Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
bizim gibi tedavide olan arkadşalara nacizane birkaç birşey yazmak istiyorum.
Bugün bir arkadışımla konuştuktan sonra faydalı olabileceğini
düşündüğüm için yazmaya karar verdim bu düşüncelerimi.
Arkadaş bir üroloğa gitmiş ve ürolog arkadaşıma:
zor sizin hastalık uzun bir tedavi süreci gerektirir demiş.
Arkadaşımda yıkılmış ve ,yaaa doktorlar hep mi böyle diye bana dert yandı.
Bende arkadaşıma ümit verir gibi yapıp oyalasaydı daha mı iyiydi dedim ve size yazdığım aşağıdaki düşüncelerimi ona anlattım.

arkadaşlar azo illeti öyle grip tedavi eder gibi tedavisi olan bir hastalık değil.
bir sperm 90 günde oluşuyor.yani 3 ay.
sadece 1 spermin katetmesi gereken 3 ayı var önünde.ki birçok kişideki sperm oluşum süresi için ikinci 3 ayı atlatlası gerekiyormuş.
yani en az 6 ay.....
doktora giden arkadaşlar hangi doktor olursa olsun 1 günde sperm çıkacağını zannetmeyin.
Spermler :’ aaaaa doktoru gördük hadi çıkalım artık .. tey tey tey .’ demez arkadaşlar.
Doktor bir şey yapmaz .sadece doğru tedaviyle sperm çıkışı için sebep olurlar.

bizim hastalık kolay değil hangi tarz azo olursa olsun.
ama hormonel ama hipo ama başkaası.....emek isteyen bir yol ,bir tedavi gerektirir.
emek çekmeden yemek olur mu?
kimseyi rencide etmek istemem ama bazı arkadaşlarımız zor kelimesini duyunca korkuyor.
Benim arkadaşım gibi…
zor kelimesini duymak istemiyor doktorlardan. doktor zor olsa bile :kolay yaaa .... dese (ve 2 yılımızı çalsa) çooook mutlu oluyoruz hepimiz.
aaaa doktor çok iyi ya olumsuz konuşmadı ....diyoruz.
arkadaşlar acı gerçekler hepimizi korkutur. Ben de çok korktum 2 yıldır .ama bize olacak
elongolarla bile tutar dendi. Teseden çıkınca eşim, kaan hoca ‘ elongoları dondururuz ve tüp bebek yaparız ‘dedi.aradan belli bir zaman geçince kaan hocaya elongoları sordum.
Tüp bebeği ne zaman yaparız dedim.
Elongolar çözülünce bozulur dedi.yani….. yorum sizin
Ki elongolorla tutan bir kişiyi gösterin bana.,eee ozaman neden bize elongolorla ümit verildi.
Elongolar gelişirse olur bebeğiniz dendi..ama bir türlü gelişmedi o meşhur elongolar.
bu imkansız bir şey . ha mucize olabilir belki
elongolarla bebek sahibi olmak ama örneği yok benim duyduğum.

