selam canım, nasılsın?
tedaviye kaldı 2 günün, benimde 10 günüm var. bu cuma raporumuda almış olacağım bir aksilik olmazsa.
her sabah kalktığımda bir gün daha yaklaştım diye şükrediyorum. sen nasılsın? heyecanlı mısın?
hkmkdr arkadaşım benim eşimdede elonge spermatıd bulundu bizde kaan hocanın hastasıyız ama bize normal çıkış olacak diye bişey söylemedi yazını okuyunca etkilendim biz prengnl kullanıyoruz ve testosteronumuz çok düştü ALLAH tan ümit kesilmez
iyi akşamlar kızlar nasılsınız
ben 3 aydır falan fazla topiğe girmiyordum biraz olsun azodan uzaklaşmak istiyordum belkide. aramıza yeni katılan cok arkadaşımız olmuş malesef hoşgeldiniz ben size hikayemi anlatayım
4 yıllık evliyim 2,5 -3 yıl bebek istemedik çeşitli sebeplerden dolayı. 27 eylül 2011 de öğrendik azo diye bir hastalığın varlığını dünyamız yıkıldı günlerce kendimize gelemedik araştırırken topiği buldum çok sey öğrendim arkadaşlar edindim hiç tanımadığım insanların duasını aldım onlara dua ettim . eşim kaan aydos a tedavi oldu onun verdiği sudafed ve endol u kulladık baha85 arkadaşımızın verdiği hüseyin ermiş in macununu kullandı sayımız 2 milyona ulaştı ve biz hemen özel bir tüp bebek merkezinde tedaviye başladık 1 negatif 2 dondurulmuşlarla negatif umudum kırıldı dinlenmeye aldık kendimizi ama kürlere devam kürlerin yanında vitamin cinseng keçi boynuzu kürü keçi boynuzu nektarı havuç suyu devan ettik enson 5 ocakta sperm testi yapmıştık korkuyordum ama arttığını düşünüyordum ve testverdik kızlar sonuç 55 milyon % 35 ileri hareketidr doğal olur dedi ama benim yumurtalarım yavaş çalışıyo yurtlamamı takip edecekler.........
canlarım sakın kendinizi üzmeyin rabbim isterse veriyo dua edin durmadan rabbim hepinize göstersin inş.
iyi akşamlar kızlar nasılsınız
ben 3 aydır falan fazla topiğe girmiyordum biraz olsun azodan uzaklaşmak istiyordum belkide. aramıza yeni katılan cok arkadaşımız olmuş malesef hoşgeldiniz ben size hikayemi anlatayım
4 yıllık evliyim 2,5 -3 yıl bebek istemedik çeşitli sebeplerden dolayı. 27 eylül 2011 de öğrendik azo diye bir hastalığın varlığını dünyamız yıkıldı günlerce kendimize gelemedik araştırırken topiği buldum çok sey öğrendim arkadaşlar edindim hiç tanımadığım insanların duasını aldım onlara dua ettim . eşim kaan aydos a tedavi oldu onun verdiği sudafed ve endol u kulladık baha85 arkadaşımızın verdiği hüseyin ermiş in macununu kullandı sayımız 2 milyona ulaştı ve biz hemen özel bir tüp bebek merkezinde tedaviye başladık 1 negatif 2 dondurulmuşlarla negatif umudum kırıldı dinlenmeye aldık kendimizi ama kürlere devam kürlerin yanında vitamin cinseng keçi boynuzu kürü keçi boynuzu nektarı havuç suyu devan ettik enson 5 ocakta sperm testi yapmıştık korkuyordum ama arttığını düşünüyordum ve testverdik kızlar sonuç 55 milyon % 35 ileri hareketidr doğal olur dedi ama benim yumurtalarım yavaş çalışıyo yurtlamamı takip edecekler.........
canlarım sakın kendinizi üzmeyin rabbim isterse veriyo dua edin durmadan rabbim hepinize göstersin inş.
Canım yaaa süperrrrrrrrrrrrrr bi sonuççççççççççç
ne güzel 55 milyonnnnnnnnnnninşş doğal yoldan olurrr
merhaba arkadaşlar.uzunca bir sürenin ardından bi bakınayım dedim topiğe.7 haziranda gerçekleşen mikro tese ameliyatımız olumsuz sonuçlanınca toparlanıp ayağa kalkmak uzun sürdü,sürüyor.pataloji sonucu maalesef sertoli cell only.hayatımız karardı üzüldük mahvolduk bittik tükendik gibi kelimeler etmiycem artık.çünkü herkes ne çektiğini kendi biliyor.ameliyattan sonra yaşadığımız duygusal buhran bi yana benim yumurtalarım toplanmadğı için fiziki olarakta çok zor günler geçirdim.20 gün içinde 2 sefer regl oldum.iyiki de oldum.regl olmadan önce bütn vücudm alev alev yanmaya başladı.şimdi biraz daha iyi gibiyim.
biz içinde bulunduğumuz durumu yavaş yavaş kabullenmeye başladık eşimle.kendimize bi zaman tanıdık.önce tatile gidicez allah izin verirse,sonra psikologla görüşmeye başlıcaz.kışa doğru bitkisel kürler denemeye başlıcaz.bikaç sene içinde (eğer eşimde gönülden isterse) kendimizi hem maddi hem manevi toparlayınca tekrardan tedaviye başlamayı planlıyoruz.2.tedavide olumlu yanıt vermezse biz bu yolda sürekli,kendimizi harab edercesine çabalayıp yıllarımızı heba etmek istemiyoruz.
