• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
nasılsınız arkadaşlar? geçmişe doğru birasz okudum yeni katılan bi arkadaş yeni bilgiler yazmış hepsini okuyamadım ama bi raz araştırdım.biz ege üni debaşladık tüp bebeğe orda a dan z ye her şeye bakıyolar genden hormonlara kadar ama endokrinolojiye yönlendirmiyolar hadi kaan hoca ve diğerleri için bi şey diyemem ama ege neden sölemiyo acaba her yere tahlil verdiriyor ama o bölüme göndermiyor.neyse yine en yakın ege üni olduğu için endokrinoloji bölümüne gidelim dedim eşime pregliyi kullanmadan bakalım napıcaz.iğneleride yavaş yavaş buluyoruz.transferi yapılacak arkadaşlara inşAllah her şey gömnlünüzce olur diyorum. sevgiyle kalın.........

ahh bende uyuyabilsem. 1 haftadır uykusuz geceler geçiriyorum. uyku tutmuyor.sabahta erken kalkınca uyku problemi çekiyorum.
valla yetişirim dedi ama bilmiyorum inşallah yetişir canım.
elbise işinide hallettim sonunda dün aldım.
daraltmaya verdim. en küçük bedeni bile bol geldii sinir oldum.:31:
valla bu gece bize uyku yok yarında pazarteside iş napacaz bakalım. :44:

Bende uyuyamıyorumki şöyle güzelcee dün sabah 6 da uyandımm gün içinde hiç uykum gelmedii.gelse uyuyacamdaa gelmedii.
akşam 12 'de uyudummm..bu sabh yine erken uyandımmmmmm böyle erken uyanınca akşam olmuyoo ya hele dünn öyle sıkıldımkii..zaman geçmedi hiçç:19:
inş. yetişir cnmm daha zaman varrrr..
ohhh halletmişşsinnn iyi cnmm...neeeee daraltmayamı verdinnnnnnn elbiseyiiiiii:53:
inanmıyorummm zayıfladınmı bu aralar zatennn incciksin ama
size dinlenmeye zaman yok cnmmm..yaaaa..:34:

slm arkadaşlar nasılsınız erkenciler var
maşaalah ne güzel ben de yeni uyandım çay içiyorum yalnız içmek güzel değil
ne güzel hep beraber olsaydık toplansaydık konuşsaydık
dertleşseydik ahh nerde
kızlar bu gece rüyamda bir kadın gördüm bebeği olmuş sonra bebeğine bakamamış bebeğin üzerine basmışlar
ve bebek ölmüş ay ben bir üzüldüm bir üzüldüm ne çok ağladım rüyamda ay ne zordu
aman allahım sen bebeğimizi kötülüklerden koru amin amin amin herşeyin hayırlısı

Bende uyuyamıyorumki şöyle güzelcee dün sabah 6 da uyandımm gün içinde hiç uykum gelmedii.gelse uyuyacamdaa gelmedii.
akşam 12 'de uyudummm..bu sabh yine erken uyandımmmmmm böyle erken uyanınca akşam olmuyoo ya hele dünn öyle sıkıldımkii..zaman geçmedi hiçç:19:
inş. yetişir cnmm daha zaman varrrr..
ohhh halletmişşsinnn iyi cnmm...neeeee daraltmayamı verdinnnnnnn elbiseyiiiiii:53:
inanmıyorummm zayıfladınmı bu aralar zatennn incciksin ama
size dinlenmeye zaman yok cnmmm..yaaaa..:34:

Evt canım Ya evde olunca sabah erken kalkınca akşam olmak bilmiyor.
Benim zamanım geçiyorda uykusuz bi şekilde geçiyor.
İnşallah bitanem yetişir bakalım.
Evt canım ya sorma daraltmaya verdim çok sinir oldum. Tahta gİbi olmuşumm. Herşey dümdüz.
En küçük beden işte ama baya bir daraltılacak.
bizde dinlenecz bizdeee :1:

dertleşseydik ahh nerde
kızlar bu gece rüyamda bir kadın gördüm bebeği olmuş sonra bebeğine bakamamış bebeğin üzerine basmışlar
ve bebek ölmüş ay ben bir üzüldüm bir üzüldüm ne çok ağladım rüyamda ay ne zordu
aman allahım sen bebeğimizi kötülüklerden koru amin amin amin herşeyin hayırlısı

