mrb..
bende 3 kez tüp bebek tedavisi oldum,, 3 de negatif sonuç aldım... en son geçen ay yaptırdım,, tedaviden yeni gelmiştim bi de zaten bu sefer transferde yapılamamıştı,, moralim çok bozuktu,, yakın bi arkadaşım geldi, hamile olduğunu söyledi... o kadar tlf la görüşürüz,, neymiş ben üzülürüm diye tlf da söylememiş... bana hamilelikle ilgili sorular sorup durdu, ne yapsam, ne yesem içsem gibi... moralimin bozulduğunu belli etmemeye çalıştım ama sonrasında günlerce kendime gelemedim, hala da gelmiş değilim,... bir daha görüşmek dahi istemiyorum.. ben ona tüp bebek tedavisi olduğumu söylememiştim, ondan büyük olduğum için ,,bana ''yaş bu kadar etkiliyormuydu hamilelği'' dedi, sen git en iyisi tüp bebek yaptır dedi... kaş altından gülüyor derler ya,, aynen öyleydi bunları söylerken...cidden moralimi çok bozdu...
seni çok iyi anlıyorum,, aynı şeyleri bende hissediyorum,, birçok arkadaşın yazısını okudum,, onlarda bizm gibi düşünüyorlar...
Allah'ım inşallah bizlerinde yüzümüzü güldürsün,, ocak ayında inşallah Umre'ye gidicez eşimle,, orda hepimize dua edicem...
ah canım benim ne desem bilemedimbenden son havadisler( buraya güzel haberlerle gelmek istiyordum ama ne yazıkki bizim sınavımız bitmemiş daha yeni bir tedavi daha gördüm bu hafta sonu yumurta toplamam vardı 2tn 1. kalite yumurtam toplandı ama ne yazıkki döllenme olmadı hiç kıpraşmamışlar veletler neyse bu sefer daha kolay oldu sonuca alışmak benim için önceki olumsuzluklar beni her mutsuz sona alıştırdı açıkcası bundan sonra tedaviye ara vericem ne zmn başlarım bilmiyorum artık... eşime kürler uygulıyıp doğal sperm çıkışını beklicem dondurulmuş sperm var ama ben onlarada güvenmiyorum artık teseyle bulunan sperm bize yaramıyor dölllenmiyor... bundan sonra dışardan takip etmiyip ara ara girip yazarım artık..herkese sevgiler
Allah yardımcınız olsun canım hayırlı olur inşallah tedavin ve son olur.iyi akşamlar ...uzun zamandır yazmadımm ama sizi uzaktan takip ediyordumm :) günlük giremesemde girdikçe her sayfayı okuyordumm..
sanırım vck benimle hemen hemen aynı tarihte başlayacaksın tedaviye.. bende umut tüpbebekde başlayacağım kısmetse 21 günlük ilacım bitti 2-3 güne kalmaz adet olurum ve sonunda tedavime start verilir inşallah.... ekim 1 den itibarenn umutta git gitt gell anca bu ay başlayabileceğiz..
kızlar bu arada bir sorum olacak bilginiz varmı bilmiyorum amaaa,,şimdiden karamsarlığa düştümmm.. eşim azosperm 3.tesesini olacak emre beyde..
-eşim azosperm
- benimm kanda pıhtılaşma (heterezigot taşıcıcı(c677))
-rahimde miyom
-rahim üst duvarında çökme
-hiper troidd(şimdilik kontrol altında)
azosperm benim için başlıbaşına sorunken birdee kendim ile ilgili olan problemler çıktı.. ilk başta umursamazken 2 gündür sitrese girdim. bu topiği http://www.kadinlarkulubu.com/gebel...eniyle-dusuk-yasayanlarin-paylasim-alani.html tesadüfen buldum vede takip etmeye başladım.hamile kalmam mucize olmasına rağmennn gebelik olsa bileee kanda pıhtılaşma sorunu nedeniyleee bebeği kaybedebilirmişimmm.. bilinçlenmek için topiği takip ediyorum amaa bir yandanda pskolojim bozulduuu.... doktorum iğne kullanacaksın transfer sonrası desede bunun dozajları çok önemliymiş yüksek dozda kan fazla sıvılaşınca yada düşük dozda pıhtılaşınca bebeği kaybediyormuşsun.. ayrıca hemetoloğla görüşmelii vede hemen diyete başlanmalıymışş.. vs.vs...
