denizbulut nasılsın canım yaa çok bilirler zaten akıl vermeyi sanki onlar söylemese siz bilmiyorsunuz yuvaya baş vurmayı banada aynı şeyleri söylerlerdi baş vursanız yazılsanız aynı hikayeler filan filan yere gitti kim gitse oluyormuş hiç degişmez aynı laflar aynı hikayeler insanın piskolojisinden ne anlarlar valla bana kalırsa her duydugunuz yere gitmeyin derim gerçi eşinin kararı ama paranıza yazık öyle aktar hoca varmış bilmemne nedense gıcıklanıyorum böyle duydummu çogu umut avcısı para tuzagı sizin yeni yeni çıkış başlamıştı bence şimdiye kadar ne kullandıysanız ona devam etseniz bence onlar fayda ediyordu eşine tüp tedavisine kadar aynı usul devam etseniz gerçi eşindende iş bitiyor ama boş ver sen şu tüp tedavisine kadar konuş eşinle idare et akıl ver şimdik inatlaşma zamanı degil bi kaç sperm çıkmışken geri ondanda olmayın ilaçları ver eline şimdiye kadar oldugu gibi kullandır tam herşey faydasını görmeye başlamışken şeytana uyup geri boşa kürek çekmeyin okadar masraf ettiniz şimdiye kadar valla bu erkek milletinin hepsi aynı benimkinlede her gün aynı kavga vardı seslenmedimmi ni kaç gün hemen kullandıklarını sallardı bizim kadar nerde düşünüyorlar neyse uzatmayayım sana akıl degil maksadım aynı yoldan geçmiş biri olarak şey yapmak istedim hakkınızda hayırlısı inşallah biran önce bu dertten sende kurtulursun allahım tez günden versin sevindirsin canım benim ..
Canımm demek geldinizz istanbula hoşgelmişsinizzzzzzzzzz
iyi yapmışsınız cnmmm hadii bakalımm az kaldıı tedaviyeeeeeeeee inşALLAH sorunsuz bi tedavi süreçii
geçirirsinn ve bebişinlee dönersin sendee evineeeee
canım tek sevindiğim nokta yanımda alabilecek olması zaten
maddi olarak çok sıkışıcaz ama bişekilde idare edilir...
rabbim beterinden korusun...
hayırlısıyla tedaviyi olup dönelim inş ozaman hayırlı bi iş bulur
ooo gittin demek hadi hayırlı olsun şimdiden canım
inş sağlıcakla kavuşursun bebişine ilk denemende
canım cumartesi adet olsan pazartesi 3. gün oluyor ozaman başlarsın...
dert edilcek bişey yok herşeyin çözümü var
hayırlı cumalar canlar
rabbim tüm dualarınızı kabul etsin inş
bugün halıları verdim dün çok yorulmuşum galiba bugün üzerimde bi ağırlık var...
biraz sonra kahvaltıyı yapıp tekrar başlıycam temizliğe...
sizler nasılsınız ??
hoşbulduk tatlım.kusura bakma dün akşam birden çıkmak zorunda kaldım.ah canım benim inşallah her şey sorunsuz geçer.ben elimden geleni yapayım da gerisi rabbimin takdiri.
bebek kısmetiyle gelirmiş önce kuzucuğunuzun mutlu haberini alırız sonrada eşinin güzel haberlerini verirsin inşallah tatlım
canım benim adet 3.gün genelde sona eriyorda o yüzden stres yaptım galiba.hayırlısı bekleyip görücez artık.
denizbulut, Allah yardımcın olsun.sorunlar çabucak çözülsün inşallah.
öncül sperm hücresiyle tüp bebek
en düşük gebelik şansına sahip öncül sperm hücresinden elde edilen gebelik sonucu tüp bebek dünyaya geldi. Gebelik ekişehir'de ilk türkiye'de ve dünyada nadir görülen bir durum.
Eskişehir osmangazi üniversitesi (esogü) tıp fakültesi üreme sağlığı merkezi'nde en düşük gebelik şansına sahip öncül sperm hücresinden elde edilen gebelik sonucu tüp bebek dünyaya geldi.
Esogü üreme sağlığı merkezi başkanı prof. Dr. Hikmet hassa, ''andaç'' adını verdikleri 5 günlük bebeğin anne ve babası bilici ailesiyle basın toplantısı düzenledi.
Prof. Dr. Hassa, geleneksel cerrahi ve ilaç tedavileriyle anne-baba olamayacak çiftlere ek şans getiren tüp bebek uygulamalarında büyük ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, buna rağmen bebek sahibi olma oranının ortalama yüzde 35 civarında olduğunu kaydetti.
