnm ben hep kendimi anlattımmm
oh cnm yine annelerin arasında kilim dokuyorum desene
olsun cnm ne kadar güzel birşey keşke bende annemlerle aynı şehirde olsaydım ne kadar keyifli olurdu
ne gezisi cnm geziyemi katılıyorsun çanakkaleyemi gidiyorsunuz oh ne güzel bende çok istiyorum ama hiç kısmet olmadı
atalarımızın can verdiği topraklara gidip görmek
inşlh banada nasip olur birgün
bende iyiyim cnm ne olsun işteyim
bugün yine yalnızım
sıkıcı ama hava çok güzel balkondan manzaraya bakıyorum arada:)))
işler kalsın sen geceye kadar yat dinlen bitanem yorgun yorgun nasıl yolculuk edeceksin...
evt cnm aynen
ah cnm sen annene uzaksın dimi onlar kütahyadamı oturuyolardı..
Evt cnm günü birlik çanakkale şehitliğe gezi cnm ağlayıp ağlayıp geleceğizz onca şehitleri görüp ben zaten çok sulu gözlüyümm
bende kaç senedir hep gitmek istiyodum hiç kısmet olmamıştı bakalım şimdi gidiceğiz inş
sende gidersin inş cnm nasip olurdaaa
bize 4-5 saatlik bi yer ama gidememdikk şimdiye kadarr
ben böyle söylenirim ama alışkınım aslında cnm
kaç senedir ben nerdeyse hep böyleyim bi oraya bi buraya koşturup dururum
şimdi işleride mecbur halletmem lazım takıntılıyım birazz illa bişeyleri yapacam öyle gidicemmm
dönüşte dinlencem artık cnm napalımm
burdada dün tam akşam biz eve gelirken yağmur nasıl başladı ama şimdi güneşli inş yarında böyle olur biz gezerkenn
Ah cnm ya yine yanlızım demişsin
inş bigün biticek bu yanlızlıkkkk bebişler oluncaaa
evt cnm malesef ailedemden eşten dosttan uzaktayım
ama kısmetse 10 gün sonra hepsini göreceğim
söylemiştim ya kayınım evlenecek diye
haftaya perşembe gece yola çıkıyoruz eskişehirde kayınımın düğünü var
annemler oraya gelecekler orda görüşeceğiZ kısmetse
düğünden sonra elticiğimide alıp pazartesi antalyaya gelicez onlar balayına gidecekler
ve muhtemelen oda hemen hamiş olacak
hayırlısı olsun bakalım kimseyi o yolda eğlemesin rabbimde
evin en büyüğü eşim
kardeşleri hep çocuk sahibi oldu biz hala yerimizde sayıyoruz
napalım kader kısmet işte yinede şükür
git cnm git ne güzel benim içinde ordaki şehitlerimize dua et
onlara o kadar minnettarız ki ne kadar dualar etsek az gelir ruhları şad olsun inşlh
olsun cnm sonuçta vakit geçirebileceğin annen var kayınvalden var birde çalışmıyorsun onlarda olmazsa inan çok sıkılırdın
o zaman işlerini hallet gelince dinlenirsin artık tedavi öncesi iyice gez toz cnm
inşlh anne olduğun bi süre öyle dolaşamazsın
inşlh şansınızada hava güzel olur bol bol foto çek facede bakarız tatlım...
evt cnm yazmıştın düğün var diye,hatta eşine kıyafet almıştınız dimi
iyi cnm az kalmış kavuşacaksın sende ailene inşşş hem düğünde olacak eğlenirsin ne güzelll
inş cnm bizlerde yaşayacağız o güzel duyguları herşeyin bi vakti var demekki cnm elden ne gelir sabır sabır ve dua etmekkk
ederim tatlımmm dualarımı,evt cnm çalışmıyorum ya onlarda olmasa sıkılırdım herhaldee
ayyy gezeyim dimi zaman akıyo su gibi vakit yaklaşıyoo nasıl olcak ne olcak uff düşünceler insanı yiyip bitiriyo bi taraftan
herşeyin hayırlısını diliyorum ama allahtan
çekicem cnm foto koyarım tabii tatlımm
evt cnm eşime kıyafet aldım kendim için almadım
kendim başkasından temin edicem 1 gün için o kadar para veremicem
o gece eşimi gecenin yıldızı yapıcam damattan daha şık daha yakışıklı olacak:))))
kocişime nazar değer diyede çok korkuyorum aslında ama napim böylesi hoşuma gidiyor...
