Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
s.a. arkadaşlar...uzun bi süre sonra kulübe girebildim...annemlerin yazlık evlerindeydik dün evimize geldik... çok şükür biz iyiyiz şimdilik, zor bi hamilelik geçiyorum biliyorsunuz sona doğru yaklaşıyoruz inşallah...Rabbime çok şükür bugünlere gelebildik... sizlerde iyisinizdir inşallah... yeni hamişlerimiz var maşallah darısı tüm arkadaşlarımıza inşallah...sizleri çok öpüyorum A. em. olun. dualarınızda unutmayın...

kızlar eşi azo olup prengil ve ya ovitrella kullanıp sperm çıkışı sağlayan oldumu aranızda kaan hocanın bize önerdiği tedavi şekli bu oldu ama ben hala karar veremedim bi yardım ederseniz
offfff o kadar bunaldım ki çıldırıcam sanki

kızlar hipogonazim nedir sebebi bilinmeyenmi ama bizim sebeb belli inmemiş testis bu da hormon değerlerini bozmuş ve testis işlevini yerine getiremiyor sperm üretmiyor kaan hoca değerleri normal seviyelere getirirsek sperm çıkışı bile sağlarız dedi prengil ve ya ovitrella kullanan oldu mu şimdi bunu öğrenmek istiyorum

tedavi olanların listesi vardı ya listeyi güncelleyip yayınlar mısınız beni de ekler misiniz

Arkadaşlar nasıl anlatmalı nerden başlamalı bilmiyorum Burda hoş güzel sohbetler yapılıyor ama bilgi kirliliği var.Bir kere sebebi bilinmeyen nedemek? Doktorların uydurması mı?

Hipogonadizm kısaca testislerin(kadınlarda overlerin) çalışmaması durumudur.
genel olarak iki tip dir ;
birincisi testisler problemlidir. (kanda LH ve FSH hormonu normal veya yüksek çıkar, testosteron düşüktür testisler çalışmadığı için.
ikincisi hipofiz problemlidir testislere hormonal sinyal(LH-FSH) gönderemiyordur.(kanda LH ve FSH hormonu düşüktür ,doğal olarak testosteron düşüktür hormonal sinyal gelmediği için)

anne karnında oluşmuşsa
ergenlik öncesi oluşmuşsa
ergenlik sonrası oluşmuşsa
değişik etkilere sebep olur.

anne karnında bebek daha fetus ken testosteron erkek bebekte etkilidir ve eksikliğinde inmemiş testis mikro penis gibi durumlara neden olur.Tedavisi mümkündür.
ergenlik öncesi oluşmuşsa (ilaç tedavisi, kemoterapi, ateşli kabakulak, karaciğer bozukluğu,iyi beslenmemem,hipofiz bezinde mikro tümörler v.b. nedenlerden olabilir)
vücut gelişir fakat ergenlik sonrası kazanılan özelliklerde eksiklikler oluşur.(sakal sorunu, ince tiz ses,penis boyu,kadınlarda küçük vajina gibi)
ergenlik sonrası oluşmuşsa (sertleşme sorunu,sperm bozuklukları ,kas gücü kaybı,libidoda düşme gibi bir çok etkisi olabilir)

Eğer problem beyinin parçası olan hipofiz bezinde ise tedavisi en kolay olan tip dir. İlaç olarak pregny veya ovitrelle (testosteron) beraberinde menogon,humegon,gonal-f,puregon (LH-FSH) vücuda dışarıdan verilerek kolayca tedavi edilir.

Problem testiste ise sorun biraz daha uğraştırıcı ( inmemiş testis gibi) tedavi biraz daha uzun sürmekte fakat tedavisi mümkündür.

İlaçlar Endokrin doktoru tarafından vücudun hormon düzeni taklit edilerek verilmezse etki etmez.Uzmanlık ve tecrübe gerektiren bir tedavidir.
Bu benim basitçe özetim dir sürçi lisan olabilir.

Gelelim enteresan olan burda okuduklarım bazı doktorlarınız maalesef en çok ismi geçenler başta hastada direkt sperm arama yoluna gitmişler eğer hasta hipogonadizmse çıkmaz. Bunu basit kan tahlilleriyle anlaya bilirler lh fsh ve testosterona bakacak kadar bu işi biliyorlar. Fakat önce tese yapıp sonra bu hormonları vücuda verme şeklinde tedavi uygulamışlar ki son derece manasız... bunu yapan adamın ünvanı prof. nasıl oluyor. Bu hormonal tedavi tese deki şansıda yüzde bin arttırır örnekleri var.Zaten bu oyunu burda yazan sizlerin bazıları anlayıp sorgulamaya başlamışlar bu nasıl iş diye.

Hipogonadizm li erkek azospermdir ama düzgün tedaviyle 1.5-2 senede milyonlarca sperm sayısına ulaşılabilir.

Son düzenleme:
s.a. arkadaşlar...uzun bi süre sonra kulübe girebildim...annemlerin yazlık evlerindeydik dün evimize geldik... çok şükür biz iyiyiz şimdilik, zor bi hamilelik geçiyorum biliyorsunuz sona doğru yaklaşıyoruz inşallah...Rabbime çok şükür bugünlere gelebildik... sizlerde iyisinizdir inşallah... yeni hamişlerimiz var maşallah darısı tüm arkadaşlarımıza inşallah...sizleri çok öpüyorum A. em. olun. dualarınızda unutmayın...