offf allahımmm hepimize yardım etsinn..hamile kalsam bileee tadını çıkaramayacağımm sanırımm..
yaaaaaaabenim sonuç negatif bunada şükür ama büyük yıkım RABBİM sabır verir inş
inşallah son gördüğünüz 0 olur canım.bugünlerde topikte hüzün var ara ara oluyor böyle
bende hiç iyi değilim
eşim dün spermiogram testi verdi yine koskoca sıfırlarımız oldu
sonucu bugün aldım eşim işte telde söyledim gelince konuşuruz dedi kim bilir o ne durumda yanında bile değilim
ne düşünceğimi bilemiyorum şaştım kaldım dondum kalbim çok acıyor
benim çocuğum olmıyacak bunu kabul etmek çok zormuş şimdi sadece bunu düşünüyorum
çok üzülüyorum çok canım yanıyor
çokmu bekliyodum bilmiyorum ama ilaç kullandık belki çıkmıştır dedim ama yine olmadı
canım demek ikizlerinin adı elif ile emir maşallah canıms.a. kızlar nasılsınız özledim sizlerle sohbet etmeyi artık zaman bulmak dahada zorlaştı benim için... yeğenleriniz çok vaktimi alıyor büyüdükçe rahatlarım diyorum ama daha çok ilgi bekliyorlar istekleri artıyor... uykusuzz geceler yorgunluk stres ne ararsanız var bende bu aralar elifiminde rahatsızlığı çıktı onunla uğraşıyoruz sağ böbreğinde genişleme çıktı şimdlik takip ediliyor ama ilerde ameliyat olma durumuda olabilirmiş inşallah olmaz hiç kıyamıyorum emirde iyi teyzeleri onuda şikayet edecem size gece 2 -3 lere kadar uyumuyor ne yaptıksa başaramadık düzene girmedi ev de bir çok beşik oldu hangisi olsa yatmıyor elimizde sallatıyor huysuz onada güç yetmiyor haft sonuna sünnet ettirmeyi düşünüyoruz belki huyu değişir biraz yada dahada beter azar bilemiyorum artık... Rabbim inşallah benim halimi sizlerede versin bu kadar yorsalarda ben onlarsız bir hayat düşünemiyorum rabbim hayırlı uzun ömürler sağlık sıhhat versin inşallah sizlerde tez zamanda salih saliha evlatlar nasip etsin canlarım... hepinizi öpüyorum Allah a emanet olun...
Allah razı olsun canımAllah daha iyi etsin canım
ne verdi canım bitkisel ne işe yarıyor bende belki kullanırım bebişim için
evet canım az kaldı umarım havanın azizliğine uğramam kar kış gelirse bir ay daha ertelenecek gibi geliyor tedavim :26::26::26::26:
a.s hoşgeldin canımmmslm kızlar,denizbuluttanhaber varmı diye baktım ama yok sanırım.inşallah güzel haberler getirir.
esmacım,Allahımın gösterdiği son 0 olsun.İnşallah bundan sonra milyonları görürsünüz.
vck,vitaminlerini ihmal etme canım.tedavi öncesi lütfen kendine iyi davran.
ahh canımmmcansunida,bundan sonra kendiliğinden gelir inşallah mucizen.Allah güç versin canım.
flzask2003+, bahar85+, nur.sen+, baktığımda sizlerin adını gördüm aşağıda.bol bol sohbet etmek isterdim ama hiç keyfim yok.şu son bir kaç günü çok ağlak geçirdim.hatta sabah işe yürüyerek gittim.erkenden çıktım.yol boyunca resmen böğürerek ağladım.bütün gün devam etti.yüzüm gözüm şiş ve kafamı kaldıramıyorum.bugün sizlere bakamadım diye hızlıca göz gezdirdim sayfalara.