Selam cnmm günaydınnnnn
biz erkenciiyiz uykuu yok :1::1::1:
afiyet olsun cnm bende tek başıma yaptım kahvaltımı:31:
keşke yakın olsaydıkkkkk keşkeee oturup konuşmak dertleşmek çok güzel zaman nasıl geçiyo anlamıyosun bile :16::16::16::16::16:
Hayrolsun cnm rüyannn inş.

nasılsınız arkadaşlar? geçmişe doğru birasz okudum yeni katılan bi arkadaş yeni bilgiler yazmış hepsini okuyamadım ama bi raz araştırdım.biz ege üni debaşladık tüp bebeğe orda a dan z ye her şeye bakıyolar genden hormonlara kadar ama endokrinolojiye yönlendirmiyolar hadi kaan hoca ve diğerleri için bi şey diyemem ama ege neden sölemiyo acaba her yere tahlil verdiriyor ama o bölüme göndermiyor.neyse yine en yakın ege üni olduğu için endokrinoloji bölümüne gidelim dedim eşime pregliyi kullanmadan bakalım napıcaz.iğneleride yavaş yavaş buluyoruz.transferi yapılacak arkadaşlara inşAllah her şey gömnlünüzce olur diyorum. sevgiyle kalın.........

Merhaba canım.
Arkadaşın bahsettiği Hipogonodizm hastalığı canım. Hormon tahlilleri yapılıyor zaten. onlarda anormallik varsa zaten endokrinolojiye yönlendiriler canım.
hormonlar normalse zaten endokrinolojiye yönlendirilmez.hipogonodizm çok farklı bi hastalık.
iğneleri kullanmayamı başladınız canım?

dertleşseydik ahh nerde

Slm canım.
Bugün herkes tek başına kahvaltı yapıyor anlaşılan..
Böyle rüyalar benide çok etkiliyor. uzun zamndan beride görmüyorum.
güzel bi rüya görürsemde kimseye anlatmıyorum. içimde düşünüp duruyorum. sonra...
düşünceside çok güzel..

Evt canım Ya evde olunca sabah erken kalkınca akşam olmak bilmiyor.
Benim zamanım geçiyorda uykusuz bi şekilde geçiyor.
İnşallah bitanem yetişir bakalım.
Evt canım ya sorma daraltmaya verdim çok sinir oldum. Tahta gİbi olmuşumm. Herşey dümdüz.
En küçük beden işte ama baya bir daraltılacak.
bizde dinlenecz bizdeee :1:

Aynen öyle cnmmmmm.zaman geçmek bilmediiiii :19:
kilo verdinmi bu ara aynımısınnn yoksaa...bendee aldım bu ara yineeeeeee kilooooooooo yiyomda yiyomm:21:
bide evde olunca sıkılıncaa daha bi yemeğe düşkün oluyorumm:1::1::1::1:
inş. cnmmmmm inş

günaydınnnnnnnnnnnnnn canlarrrrrrrrrrrr :71::71::71:
hepinize mutlu hafta sonları diliyorummmmmmm :16::16::16:
nasılsınız kızlarrrrrrrrrrrrrrr ??
ben de yarım saat falan önce kalktım...
aman da aman benim bebekimmmmmmmmmmmm de gelmiş hoşgelmiş eseslim sen nasılsın tatlım :70:

çok teşekkür ederim canım. ne yapacağımı ne alacağımı bilemiyorum. yarın çarşıya çıkıp yeni doğan giyisileri,biberon filan alacağım ama nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum. çevremde öyle yardım edecek kimsede yok. buraya tayinimiz yeni çıktı 1 ay önce taşındık haliyle çevremde yok. bakalım gün ola hayrola biryerden başlayacağım. :)))

evet Bahar çok minik yeni doğmuş henüz göbeği bile düşmemiş. sosyal hizmetler görevlisi diyor ki "göbeği bugün yarın düşer :) size vereceğiz belki saklamak istersiniz" ne diyeceğimi bilemedim. gelecek yıl bizde tedaviye başlarız herhalde, oğluma bir kardeş lazım :) Allah isterse o da olur değil mi :) Allahım sanada yardım etsin güç versin canım. takip ettiğim kadarıyla çok yakında güzel haberle alacağız senden :))) İnşallah,bekliyorum haberlerini. şöyle büyük büyük puntolarla yaz emi :))) kutlayalım. bu arada yaptığın çizelgeye beni ve oğlumuda koy lütfen bende anne oldum :)))kocaman iyilik dolu kalbinden öpüyorum seni. yeğenini de öpeceğim, ilk gördüğümde :))