doktorumuz açık açık söyledi."tıp sizin için bişey yapamz artık olmuycak boşuna uğraşmayın" dedi.eğerki birgün olursa dedi rabbim nasip ettiği için olur dedi.ne kullandığınız bi ilaç ne yediğiniz bişey nede bitkiler size çare değil dedi."sizde spermi üretecek hücre bile yok" dedi.
rabbime sığındım..ol diyeceğini günü bekliycez.ama bir ömrü azospermi yüzünden ne eşime ne kendime harab etmeye hiç niyetim yok artık.bir ömür boyu tadı berbat otları, yediğinde kusacak gibi olan macunları sürekli onun burnuna dayayıp ona sürekli durumunu hatırlatıp manevi baskı yapmaya niyetim yok.çünkü biz karı koca olarak yeterince yıprandık.
bu yazdıklarıma tepki veren olur biliyorum.ama şunuda kimse unutmasın bu yolda her gün ölmek bi kez ölmekten daha kötü.herkesin ağrı eşiği çok farklı.ben nefes alamadım acımdan,ölmeyi düşündüm, o kadar acıdıki her yerim ağlamatan o kadar kısıldıki sesim,avuç avuç yoldum ki saçlarımı acımdan morarana kadar sıktımda kollarımı hissetmedim bişey..
bi umut olsaydı o umudun peşinden koşardım.tek bir ölü sperm bile çıkmadı.hiçbişey çıkmadı.yok yani.yok. evet çok istiyorz hem eşim hem ben, ki eşim belki benden bi tık daha fazla bile istiyor olabilir baba olmayı.çünkü eşimin babası hayatta değil.eşimin hayaliydi hep kendi babasıyla geçiremediği günleri evladıyla geçirmek.
biz evlat edinmeyi yer ettirmeye çalışıyoruz beynimizin bir köşesine.psikolojik destek almaya başlayacağımız zaman bu konuyu daha detaylı konuşabiliriz ama şu aşamada eşimde bende ilerleyen yıllar için şimdiden birazcıkta olsa "acaba yapabilirmiyiz" diye düşünmeye başladık.kendi kanımız canımız olmayan birini kendi canımız gibi sevebilirmiyiz diye düşünmeye başladık.eşimle bu konuyu bir kere konuştuk ikimizde olumsuz değiliz.nötr de değiliz.zaman göstericek.çünkü zamanı var.
allah hepimizin bu savaşta yanında olsun.çok sabır lazım.insan içi hiç sönmemecesine yanmaya başlayınca anlıyor. herkes isteyen herkes dilerim ki bir gün anne olsun..boğazlardaki düğüm çözülüp gitsin..ama hayatımın sınavını veriyorum hissediyorum.bu kadar acı bu kadar ağır bi yük anca sınavda olur.rabbim hepimizin yüzünü güldürsün..
kızlar,daha önce bahsetmiştim kuzenim doğum yaptı ama bebeğini bir kere bile kucağına alamadı.küvezdeydi.önce sindirim sistemi sorunu var dediler şimdide kan ile ilgili sorundan şüphelendiklerini söyleyerek bebeğimizi başka ile sevk ettiler.bizim yaşadığımız yerde bu alanda uzman yokmuş.kuzenimi eve göndermişlerdi.bu akşam sütünü beraber sağdık ve bebeğine götürmek için hastaneye gittiğinde bir bakıyorlar çocuğunu ambulansa koyuyorlarmış.yığılmış kalmış orada.Allah rızası için dua edin sağlığına kavuşsun kuzumuz.ben tanıyamadım bile diyor.eşim olmasa tanıyamazdım diyor.ilk kez gözlerini gördüm diyor:85::85::85: çok üzgünüm lütfen sizde dua edin.
kızlar,daha önce bahsetmiştim kuzenim doğum yaptı ama bebeğini bir kere bile kucağına alamadı.küvezdeydi.önce sindirim sistemi sorunu var dediler şimdide kan ile ilgili sorundan şüphelendiklerini söyleyerek bebeğimizi başka ile sevk ettiler.bizim yaşadığımız yerde bu alanda uzman yokmuş.kuzenimi eve göndermişlerdi.bu akşam sütünü beraber sağdık ve bebeğine götürmek için hastaneye gittiğinde bir bakıyorlar çocuğunu ambulansa koyuyorlarmış.yığılmış kalmış orada.Allah rızası için dua edin sağlığına kavuşsun kuzumuz.ben tanıyamadım bile diyor.eşim olmasa tanıyamazdım diyor.ilk kez gözlerini gördüm diyor:85::85::85: çok üzgünüm lütfen sizde dua edin.
rabbim şifa versin dularımız onlarla canım
Ayyy yavrumm benimmmm
Rabbim en kısa zamandaa şifa versinn inşallahhh
çok büyük geçmiş olsun rabbim şifasın versin....
canım peygamberimizden yardım isteyerek <sallallahü aleyke ya ahmed sallallahü aleyke ya muhammed <diye tesbih çekin ..allah annesıne bağışlasın yavrusunu..
canım Allah razı olsun.biraz önce yasin okudum şifa niyetine.hemen tesbihi çekmek istiyorum bir sayısı var mı kaç tane çekilmeli
cülemizden razi olsun rabbim..
sayısı yok geçenlerde bn hastanedeyken eşimin teseden çıkmasını beklerken bi arkadaşım söyledi ümreye gitmişti orada hoca böyle dua edin demiş..
mutlaka icabet olunurmuş bi sayısı yok ben sürekli dilimde bunu söylüyodum...
bide bebek doğunca bi kurban kesiliyoya akika diye onu hemen kestirebilirler...
birazda çocuğun şifası niyetiyle sadaka verebilirler...
yani ben yakınımdaki hastalanan herkese bunları tavsiye ediyorum rabbim yardımcınız olsun..amin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?