Işte tek sıkıntım duaları nasıl okuyacağım bi hesaplamam lazım o güne denK gelen varmı
dur hemen bi hesap yapayım
tabi cnm bi gün için ne gereği var kyafete çünkü sonra insan giyinemiyo kalıyo bi köşedee
aman da aman eşinimi şık yapıcakmışşş bende eşimin şık ve yakışıklı olmasını isterim ama bi taraftanda çok göze batsın istemem
bizimki zaten sever öyle giyinip güzelce insanlar ona baksın bayılıyoo bende sinir oluyorummm tabiii
Aman nazar değmesin eşineee ama hoşuna gidiyosaa olsun varsın şık ve yakışıklı olsunn neolcak
cnm dualar az kaldı zatenn halledersin senn
cnm sen bı dınlenmedın beeeAh cnm nasıl olayım yorgunnnnn
pazar kayınvalidemden geldik pazartesi anneme giddim dün ordan çıktım yola eşimle alışverişe giddik
akşam 8 'i geçiyodu geldik hemen yemek yee sonra uyudum
bugünde yine kayınvalideme gidicem akşama doğru
gece otobüsle çanakkaleye gidiyoruz gezi var
yani bir sürü işim de şuan evde
ehh ben nasıl dinlencemmmm:84:
sen nasılsın cnm ben hep kendimi anlattımmm
tatlım haıyrlı olsun aaa enıstenın yanında sende superr olursun kızzzzzevt cnm eşime kıyafet aldım kendim için almadım
kendim başkasından temin edicem 1 gün için o kadar para veremicem
o gece eşimi gecenin yıldızı yapıcam damattan daha şık daha yakışıklı olacak:))))
kocişime nazar değer diyede çok korkuyorum aslında ama napim böylesi hoşuma gidiyor...
Işte tek sıkıntım duaları nasıl okuyacağım bi hesaplamam lazım o güne denK gelen varmı
dur hemen bi hesap yapayım
CANIIM BENIIM INSALLAH RABBIM O GUZEL GONLUNE GORE VERIR BIZIM ICIN NE DUSUNUYORSAN RABBIM SANA MISLIYLE VERSIN INSALLAH SENINDE BENIMDE MINIK GELININ BAHARIN VCK NUR.SEN NIN FLAZSK NURDAH CERVAN CEMREM ESMA 16 ESMA BURSA YAREN ASKBEBEK HEP MERCAN MELEK MAVIMENEKSE SELIN OKNK AAMUT DENIZBULUT DAHA NICESI ISIMLERI AKLIMA GELENLER GELMEYENLER RABBIM INSALLAH HEPIMIZI GULDURSUN HEPIMIZIN KUCAGINI YAVRULARIMIZLA DOLDURSUN EVIMIZI BEBEK SESLERIYLE SENLENDIRSINMUDELI YARINLARA UYANIRIZ INSALLAH HERGUN
saol canım benim bitti gibi bişey işte inş sorunsuz bişekilde tamamlar elimize alırız raporumuzu
evet canım ükür temiz çıktı sevindik bizde...
canımmmmmmmmmmm benimmmmm negüzel şeyler yazmışsın
evet canım çatır çatır çektirdim valla
film çekileceğinde ben hazırlandım ve yattım...
dr bi 15 dk falan geç geldi...
hep bebişimi düşündüm...