canım benim çok teşekkür ederim. düşüncelerin beni çok mutlu etti onurlandırdı. böyle güzel hisleri anca yüce gönüllü biri düşünebilir hissedebilir. Allahım her zaman doğru yolu gösteriyor yüreğindeki sesi dinle ve bir kimsesize anne olmanın yanında sana katıklarını düşün. çok mutluyum allah nazardan saklasın uyuyamıyorum desem inanır mısın :)))

mercan teşekkür ederim,ilk gördüğümde tüm anne adayları için öpeceğim oğlumu :) sana da çok geçmiş olsun bir sorun olmadan Allahım tamamına erdirsin yavrunu al kucağına inşallah. öpüyorum seni.

çok teşekkür ederim Allahım herkese gönlündekini versin. Hayırlısıyla herşey güzel olacak :)

çok teşekkür ederim,dua ediyorum hakkımızda en hayırlısı neyse o olsun. çok sağol :)

ah canım benim çok teşekkür ederim. Allahım sanada güzel çocuklar nasip etsin inşallah. dualarımdasın. :)))

amin canım inşallah :) iyi niyetin hayırlı duan için çok teşekkür ederim. biz hiç tedavi olmadık oğluşumuza azıcık alışalım eşim tedaviye başlayacak :) herşeyin hayırlısı :)Allahım sanada en hayırlısını en güzelini nasip etsin :)))

inşallah yeğenin şifasını bulacak iyleşip evine gidecek :) merak etme tıp çok ileri ve doktorlar bir hayli evhamlı :)) bende 6,5 aylık doğmuşum 20 gün yoğun bakımda kalmışım :)) şimdi bak çen çen çene yapıyorum :))) çok geçmiş olsun ve aynı zamanda hayırlı olsun :)))

herdemk canım hayırlı olsun bebeğin inş rabbim kardeşinide verir ne farklı bir duygu allahım

Selam cnmm günaydınnnnn
biz erkenciiyiz uykuu yok :1::1::1:
afiyet olsun cnm bende tek başıma yaptım kahvaltımı:31:
keşke yakın olsaydıkkkkk keşkeee oturup konuşmak dertleşmek çok güzel zaman nasıl geçiyo anlamıyosun bile :16::16::16::16::16:
Hayrolsun cnm rüyannn inş.

canım aslında hiç düşünmedik transferden önce vck sen ben bahar gelebilecek arkadaşlar görüşseydik ne iii olurdu

hoşbuldummmmmmmmmmmmm...
canım nasılsınnnnnnn...
benim biraz canım sıkkın ya.
ablacım doğum yaptı ama bebişimiz erken geldiği için solunumunda problem var..
yoğun bakımda.
şimdi normale dönmüş solunumu ama hala çıkamamış yoğun bakımdan.
akciğerleri gelişmemiş olugu için biraz orda kalacakmış..
Rabbim minik kuzuma şifa versin inşAllah...

ben iyiyim tatlım bi sıkıntı yok çok şükür...
canım geçmiş olsun rabbim minik kuzunuzu size bağışlasınnnnn :16:
allah şifa versin bian evvel iyileşsin yiğenin inş :16:
sıkma canını tatlım inş çıkıcak yoğun bakımdan annesinin sıcacık kucağına bi kavuşsun bak nasıl gelecek kendine :emir_bebek:
rabbim en kısa sizede hayırlı sağlıklı bi evlat nasip etsin canım benim :16::16::16:

evet Bahar çok minik yeni doğmuş henüz göbeği bile düşmemiş. sosyal hizmetler görevlisi diyor ki "göbeği bugün yarın düşer :) size vereceğiz belki saklamak istersiniz" ne diyeceğimi bilemedim. gelecek yıl bizde tedaviye başlarız herhalde, oğluma bir kardeş lazım :) Allah isterse o da olur değil mi :) Allahım sanada yardım etsin güç versin canım. takip ettiğim kadarıyla çok yakında güzel haberle alacağız senden :))) İnşallah,bekliyorum haberlerini. şöyle büyük büyük puntolarla yaz emi :))) kutlayalım. bu arada yaptığın çizelgeye beni ve oğlumuda koy lütfen bende anne oldum :)))kocaman iyilik dolu kalbinden öpüyorum seni. yeğenini de öpeceğim, ilk gördüğümde :))