bu iyilik değil bence en büyük kötülük.
Elongolar melongolar oldu olacak deyip azoyu hafife almak .inanın bize yapılan en büyük kötülük.
en azından başta bu illetin zor olduğunu kabullenirsek inanın başarıya ulaşma şansımız artar.
zoru başarmak için daha çok inanır daha çok çabalarız.
o yüzden arkadaşlar yılmayın. korkmayın zor kelimesinden. Allah yazmışsa kaderimize inanın kimse engel olamaz evlat sahibi olmamıza.
hepinize bu zorlu azo yolunda başarılar dilerim.
başarıya ulaşacağımıza inanarak bu yolda gidersek yıkılmadan başarıya ulaşırız .inşşşşş.
Allah bu yolda hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Gün geçtikçe öyle çoğalıyoruz ki. Ziyaretçiler var aşağıda ,üye olanlar sayımız arttıkça artıyor.kimimiz bizim ilk halimiz gibi bilgisizce tese oluyor, kimimiz o doktor mu bu doktor mu polemiğine düşüyoruz.Arkadaşlar özellikle yeni arkadaşlar ne olur TESE olmayın ilk etapta .doğru tedavi olun önce .
Araştırın neyin ne olduğunu .sizi çooooooook iyi anlıyorum .birden telaşlanıyor insan .
Cellat gibi ‘ ay kesmeliyim ,kesmeliyim şu testisleri ha ha ha kesmezsem uyuyamam‘ diyen birsürü paramatikler var dışarıda. Kapılmayın bunlara ne olur. ha tese gerekiyorsa elbette olacağız. Ama önce tese değil önce tedavi olduktan sonra.
Dışarıda ‘ hele bir bakalım da testislere , çıkmazsa ilaçlarla bitkilerle tedavi yoluna gideriz’ diyenler var.neden önce tedavi değil de TESE .
Anlam vermekte zorlanıyorum.
Benim eşime ilk önce tedavi uygulansa idi sonra tese yapılsaydı inanın içim yanmazdı.
O yüzden ne olur arkadaşlar bu hataları yapmayın… hepinizin evlat sahibi olmasını o kadar çok istiyorum kiiiiii.

nacizane içimdekileri yazmak geçti gönlümden. Yanlış yapmamanız adına .eşlerinize kıymayın…. Başınızı ağrıttım çok uzatarak……
beni en iyi anlayan siz arkadaşlarıma döküverdim içimi.
Hakkınızı helal edin.

bitanem benim. nasıl oldu eşin diye seni arayacaktım bugün.
bir türlü kısmet olmadı.
canım yazını görünce üzülmedim diyemem.haklısın kötü olmakta.
kıyamam canım ya.
herşeye tam yaklaştık diyoruz kısmet olmayınca olmuyormuş demek ki.
Rabbim önce eşine şifa versin,inş ozamana da kendiliğinden meleğini bağışlasın sana .
inan çoook istiyorum senin 'hamileyim' yazmanı. meleğini kollarına almanı.
inş canım inş herşey rayına oturacak bir gün.
dualarım her zaman seninle tatlım benim.

Canim benim yaaa nolur üzülme.
Bugünlerde gececek insallah bitanem.
Allaha siginalim dua edelim.
Insallah en kisa zamanda esin iyilesir güzel bir is bulur ve en kisa zamanda tedavine baslarsin bitanem.
En azindan seni bekleyen bebislerin var canim sükret senin konumuna gelemeyen ben ve benim gibi bir sürü arkadasimiz var bizler ne yapalim bitanem.
Senin elinde bana göre cok büyük nimet var yeter ki saglik olsun.
Allahim insallah tez vakitte her derdinin dermanini verir mutluluktan bu günleri hatirlamazsin bile insallah biricigim...

cnm görüşemiyoruz uzun süredir
nasılsın neler yapıyorsun ??
bende tel numaran yok yeni olan seni aramak istedim
celalettin beye gitmişsin inş eşinin şifası oradadır hakkınızda hayırlısı cnm
çok sevindim çok mutlu oldum
bende iyi bir doktorda tedavi olmak istiyorum ama bir türlü nasip olmadı
cnm inş en kısa zamanda çıkış olur ve mis kokulu bebişlerine kavuşursun

hayırlı akşamlar canım.evet canım raporumu çıkardım içimde çok büyük bir sevinç ve beraberinde büyük bir korku var
doktor istersen hemen bugün başlıyalım dedi malum adetimin 3.günü tam denk geldi yumurta sayın çok iyi dedi.
inşallah eşinde sperm çıkar ve tedavin olumlu olursa miyomdan dolayı belki embriyoları dondurtur sonra iyileşince embriyo transferi yaparız dedi
ama o zaman belki kararımızı değiştirir direkt embriyo transferi yapabiliriz sen sadece zamana karar ver ve en yakın zamanda tedaviye başla dedi
canım Allah razı olsun çok teşekkür ederim inan çok makbule geçti sağolsun pıtırcıkta eşiyle yardım etti Allah güzel gönlünüzün mükafatını versin amin
canım bu arada sen toplam kaç tane okudun 10tanemi oldu tam olarak listeme eklemem lazım