Selam cnm seni görmek ne güzelll.....
sona geldin gerçektenn zaman bize çabuk geçti ama gelde sana sorr zor zamanlarrrrrr geçirdinnnnn zor bi hamilelik ama az kaldıııı inş..:16::16::16::16:
kavuşmana bebişlerineeeeee...sende allaha emanet ol :54::54::54::54::54::54::54:

kızlar dün eşimi kontrole götürmüştümm dönüşte bindiğimiz otobüsten inerken ben inmeden eşim arkada yaktayken hızlı bir şekilde kalkıncaa otobüsten savruldum ve arkandan gelen otbüsün önüne düştüm toparlandım kalktım bir sorunum yoktu eve geldik şöför haknda şikayette bulundum geceden ağrılarım vardı boyun ve başımda sabahtan dr gittim acile tetkikler yapıldı filimler çekildi bir sorun yokmuş boyun kasımda biraz sorun varmış ilaç aldımmm geldimmm

Geçmiş olsun cnmm ucuz atlatmışsınn ...gerçektennnnnnnn

Selam cnm seni görmek ne güzelll.....
sona geldin gerçektenn zaman bize çabuk geçti ama gelde sana sorr zor zamanlarrrrrr geçirdinnnnn zor bi hamilelik ama az kaldıııı inş..:16::16::16::16:
kavuşmana bebişlerineeeeee...sende allaha emanet ol :54::54::54::54::54::54::54:

sağol canım arkadaşım benim içinde öyle sizlere kavuşmak güzel bir mutluluk...evet zor bi bir hamlelikti sürekli yatmaktan ziyade keybetme korkusu daha kötüydü, içimdeki minikleri düşününce yatmak çok zor gelmedi...inşallah sende bu tedavinde başaracaksın çifter çifter kucağına alacaksın canım sperm bulunmuşya gerisi gelecektir inşallah...Rabbim yardımcın olsun her zaman dualarımdasınız...:16::16:

sağol canım arkadaşım benim içinde öyle sizlere kavuşmak güzel bir mutluluk...evet zor bi bir hamlelikti sürekli yatmaktan ziyade keybetme korkusu daha kötüydü, içimdeki minikleri düşününce yatmak çok zor gelmedi...inşallah sende bu tedavinde başaracaksın çifter çifter kucağına alacaksın canım sperm bulunmuşya gerisi gelecektir inşallah...Rabbim yardımcın olsun her zaman dualarımdasınız...:16::16:

Bugün hatta profiline baktımm ne zaman girmişsin en son diyee
daha dün gibi sankii hamile olduğun şimdi bakıyorumda 33. haftadasınn nasıl geçiyoo zamann..
inşş cnm benimm çok şükürr bulundu şimdi transferimi bekliyorummmmm ..eylül başındaa inş..
rabim bizlerede nasip eder inş. o duygularııııııı:49::49::49::49::49::49:
Seninde allah yardımcın olsunnnnn sağlıklıı bi şekilde bebişlerini kucağına alırsınnn inş......:emir_bebek::emir_bebek:

arkadaşlar merhaba nasılsınız?
çok zaman oldu topiğe gelmedim. beni hatırlayanlar bilir eşimin durumunu neler yaptığımızı. nihayet muradımıza eriyoruz. mutluyuz,hemde çok mutluyuz. çocuk esirgeme kurumuna başvurmuştuk dün haber geldi 6 günlük yeni doğmuş bir bebek varmış ve o bebek artık bizim. Salı günü evimize getireceğiz. kelimeler dökemiyorum ama hep bunu istedik tedavi bile yapmadık önce bir yetim alalım anne baba olalım sonra Allah isterse kendi çocuğumuzda olur düşüncesiyle hep dua ettik. Allah niyetimizi gönlümüzü gördü ona göre verdi şükürler olsun. bebeğimiz eve gelsin biraz alışalım bizde tedavimize başlayacağız. Allah herkese gönlündekini nasip etsin. :))))))))):nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
ayyy hayırlı olsun ebbeğin cnm ne güzel bişey annesiz bi bebeğe annelik yapmak
rabbim mukafatını verecektir allh ayırmasın cnm sizi:16:
bangicim önce seni tebrik edeyim.Allah tamamına erdirsin.sağlıcakla kucakla bebişini.sağolsun baharcım haber verdi.

flzask,canım aradığını geç fark ettim.uyumuşum bütün gün sonrada aramaya çekindim.akşam olmuştu müsait olmazsın belki diye düşündüm.sağol canım arkadaşım,ismini görünce bile mutlu oldum :16::16:

kızlar umarım herkes iyidir.biz bebişimle biraz zor günler geçirdik.bayramın 3.günü hastanede yattım.doktor sürekli yatmamı istedi.düşük tehlikem varmış.sizlere kısacıkta olsa merhaba diyebilmek için can attım.evime bu akşam geldim annemlerdeydim.geçmişi okuyamadım inşallah herkesin keyfi yerindedir.

