Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

güzel haber inşallah bebeklerinin ikisinide sağlıkla kucağına alırsın

hayırlı olsun bu habere halay çekilir

Topiğe yasinleri okuduğumu yazmak için girdim hayalin hamiş haberiyle unuttumm yazmayıııııııı
pıtırcığım cnm ben tülay ve zambağın yasinlerini okudummm..
Allah kabul etsin ne muradları varsa versinnnn inşallahhhhhh

kızlar dün eşimmkaan beye gitmek için randevu alacaktı eşimde raund spermatid(sperm öncü hücresi) çıkmıştı gelin ileri tedaviye bakalım demişti
ben bugün mesaj yazdım testisler yukarıdayken ileri tedavide hormon ilaçları kullanırsa tehikeli olup olmayacağını sordum
oda uygun olmayacağını beslenmeye dikkat etmesi gerektiğini yazmış

mesaj bu

Hormon ilaçları kullanmanızı önermem. Ama beslenmenize dikkat edebilirsiniz.

Dr. Kaan AYDOS

17 Ekim 2012 08:25 tarihinde :

Kaan Hocam

Bende boyama sonucu sperm öncü hücreleri bulundu ancak benim testislerim yukarıda olduğu için ileri tedavide hormon ilaçları kullanırsam bana yan etkisi olur mu zarar verir mi?
beslenme kelimesine link eklemiş orada bu bilgiler var

BUNLARA UYUN!

Erkeğin spermlerini güçlendirmek için bazı öneriler:

Kırmızı etten uzak durulması: Kırmızı etteki kolesterolün, spermlerde erken akrozom reaksiyonuna yol açarak, yumurtanın döllenmesini önleyici etkisi olabilir.

Yeşil yapraklı sebzelere ağırlık verilmesi: Özellikle ıspanak, semiz otu, lahana gibi yeşil sebzelerin antioksidan etkileri nedeniyle, spermlerin fonksiyonlarını düzelttiği bilinmektedir.

Baklagiller faydalı: Nohut, mercimek ve fasulye spermi güçlendirici vitaminlerden zengindir.

Kuruyemiş: Kavrulmamış fındık, badem, dut kurusu, kayısı kurusu, incir, çekirdekli siyah üzüm gibi meyva kuruları faydalı olabilir. Baklagillerle birlikte alındığında, spermler için gerekli selenyum ve çinko sağlanmış olunur.

Keçiboynuzu (Hartnup): Son yıllarda keçiboynuzunun sperm fonksiyonlarını artırıcı etkisi bulunduğu önerilmiştir. Özellikle doğrudan meyvesinin yenmesi ya da tozunun tüketilmesinin daha etkili olduğu ileri sürülmüştür.

Isırganotu, erkeklik hormonu olan testosteron aktvitesine sahiptir. Yemek şeklinde ya da suyunu çay şeklinde alabilirsiniz.

Yağdan fakir beslenilmeli.

Fazla kilolar, testosteron seviyesini düşürüp, östrojeni artırabilir. Bunun da spermin fertilizasyon kapasitesini bozduğu ortaya konmuştur. Bu nedenle, fazla kilolardan kurtulunması çok önemlidir.

Normal bir siklusa sahip kadında, siklusun başladığı günden (adet kanamasının olduğu ilk gün) itibaren 12., 14. ve 16. günlerde cinsel ililişkiye girilmesi, sperm ile yumurtanın karşılaşma olasılığını artırmaktadır. Bu günlerde cinsel ilşkide bulunulmaya özen gösterilmelidir. Ama kadında siklus düzeni değişebileceğinden, bu günlerin hesaplanmasında doktorunuza danışmanız daha uygun olur.

Özellikle kadının çay, kahve ve kola içmesi azaltılmalıdır.

bize ilaç vermeyecek eşim boşa gidecekti
emre hoca çağırdı hayal kırıklığı ile geri döndü eşim yine öyle olacaktı

Son düzenleme:

ne güzel rabbim hayırlısıyla kucağına almayıda nasip eder inş epeydir halay çekememiştik geç kaldım ama olsun kendi kendime iki döneyim bari

biz bunları zaten yapıyoruz bir tek ısırgan kullanmıyoruz artık onuda içirecem

ne güzel rabbim hayırlısıyla kucağına almayıda nasip eder inş epeydir halay çekememiştik geç kaldım ama olsun kendi kendime iki döneyim bari

Yok cnm geç kalmadınnnnnnnn halaya niye dönüyon kendi kendineeeee katılayım sanaaaaaaaaaa:64

Canım gözün aydın rabbim tamamına erdirsin insallah darısı tüm isteyenlerin başına insallah...