Olgunlaşması tamamlanmamış erkek ya da kadın üreme hücreleri bulunan çiftlerin anne veya baba olma şansının çok düşük olduğunu ifade eden prof. Dr. Hassa, şöyle konuştu:
''olgun sperm hücresi bulunamayan baba adaylarında olgunlaşma evresinden önceki olgunlaşmamış öncül sperm hücreleri kullanılarak çok düşük şansla da olsa gebelik elde edilebilmektedir. Olgunlaşmamış sperm hücreleriyle yapılan tüp bebek uygulamalarıyla dünyada çok az sayıda sağlıklı bebek doğmaktadır. çoğunlukla çiftlerde ya gebelik oluşmamakta ya da oluşan gebelikler düşük ile sonuçlanmaktadır. Testis biyopsisinde olgun sperm hücresi bulunmayan olgularda, birçok merkezden farklı olarak işlem sonlandırılmayıp, öncül hücrelerin var olup olmadığı araştırılmaktadır. 1 haziran 2008'deki böyle bir uygulamamız bugün sağlıklı bir doğumla sonuçlandı.''
prof. Dr. Hassa, başlangıçta çok düşük olan gebelik şansının büyük bir başarıyla sonuçlandığını belirterek, uygulamanın yapıldığı çiftin 11 şubatta 3 kilo 70 gram ağırlığında, 51 santimetre boyunda sağlıklı bir erkek çocuğa kavuştuklarını bildirdi.
Prof. Dr. Hassa, bu uygulamaların gebelik oranı düşük de olsa, anne-baba adaylarına bilimin vardığı noktayı aktarmakta, düşük oranlardan çekinilmeden yardımın sürmesine olan inançlarını güçlendirdiğini belirterek, ''dünyada bu yöntemle elde olunan ve canlı olarak, sağlıkla doğan bebek sayısı çok azdır. Türkiye'de de parmakla sayılacak kadar azdır. Doğan bebek sadece anne-babasını değil, ekibimizi mutlu etmiştir'' diye konuştu.
Olgun sperm üretimi bulunmayan, normal şartlarda sperm tetkiklerinde sıfır sperm çıkan erkeklerin 1995'den beri gebe bırakabilme potansiyeline sahip olduklarını ifade eden prof. Dr. Hassa, ''olgunlaşmamış spermlerle de gebeliklerin olabildiğini bu çalışmayla ispatladık'' dedi.
Pek çok olguda hiç sperm çıkmadığı halde testislerden parça alıp oradan elde edilen olgun spermlerle gebeliği sağlayabildiklerini anlatan prof. Dr. Hassa, ''bizim vakamız eskişehir'de ve dünyada kaynaklara girecektir'' diye konuştu.
-''çok mutluyuz''-
ev hanımı anne yasemin bilici de (29) yaklaşık bir yıllık tedavinin sonunda bebek sahibi olduklarını belirterek, ''oğlum 5 günlük oldu. çok mutluyuz. Hocalara teşekkür ederiz. Hiç umudumuz yokken çocuğumuz oldu. 9 yıllık evliyiz. Istediğimiz halde bebeğimiz olmuyordu. Gebelikte sorun yaşamadım. Allah'tan ve doktorlardan bize bir hediye olduğu için oğlumun adını armağan veya hediye anlamına gelen andaç koyduk'' dedi.
Memur olan baba selim bilici de (33) bir kaç yıldır tedavi gördüklerini belirterek, ''emeği geçen herkese teşekkür ederim. Başarı hocalara aittir. Burada bir aile olduk. Mutluluğu tattık. Ikinci bebek için 2 yıl geçmesi gerekiyor. Iki yıl sonra hocalara danışacağız'' diye konuştu.
Kaynak;.haber7.com/haber/20090216/oncul-sperm-hucresiyle-tup-bebek
İyiyimmmmmmm cnm senn nasılsın?
Canım bunları ben yazmadımm ama duygulu bi insanımm yazsamm yazarımm
AMİNNNNNNNNNNNNN diyorumm cnmmm canııı gönüldennnnnnnnnn:26:
[
Günaydinlar canim sana da hayirli cumalar, diger yazdiklarini da okudum insallah esinle dogru yolu bulursunuz canim sen icini ferah tut Allahim gönlünde ki ne ise sana onu nasip etsin. Ayrica kayinvalidenin dediklerini kafana takma onlar hep konusur zaten insallah Rabbim en kisa zamanda sana anne olmayi nasip eder. Canim o kütahyada ki doktor sadece erkeklere mi bakiyor yoksa kür felan mi ayarliyor bilgin varsa benide bilgilendirirmisin canim ??
hayırlı cumalar canlar
rabbim tüm dualarınızı kabul etsin inş
bugün halıları verdim dün çok yorulmuşum galiba bugün üzerimde bi ağırlık var...
biraz sonra kahvaltıyı yapıp tekrar başlıycam temizliğe...
sizler nasılsınız ??