cmrtesi yeniden şeker yüklemesi yapılacak.bu 3.kez olucak.çok uyuz bir şey.her doktor farklı bişey diyor.yoruldum valla.doğru doktor peşinde koşmaktan. yarın yine kontrolüm var.bu hafta tam 4.kez gidiyorum.doğuma kadar dondurup zamanı gelince çözseler beni.işi,evimi aksatmayayım diye kendimi hırpaladım galiba ve çok yoruldum..umarım bu buhrandan kolay çıkarım.sakın şımarıklık demeyin kızlar sükunete ve koşturmadan tadını çıkarma ihtiyacım var.
Allahım sizlerin tez zamanda göbişlerinizi doldurup sğlıkllı hamiş olmanızı,her anın tadını çıkarmanızı nasip etsin.
hepinizi öpüyorum iyi akşamlar
daha iyi günlerin olsun inşallah canımhayırlı akşamlar canımm
dünden daha iyiyim bugün
sen nasılsın???
iyi akşamlar canlarım nasılsınız nursenciğim sizin inbülün testi sonucu çıktımı canım
mrb..
bende 3 kez tüp bebek tedavisi oldum,, 3 de negatif sonuç aldım... en son geçen ay yaptırdım,, tedaviden yeni gelmiştim bi de zaten bu sefer transferde yapılamamıştı,, moralim çok bozuktu,, yakın bi arkadaşım geldi, hamile olduğunu söyledi... o kadar tlf la görüşürüz,, neymiş ben üzülürüm diye tlf da söylememiş... bana hamilelikle ilgili sorular sorup durdu, ne yapsam, ne yesem içsem gibi... moralimin bozulduğunu belli etmemeye çalıştım ama sonrasında günlerce kendime gelemedim, hala da gelmiş değilim,... bir daha görüşmek dahi istemiyorum.. ben ona tüp bebek tedavisi olduğumu söylememiştim, ondan büyük olduğum için ,,bana ''yaş bu kadar etkiliyormuydu hamilelği'' dedi, sen git en iyisi tüp bebek yaptır dedi... kaş altından gülüyor derler ya,, aynen öyleydi bunları söylerken...cidden moralimi çok bozdu...
seni çok iyi anlıyorum,, aynı şeyleri bende hissediyorum,, birçok arkadaşın yazısını okudum,, onlarda bizm gibi düşünüyorlar...
Allah'ım inşallah bizlerinde yüzümüzü güldürsün,, ocak ayında inşallah Umre'ye gidicez eşimle,, orda hepimize dua edicem...
canım tedavi öncesi kendini olumsuz şekilde etkiliyorsun yapma böyle...
bende sana yazayım ozaman bendeki porblemleri
-pko
-hipotrid (ilaç kullanıyorum şimdi düzende ama ilacı bırakınca tekrar yükseliyor değer)
-kanda pıhtılaşma (mthfr a1298c heterozigot)
inan ben bunların hiçbirini dert etmedim...
pko desen doğal yoldan olmasında bazı kişilerde olumsuz etkisi olsada tüp bebekte artı bi durum fazla yumoşun oluyor ve şansın artıyor...
keza benimde 23 yumoşum olmuş 14 ü döllenmiş 13 embriyom oluşmuş ve dondurulmuştu...
8 dondirik buz bebişim beni beklemeye devam ediyor
hipotiroid ilaçlarını kullanıp tiroidin normal değer aralığındaysa bi sorun teşkil etmiyor...
kanda pıhtılaşmaya gelince evet bu risk ama önlemini aldıktan sonra sorun olmuyor...
ki kanda pıhtılaşma riskini gösteren bikaç durum var...
mthfr bunların içinde riskin en az olduğu...
yani biz şanslı gruptanız...
biz genetik testimizi izmirde yaptırmıştık...
izmirdeki genetik drları sonucu eşime verirken arkasına not düşmüşler...
folik asit kullanması önerilir diye...
bizim durumumuzda iğneye gerek olmadığını söylemişler...
ama ben sonuçları ulun hocaya gösterince o işi sağlama alalım iğnede verelim dedi...
