- 1 Mayıs 2011
- 9.510
- 2.124
- 173
- 41
flazkcim telefonu yoldayken duymamış derstten şimdi geldim tatlım yeni gördüğüm için görmedim cnm yarın okuldan sonra yüksek lisans dersi yok oleyyy ararım cnm genetik test için ne de kisttim için gidebildik okuldan izin alamadım aslında bu müdür verirdi ama görevlendirmeyim ilk haftadan izin almayım dedim offf
Merhaba arkadaşlar, benim eşimdede azosperm sorunu var. Doktor kromozom ve genlerini kan tahliliyle incelettirdi. Hersey normalmiş. Hormonlar ve kan tahlilleride normal dedi. Fsh 5 cikti. Bizde iki ay sonra inşallah tese yaptıracağız.aynı durumda olupda sperm bulunan arkadaşlar var mı? Cok üzgünümz. Allah yardımcımız olsun.
Ankara GENART ta tedavı goren arkadaslarımız varmı merak edıyorum yada hakkında duydugunuz bır seyler?
canım eşim salı günü bu dr gitti.celalettin peruya.
ben bu hastalıklara bakmıyorum demiş. ama yinede muayene etmiş.
hormonlarına filan bakmış. değerlerin kötü demiş.
ultrason filan istemiş. testislerinde ultrason dr varikosel var demiş ileri derece bunuda ilk defa duyduk.
hiç bi dr varikosel yok demişti. bu ultrason dr da var demiş.
ateş kadıoğluna göster demiş bu sonucu.
tamda detaylı bilmiyorum aslında eşimle sadece tlf da bilgi alabildim bu kadar.
gelsin detaylı öğrenicem.
Yanlız celalettin peru demişki acele etmezsen sabırla bu işi yaparsan olur demiş.en az 1 yıl demiş.
iğne filan söylemiş sanırım. ama dediğim gibi detaylı bilgim yok gelsin bakalımda öğrenecez ne yapacağımızı daha doğrusu yapabilecekmiyiz.
selam canım.
istiyorumbebeğimi arkadaşımız genartta tüpbebek yaptı.
şimdi ikizlerine hamile(maşaallah)
20 yıllık evliler.
gerçi ALLAH verince neresi olursa olsun farketmez.
rabbim sizede nasip etsin.
Merhaba arkadaşlar, benim eşimdede azosperm sorunu var. Doktor kromozom ve genlerini kan tahliliyle incelettirdi. Hersey normalmiş. Hormonlar ve kan tahlilleride normal dedi. Fsh 5 cikti. Bizde iki ay sonra inşallah tese yaptıracağız.aynı durumda olupda sperm bulunan arkadaşlar var mı? Cok üzgünümz. Allah yardımcımız olsun.
bizz varızzzz .. bizim de sebebi belli değil..hormonlar normall..genetik zannediyorduk çünki eşimin 2 abisininde yok çocukları evlat edindiler.. yeni yapılan genetik testlerinde normal çıktı.. ama eşim küçükken çok ağır kabakulak ve çiçek hastalığı çeçirmiş.çok ateşlenmiş hastaneye bile götürmemişler.doktor sebebi bu olabilir diyor. ama tesede sperm bulunuyorr ama morfoloji çok kötüü embriyo sayımız denemelerde ilk denemede 1- ikinci denemede1-üçüncü denemede 5 di.. evliliğin ilk yıllarında menide sperm bulunuyorduu ama yıllar geçtikçee hiç bulunamadı .2 kez tese oldu.. şimdi isee 3-4 tane kalitesizde olsa sperm çıkışı var şükürler olsun.. kasımda gittiğimizde bulunan spermler dondurulacak.. eşime 2 aylık tedavi verdi emre bey..
Canım bende merak ettim ne yaptınız diye ayın 17sinde gidicektinizya ne yaptınız diye merak ettimmm tatlımm.senden gelicek haberleri bekliyorum bende...
bakalım kolaylıkla yaptırabilicekmisinizz ona göre nereye gidiceğime karar vericem cnmm..ama gidememişsiniz sizdeeeeee..
olsun cnmm hayırlısı artıkk
cnm eşinin abileridemi azosperm
sizde çıkış var inş en kısa zamanda kavuşursun bebişine Allahım yardım etsin hepimize
ben bu gün y delasyonundan azo olduğumuzu ve her 10 kişiden mikro tesede sadece birinde sperm çıktığını öğrendim halime sevineyimim üzüleyimmi bilemedim
eşim ilaç kullanıyor inş faydalı olur ama umudumda kalmadı hiç çıkış olur demiyor bu hastalıkta
canım eşimin abileri biri 50-diğeri 55 yaşlarında eşleride hemen hemen aynı yaşta.onlar yıllar önce tedavi olduk diyorlar ama sebebini de tam bilmiyorlar. biri yuvadan diğeri tanıdık yerden evlat edindi .. evr çıkış varr kötüde olsa.. hayırlısı artık.
bence öyle düşünme %25-%50 arasında şans veriliyor. bence bulunur umudunu kaybetme.. çıkış olmasa bile tese bulma olasılığı var. rabbim yardımcınız olsun.
hımm olmazsa evlat ediniriz demekte cesaret istiyor ben çocukları severim ama başkasının çocuğuna annelik yapmak bana zor gelir herhalde.. hep bizim çocuğumuz olmadığını hatırlatır
inş sizin çocuğunuz olcak cnm bu arada bitkisel kullanın belki artış olur..
biz tese olduk ama tutmadı bebk 1 embriyomuz oluşmuştu sperm kalitesi düşüktü..
inş bidaha tese oluncada çıkar..
bebektede aynı rahatsızlık olabiliyormuş pgt yaptırmak lazım embriyolara kafam dondu resmen çok zor yaa
canım eşim salı günü bu dr gitti.celalettin peruya.
ben bu hastalıklara bakmıyorum demiş. ama yinede muayene etmiş.
hormonlarına filan bakmış. değerlerin kötü demiş.
ultrason filan istemiş. testislerinde ultrason dr varikosel var demiş ileri derece bunuda ilk defa duyduk.
hiç bi dr varikosel yok demişti. bu ultrason dr da var demiş.
ateş kadıoğluna göster demiş bu sonucu.
tamda detaylı bilmiyorum aslında eşimle sadece tlf da bilgi alabildim bu kadar.
gelsin detaylı öğrenicem.
Yanlız celalettin peru demişki acele etmezsen sabırla bu işi yaparsan olur demiş.en az 1 yıl demiş.
iğne filan söylemiş sanırım. ama dediğim gibi detaylı bilgim yok gelsin bakalımda öğrenecez ne yapacağımızı daha doğrusu yapabilecekmiyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?