"tedavi sırrasında neler çekicem kimbilir allahım bana güç ver" dedim...
kendimi sanki tüp bebek aşamasındaymışım gibi hissettim...
zaten hep yazıyordum buraya biliyorsun...
hiç bi korkum tedirginliğim yoktu...
o an gelincede heyecan yapmadım kendimi hazırladım bu düşüncelerle...
allahın izniyle rahatça atlattım...
inş tedaviyede başlar hayırlısıyla bebişime kavuşurumve onu kucağıma alabilirim
izmirde rapor çıkardağım hastane ege kadın doğum evi ve kadın hastalıkları araştırma hastanesi...
ilk gün gittik heryer hamile kaynıyor...
kocaman kocaman göbişlere bakıp öyle bi iç geçirdim ki...
ertesi gün kan testi için tekrar gittik...
o kocaman göbişleri göre göre ben bi tuhaf oldum...
kenı verdim çıktım bi ağladım bi ağladım arabada ablama gidene kadar ağladım
o uyuyordu hemen odamıza geçtik oradada devam ettim kociş zor sakinleştirdi...
bu öyle bi özlemki bazı anlarda tutamıyor insan kendini...
dünde druma muayene sırası beklerken bi sürü hamile vardı...
biri yanımda oturuyordu...
kocaman olmuş göbişi dönüp dönüp bakıyorum...
napıyorum ben ya diyorum kendimi tutmaya çalışıyorum...
dalıyorum yine kadının göbişine bakıyor buluyorum kendimi
rabbim hepimize yaşatır o mutluluğu inş
esma16 çok mutlu ettin beni msjıma cevap geleceğini tahmin etmiyodum hiç.burda çoğu insan arkadaş olmuş artık benide aranıza alın lütfen.bitkisel kür derken ne yapmalıyım yazarmısın şimdiden teşekkürler
canım her gün okula giderken yetiştirme yurdunun önünden geçiyorum.daha farklı bakmaya başladım onlara.oysa bizim okula oradan gelen çok öğrenci var.bu kadar dikkatli bakmamıştım onlara.bir tanesi çok sorunlu her gün o çocuğu azarlarken görüyorum öğretmenini.içim daha çok acıyor.bir arkadaşım bana sen belki başkası için çok faydalı olacak onun hayatını kurtaracaksın demişti.içim yanmıştı.menopoza girinceye kadar mücadele edicem.çok zamanım yok muş ama çırpınıcam işte.bende bir dağ başında bağıra bağıra ağlamak,tüm şehre haykırmak istiyorum içimin yandığını.
Merhaba arkadaşlar 1 yıllık evliyim ve bebişimiz olmadı şimdiye kadar korunmadığımız halde siz bilirsiniz diye size soruyorum eşim 1 haftalık cinsel perhizden sonra sperm testi vermişti sayı 21 milyon diyooacaba bu sayı testin 3-5 gün arasında verilmediği için düşme ihtimali varmı yoksa 1 haftada anca 21milyonmu olmuştur? bu arada
hareketliliği %60
mikroskopi 5-6 lokosit nadir eritrosit yazıyo
volüm 1.5 cc
sayıda 21 000
000/cc yazıyo sizce bu değerler doğal yollardan çocuk sahibi olmaya yetecekmidir yoksa tüp bebeğemi gerek kalcak bu arada bendede polikistik over var tedavi görüyordum bende boşamı tedavi gördüm klomen ve glukofen kullanıyodum acabaa geçen ayda güzel gelişmişti yumurtam 18milimi bulmuştu bu ay dahada güzel gelişcekti içime öyle doğuyodu ama hamile kalma şansım varmı bakalım bu sonuçlarla? :18::18::26::26:
Beni kaaale alan yokmu burda yaaa :84::84: aşkolsun ama yaa insan bi cevap yazardı yeni öğrendim moralimde çok bozuk desteğe ihtiyacım vardı sağolun yaa çok yardımcı oldunuz sizdee...
arkadaşlar benimde eşim küçükken bir kaza geçirmiş 3 yıllık evliyiz bizde 1 yıl sonra bebek düşünmeye başladık . Ve kontrollerden sonra doktorun söylediği eşimin bir bebek sahibi olmayacağıydı. O gün dünya başımıza yıkıldı sanki.