herdemk,sizi tebrik ediyorum.Allahım yüzünüzü güldürsün hep.eminim dünyalar tatlısı ve iyisi bir anne olacaksın.pekde küçükmüş yavrum. bizlerde ona hoşgeldin diyoruz.kocamannn ve en sevgi dolusundan öpüyoruz.lütfen bizler içinde öp miniğini.:16::16::16::16:
mercan cnm aman kendine dikkat et bi tanem allh seni ve bebişini korusun
olsun sen yat dinlen rabbim yardımcın olsunnnn:16:
kızlar dün eşimi kontrole götürmüştümm dönüşte bindiğimiz otobüsten inerken ben inmeden eşim arkada yaktayken hızlı bir şekilde kalkıncaa otobüsten savruldum ve arkandan gelen otbüsün önüne düştüm toparlandım kalktım bir sorunum yoktu eve geldik şöför haknda şikayette bulundum geceden ağrılarım vardı boyun ve başımda sabahtan dr gittim acile tetkikler yapıldı filimler çekildi bir sorun yokmuş boyun kasımda biraz sorun varmış ilaç aldımmm geldimmm
aaaa:53:geçmiş olsun cnm allh korumuş seni
allh bi daha göstermesin cnm aman herşeeyy bizim için kaza bela vermesin hiç bi,rimize yaradannnnnnn:34:

kızlar sağolun gerçekten ucuz atlatımmm :18::18::18::18::18::18:

Canım şuan bi dua topiği varr bizdende bi kaç arkadaş varr ordaa ben katılamadımm ama ..
inşş cnm sen yap bakalımm katılıırız tabiiii
zaten senin içinde kaldı emirgannnnnnnnnnn cnm yaa:1::1::1::1::1::1:
birgün kısmet olur inş. hep bereber gitmekkkkk:29::29:
ne güzel bi rüya cnm biz baharlaa hep seninde bizimle olmanı istedik ama napalımm nasipp
olsun cnm bizimle olamasandaa hemen bizim arkamızdannnnn gelirsin inş..:46::46::46::46::46:
inş cnm o spermcikler de çıkıcakkkkkk.......ben inanıyorummmm.
sende umutta mutluluk gözyaşları döküceksinnnnnnn.inş.:16::16::16::16:
olayımda hamişş uyuyayımm bol bollllll:49::49::49::49::49::46:
.
EVET CANIM BİLİYORUM BENDE KATILDIM O TOPİĞE OLSUN DUADAN ZARAR GELMEZ :1::1::1:
YOK CANIM YA ŞAKASINA SÖYLÜYORUM ASLINDA ÖNEMLİ OLAN BİRLİKTE OLMAK GERİSİ BOŞ
EVET CANIM KISLMET OLMADI İNŞALLAH HAYIRLI ZAMANDA HAYIRLISI OLSUN SONUCU İYİ OLSUN HEPİMİZ İÇİN:49::49::49::49::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
İNŞALLAH CANIM RABBİM DUYSUN SESİNİ :16::16::16::16::16::16:
BENCEDE BEBİŞ OLSUN BİZ HER TÜRLÜ ZORLUĞA RAZIYIZ:34::34::34:

arkadaşlar merhaba nasılsınız?
çok zaman oldu topiğe gelmedim. Beni hatırlayanlar bilir eşimin durumunu neler yaptığımızı. Nihayet muradımıza eriyoruz. Mutluyuz,hemde çok mutluyuz. çocuk esirgeme kurumuna başvurmuştuk dün haber geldi 6 günlük yeni doğmuş bir bebek varmış ve o bebek artık bizim. Salı günü evimize getireceğiz. Kelimeler dökemiyorum ama hep bunu istedik tedavi bile yapmadık önce bir yetim alalım anne baba olalım sonra allah isterse kendi çocuğumuzda olur düşüncesiyle hep dua ettik. Allah niyetimizi gönlümüzü gördü ona göre verdi şükürler olsun. Bebeğimiz eve gelsin biraz alışalım bizde tedavimize başlayacağız. Allah herkese gönlündekini nasip etsin. :))))))))):nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

hoşgeldin canım benim hadi gözün aydın rabbim bebişini sana hayırlı ve uğurlu etsin
salih evlat olsun tez vakitte kanından canından evlatlarına da kavuşursun umarım
rabbim güzel gönlünüzün muradını verdi ömür boyu mutlu olun:16::16::16::16::16::16::16::16:

bangicim önce seni tebrik edeyim.Allah tamamına erdirsin.sağlıcakla kucakla bebişini.sağolsun baharcım haber verdi.

flzask,canım aradığını geç fark ettim.uyumuşum bütün gün sonrada aramaya çekindim.akşam olmuştu müsait olmazsın belki diye düşündüm.sağol canım arkadaşım,ismini görünce bile mutlu oldum :16::16:

kızlar umarım herkes iyidir.biz bebişimle biraz zor günler geçirdik.bayramın 3.günü hastanede yattım.doktor sürekli yatmamı istedi.düşük tehlikem varmış.sizlere kısacıkta olsa merhaba diyebilmek için can attım.evime bu akşam geldim annemlerdeydim.geçmişi okuyamadım inşallah herkesin keyfi yerindedir.