yumurta geliştirmek için iğne kullandığımız zamanda bana b12 hapını ve iğnesini verdi (5 günlük bi iğneydi)...
folik asiti zaten 3 aydır kullanıyordum b12ye de devam ettim...
transferden itibarende iğneyi ve coraspini kullandım test gününe kadar...
başka topiklerde de okuyoruz diğer tüp bebek merkezlerinde bizim durumumuzdaki hastalara iğne vermiyorlar...
sadece coraspin veriyorlar...
ama ulun hoca hiçbişeyi gözardı etmiyor...
bak flzaskın genetik testleri çıkmamıştı bile ama daha önceden negatifi olduğu için işi riske atmadı ve onada verdi iğneyi...
sen aklından bu soru işaretlerini kaldır bence...
allahın izniyle herşey çok güzel olacak...
durumun çok kötüymüş gibi düşünüp boşu boşuna kendini etkiliyorsun...
bak tedavine az kaldı güzel şeyler hayal et artık...
dualarım seninle canım
hoşgeldin canım benim demek seni çok yoruyor bıcırıklar olsunlarda yorsunlar Rabbim inşallah bizlerede yaşatır bu mutluluğu .biliyormusun bende önümüzdeki ay başlıyorum tedaviye şükürler olsun inşallah bizde sizin gibi 47xxy yi yenenlerden oluruz.elif'e çok geçmiş olsun ya canım birşey merak ettim 47xxyli lerin bebeklerinde hep mi oluyor acaba böbrek sorunları anlamadım jklm nin bebeğindede aynı sorun varda merak ettim.emir ede şimdidenerkekliğe adım atıyor desene annesi çok duygulandım daha dün gibi olması için dua ettiğimiz bebişlerimiz erkekliğe adımmı atıyorlar olsun annesi düzelir inşallah Allah sana kolaylıklar bizede hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin amin
canım benim demek doğum yaptın fazla giremediğimden kaçırmışım Allah analı abablı büyütsün canım yavruların Allaha sizlewre bağışlasın darısı bizlerin başına olsun inşallaha Amin
canımmmmm yıpratma kendini çok zor biliyorum...
inş bu üzülerek öğrendiğiniz son test sonucunuz olur...
rabbim bundan sonraki testlerde göstersin spermleri size inş
hoşbulduk arkadaşım sağol Allah razı olsun Rabbim inşallah elifimin tez zamanda şifasını verir canım 47xxy olmamızdan dolayı kaynaklanığını sanmıyorum çünkü biz üniversite hastanesine ilaçlı film çektirmeye gitmiştik bizim gibi 5 bebek daha vardı hatta onlarınki daha ileri safhadaydı... tesadüf olduğunu düşünüyorum... canım seninde tedaviye başlamana çok sevindim Rabbim inşallah ilk denemende yüzünü güldürür önce bol spermler sonrada Rabbim çifter çifter bebişler nasip etsin... kendi yaşadıklarımı hatırladım biran geçen yıl ben de senin gibi ocak ayında tedaviye başlamıştım 1 yıl olacak neredeyse inşallah seneye bu zaman seninde yavruların kucağında olur...Rabbim çıktığın bu yolda yar ve yardımcın olsun tüm zorlukları kolaylaştırsın senin için...
evet canım doğum yapalı 4 ay olacak nerdeyse sağol Allah razı olsun inşallah sizlerde tez zamanda bu duyguları yaşarsınız arkadaşım...
sanırım ben çok karamsar düşünüyorum ..ama topiği okuyuncaaa panik yaptımm..umarımm hiç bir sorunla karşılaşmam..duyarlı arkadaşımm sağoll cevap vermenn çok hoşş allah razı olsun.. bizim azo tablomuz gibi onlarında pıhtı tabloları varr linkii bu: http://www.kadinlarkulubu.com/gebel...e-dusuk-yasayanlarin-paylasim-alani-7182.html zamanın olursaa tabloyu mutlaka incelee..işine yaracak bilgiler var.