Ki

gözünaydın cnm
inş hayırlı sağlıklı bi hamilelik geçirirsin
Allahım bebeişini sana bağışlasın

hayırlı olsun bu habere halay çekilir ek:

Canlarim benim hala soktayim inanamiyorum bu mucizeyi ben mi yasiyorum diyorum iyi gunde kotu gunde hep burda birbirine dualarla destek olan canim arkadaslarim
Allahim hepinize de nasip etsin insallah diyorum bu kadar spermle ilk denemede samsungibi bir merkezde olup tabloda karsimda hamile yaziyor ya insallah ben de benim gi ilereumut olurum bu kesinlikle ne doktor ne yatmak veyabaska biseyle ilgili bu rabbimden gelen o istedi verdi ben allahimin cok sansli bir kuluymusum hepinize nasip olmasini diliyorum bu mutlu gunumde de benimlesiniz.....tesekkur ediyorum hepinize....hikayemin en ilginci esimin bu durumunu bilerk evlenmem tam degerleri evlenince ogrendim ama sonucta biliyordum tedavim sirasinda da yazmistim hic bunalmadim oyle bir sabir geldi hepsi yaradanin hersey gibi.....hepinizi opuyorum ve yine cuma haber vericem

Ki

gözünaydın cnm

Canlarim benim hala soktayim inanamiyorum bu mucizeyi ben mi yasiyorum diyorum iyi gunde kotu gunde hep burda birbirine dualarla destek olan canim arkadaslarim
Allahim hepinize de nasip etsin insallah diyorum bu kadar spermle ilk denemede samsungibi bir merkezde olup tabloda karsimda hamile yaziyor ya insallah ben de benim gi ilereumut olurum bu kesinlikle ne doktor ne yatmak veyabaska biseyle ilgili bu rabbimden gelen o istedi verdi ben allahimin cok sansli bir kuluymusum hepinize nasip olmasini diliyorum bu mutlu gunumde de benimlesiniz.....tesekkur ediyorum hepinize....hikayemin en ilginci esimin bu durumunu bilerk evlenmem tam degerleri evlenince ogrendim ama sonucta biliyordum tedavim sirasinda da yazmistim hic bunalmadim oyle bir sabir geldi hepsi yaradanin hersey gibi.....hepinizi opuyorum ve yine cuma haber vericem

Ki

gözünaydın cnm

Allahim hepinize de nasip etsin insallah diyorum bu kadar spermle ilk denemede samsungibi bir merkezde olup tabloda karsimda hamile yaziyor ya insallah ben de benim gibilere umut olurum bu kesinlikle ne doktor ne yatmak veyabaska biseyle ilgili bu rabbimden gelen o istedi verdi ben allahimin cok sansli bir kuluymusum hepinize nasip olmasini diliyorum bu mutlu gunumde de benimlesiniz.....tesekkur ediyorum hepinize....hikayemin en ilginci esimin bu durumunu bilerk evlenmem tam degerleri evlenince ogrendim ama sonucta biliyordum tedavim sirasinda da yazmistim hic bunalmadim oyle bir sabir geldi hepsi yaradanin hersey gibi.....hepinizi opuyorum ve yine cuma haber vericem

Allah tamamına erdirsin hayal çok güzel bir haber bu.

Canım gözün aydın rabbim tamamına erdirsin insallah darısı tüm isteyenlerin başına insallah...

Hepinize cok tesekkur ediyorum hepimizin ayri hikayeleri var hepsi degisik imtihanlar insallah bunlarin hepsi basariyla sonuclanir....bangi insallah diger tedavin dedir nasibin....allahima binlerce sukur ediyorum bekleyen diger arkadaslarima da nasip olmasini diliyorum ......amiiiinnnnn...

tülay arkadaşımızın yasinini okudum Allahım kabul etsin

eşimin testisleri 15 yaşında indirilmiş ancak şimdi gene yukarıda tekrar indirmeyi gittiği doktorların hiçbiri kabul etmedi mikroteseyide kabul etmiyorlar pregnyl vermediler hiç riskli deyip yazmıyorlar

Son düzenleme:

canım benimmmmmmmm inşallah hepimiz bir araya gelirde bugünlerin acısını çıkarırız.

aağol canım arkadaşım.inşallah dediğin gibi olur bol bol sızlanırım size. inşallah sizde ayyy benimkiler hiç öyle değil diyeceksiniz

canım yaaa bağır inlet her yeri.hayırlı uğurlu olsun.Allah tamamına erdirsin.halayımı çekmezsem şişerim

canım çok şükür şimdilik iyiler.doktorum diğerinden farklı şeyler söylemedi ama en azından iyi bir motive etti.teyzelerinin dualarını rabbim kabul ediyor.onlarda büyüyor ve teyzelerine dua ediyor canım.

çok sevindim canım senin adına.. inşallah hamileliğin de bundan sonra sorun yaşamadann bebişlerinin kucağına alırsınn..amin.

sağol canım.Amin inşallah herşey daha güzel olur.

biz bunları zaten yapıyoruz bir tek ısırgan kullanmıyoruz artık onuda içirecem

sağol canım.inşallah sizde şifanızı bulursunuz.ısırgan tohumunu iyi araştır olur mu dişi ve erkeği diye tohumları ayrılıyor diye okumuştum.biri daha faydalıymış.şimdi yanlış bilgi vermeyeyim sen topiklere bir bak canım.mümkünse köylerden taze bulmaya çalış.şifa olsun inşallah.

ben okudum
Allah zambak arkadaşımızın muradını versin amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…