herdemk,sizi tebrik ediyorum.Allahım yüzünüzü güldürsün hep.eminim dünyalar tatlısı ve iyisi bir anne olacaksın.pekde küçükmüş yavrum. bizlerde ona hoşgeldin diyoruz.kocamannn ve en sevgi dolusundan öpüyoruz.lütfen bizler içinde öp miniğini.:16::16::16::16:

bitanemmmmm demek kendi evine geçtin aman dikkat et drunun dediği gibi yat sürekli...
benimde aklım sende zaten 30 ağustosta ikimizinde kontrolü güzel geçer inş :16:
allaha emanert olun bitanemmmmmmmm :54::54::54:

yetercim çok geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış ucuz atlatmışsın gerçekten...

aman da amannnnnnnn gelinciğimizle bebişleri gelmişler hoşgeldiniz bitanem :70:
çok özledim seni şükür sende bebişlerde iyiymiş allah iyilik versin...
2 ayın kalmış yaaaaaaaaa sonra hayırlısıyla kucağında olacaklar bebişlerin :16::16::16:
bende seni öpüyorum canım sende bebişlerde allaha emanet olun :54::54::54:

s.a. Arkadaşlar...uzun bi süre sonra kulübe girebildim...annemlerin yazlık evlerindeydik dün evimize geldik... çok şükür biz iyiyiz şimdilik, zor bi hamilelik geçiyorum biliyorsunuz sona doğru yaklaşıyoruz inşallah...rabbime çok şükür bugünlere gelebildik... Sizlerde iyisinizdir inşallah... Yeni hamişlerimiz var maşallah darısı tüm arkadaşlarımıza inşallah...sizleri çok öpüyorum a. Em. Olun. Dualarınızda unutmayın...

canım benim hoşgeldin çok sevindim iyi olmanıza elbette zorlukları var ama nihayet sona doğru yaklaşıyorsun rabbim sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin amin
:54::54::54::54::54:

Mercan canım çok geçmiş olsun rabbim evladını sana bağışlasın sağlıkla kucağına almayı nasip etsin kendine çok dikkat et:16::16::16::16:
Yeter canım geçmiş olsun verilmiş sadakan varmış şükürler olsun ki önemli birşeyin yok tekrar çok geçmiş olsun:16::16::16::16:

