Erkeklerde İnfertilite Tanısında Inhibin B Ölçümü
Eşler arasındaki infertilite nedenlerinin % 40ı erkeğe bağlıdır. Bu nedenler, hormonal anormallikler nedeniyle yeterli miktarda sperm yapılmasında yetersizlik, testikuler anormallikler nedeniyle kaliteli sperm yapılmasında yetersizlik veya anormal seksüel fonksiyon ve duktal obstruksiyon gibi nedenler olabilir. Bazı IVF uygulamalarında, spermin eşin epididimis veya testisinden cerrahi müdahale ile alınması gerekebilmektedir. Bu durum, oldukça zor bir işlemdir. Serumda Inhibin B ölçümü, testiküler fonksiyonu ve spermatogenesisi direkt olarak gösteren bir test durumundadır. Inhibin B düzeyi, aynı zamanda testis volümü ve sperm dansitesi ile de ilişkilidir. Inhibin Bnin düşük düzeyleri, testis tarafından yapılan sperm üretiminin yetersiz olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla, böyle olgularda testislerden invaziv cerrahi işlemle sperm alınması işlemi çok başarılı olmayacaktır.
Bu alıntıya göre eşimi en kısa zamanda hemen hastaneye bu testi yaptırmaya göndereceğim.Bende halen çok şaşkınım.neyse bunda da vardır bir hayır.önemli olan hemen farkına varmak.dün bende çok araştırdım.
evet cnm hiç deme madem böle biş test var niye ameliyat öncesi olmuyo bu tets ona göre yön verilse olmazmı sanki
inş bu tetsti hepimizin eşleri yapması lazım ki bari ona göre tedaviler uygulanmalı
biz eşimle bu konuları emre ve kaan beylerle yüz yüze çıktılarını aldığımız makaleler eşliğinde uzun uzadıya tartıştık. bu göstergelerin deneysel çalışmalar olduğunu. o ana kadar sperm üretim varlığını tam ve kesin olarak gösterebilecek bir işaretlemenin bulunamadığını anlattılar. ölçtürmek 300TL sonuç üretim var çıkarsa ne oluyor? yok çıkarsa ne oluyor. mikrotese kaçınılmaz bizim için başka bir tedavi ne yazık ki geliştirilememiş. 300TL verip bir umutla bıçak altına yatıp. olumsuz sonuçta sorgulamalar içinde boğulup kalmaya hakkımız yok. yaptırmanın pek anlamlı olmayacağına ikna olduk ve yaptırmadık. umarım siz de mantıklı bulursunuz. çünkü içiniz mikrotese başarısı için ne kadar rahat girerse girsin sonucun negatif çıkma olsalığı hep var.
tıkanıklık olsa ne olacak olmasa ne olacak sonuçta dışarı çıkış yok işte tıkanıklık açılma başarısı tartışmalı dışarı çıkışın tek yolu mikrotese olduktan sonra neden çıkmadığını öğrenmek anlamsız bizce
yukarıda dediğim gibi
hepsi oluyor flower. olmayada biliyor. bir kesinlik yok.
bizde bi zamanlar günde 18 saatimizi bu işe ayırırdık sonunda döndük dolaştık. 1. doktorun 9 ay önce dediğinden başka birşey yapamadık
aklınız karışmasın kardelen. kaan hocaya güvenin. bir daha bir daha usanmadan bu hormon meselesini açıklayacağım. fsh sperm ürettirir fazla fsh fazla sperm ürettirir. eğer üretilmiyorsa üretilsin diye fsh artar da artar. Sonuçta fsh düşünce üretim başlamış olmuyor. üretim başladığı için üretilsin de üretilsin diye fshın artıp durması bitiyor o kadar. yani hormonlarla ilgilenmeyin üretimle ilgilenin. onlar sadece birer gösterge.
evet papatyam bu ilaçlar hipo hastalığına özel ilaçlardır ve onlarda işe yararlar. sizin bitkisellerde üretim yaptırmış olabilir. hayırlı tedaviler.
düşüncelerimiz olumsuz turtimm. hayatta her insanın her istediği oluyor mu olmaz. Bu iş donörle de olmaz. aşırıya gitmeyin yaratıcımızın sizin için taktir ettiğine razı gelin felç vb olmadığınız için şükretmeye hep ama hep devam edin. Çıkış yolumuz kalmadı ne demek. O'nun ne lütuf sahibi olduğunu bilmez misiniz?
aplazi "yokluk" demek mehtap sizinki farklı.
hiç belli olmuyo ebrucum. 3 e beşe bakmadan veriyorsa veriyor Güzel Rabbim. vermeyeceğine ne teknoloji erişebilir ne vereceğine seller depremler kasırgalar engel olabilir.