Aradan bir müddet geçince kıbrıstaki merkezleri düşünmeye başladık. Benim size tavsiyem bi,zim durumunuza düştüğünüzde sakın Doğuş Tüp bebek merkezini tercih etmeyin.
Biz ikinci denememizi Dünya Tüp bebek merkezinde yaptırdık şimdi 5+3 hamileyim.
Dilerim Allah tez zamanda kucaklarımızı sağlıklı sıhhatlı hayırlı evlatlarla doldursunn
cnm nasılsın
biraz daha iyimisin akıntın hala devam ediyormu
sonucun belli olmasına 4 günmü kaldı
hadi inşşlh bizlere müjdeli haberler verirsin
bende heycanla bekliyorum sizlerden haber
darısı bizlerin başına yarabbim amin...
tatlım haıyrlı olsun aaa enıstenın yanında sende superr olursun kızzzzz
Allh ayırmasın dıkkat et enısteye kas goz arasında bakan varsa
canım benım bugun transferımın 6 cı gunu 7 gunum kaldı ogrenmeye canım akıntım hala var ped kullanacak duruma geldım artık arada bı sankı adet sancısı olur gıbı sancım oluyor goguslerım acayıp sıs umıt le umıtsızlık arasıb gıdıp gelıyorum hergece acayıp ruyalar gormeye basladım aklıma getırmemeye calısıyorum ama pek mumkun olmuyor ıste boyle gecıyor canım ınsallah sızlere mujdelı haber vermek nasıb olur rabbımden suan tek dılegım bu bu mubarek 3 aylar hurmetıne rabbım hepımızın yuzunu guldursun ınsallah
anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…
Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…
Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…
Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…
Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…
Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…
Aşılanıp aşılanıp düş kırıklığına düşmek demek…
Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…
Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…
Yastığı karnına koyup gizli gizli aynada kendini seyretmek demek…
Aynada kendini seyrederken yakalandığın eşine karşı mahcup olup, saatlerce ağlamak demek…
Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…
anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…
Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…
Çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan herkese, ne olur umut etmekten vazgeçmeyin demek istiyorum ve herkese sevgilerimi gönderiyorum…
Rabbim bizim de yüzümüzü güldürecek...
alıntıdır...
Oyuncak dükkanının önünden veya bebek mağazasının önünden geçerken kalbinin ağrıması demek,hıçkıra hıçkıra içinden sessizce ağlamak demek....
anemon------------------------------------------------165
aruna--------------------------------------------------165
bahar--------------------------------------------------165
bangi--------------------------------------------------164
bursa--------------------------------------------------164
çiçek---------------------------------------------------164
cemrem------------------------------------------------164
denizbulut-------------------------------------------164
enfall-------------------------------------------------164
eseslim-----------------------------------------------164
esma---------------------------------------------------164
esma16------------------------------------------------164=okudu
flzask------------------------------------------------164
gunslinger------------------------------------------164
hasret------------------------------------------------165
hep-----------------------------------------------------165
hmtnzl------------------------------------------------165
mavimenekşe-----------------------------------------165
mercan------------------------------------------------165
oknk---------------------------------------------------165
selmacan---------------------------------------------165
seval--------------------------------------------------165 =okudu
vck----------------------------------------------------165=okudu
yeşil--------------------------------------------------165
zaman-------------------------------------------------165
zambak-----------------------------------------------165
zcu----------------------------------------------------165=okudu
niyet sahibi:
önce güzelce bir namaz abdesti almalı ve iki rekat allah rızası için namaz kılmalı.
Namazı bitirip selam verdikten sonra 100 defa '' estağfirullâhel' azîme ve etûbü ileyh'' diyerek tövbe ve istiğfar etmelidir.
( kıldığı iki rekatlı namaz dahi bir çeşit hacet namazı oluyor ki, bir kulun allah'a en yakın olduğu an namaz ânıdır.)
muradı ne ise niyet eder, onları düşünür ve cenab-ı hakk’a arz eder.
Bütün bunlar namaz seccadesinde otururken yapılan işlerdir.
Daha sonra ‘‘eûzü besmele’’ çekerek şu âyeti okur.