[table="width: 1200, class: grid"]
[tr]
[td]İSİM[/td]
[td]YAŞ-EŞİN YAŞI[/td]
[td]EVLİLİK SÜRESİ[/td]
[td]AZOSPERM NEDENİ[/td]
[td]TEDAVİ SÜRECİ[/td]
[td]GEÇİRDİĞİ AMELİYATLAR[/td]
[td]SONUÇLARI[/td]
[td]TÜP BEBEK DENEME SAYISI[/td]
[td]DENEME YAPTIĞI MERKEZ[/td]
[td]SON DURUM[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5856bursa[/td]
[td]27-32[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Hipogonadizm[/td]
[td]9 ay [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Pregnly ve menegon tedavisine devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Aaumut[/td]
[td]32-37[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]Tıkanıklık[/td]
[td]4 ay [/td]
[td]2012 m.tese[/td]
[td]5 tüp sperm donduruldu[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Umut tüp bebek merkezi[/td]
[td]Şuan hamile :49:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Aşkbebek[/td]
[td]34-31[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor. (Ateşlik hastalık veya 8 yaşında geçirmiş olduğu kabakula olabilir)[/td]
[td]Bitkisel kürler kullandı, sperm sayısı 3 milyona yükseldi ama sonra tekrar 0 oldu. [/td]
[td]Çift taraflı varikosel ameliyatı[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Ağustos-eylül gibi İstanbul cerrahi hastanesinde tüp bebek tedavisine başlayacaklar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Bahar85[/td]
[td]26-27[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]2 defa kanser (lenfoma) tedavisi gördü. 2. Tedavisi (kemoterapi,kök hücre nakli, radyoterapi) sonrasında azosperm oldu.[/td]
[td]Kaan aydosla tedaviye başladılar ilk aydan çıkış başladı. 3 ay ilaç tedavisi gördükten sonra tedaviyi sonlandırdılar. Daha sonra bazı ilaç ve bitkisellere devam ettiler.Sperm sayısı 14 milyona yükseldi. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Eylülde dondurulmuş embriyo transferi olacak…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Bbmm[/td]
[td]25-31[/td]
[td]7 yıl[/td]
[td]Çocukken geçirmiş olduğu enfeksiyon ve ateşli hastalık[/td]
[td]1 yıl[/td]
[td]2008 tese ve 13.06.2012 m.tese[/td]
[td]Tesede sperm bulunamadı. m.tesede sperm kanalı ve spermin olgunlaşmamış hali bulundu…[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]3 ay ilaç tedavisi görecekler. Eğer çıkış olmazsa ilaç tedavisine devam edecekler…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Bebek2010[/td]
[td]30-35[/td]
[td]7 yıl[/td]
[td]Hormonal nedenler.[/td]
[td] [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Umut tüp bebekte tüp bebek tedavisine başlayacaklar……[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Cansunida[/td]
[td]31-33[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]1,5 yıl [/td]
[td]19.07.2012 m.tese[/td]
[td]Sperm bulundu.[/td]
[td](tedavi iptal-kadın faktörü nedeniyle)[/td]
[td]Kocaeli araştırma hastanesi[/td]
[td]Tekrar tedaviye başladılar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Cemrem29[/td]
[td]30-38[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]Çocukken ateşli kabakulak geçirmiş.[/td]
[td]Evliliklerinin 3. Ayından beri ilaç ve bitkiseller kullandılar.[/td]
[td]2006 tese ve 2009 m.tese[/td]
[td]ikisinde de sercolly cell[/td]
[td](2.de hazırlandı ama tedavi iptal)[/td]
[td][/td]
[td]Tribulus terteris kullanıyorlar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Cervan[/td]
[td]26-33[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Genetik (azf c mikrodelasyon)[/td]
[td]Kaan hocada 8 ay tedavi. [/td]
[td]2011 ve 2012 m.tese. çift taraflı varikosel ameliyatı[/td]
[td]İkisinde de sperm bulunamadı[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td][/td]
[td]Saraçoğlunun kürlerini kullanıyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Denizbulut[/td]
[td]30-37[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor. Ateşli hastalıktan zannediliyor.[/td]
[td]Nisan 2011den itibaren ilaç ve bitkisellere devam ediyorlar. [/td]
[td]2006 tese ve 2011 m.tese[/td]
[td]Tesede sperm bulunamadı. M.tesede elonge hücre görüldü.[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td]Akdeniz tıp fakültesi tüp bebek merkezi[/td]
[td]M.tese sonrası tedavimilerinin 8. aylarındalar. 6.-7. aylarda ölü sperm görüldü. Tedaviye devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Durudenizderya[/td]
[td]30-36[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]Vücutta sperm kanalı yok.[/td]
[td]4 yıl [/td]
[td]2010 tesa ve mesa[/td]
[td]Sperm bulundu ve donduruldu.[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Ege üniversitesi tüp bebek merkezi[/td]
[td]Dondurulmuş sperm ve embriyoları var. Bi süre ara verdiler…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Enfal[/td]
[td]28-34[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Küçükken ateşli hastalık geçirmiş.[/td]
[td]1 yıldır bitkiselleri kullanıyorlar. [/td]
[td]15.02.2012 m.tese[/td]
[td]Çok fazla sperm bulundu.[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Belçika’da [/td]
[td]Ağustosun başında tekrar tüp bebek tedavisine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Eseslim[/td]
[td]27-30[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]Başka sağlık problemleri nedeniyle tedavi göremediler. [/td]
[td]2011 nisan m.tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı.[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td]Anatolia tüp bebek merkezi. [/td]
[td]Beklemedeler…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Eslemsena[/td]
[td]25-30[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Doktorlar tıkanıklık olabileceğini düşünüyorlar.[/td]
[td]Hareketsiz sperm çıkışı olduğu için vitamin kullanıyorlar.[/td]
[td]2012 temmuz pesa[/td]
[td]Çok sayıda sperm bulundu.[/td]
[td]1 kere
(ilk tedavi iptal)[/td]
[td]gürgan klinik[/td]
[td]Sonuç negatif…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Esma[/td]
[td]22-32[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Spermi oluşturan katmanlar oluşmamış.[/td]
[td]6 ay[/td]
[td]2012 m.tese[/td]
[td]Hareketsiz sperm bulundu.[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Konya eurofertil tüp bebek merkezi[/td]