5. gün embriyosu arık kendini sağlıklı olarak gösterebilmiş embriyodur. eşit değildir rahme tutunacak. 3. gün embriyo sağlıklılığı hakkında fazla bir yorum yapılamaz. yine eşit değildir. 5. 6. günlere sağlıkla ulaşıp rahme tutunmayacak.
sırlar gizler o kadar fazlaki bu işte tekniğin cevabını bilmediği yığınla şey var. tutunma mekanizması bir muamma kimse çözememiş bilmiyor bugüne kadar. ne oluyor da embriyo zarını yırtıp uygun bir yere yerleşiyor. yerleşemeyen neden yerleşemiyor.[/QUO]
madem böyle bir şey var niye makalede yayınlanıyor.
9. Testis Biyopsisi Yerine Inhibin B Ölçümü
Testis dokusunu araştırmak için yapılacak testis biyopsisi invaziv ve travmatik bir testtir. Bunun yerine yapılacak bir serum Inhibin B düzey ölçümü, oldukça yararlı fikir verecektir. Çünkü Inhibin B, direkt olarak Sertoli hücre fonksiyonu hakkında fikir vermektedir.
Ayrıca buda var.Ben artık bundan sonra yuh diyebiliyorum.Başka bir şey demiyorum.Para bu doktorun dostu olmuş artık.
Tülaycım merhaba,
peki bu testten nasıl haberdar oldunuz.ve nerde yaptırabiliriz?
Bilgin varsa paylaşır mısın?
inhibin b:
Erkekte testisin sertoli hücrelerinden salınmaktadırlar.
Testis fonksiyonunu ve spermatogenezisi en iyi gösteren bir marker olarak öne çıkmaktadır.
Eşler arasındaki infertilite nedenlerinin % 4o'ı erkeğe bağlıdır. Bu nedenler horrnonal anormallikler nedeniyle yeterli miktarda sperm yapılmasında yetersizlik, testikuler anormallikler nedeniyle kaliteli sperm yapılmasında yetersizlik veya anormal seksüel fonksiyon ve duktal obstruksiyon gibi nedenler olabilir. Bazı ıvf uygulamalarında, spermin eşin epididimis veya testisinden cerrahi müdahale ile alınması gerekebilmektedir. Bu durum, oldukça zor bir işlemdir. Serumda ınhibîn b ölçümü, testikuler fonksiyonu ve spermatogenesisi direkt olarak gösteren bir test durumundadır. ınhibin b düzeyi, aynı zamanda testis volümü ve sperm dansitesi ile de ilişkilidir. ınhibin b'nin düşük düzeyleri, testis tarafından yapılan sperm üretiminin yetersiz olduğunu göstermektedir. Dolayısıyla, böyle olgularda testîslerden invaziv cerrahi işlemle sperm alınması işlemi çok başarılı olmayacaktır.
Testis dokusunu araştırmak için yapılacak testis biyopsisi invaziv ve travmatik bir testtir. Bunun yerine yapılacak bir serum ınhibin b düzey ölçümü, oldukça yararlı fikir verecektir. çünkü ınhibin b, direkt olarak sertoli hücre fonksiyonu hakkında fikir vermektedir...
Amh / mıs nedir?
Bir dimeric giikoproteindir. Transforming growth factor-p (tgf-p) ailesindendir. ınhibin ve activîn'ler de bu ailedendir. Bu aile üyesi hormonlar, dokulardaki gelişme ve farklılaşmada rol oynamaktadırlar. Amh/mıs, erkekte testisin sertoli hücrelerinden, kadında da överin granufosa hücrelerinden salınmaktadır. Mıs/amh, uîerus, faliop tüpleri ve üst vagina bölümlerinin başlangıç dokusu olan muiîer kanallarının regresyonunda rol almaktadır...
Kızlar azönce nzyln nin yazısında inhibin testi istendiği yazılıydı.
Bende araştırayım dedimde.
Bu yazıları buldum tabii inhibin b nin yanı sıra ahm testindende bahsediliyordu.
Ya ben anlamıyorum peki şimdiye kadar neden bu testin varlığndan haberimiz olmadı.
örneğin biz 8 ay kaan hocada tedavi gördük 2 kez m.tese olduk ama bize böyle bir test hiç yapılmadı.
şimdi benim eşim bu test yapılmadan neden m.tese oldu bu soruruyu son 10 dakikadır enaz 10 kez sordum kendime cevabı çok netttt...
önceden bu tahlil yapılsaydı zaten sonuç belli olacaktı vede ameliyata gerek kalmayacaktı.
Bizim o çok güvendiğimiz doktorlarımızda bukadar para kazanamayacaktı öyle değilmi...