kuzum benimmmm yaaaaaaaa ne güzel bebişinizde sizde çok şanslısınızki birbirinizi buldunuz :16:
demek bebişin küçük bi prens allah nazarlardan saklasın :emir_bebek:
sağlıcakla büyütürsünüz inş :55:
tabi tatlım allahın izniyle o günlerde gelecek oğlunun kardeşleride gelince oooohhhh kalabalık bi aile olacaksınız :55::emir_bebek::emir_bebek::38:
canım herşey rabbimin elinde ne imkansız denilenler kavuşmuşlar mucizelerine...
siz daha tedaviye başlamadınız önceliğiniz bebeğinize kavuşmaktı şükür oda oldu...
bundan sonra hem bebişinizi büyütür hem tedavinize başlarsınız...
allahın izniylede en kısa zamanda oğlunun kardeşleride katılır aranıza :16:
saol canım benim evet sona doğru yaklaşıyoruz artık inş bana da nasip olur anne olmak :49:
yazmaz mıyım bitanemmmmmmm kocaman yazarım hele ki gelsin o günler :52:
tablomuza senide ekleyelim tabi tatlım çok güzel olur...
sen uygun olunca tablodaki bilgilerini yaz ben eklerim hemen olur mu canım :34:
canımın içi allaha emanet olun rabbim her daim yüzünüzü güldürsün inş :16::16::16:

dertleşseydik ahh nerde

canım günaydın hayrolsun inş bende etkilenirim öyle kötü bişey görünce...
ahh keşke yakın olsak canımız sıkılsa biaraya gelirdik ne güzel :16:

Son düzenleme:
Aynen öyle cnmmmmm.zaman geçmek bilmediiiii :19:
kilo verdinmi bu ara aynımısınnn yoksaa...bendee aldım bu ara yineeeeeee kilooooooooo yiyomda yiyomm:21:
bide evde olunca sıkılıncaa daha bi yemeğe düşkün oluyorumm:1::1::1::1:
inş. cnmmmmm inş

2 kilo filan vermişim canım.
ramazanda pek bişiler yiyemedim.ondan sanırım iştahımda baya kapalı benimde zorla yemek yemeğe başladım gene.
bi ara güzel yiyordum. inşallah açılır iştahım.
evde olunca öyle canım ya insan herşey yiyesi oluyor.
al boşver sen bebek besleyeceksin. kilolar sonra gider.

günaydınnnnnnnnnnnnnn canlarrrrrrrrrrrr :71::71::71:
hepinize mutlu hafta sonları diliyorummmmmmm :16::16::16:
nasılsınız kızlarrrrrrrrrrrrrrr ??
ben de yarım saat falan önce kalktım...
aman da aman benim bebekimmmmmmmmmmmm de gelmiş hoşgelmiş eseslim sen nasılsın tatlım :70:

günaydınbebekimmm benimmm.:54:
ohh ne güzel uyumuşsun bitanem.
bende haftaya yatacam bu saatlere kadar :1:
sen naıslsın bebekim benim. ne var ne yok?

arkadaşlar nasıl anlatmalı nerden başlamalı bilmiyorum burda hoş güzel sohbetler yapılıyor ama bilgi kirliliği var.bir kere sebebi bilinmeyen nedemek? Doktorların uydurması mı?

Hipogonadizm kısaca testislerin(kadınlarda overlerin) çalışmaması durumudur.
Genel olarak iki tip dir ;
birincisi testisler problemlidir. (kanda lh ve fsh hormonu normal veya yüksek çıkar, testosteron düşüktür testisler çalışmadığı için.
ikincisi hipofiz problemlidir testislere hormonal sinyal(lh-fsh) gönderemiyordur.(kanda lh ve fsh hormonu düşüktür ,doğal olarak testosteron düşüktür hormonal sinyal gelmediği için)

anne karnında oluşmuşsa
ergenlik öncesi oluşmuşsa
ergenlik sonrası oluşmuşsa
değişik etkilere sebep olur.

