enfalcm kan pıhtılaşmasından dolayı panik yapmana gerek yok canım bende de vardı hamileliğim boyunca clexan iğne kullandım tedbir amaçlı bu konuda bi sorun yaşamadım sizinki anladığım kadarıyla ileri safhada değil eğerki heterizigot ise çoğu doktor iğneye gerek görmüyor homozigot olunca daha ileri safhası oluyor düşük yaşama ve embriyonun tutunmasına engel teşkil edebiliyor mecburi iğne kullanmak gerekiyor...
ayyyyy çok sevindim yaacanlar flzask yazmış ama ben yinede yazayım dedim...
ben konuştum oğluşuna kavuşmuş
maşşallah çok tatlı çok güzel bi bebekmiş
tombiş tombiş diyor
6 aylıkmış kızlar allah nazarlardan saklasın...
biraz hastaymış bugün dra götürdüler...
canım çok mutlu rabbim mutluluğunu daim etsin inş
tedaviye başlarsan canım Allahın izniylehaklısın aslında bir kere bende de kist cıkmıştı korkulacak bir sey deil demişti doktor ilacla gitti ne biliyim canım o makineyi bikere gördüm yaaaaaaaa alttan kameralı igrenc bir sey:) ay ay rabbim kolaylık versin ben rabndevumu netten o zaman sgl tatlım yaaaaa biraz içim ferahladııııııııııı.:)
arkadaşlar bugün gelincik'ten öğrendiğimize göre kızının sağ böbreğinde genişleme çıkmış...
şimdilik takip ediliyormuş ama ilerde ameliyat olma durumuda olabilirmiş...
biz şimdiye kadar burada biçok arkadaşımızın sıkıntısı için toplanıp dua ettik...
elimizden gelen bu çünkü...
şimdide küçük yiğenimiz elif için tefriciye okuyalım bence...
ben kimseyi zora sokmak istemediğim için varolan listeye dağıtmadım duayı...
katılmak isteyen arkadaşlar yarın akşama kadar haber verirlerse yarın akşam listeyi paylaşırım 3 gün içinde okuruz...
allah şifa versin gelinciğin meleğine inş
Canım umreye gidecek olmana çok sevindim.bizde hac için 3 yıldır yazılıyoruz ama çıkmıyor.bu sene umreye gidelim diye düşündük.Eşim imam.ama tayini çıktı.bu yeni müftülük daha yeni diye bize izin verir mi bilmiyorum.İnşallah izin verir de gideriz bizde.
kızlar birşey araştırırken evde başka birşey buldum
belki burdan okuyup da yazmışımdır belki başka bir yerden
yeniden hatırlatma olur en azından:
1 kilo balın içine;
1 su bardağı ısırgan otu,
1 su bardağı nane,
125 gr karabiber
koyup 4 gün içinde bitirilecek.Adetin 1. günü başlayıp 4. günü bitecek.
Eşler aynı zamanda bu karışımdan ayrı 2 tane yapıp yiyecek.
Kadın temizlendikten sonra adetin 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. günlerinde ilişkiye girecek.
Yerinden hiç kalkmayıp öylece yatacak.
NOT: 16 yıldır çocuğu olmayan bunu yaptıktan hemen sonra hamile kalmış ve sorun 0 sperm.Bir başkası denemiş o da hamile kalmış.
Şifanın nereden geleceği belli olmaz
yukarıdaki bilgileri bu şekilde yazmışım kağıda ama
nerden yazdığımı hatırlamıyorum.
biliyosunuz boyamalı sperm testi için dün sabah ankara cebecideydik
sabah 8:30 da eşim sperm verdi (meni)
sinan beylede görüşelim dedik bekledik
9 buçukta sinan bey geldi diye yanına çağırdılar
sinan beye kısaca kendimizi tanıttık ve önceki tanışmış ve konuşmuşluğumuzdan bahsettikten sonra
durumumuzu birde ona danıştık ne tavsiye edersiniz dedik ne yapalım ne edelim
yaklaşık 2 yıldır kaan beydeyiz dedik bi ilerleme yok kaan bey ameliyata çağırıyor neye göre gidelimki dedik
oda bencede ameliyat olmayın dedi
ameliyatta sadece bulunma olasılığı olan bi kaç yere bakılıyor dedi testis tamamen ele alınamayacağı için böyle durumlarda (olumsuz sonuç) oluyor dedi
bana kalırsa santifüjli inceleme en iyisi dedi
orda meninin tamamını çok titiz bi şekilde inceliyoruz dedi bu şekilde bulunma olasışığı teseye göre bence daha yüksek dedi
ayda yada bikaç ayda bi gelirsiniz bu şekilde ilerleme varmı yokmu bakarız dedi
elongelerle tüp bebek şansımızı sorduk
valla dedi bu sadece türkiyede değil bütün dünyada elongelerle başarısı olan biz yapıyoruz diyen bir yer yok dedi
işte ameliyattan çıkıyor kaan bey bana gönderiyor ben enjekte ediyorum ama henüz başardık elongeyle hamilelik gerçekleştirdik diyemiyoruz çünkü olmuyor dedi
ama sizde şansınızı deneye bilirsiniz dedi...