canım demek ikizlerinin adı elif ile emir maşallah canım
Allahım hayırlı uzun ömürler versin
şifalar versin kızına da
inşallah canım bizlere de nasip olur evlatlı günler hayırlı evlatlı tabii
cnmm Allahım küçük elifine şifa versin
önemli birşey değildir inş
evlatlarınızı size bağışlasın bu dertten kurtuldunuz ne güzel
bizde kurtulanlardan olalım darısı başımıza
s.a. kızlar nasılsınız özledim sizlerle sohbet etmeyi artık zaman bulmak dahada zorlaştı benim için... yeğenleriniz çok vaktimi alıyor büyüdükçe rahatlarım diyorum ama daha çok ilgi bekliyorlar istekleri artıyor... uykusuzz geceler yorgunluk stres ne ararsanız var bende bu aralar elifiminde rahatsızlığı çıktı onunla uğraşıyoruz sağ böbreğinde genişleme çıktı şimdlik takip ediliyor ama ilerde ameliyat olma durumuda olabilirmiş inşallah olmaz hiç kıyamıyorum emirde iyi teyzeleri onuda şikayet edecem size gece 2 -3 lere kadar uyumuyor ne yaptıksa başaramadık düzene girmedi ev de bir çok beşik oldu hangisi olsa yatmıyor elimizde sallatıyor huysuz onada güç yetmiyor haft sonuna sünnet ettirmeyi düşünüyoruz belki huyu değişir biraz yada dahada beter azar bilemiyorum artık... Rabbim inşallah benim halimi sizlerede versin bu kadar yorsalarda ben onlarsız bir hayat düşünemiyorum rabbim hayırlı uzun ömürler sağlık sıhhat versin inşallah sizlerde tez zamanda salih saliha evlatlar nasip etsin canlarım... hepinizi öpüyorum Allah a emanet olun...
naber canımmm??
nasıl ikizler...
sen nasılsın???
hayat nasıl gidyor anlat birazcıkkk...
s.a. kızlar nasılsınız özledim sizlerle sohbet etmeyi artık zaman bulmak dahada zorlaştı benim için... yeğenleriniz çok vaktimi alıyor büyüdükçe rahatlarım diyorum ama daha çok ilgi bekliyorlar istekleri artıyor... uykusuzz geceler yorgunluk stres ne ararsanız var bende bu aralar elifiminde rahatsızlığı çıktı onunla uğraşıyoruz sağ böbreğinde genişleme çıktı şimdlik takip ediliyor ama ilerde ameliyat olma durumuda olabilirmiş inşallah olmaz hiç kıyamıyorum emirde iyi teyzeleri onuda şikayet edecem size gece 2 -3 lere kadar uyumuyor ne yaptıksa başaramadık düzene girmedi ev de bir çok beşik oldu hangisi olsa yatmıyor elimizde sallatıyor huysuz onada güç yetmiyor haft sonuna sünnet ettirmeyi düşünüyoruz belki huyu değişir biraz yada dahada beter azar bilemiyorum artık... Rabbim inşallah benim halimi sizlerede versin bu kadar yorsalarda ben onlarsız bir hayat düşünemiyorum rabbim hayırlı uzun ömürler sağlık sıhhat versin inşallah sizlerde tez zamanda salih saliha evlatlar nasip etsin canlarım... hepinizi öpüyorum Allah a emanet olun...
canım benim bende tam çıkmak üzereydim gördüm yazını çok şükür iyiyim ikizler iyiler teyzesi ikiside uyandı şimdi babaları ile vakit geçiriyorlar az sonra ortalık karışır ikisi bir taraftan başlar ağlamaya... çok yoruluyorum uykusuz kalıyorum bazen kafayı yiyecem sanıyorum yetişemiyorum ama bi şekilde geçiyor günler...yeterki canları sağolsun sağlıklı olsunlar ben yorulmaya razıyım...sen neler yapıyorsun iyisin inşallah...
flzaskcım kuzucum nasılsın???
iyiyimmmmmm cnmmmmmmmmm
ara ara bakıyorum bende koçişten fırsat buldukçaaaaa
sen ne yapıyosunnnnn kuzummmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?