cnm tedaviye başladınmı ?
ne güzel inş spermcikler bulunur ve az kaldı..
içimde bir his hamile olcağını söylüyor inş hayırlısı
çok sevindim

slm canım .iyiyim şükür.
yoğunum bu aralar
evet görüşemedik epeydir.canım tel numaram değişmedi.eski numaram.
telefonum bozuldu içindeki numaralar gitti.
senin numaran da gitti bu arada.
evet tatlım gittik celalettin hocaya.inş şifa olur
şifa için sebep olur.kavuşuruz evlatlarımıza.
siz neler yaptınız? tedavide hangi aşamadasınız?
inş doğru doktor ve doğru tedavi ile karşılaşırsınız tatlım.amin.

canımm hayırlı olsun raporu aldın sonundaa....
haberlerini aldımm bugünn bahardannn..
çokkkkk sevindimmmmmm hadi az kaldıı..bu ay başlamak istememişsinnn..
hayırlsıı cnmm kendini öbür aya kadar hazırla o zaman başlarsınnn..

Canim benim ya hayirlisi olsun,bende heycanlandim senin adina.
Icinde hep güzel düsüncelere yer ver canim kötü asla düsünme bu dönemde.
Bak yumurtalarinda iyiymis ne kadar güzel Allahin izniyle esinden de güzel haberler duyurursun bizlere insallahh.
Doktorlar isini bilirler cancazim hakkinda nasil hayirlisi olacaksa öyle baslasin insallah hersey.
Veeeee sonra da gelsin yegenler...
Senden de Allah razi olsun canim ve diger arkadaslarimizdan.
Canim benim saana okumus oldugum Yasin-i serif 10 tane oldu.
Allahim kabul etsin muradini tez vakitte versin canim benim.
Canim daha okumami istermisin??

cnm tedaviye başladınmı ?
ne güzel inş spermcikler bulunur ve az kaldı..
içimde bir his hamile olcağını söylüyor inş hayırlısı
çok sevindim

hayır canım başlamadım korkuma yenik düştüm hazır değildim nedense çok korkuyorum kardeşimle gitmiştim çok ısrar etti başla diye doktorumda korktuğumu anladı kardeşime ısrar etme bırak kendini topalrsın istediği zaman yaptırsın stres yapmasın dedi:18::18::18::18:bakalım zamanla korkumu yenermiyim yoksa içimde daha çok mu büyütürüm bilemiyorum
canım benim Rabbim duysun sesini inşallah dediğin gibi olur birgün burda benim güzel haberim için halaylar çekilir ve RABBİM BU GÜZELLİĞİ YAŞAMAYI CÜMLEMİZE NASİP ETSİN AMİN

Canim ben hmtnzl arkadasimizin dualarini okudum.
Allahim insallah en kisa zamanda bebislerini nasip eder de evleri senlenir..

canımm hmtnzl için okudumm Allah kabul etsinnn...
Rabbimm çifter çifter bebişler versinnnnn tatlı arkadaşımaaaa

Pıtırcık canım benim için eşinle beraber dua okumuşsun allah razı olsun rabbim inşallah sizlere en yakın zamanda hayırlı salih saliha evlatlar nasip etsin amin

yaşasın raporunu almışsın sonunda.
çok sevindim senin adına .
inş. canım inş eşindende canlı canlı hasretle beklenen spermler çıkacak.
veeeeeeeeeeeeee : hamişim yazınla bizi sevince boğarsın tatlım benim.

inş cnm bebişine kavuşursun testiste hasar varmış galiba ilaç verdimi doktor
neler yapcaksınız
biz halen aynı durumdayız cnm değişiklik yok
ayın 15 nde test vereceğiz ama pek umudum yok işte öyle ilaçlara devam

kızlar biliyorsunuz baharın eşi zona hastalığına yakalandı
bizlerde ona şifa ayeti okumak istiyoruz duanın sayısı belli değil istediğiniz kadar okuya bilirsiniz
okumak isteyenler yazsın sonra duayı kaç tane okuduğunu yazsın
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Allahümme Rabbenâ. Ezhibi'l-be'se, işfi, ente'ş-şâfi. Lâ şifâen illâ şifâüke, şifâen lâ yuğâdiru sekamen
allahümme ezhibil be'se,rabbennasi eşfi la şifai illa şifaüke,şifaen layuğadirü sekama