Yazıkk çok yazıkk...
cnm geçmiş olsun dikkat et kendine sen bizlere lazımsıniyice hasta oldum gene yaaa..((((((( bağışıklığım mı zayıf ne?? Bu kadar sık hasta olur mu insan????? Herkese ii geceler..
mehaba canım.daha dün burda konuşuldu ve bende hemen araştırmaya geçtim.ama henüz nerelerde yaptırabiliriz o konuda bir bilgim yok.bildiğim kadarı ile özel laboratuvarlarda yapılıyor.yada araştırma hastanelerinde.en iyisi pıtırcığa sormalı.onlar yaptırmışlar çünkü
cnm benim bu dr nasıl yapar bunu yaa
bizi ameliyata çağırıyor
mademki böyle bi test daha varmış neden bizden onuda yaptırmamızı istemiyor
Valla yaptıkları bini aştı artık kısmetse çarşamba kendisi ilede görüşeceğiz:44:
Birsürü not aldım bunların hepsini ona soracağım ve kısmetse tedaviyi onda sonlandıracağız
eşlerimiz kobay faresi gibi oldular yaa
bu nasıl bir vicdan
neyse bakalım bi gidelimde ankalife ilede görüşeceğiz hakkımızda hayırlısı artık
rabbim bizleri iyi göğsü merhametli insanlarla karşılaştırsun inşlh amin....
cnm geçmiş olsun dikkat et kendine sen bizlere lazımsın
Herşeyden çok bebişine lazımsın:
cnm bizde haftaya ankaraya gidicez ya hormonları yaptıralım diyorduk bunudamı istesek acaba aynı gün çıkıyormuymuş bu test ay hergün bişey duyuyoruz şok oluyoruz ne yapacağımızı şaşırdık
allahım bu zorlu yolda yardımcımız olsun inşlh dur benbi laboratuvarcıyla görüşeyim ne kadar zamanda çıkıyormuş
cnm benim bu dr nasıl yapar bunu yaa
bizi ameliyata çağırıyor
mademki böyle bi test daha varmış neden bizden onuda yaptırmamızı istemiyor
Valla yaptıkları bini aştı artık kısmetse çarşamba kendisi ilede görüşeceğiz:44:
Birsürü not aldım bunların hepsini ona soracağım ve kısmetse tedaviyi onda sonlandıracağız
eşlerimiz kobay faresi gibi oldular yaa
bu nasıl bir vicdan
neyse bakalım bi gidelimde ankalife ilede görüşeceğiz hakkımızda hayırlısı artık
rabbim bizleri iyi göğsü merhametli insanlarla karşılaştırsun inşlh amin....
cnm geçmiş olsun dikkat et kendine sen bizlere lazımsın
Herşeyden çok bebişine lazımsın:
cnm bizde haftaya ankaraya gidicez ya hormonları yaptıralım diyorduk bunudamı istesek acaba aynı gün çıkıyormuymuş bu test ay hergün bişey duyuyoruz şok oluyoruz ne yapacağımızı şaşırdık
allahım bu zorlu yolda yardımcımız olsun inşlh dur benbi laboratuvarcıyla görüşeyim ne kadar zamanda çıkıyormuş
ne diyeyim canım dünden beri sinir küpüyüm.
yapacak bişey yok olan oldu en azından yeni arkadaşların bilgisi olurda ona göre hareket ederler.
hakkında hayırlısı olsun canım benim...
gittiğinde bari detaylıca konuşursun herşeyi.
bende dün hocaya mail attım bu testi sordum neden ameliyat öncesi yaptırmadığını sordum ve bir çok şey.
bakalım cevap gelecekmi merakla bekliyorum yazacaklarını....
canım arkadaşım hemen bize dön olur mu.gerçi kaan hoca biraz geç kalmış sana cevap yazmakta ama "acaba onları nasıl kandırabilirim" düşüncesinde herhalde.
Arkadaşlar, burda birbirimizi tanımıyoruz ama pek çok şeyi paylaşıyoruz..Kimsenin benim hakkımda yanlış bişey düşünmesini istemem...Burda Celalettin Hocayla ilgili o kadar şey yazdık ki adam, bu topikten giden hastalardan başını alamaz olmuş..Önce arayın dediğimiz için sürekli telefonları çalıyomuş..Çok meşgul olduğu için, hastalara gerekli bilgi veremediği için eşime; ' Bu hastaları başıma siz sardınız şimdi siz ilgilenip, anlatın ' demiş..Arayan kişilere direk eşimin numarasını veriyomuş...Asistanı diye görüştüğünüz kişi eşim:) Eşimde sizlere yardımcı olmak ve Celalettin hocayı kırmamak adına telefonlara cevap verip Hoca yla irtibatı sağlıyo...Ve bizim de telefonlarımız susmaz oldu:)) ... Şu asistan işini bi aydınlatıyım dedim::))
HAYDİ SOR SOR İLAHİ TÜLAY NASIL GÜLDÜRDÜN BENİ YAAaman ne olursun sor da bizide bilgilendir ya.iyice çıkmazda kaldık ya.
ne diyeyim canım dünden beri si
nir küpüyüm.
yapacak bişey yok olan oldu en azından yeni arkadaşların bilgisi olurda ona göre hareket ederler.
hakkında hayırlısı olsun canım benim...
gittiğinde bari detaylıca konuşursun herşeyi.
bende dün hocaya mail attım bu testi sordum neden ameliyat öncesi yaptırmadığını sordum ve bir çok şey.
bakalım cevap gelecekmi merakla bekliyorum yazacaklarını....
arkadaşlar ınhibin b testinin sonuçları ne kadar zaman da çıkıyor, birde celalettin hocanın çalıştığı hastanede yapılıyor mu bilen var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?