kaan beyle ilgili insanların kuşkularından bahsettim
kaan beyle emin ellerdesiniz kaan bey herşeyi en son haliyle dünyada bunu takip ediyor
yeni bişeyler uygulanmaya başlanırsa bunnuda ilk kaan beyden duyarsınız dedi sizin içiniz rahat olsun gerçekten kaan beyle emin eldesiniz dedi şaşırdım
başka dr larada başka fikirlerede danışabilirsiniz dedi
benim bunun üzerinde çalışmaları olan dr la ilgili çok bilgim yok kimler ne yapıyor dedi
ama emre hocayı duymuştum dedi ona gidebilirsiniz dedi
bende emre hocayı bildiğimizi mikro tesede başarılı olduğunu ama bizim artık ameliyat düşünmediğimizi söyledik
maddi manevi artık çok yorulduğumuzu tükendiğimizi söyledim bizim üzerimize olumlu hiç bir çalışmanın yüz güldürecek bi gelişmenin olmadığını ve durumumuzdan nemalanan bi çok umut taciri olduğunu söyledim
hakılısınız dedi işte burda bizde çok üzülüyoruz bişey yapamıyoruz dedi
önceki testte sizde bayabi spermatid görülmüş ve 1 tane değişik sperm görülmüş ben bunu hatırladım dedi
arkadaşlarada göstermiştim dedi verilen menüden çıkanların dondurulmasını rica ettim çıkarsa mutlaka dondururuz dedi
akdeniz üniversitesi ile ilgili çalışmalarının olabileceğini ama akdeniz üniversitesinin bi embriyoloğunun bile olmadığını tüp bebekte çok başarısızolduklarını söyledi
vs vs saolsun yarım saatini aldık ve içimdeki aklıma gelen herşeyi sordum
sinan beye inandım ameliyat yerine ara ara bu şekilde de sperm aranılabilinir
bence bu daha mantıklı geldi konuştuklarımızdan aklıma gelenler bunlar kızlar
testiniz 2-3 güne çıkar kaan beye gönderirim dedi
bende kendisini arayacağımı söyledim tabiki dedi
bi arayayım bakalım kaan beyden önce o ne diyecek....:26::26:
günde ne kadar yenmeli bu
birde nane ve ısırgan otu nasıl koyulacak ufalanarak mı yaprak yaprak nasıl olur ki o
1kilo balı 4günde nasıl bitireceğiz
valla canım ne şekilde yazıyosa aynen aktardım
aktarlarda kuru olarak vardır ısırgan
nane de aynı şekilde kuru nane
yani 1 kilo bal 1 kavanoz kadar
hergün 4 te 1 i kadar yenilirse biter.
ısırgan otu yaprak yaprak oluyor canım yaaa düşününce bile midem bulandı
ama bebiş için her yolu denemeye hazırım yanee
bir de bunu denemekten ne çıkar ki bu arada bayan ayrı 1kilo erkek ayrı 1kilo mu yemeli
yoksa paylaşıyormuyuz canım
ay çok sordum ama
nanenin tazesini düşün canım o da maydanoz gibi yapraklı
kuruyunca nasıl oluyosa ısırgan da öyledir kuruyunca
evet canım ayrı ayrı orada yazıyo zaten aynı gün başlanıyo yemeye.
rica ederim sor tabi
Allah razı olsun canımmm bir günde 250gr bal yiyince umarım bi tarafımıza bişey olmaz
hadi hayırlısıı
Rabbim tez zamanda kavuşturur inşallah bebişlerimize bizleriiiiii
hoş geldin canımselam kızlarrrrrrrrr
istanbul beyaza büründüüüüüüüü sabahtan beri yağıyooooooo
bende anneme geldimm iyi havalardaa durdum bugünü buldumm..