Anne karnında bebek daha fetus ken testosteron erkek bebekte etkilidir ve eksikliğinde inmemiş testis mikro penis gibi durumlara neden olur.tedavisi mümkündür.
Ergenlik öncesi oluşmuşsa (ilaç tedavisi, kemoterapi, ateşli kabakulak, karaciğer bozukluğu,iyi beslenmemem,hipofiz bezinde mikro tümörler v.b. Nedenlerden olabilir)
vücut gelişir fakat ergenlik sonrası kazanılan özelliklerde eksiklikler oluşur.(sakal sorunu, ince tiz ses,penis boyu,kadınlarda küçük vajina gibi)
ergenlik sonrası oluşmuşsa (sertleşme sorunu,sperm bozuklukları ,kas gücü kaybı,libidoda düşme gibi bir çok etkisi olabilir)

eğer problem beyinin parçası olan hipofiz bezinde ise tedavisi en kolay olan tip dir. Ilaç olarak pregny veya ovitrelle (testosteron) beraberinde menogon,humegon,gonal-f,puregon (lh-fsh) vücuda dışarıdan verilerek kolayca tedavi edilir.

Problem testiste ise sorun biraz daha uğraştırıcı ( inmemiş testis gibi) tedavi biraz daha uzun sürmekte fakat tedavisi mümkündür.

Ilaçlar endokrin doktoru tarafından vücudun hormon düzeni taklit edilerek verilmezse etki etmez.uzmanlık ve tecrübe gerektiren bir tedavidir.
Bu benim basitçe özetim dir sürçi lisan olabilir.

Gelelim enteresan olan burda okuduklarım bazı doktorlarınız maalesef en çok ismi geçenler başta hastada direkt sperm arama yoluna gitmişler eğer hasta hipogonadizmse çıkmaz. Bunu basit kan tahlilleriyle anlaya bilirler lh fsh ve testosterona bakacak kadar bu işi biliyorlar. Fakat önce tese yapıp sonra bu hormonları vücuda verme şeklinde tedavi uygulamışlar ki son derece manasız... Bunu yapan adamın ünvanı prof. Nasıl oluyor. Bu hormonal tedavi tese deki şansıda yüzde bin arttırır örnekleri var.zaten bu oyunu burda yazan sizlerin bazıları anlayıp sorgulamaya başlamışlar bu nasıl iş diye.

Hipogonadizm li erkek azospermdir ama düzgün tedaviyle 1.5-2 senede milyonlarca sperm sayısına ulaşılabilir.

cnm bilgilendirmelerin ve yardımların için allah razı olsun
dün dr.celalettin peruyu aradım amcası vefat etmiş cenazedeymiş ve ismini verdiğin drları dün araştırdım bayabir hastaları ve olumlu mutlu sonuçları var
kaybedecek birşeyim yok onlarlada görüşmek istiyorum celalettin bey pazartesi akşam 5 ten sonra arayabilirsiniz dedi
inşlh senin vesilen ile hakkımızda doğru olan yolu buluruz...

dertleşseydik ahh nerde

Canim hayirlara vesile olsun insallah rüyada aglamak sevinmek demek insallah sevinirsin canim insallah

Selam canlar nasılsınız:16::16::16::16::16:benim eşim evde her zaman ki gibi kahvaltıdan sonra annesine çıktı
daha sonra beni aradı annem yiğeninin evine gidecek senide çağırıyor gidermisin dedi
bende hayatta gitmeyecek olan ben evet giderim dedim:1::1::1::1::1::1:hemde eşim evde olduğu halde depresyonda olduğuma daha çok kanaat getirdim:9::9:
Ay kızlar deliriyormuyum yoksa ben :37::37::37::37::37:

canım aslında hiç düşünmedik transferden önce vck sen ben bahar gelebilecek arkadaşlar görüşseydik ne iii olurdu

canım ben gitmeyi düşünüyorum arkadaşlarımı görmeye daha önce geldiklerinde sıkıntılarım vardı flzaşkın eşinin ameliyat günü süpriz yapacaktım ama bana süpriz misafirler gelince yine gidemedim inşallah bu sefer bir engel çıkmazsa gitmeyi düşünüyorum.birlikte gidebiliriz.:10::10::10:

Eseslim canım sen daha çokmu zayıfladın kıyamam allah korusun hasta olursun bebeğim dikkat et kendine istersen sana şişko olmanın formülünü söyliyebilirim:56::56::56::56::56:

Eseslim canım sen daha çokmu zayıfladın kıyamam allah korusun hasta olursun bebeğim dikkat et kendine istersen sana şişko olmanın formülünü söyliyebilirim:56::56::56::56::56:

Evet canım ya bu aralar baya zayıflamışım canım ya...
yaa neymiş formül verde uygulayayım canım.

Back
X