ANLAMI
"Allah'ım, sen bütün insanların Rabbisin. Bu hastanın ızdırabını gider. Şifa ver. Şifayı veren sensin. Senden başka şifa yaratan yoktur. Ancak senin şifan vardır. Bu kuluna da hastalıktan eser bırakmayacak şekilde şifalar ihsan eyle."

CEMREM.........500 OKUDU
FLZASK...........500 OKUDU
ESRA1982.......100 OKUDU
HASRET...........100 OKUDU
SAĞANAK.........100 OKUDU
ASKBEBEK........100 OKUDU
MERCAN...........100 OKUDU
ARUNA..............100
YAREN.............100 OKUDU
NURSEN.......... 100 OKUDU
PITIRCIK......... 50 OKUDU 3 TANEDE KENZÜL ARŞ OKUDU
HMTNZL..........2 KENZÜL ARŞ OKUDU

KIZLAR ŞİFA AYETİNİN DUASINI CUMA GÜNÜ YAPACAĞIZ
EĞER OKUMAK İSTEYEN VARSA CUMA GÜNÜNE KADAR OKUYUP HABER VERSİN
HEPİNİZDEN ALLAH (C.C) RAZI OLSUN

Pıtırcık canım benim için eşinle beraber dua okumuşsun allah razı olsun rabbim inşallah sizlere en yakın zamanda hayırlı salih saliha evlatlar nasip etsin amin

tatlım senden de Allah razı olsun.amin amin amin.inş hepimiz kavuşalım evlatlarımıza.
yine okuruz tatlım .
bu aralar misafirlerim var.misafirler gidince okuruz yine.
şimdi çarşıya kadar gittiler.
fırsattan istifade gireyim dedim topiğe.
yalnız tatlım sayın kaç tane kaldı
ona göre okuyalım.
ok.

sağol canım allah razı olsun evet aldım sonunda biran evvel alamıyacağımı düşünmüştüm çünkü miyomu sorun edebiliyorlarmış
Aslında telefon elimdeydi seni cemremi ve telefon numarası bende olan arkadaşları aramayı düşünüyordum ama baharla görüştükten sonra kardeşim uyardı ablacım herkes seni dinliyor çok heyecanlısın ve mutlusun anlıyorum ama ayıp oluyor biraz demezmi bende telefonumu çantama koydum
Canım aslında çoooooookkkkkkkkkkkkkkkk korktum doktorda fark etti zaten sakinleş bir dahaki ay başlarsın sana vitamin vereyim onları kullan dedi bence vitamin yerine sakinleştirici verseydi daha iyi olurdu

cnm raporu almışsın bu ay olmamış ama diğer ay başlarsın inş
hakkında hayırlısı cnm korkma korkulacak hiç bişey yok her şey zamanı gelince olup bitiyor..
bu çektiğimiz sıkıntılar bebişimizle ödüllendirilecek

evet tatlım
eşim küçükken kaza atlatmış ama tam hatırlamıyor.
celalettin hoca testislerin darbe almış deyince kayınvalideme sordum.
kaza geçirmiş amaaaaaa önemli bişey değildi dedi....

şimdi 3 aylık ilaçlarımız var.
3 ay sonra tekrar kontrole gideceğiz inş.hakkımızda hayırlısı olsun.
inş şifa olur bu sefer.
dua et tatlım bol bol.
dualarım seninle.
inş testte çıkar birşeyler.ümitsizliğe kapılma .
Allah yar ve yardımcın olsun.
canım tel numaran bende yok dediğim gibi numaralar gitmiş
benim numaram eski numaram.
ne zaman istesen görüşürüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…