[td]4 aydır iğne tedavisine devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Esra8[/td]
[td]24-32[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]2,5 yıl.
Doğal yoldan çıkış var ama tüp bebekte azosperm olarak değerlendiriliyorlar.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Adana Seyhan başkent [/td]
[td]Yaz sonunda 2. denemelerine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Flzask2003[/td]
[td]28-38[/td]
[td]9 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]Son 2 aydır bitkiselleri kullanıyorlar.[/td]
[td]05.03.2007 tese ve 30.10.2007 m.tese. 2009 varikosel ameliyatı 06.08.2012 m.tese[/td]
[td]Tesede 11 tane sperm bulundu. M.tesede sperm bulunmadı. Son m.tesede fazla sayıda sperm bulundu.[/td]
[td]2 kere
(2. iptal)[/td]
[td]Marmara üniversitesi
Umut tüp bebek merkezi[/td]
[td]Eylülde dondurulmuş embriyo transferi olacak…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Gelincik238[/td]
[td]29-30[/td]
[td]6 yıl[/td]
[td]47 xxy Klinefelter sendromu ve geç indirilmiş testis.[/td]
[td]2008 de başladılar tedaviye. İlk denemesi hariç diğer 3 deneme dondurulmuş spermlerle oldu. [/td]
[td]2008 m.tese[/td]
[td]4 tüp sperm donduruldu....[/td]
[td]4 kere[/td]
[td]Memorial (ilk 2 si)
Kayseri tüp bebek merkezi
Memorial (sonuncu)
[/td]
[td]Şuan hamile :49: bebişlerimiz ikiz ve biri kız :8: biri erkek :55: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]_Hasret[/td]
[td]34-35[/td]
[td]13 yıl[/td]
[td]Kendiliğinden geç inmiş testis.[/td]
[td][/td]
[td]2000-2001 tesa
2011 tese
2012 m.tese
[/td]
[td]Tesalarda sperm bulunamadı.
Tesede elonge hücre bulundu.
m.tesede kök hücre bulundu.[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]2011 gürrgan klinik
2012 genart tüp bebek merkezi
[/td]
[td]5 ay saraçoğlunun kürlerini kullanacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hasretim01[/td]
[td]23-23[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]Küçükken ateşli hastalık geçirmiş, testisin 1 tanesi yukarıda. Beyni sperm üreten hormonu desteklemiyor, testosteron seviyesi düşük. [/td]
[td]İğnelerle sperm sayısı 3 milyona yükseldi ve spemler donduruldu ancak kaliteli değildi.[/td]
[td]2012 m.tese[/td]
[td]8 tane sperm bulundu.[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Yurt dışında
Antalya'da[/td]
[td]Şuan hamile :49: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hatgok[/td]
[td]34-40[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]Tümör nedeni ile tek testisin ameliyatla alınması ve damarların iltihaplı olması.[/td]
[td]Kaan aydosla ilaç ve bitkisel tedavi görüyorlar 5 aydır.[/td]
[td]11.02.2011 tese[/td]
[td]Sperm bulundu[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Genart tüp bebek merkezi[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hayal_32[/td]
[td]33-41[/td]
[td]8 ay[/td]
[td]Çocukken geçirilen menenjit olabilir. Belden aşağısı geçici süre felç olmuş.[/td]
[td]2 ay.
Son iki testte sperm sayıları 0, 100 bin ve 72 bin.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Tüp bebek tedavisine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hayfer [/td]
[td]34-40[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]hipogonadotropik hipogonadizm.[/td]
[td]4 yıl başka doktorlarda, 1 yıl da emre hocada.[/td]
[td]m.tese[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Şuan hamile :49: bebişimiz erkek :55: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hkmkdr[/td]
[td]29-33[/td]
[td]11 yıl[/td]
[td]47 xxy Klinefelter sendromu.[/td]
[td]1 sene iğne tedavisi gördüler. [/td]
[td]2002 tese ve 2012 m.tese[/td]
[td]Tesede sperm bulunamadı. m.tesede elonge hücre bulundu[/td]
[td](tedavi iptal)[/td]
[td]Genart tüp bebek merkezi[/td]
[td]Bitkisel kürlere devam ediyorlar.[/td]
[/tr]
[tr]
[td]İstiyorumbebegimi07[/td]
[td]37-45[/td]
[td]20 yıl[/td]
[td]Geç indirilmiş testis.[/td]
[td]Uzun yıllar hem ilaç hem bitkiselleri kullandılar. M.teseden sonra 1-2 tane doğal yoldan çıkış olmaya başladı.[/td]
[td]Varikosel
Ve 2 kere tese.
2012 şubat m.tese
[/td]
[td]İlk tesede sperm bulundu. 2. tesede ve m.tesedebulunamadı.[/td]
[td]2 kere
(1 tedavide iptal)
[/td]
[td]Antalya ıvf
Antalya Anadolu (tedavi iptal)
Genart tüp bebek merkezi
[/td]
[td]Şuan hamile :49: bebişlerimiz ikiz :emir_bebek::emir_bebek:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Jklm [/td]
[td]33-33[/td]
[td]7 yıl[/td]
[td]3 yıl.[/td]
[td]m.tese[/td]
[td]6 tane sperm bulundu.[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Konya [/td]
[td]Şuan oğluşunun :55: annesi…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Kaderi [/td]
[td]28-33[/td]
[td]7 yıl[/td]
[td]İnmemiş testis.[/td]
[td]2 yıl.[/td]
[td]2012 nisan m.tese[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Saraçoğlunun kürlerine ve bazı ilaçlara devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Lamyay[/td]
[td]28-30[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Ateşli hastalık.[/td]
[td]3 yıl. 2 yıl kaan aydos'ta tedavi gödüle. Şimdi başka bir dr kontrolündeler.[/td]
[td]2009 tese[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Panax ve bitkiselleri kullanmaya devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Mavimenekşe[/td]
[td]36-34[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]İnmemiş testis ameliyatı geç yapılmış 15 yaşında olmuş.[/td]
[td]3 yıl. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Tavşancıl otu tenktürü (branca ursului) kullanıyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Mehtap2550[/td]
[td]30-34[/td]
[td]12 yıl[/td]
[td]Ateşli hastalıktan şüpheleniliyor.[/td]
[td]En sonki testte canlı ve cansız hücre görüldü.[/td]
[td]Biyopsi[/td]
[td]Sperm bulundu.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Ağustos başında tüp bebek tedavisine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Minikgelin[/td]
[td]28-30[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]3 aylık bebekken tek testisi alınmış. Sebebi ya inmemiş testis yada fıtık.[/td]
[td]2 ay ilaç ve bitkiselleri kullandılar.[/td]
[td]2012 mayıs m.tese[/td]