hayırlı cumalar kader arkadaşlarım nasılsınız.bende ki durumdan biraz bahsedeyim dün evime geldim bir kaç parça eşyamı alayım diye eltimdende alacağım birkaç şey vardı ona uğradım eşi benimkini aramış söylemiş eve geldiğimi bir baktım eve geldi özür dilemeler ben eşeğim demeler falan sırnaşıyor.bende kusura bakma boşuna sırnaşıp durma seni affetmeyi düşünmüyorum dedim.çok pişman olmuşta çok canı sıkkınmışta çok bunalmışta kendini savunuyor.bende hiç bir neden senin bana bunları yapmana sebep olamaz dedim.neyse akşam annemlere dönmedim oda salonda yattı en azından süründüğünü görmekte benim içimi bir nebze olsun rahatlattı
Olsunn canımm ne kusuruuuuu
İnşALLAH cnmm bebişinlee döneceksinnnnnnnnnn sende evineeeeeeee
Bahardaa sendeee istanbuldann bebişinizlee dönüceksinizzzzzzz
ahh bide bangi vardıı ne yaptı acaba çarşamba yumoşları toplanıcaktıı onuda merka ediyorum ama girmedi hiç nete kaç günüdr
geçen hafta umutta görüştük ama fazla konuşamadık eşii vardıı merak ta ediyorummmm
hayırlı cumalar kader arkadaşlarım nasılsınız.bende ki durumdan biraz bahsedeyim dün evime geldim bir kaç parça eşyamı alayım diye eltimdende alacağım birkaç şey vardı ona uğradım eşi benimkini aramış söylemiş eve geldiğimi bir baktım eve geldi özür dilemeler ben eşeğim demeler falan sırnaşıyor.bende kusura bakma boşuna sırnaşıp durma seni affetmeyi düşünmüyorum dedim.çok pişman olmuşta çok canı sıkkınmışta çok bunalmışta kendini savunuyor.bende hiç bir neden senin bana bunları yapmana sebep olamaz dedim.neyse akşam annemlere dönmedim oda salonda yattı en azından süründüğünü görmekte benim içimi bir nebze olsun rahatlattı
Evt mutfak uğraştıran biyerrr bendee 2 gündee bitirmiştimm nerdeysee
1 gün olmassa 2. güne bitirirsin tatlım sendeee
Amannnn şimdi yaz heryer açık yine her yerr toz içindee bende bugün dip köşee yapayımm tekrardannn
Aminnnnnn cnmmm
iyii verdinn demekkk halılarıı ee tabii yorulmuşsundur cnmm
kahvaltını yapar birazda bizimlee sohbetten sonraa devam edersinnnn ..
bende başlıycamm biraz etrafı toparlamaya ama yerimdenn kalkabilirsemmmmmmm
Canim sen yazmamis olabilirsin ama bizlerle paylasman güzeldi. Bende iyiyim canim esimle ilgileniyorum..
Evt cnm böyle güzell sözlerr dualar görüncee bizim içinn anlamıı olann hemen paylaşmak isityorumm
Eşin nasıl cnmm
selam canlarrrrrrrr ben mola verdim yanınıza uğrayayım dedim hemen
öncesinde yapılması gerekenleri yaptım misafir odasından da temizliğime başladım
inş kırmızılar gelene kadar tüm evi pırıl pırıl yaparımmmmmmmm
bu arada benim kociş işsiz kaldı :26:
bi şirkette muhasebeceydi şirket kapanmış kocişte ortada kaldı
bugün gitmiş bikaç yerle görüşmüş hemen gel başla diyorlarmış...
ama bizim tedavi sürecinde izne ihtiyacımız var...
hadi ben öncesinde yalnız gideyim diyeyim...
yumurta toplama gününün nezamana denk geleceği belli değil hafta içide olabilir...
ogün kocişin yanımda olması gerekiyor mecbur...
ee sonrasında tansfer gerçekleşince mecbur yine yanımda olmalı...
kociş hastane işlerinin olacağını izin konusunu falan konuşmuş...
pazardan başka izin yokmuş...
tüm elemanlar için geçerli size ayrıcılık yaparsak doğru olmaz demişler...
onlarda haklı sonuçta yapılacak bişey yok...
anlayacağınız tedavi bitip eve dönünceye kadar kociş boşta
inş evimize bebişimizle döneriz kıymetiyle gelir mucizem
neyse canımı sıkmıycam her işte vardır bi hayır...
rabbim zamanı gelince hayırlı bi iş nasip edecektir...
dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlarrr
Kızlar dün akşam eve gittiğimde görümcem aradı
yemeğe buraya gel seni bekliyoruz dedi
biliyosunuz eşimle konuşmuyoruz
o işi gereği hergün onlarla annesi ve kardeşleri ile birlikte
bende yorgunum dedim
çok ısrar etti bende gittim kayınvaldemlere
yemeği yedik ve ordaki komşu geldi gelin görmeye(eltimi)
onun kızınında çocuğu olmuyor oda 9 yıllık evli
bizimkiler dedi
yuvaya başvurdu sırada bekliyolar dedi
sizde başvurun dedi yaşınız ilerleyince küçük çocuk vermiyolarmış dedi
kayın valdemde eşim için onun yaşı büyük ama benim için küçük dedi
allahım orda o kadar kötü oldumki nefesim kesildi ve hiç birşey söyleyemedim
hemen lavoboya attım kendimi ve nasıl kötü oldum neyse toparlandım
eşim dedi kütahyanın bir ilçesinde bi aktar varmış doktormuymuş neymiş
ablam sürekli bi gelin herkesin oluyor felan diyorduda ben gitmiyordum
eşimede söylemiş yarın akşam yola çıkalım cumartesi gidip dönelim dedi
bende olmaz izin alma durumum yok dedim kavgalıyızya kimseyede çaktırmıyoruz
eve dönerken yine tartıştık yarın akşam yola çıkıcaz dedi
bende ben ilgilenmiyorum artık dedim
bitkiselleri felan ben ilgilenmeyince bıraktın ya git kendin dedim
o çok kararlı bu akşam ona göre yola çıkıcaz
ama ben zaten saraçoğluyla görüştüm
ama onun haberi yok
birde bu yönden masraf olacak açılacağız
birazda düşünmesini istiyorum önceliklerinin ailesi değil eşi ve evi olduğunu anlamasını istiyorum
uzatıyorum ama buda şu durumda zaman kaybettiriyor ne yapmalıyım bilmiyorum
benimde anca 2 günde biter mutfak zaten canım...
evet tatlım yaa heryer toz oluyor...
ama en azından genel temizliğini bitirdin...
şimdi rahat edersin hemen bitirirsin sen
verdik şükür canım
canım az önce çıkmak zounda kaldım...
şimdi kahvaltımı yapıcam ama sonrasında sizinle sohbet etmeden başlayamam ben temizliğe
acelen yok tatlım kalkarsın...
öyleyse,baharda bende istanbul koyarız bebişlerimizin adınıinşallah tatlım gönlünden geçen güzel dilekler senide bulsun.
bangi için herşey yolunda gitmiştir inşallah.umarım heyecandan bize haber vermeyi unutmuştur.Allah yardımcısı olsun.
ah canım, her şey daha da güzel olacak Allahın izni ile.seni üzmenin bedelini ödüyor enişte bırak biraz daha sürünsün ama şu kaynanatöre gerekli mesafeyi koymanın tam zamanı.bu fırsatı iyi değerlendir.
Canim sen yazmamis olabilirsin ama bizlerle paylasman güzeldi. Bende iyiyim canim esimle ilgileniyorum..
Evt cnm böyle güzell sözlerr dualar görüncee bizim içinn anlamıı olann hemen paylaşmak isityorumm
Eşin nasıl cnmm
Iyi yapiyosun canim. Esim yatiyor canim geceleri cok agrisi oluyo uyuyamiyor simdi biraz uyumaya calisiyor. Bende bir girip bir cikiyorum topige canim slklLiyor. Dün gece cok kötü rüyalar gördüm bugün cok durgunum bende.. Sen neler yapiyosun canim??
Iyi yapiyosun canim. Esim yatiyor canim geceleri cok agrisi oluyo uyuyamiyor simdi biraz uyumaya calisiyor. Bende bir girip bir cikiyorum topige canim slklLiyor. Dün gece cok kötü rüyalar gördüm bugün cok durgunum bende.. Sen neler yapiyosun canim??
Ahh yaa inşALLAH düzelirr ağrıları geçerrr cnmm
bende aynen cnmm sabah bi açıyorumm hep pc önündeyim nerdeyse eşim gelene kadarrr
sıkılıyorumm yaa önceden hiç evde durmazdımm şimdi hiçç biyere gidesimm gelmiyoo hiç bişeyy yapasımm
öle oturuyorum iştee miskin miskin
Hayrolsun rüyan cnm inş
Uff cnm ya bide 3 günüdr dişimde bi sorun varr bişey yiyemiyorumm konuşurken bilee zorluyo benii
bu 20 lik dişim herhaldee sanki birazı çıkmışş gerisi duruyoo odaa ağrı yapıyoo doktora gitmektee istemiyorumm uf sevmiyorum ama
ev azında bi göstereyim bari bakalımm ne diycekkk
Sana da hayirli cumalar bitanem simdi nasilsin ? Dün biraz fazla yoruldun sanirim kendini fazla yipratma canim halilarini da vermissin hadi gözün aydin mis gibi gelirler artik..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?