Bismillahirrahmanirrahîm:
‘‘innallâhe ve melâiketehû yusallûne alen’nebiyyi yâ eyyühellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ’’ der.
Ayet-i kerime bitince hemen ‘‘salât-i tefriciye’’ye başlar.
Dileyen sadaka da verebilir…
her ne zaman vakit bulunursa okunur.
Otururken, yatarken, her şekilde okunabilir.
önemli olan sayıya tamamlamaktır.
Diğer okuyacaklar:
önce, tam bir iman ve ihlasla, 21 defa: "estagfirullah el aziyme ve etubu ileyh" diye istigfar edilir.
Sonra, ne için okunuyorsa kalben ona niyet edilir.
Sonra: "euzu billahiminesseytanirracim, bismillahi'r-rahmani'r-rahim" denir.
Sonra, salavat-i şerife okunmaya başlanır.
Okuma sırasında yüzünüz kıble'ye donuk olursa, daha etkili olur. Ayrıca, okuyuş sırasında, zihniyetinizin başka bir şeyle meşgul olmaması için gözlerinizi kapatın.
Yoruldugunuz zaman dinlenin, sonra devam edin.
Okunacak adedin tam olmasına dikkat etmek gerekir. çünkü, adetler tıpkı bir kilidin anahtarı gibi önemlidir.
kızlar bu ay rahim filmi çekilcektim doktorun muayenesinde 500tl miş bnde özel hastenelere sorayım dedim bu renkli rahim filminin başka adı var mı? Renkli doppler USG bununla AYNI ŞEYMİ.
minikgelin ben hep şöyle dedim minkgelinin kocasınnda bulunursa benim eşimdede bulunacak bulunmazssa benim eşdede bulunmayacak seni dün iple çektim ay çok şükür bulundu çok duygulandım yazını okuyunca dün çok ağladım sevinçten canım amaliyat gibimi oluyor yani eşine çamaşr vs beraber götürdün dimi hastane çıkşında rahat bişeyler giyindi dimi eşin
sen çok yaşa emi.benim aklıma gelmeyenleri sen bigüzel sayıvermişsin..rabbim bütün arkadaşlarmızın yardımcısı olsun inşallah.bugün nasılsın canım.ben sana bişey sorcaktım hep atladım arada.takiplediğim kadarıya sen transferin olduktan sonra günlerce dinlenmedin.normal hayatına devam ettin.benim çevremde herkes yatıcaksın kalkmıycaksın diyor.bende işi bırakmayı bile düşünüyorum.senin doktorun dinlenmelisin falan demedi mi hiç??
HEP BERABER YASIYALIM BEBISLERIMIZLE UZUUUN BIR OMRUMUZ OLSUN INSALLAH , BUGUNDE IYIM COK SUKUR IYIYIM AMA KORKULAR ENDISELER HIC BITMIYOR , CANIM BENDE KENDIMI TERANSFERDEN SONRA YAN GELIP YATMAYA ADEPTE ETMISTIM AMA DOKTOR ESIMIN YANINDA BUNA GEREK YOK DEDINE GUZEL HAYALLER KURMUSTUM OHHH ESIM BANA NE GUZEL HIZMET EDICEKTI NAZ YAPICAKTIM DIYE AMA BEN BILIYORUM BI KESINLESSIN GEBELIGIM OZAMAN GOSTERECEM BEN ESIME
SAKA BI YANA YATMAK KAN DOLASIMINI YAVASLATIYORMUS GUNLUK HAYATINA DEVAM ET DEDI AMA BIR YASLI GIBI DEDI HIZLI HAREKET ETME VE BOL BOL DINLEN DEDI YORULDUGUN ZAMAN UZAN DEDI FAZLA AYAKTA DURMA UZUN YURUYUSLER YAPMA DEDI NE BILEYIM ZATEN BENDE RABBIME TEVEKKUL ETTIM NE YAPSAM BOS EGER NASIB OLMUYACAKSA INSALLAH RABBIM GULDURUR YUZUMU INSALLAH UTANDIRMAZ HAYAL KIRIKLIGI YASAMAKTAN KORUSUN RABBIMM
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?