[td]2 tüp sperm donduruldu.[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Malatya doğu fertil tüp bebek merkezi[/td]
[td]Şuan hamile :49:[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Mixer07[/td]
[td]27-32[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Belli değil.[/td]
[td]3 ay[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Fulya yada umut tüp bebekte tedaviye başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Nurdah[/td]
[td]24-29[/td]
[td]1,5 yıl[/td]
[td]Çif taraflı inmemiş testis ameliyatı.[/td]
[td]Bitkisel kürler kullandı.[/td]
[td]16.06.2012 m.tese[/td]
[td]3 tüp sperm bulundu[/td]
[td]1 kere[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Nur_efsan[/td]
[td]29-35[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]1 yıl.
Daha önce 100 canlı sperm çıkmıştı. Son 4 aydır ilaç ve bitkisellere devam ediyorlar.Sperm sayıları 2,4 milyona yükseldi [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Büksel’de[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Nzlyln[/td]
[td]36-38[/td]
[td]12 yıl[/td]
[td]Genetik (azf c mikrodelasyon).[/td]
[td]11 yıl
Teseden 7 sene sonra10 tane spem bulundu. İlaçlaırna devam ediyor.
[/td]
[td]2002 çift taraflı varikosel. 2004 tese[/td]
[td]Sperm bulunamadı[/td]
[td]1 kere
(1. iptal)
[/td]
[td][/td]
[td]Memorial’de tüp bebek tedavisine başlayacaklar. 2 tane sperm çıktı...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Papatyam19[/td]
[td]28[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]Kaan aydos ile tedavideler.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]İlaç tedavisi sonucunda sperm çıkışı olmazsa ramazan bayramı sonrasında m.tese olacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Pıtırcık_43[/td]
[td]25-27[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]1,5 yıldır bazı ilaç ve kürlere devam ediyorlar.[/td]
[td]20.01.2011 ve şubat 2012 de m.tese[/td]
[td]İlkinde sercolly cell.
İkincisinde elonge gürceler bulundu.
[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Pregnly ve bitkisellere devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Seda_ecrin[/td]
[td]22-22[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Varikosel.[/td]
[td]1 yıl. Varikosel ameliyatından 3 ay sonra sperm sayısı 500 bine yükseldi.[/td]
[td]2011 varikosel ameliyatı[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Şuan hamile :49: bebişimiz erkek :55:
Bebişimiz doğal yoldan geldi…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Selin31[/td]
[td]32-35[/td]
[td]2 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]İlaç ve bitkisellere yeni başladılar.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]5-6 ay ilaç tedavisi görecekler. Normal yoldan çıkış olmazsa m.tese olacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Seval0817[/td]
[td]29-32[/td]
[td]3 yıl[/td]
[td]5-6 yaşlarında kanser (lenfoma) teşhisi nedeniyle kemoterapi ve radyoterapi görmesi.[/td]
[td]15 gün oldu tedaviye başlayalı. [/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Kaan aydos’un verdiği ilaçlara ve bitkisel kürlere başladılar. 3-4 ay sonra m.tese olacaklar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]S7s7[/td]
[td]30-35[/td]
[td]12 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]11 yıl. [/td]
[td]4 kere tese ve 1 kere m.tese[/td]
[td]Teselerde sperm bulunamadı. M.tesede elonge spermatıd görüldü.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Kaan hocayla tedaviye devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Toana [/td]
[td]40-40[/td]
[td]5 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]2,5 yıl. [/td]
[td]2 kere tese[/td]
[td]Sperm bulundu.[/td]
[td]6 kere[/td]
[td]3 kere hollanda’da.
2 kere almanya’da.
En son memorialde.
[/td]
[td]Şuan hamile :49: bebişlerimiz ikiz ve kız
:8::8: [/td]
[/tr]
[tr]
[td]Tulay_20 [/td]
[td]30-34[/td]
[td]7 yıl[/td]
[td]İnmemiş testis.[/td]
[td]İğne ve ilaç tedavisine devam ediyorlar.[/td]
[td]Biyopsi ve tese.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Kaan hocayla tedavilerine devam ediyorlar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Vck [/td]
[td]31-40[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]6 sene önce iğne ve ilaç tedavisi. 6 sene önce sperm testinde 2 tane hareketsiz sperm bulunmuş.şimdi saraçoğlunun kürlerini kullanıyorlar.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Önümüzdeki aylarda umut tüp bebekte tüp bebek tedavisine başlayacaklar ve m.tese olacaklar...[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Yasemen1232[/td]
[td]32-31[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Prematüre doğum, çift taraflı inmemiş testis ameliyatı, 17 yaşında yumurtalıklarından biri alındı.[/td]
[td][/td]
[td]2009 ocak Pesa ve2011 mart tese [/td]
[td]İkisinde de sperm bulundu ama sperm kalitesi düşük[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Anatolia tüp bebek merkezi. Gazi üniversitesi tüp bebek merkezi[/td]
[td]Kaan aydos’ta 4 aydır sperm kalitesi ve üretimini arttırmaya yönelik iğne tedavisine devam ediyorlar…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Yeşil034[/td]
[td]31-35[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]İnmemiş testis ameliyatı geç yapılmış 12 yaşında olmuş.[/td]
[td][/td]
[td]2011 yazında m.tese[/td]
[td]3 tüp sperm bulundu[/td]
[td]2 kere[/td]
[td]Eylülde umut tüp bebekte 3 denemeleri olacak beklemedeler…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Zambak06[/td]
[td]31-38[/td]
[td]4 yıl[/td]
[td]Bilinmiyor.[/td]
[td]2012 martta başladılar tedaviye.[/td]
[td]2009 tese ve 2012 m.tese[/td]
[td]İlkinde sercolly cell, ikincisinde yuvarlak hücre görüldü.[/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td]Kaan aydos’la iğne tedavisine devam ediyor…[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Zcu[/td]
[td]35-35[/td]
[td]8 yıl[/td]
[td]Geç indirilmiş testis.[/td]
[td]4 yıla yakın bir süredir. Şimdi normal yoldan 1-2 tane sperm çıkışı oluyor.[/td]
[td]2010 m.tese[/td]
[td]1 kere[/td]
[td]Ağustosta 2. tedavilerine başlayacaklar…[/td]
[/tr]
[/table]

iyiyim baharcığım sen nasılsın?artık pek gelmiyorsun topiğe yada denk gelemiyoruz:54::54::54::54:

canım bayram öncesi ve sonrasında biraz uzak kaldım ama artık giriyorum denk gelemiyoruz :29:
iyiyim tatlım ne olsun gün sayıyorum işte :1:
sen neyaptın gittin mi arkadaşlarınla ziyarete :34:

canım bayram öncesi ve sonrasında biraz uzak kaldım ama artık giriyorum denk gelemiyoruz :29:
Iyiyim tatlım ne olsun gün sayıyorum işte :1:
Sen neyaptın gittin mi arkadaşlarınla ziyarete :34:

anladım ama yerin belli oluyor:16::16::16::16:
Haklısın denk gelemiyoruz .sayılı günler çabuk geçermiş inşallah rabbim yüzünü güldürsün:49::49::49::49::49::49:
Evet canım gittim ama nedense bazen evden çıkmak istemiyorum sabahtan beri çağırıyorlardı ama misafirim vardı gitmedim
misafirim gidince de uyumak istedim sonra gece uykum kaçar diye uymaktan vazgeçtim.açıkçası ne yapmak istediğimi bile bilmiyorum
tek istediğim bir an evvel tedaviye başlamak ve bebişimi kucağıma almak nedense bu duygu tüm benliğimi sarmış durumda inşallah boşa heveslenmiyorumdur:5::5::5::5:

anladım ama yerin belli oluyor:16::16::16::16:
Haklısın denk gelemiyoruz .sayılı günler çabuk geçermiş inşallah rabbim yüzünü güldürsün:49::49::49::49::49::49:
Evet canım gittim ama nedense bazen evden çıkmak istemiyorum sabahtan beri çağırıyorlardı ama misafirim vardı gitmedim
misafirim gidince de uyumak istedim sonra gece uykum kaçar diye uymaktan vazgeçtim.açıkçası ne yapmak istediğimi bile bilmiyorum
tek istediğim bir an evvel tedaviye başlamak ve bebişimi kucağıma almak nedense bu duygu tüm benliğimi sarmış durumda inşallah boşa heveslenmiyorumdur:5::5::5::5:

canım benimmmmmmmmmmm saol :70:
amin bitanem hepimizin yüzü güler inş :16::16::16:
canım anlıyorum seni hepimiz çoğu zaman aynı şeyleri hissediyoruz...
kafamız dolu olduğu için başka şeylerle ilgilenmek istemiyoruz bazende tamamen kafamız dağılsın diye olmadık şeyler yapıyoruz :37:
ama allahın izniyle bu günlerde geçecek inş ve günlerimizi bebişlerimizle geçiricez :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
canım sizde sperm bulunucak allahın izniyle bin kere dedim yine diyorum canı gönülden inanıyorum buna içime öyle doğuyor benimmmmmmmmm :16:
inan yanında olup mutluluğunu paylaşmayı çok isterdim...
istanbulda olsaydım mutlaka gelirdim yanına m.tese gününüzde...
ama burdanda dualarla yanında olucam canım sonrada başlıycaz halaya :46:

canım benimmmmmmmmmmm saol :70:
Amin bitanem hepimizin yüzü güler inş :16::16::16:
Canım anlıyorum seni hepimiz çoğu zaman aynı şeyleri hissediyoruz...
Kafamız dolu olduğu için başka şeylerle ilgilenmek istemiyoruz bazende tamamen kafamız dağılsın diye olmadık şeyler yapıyoruz :37:
Ama allahın izniyle bu günlerde geçecek inş ve günlerimizi bebişlerimizle geçiricez :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
Canım sizde sperm bulunucak allahın izniyle bin kere dedim yine diyorum canı gönülden inanıyorum buna içime öyle doğuyor benimmmmmmmmm :16:
Inan yanında olup mutluluğunu paylaşmayı çok isterdim...
Istanbulda olsaydım mutlaka gelirdim yanına m.tese gününüzde...
Ama burdanda dualarla yanında olucam canım sonrada başlıycaz halaya :46:

canım benim allah razı olsun evet her zaman söylüyorsun bende inanıyorum ama bir tarafım yine ya olmazsa diye korkuya kapılıyor
inşallah ben senin yanında olurum bende çok istiyorum topiğe yazdım az evvel belki okumuşsundur rüyamda ben sen ve flzaşk tüpbebek yaptırıyorduk
ben çok heyecanlıydım artık rüyamda bile görmeye başladım inşallah en yakın zamanda gerçek olur ve hepimiz hamiş oluruz
biliyorum canım gelirdin :16::16::16::16::16::16::16::16:olsun dediğin gibi dualarınızda yer almak bile beni çok mutlu ediyor rabbim hepinizin yuvasına huzur mutluluk ve bebiş versin amin
bu arada eşin iş bulamadımı halen yoksa tedaviniz içinmi erteliyorsunuz.inan her an aklımda ve dualarımdasınız:16::16::16::16:

Back
X