buraya gelirken yolda taksi beklerken azkalsın kardan adam oluyodummmmmmm
Baharcımmmm beni bu akşamki listeye yazma şuan itibariyle kırmızıları gördümmmmm
sinan beyin yanından ayrıldıktan sonra ibni sina hastanesi m2 bloğa kaan beyi görmeye gittik
kapısında onunla görüşmek isteyen birsürü insan vardı
bizde sekreterine söyledik ve yaklaşık 1 saat kadar sonra yanına girdik
ekranından eşimin bilgilarini açtı ve
kısa bi özgeçmişten sonra ben kaan beye artık çok yorulduğumuzu maddi manevi çok yıprandığımızı söyledim
ameliyattan sonra ilk 2 ay m-sure kullanmamız gerektiğini söylediğini ve vermiş olduğu siteden aldığımız m -surelerin sahte çıktığını söyledim
gerek yok onları kullanmanıza almayın dedi kapattı
internette inhibin b testinin vücuttan sperm çıkıp çıkmama olsalığı ile ilgili bilgi edinilebilir bi test olduğu ile ilgili yazılar okuduğumu
ve sizin makalelerinizdede yazdığını sordum
ama bunu bizden istemediniz biz hiç yaptırmadık dedim
o yeni birşey değil o çok eski bir teknik dedi
hem siz onların çok ilersindesiniz dedi
sizde ameliyatta zaten elongeler görüldü ve
bikaç sperm çıkışı gözlendi dedi o spermin kök hücresinin vucutta olduğu ile ilgili çok eskiden yapılan bi teknikti sizde kök hücresi değil spermin kendisi var olgun olmayan evreleri var dedi
ve bu test çok pahalı ve özel merkezlerde yapıyolar dedi onun için size gerek duymadık böyle birşeyi
ihtiyacınızda yok dedi
peki hocam ne olacak durumumuz bi ilerleme kaydedemiyoruz kök hücreyle ilgili hiç bir gelişmedemi yok dedim
deriden hücre alıp sperm olması için çalışmalar yapılacak durumda değilsiniz sizde var olan hücreleri sperm evresine taşıma aşamasındayız dedi
sizde zaten bunlar var dedi
ameliyat sonrası 14.ay tedavimizin içinde olduğumuzu eşimin bitkiselleri clomen ve haftada 1 pregni 5000 kullandığını bunun daha ne zamana kadar devam edeceğini bunun eşime vereceği zararların olabileceğini vücudun artık bazı hormonları dışardan aldığı için vücut kendi üretimi bırakırsa bizim açımızdan daha zor olmazmı dedim
evt tabiki zaten ben ona göre aylık hormon tahlillerini istiyorum ve takibini yapıyorum dedi
bunlarıda beş sene kullanacak değiliz ama sizin değerleriniz şuan için iyi dedi tüp bebeğe geçebiliriz bi denene bilinir dedi
bizde 3.ameliyatı olmak istemediğimiz söyledik
son 1 aydır yeni bi test üzerinde çalışmalarımız var dedi
FISH testi dedi bazı hastalarımızdan bunu istiyoruz dedi
bu test çıkan spermatid veya elongelerin incelenmesi ile ilgili dedi
ameliyat etmeden bu çıkanların yumurtayı dölleme olasılığı nedir bu şekilde tüp bebeğe gidilebilirmi gidilemezmi bunun çalışmasıdır dedi
1 ay sonra yine gelin GEN-ART tüp bebek merkezinde FISH TESTİNİ yaptırın ve ameliyat etmeden tüp bebeğe gidebilirmiyiz yoksa biraz daha tedaviye devammı etmeliyiz yeniden konuşuruz dedi
ben hocam artık biz kesinlikle ameliyat istemiyoruz dedim eğerki bu şekilde çalışmalarınız oluyorsa yapılıyorsa biz bu şekilde tüp bebeğe geçebiliriz hiç bi şekilde yeniden ameliyat olmak istemiyoruz dedim
durumumuzun iyi olduğunu artık bi deneme yapılabileceğini sinan beyden sonucu beklediğini söyledi
pregni ile menegon iğnesinin çıkışı sağlayıpğ sağlamadığı sordum
menegonnyerine clomen verdik dedi biri testosteronu yükseltmeye çalışırken diğeride fsh dengede tutacak dedi
bitkisellere kullanmaya devam etmemiz gerektğini de söyledi...
ne düşündüğümü tam bilmiyorum ama FISH TESTİNİ yaptıracağız
söylediklerininde arkasında durursa bu şekilde tüp bebeğe gideiliriz belki kızlar
kaan beyle konuşmalarımızdanda hatırladıklarım şimdilik bunlar...:26:
sinan beyin yanından ayrıldıktan sonra ibni sina hastanesi m2 bloğa kaan beyi görmeye gittik
kısa bi özgeçmişten sonra ben kaan beye artık çok yorulduğumuzu maddi manevi çok yıprandığımızı söyledim
ameliyattan sonra ilk 2 ay m-sure kullanmamız gerektiğini söylediğini ve vermiş olduğu siteden aldığımız m -surelerin sahte çıktığını söyledim
internette inhibin b testinin vücuttan sperm çıkıp çıkmama olsalığı ile ilgili bilgi edinilebilir bi test olduğu ile ilgili yazılar okuduğumu
bikaç sperm çıkışı gözlendi dedi o spermin kök hücresinin vucutta olduğu ile ilgili çok eskiden yapılan bi teknikti sizde kök hücresi değil spermin kendisi var olgun olmayan evreleri var dedi
ve bu test çok pahalı ve özel merkezlerde yapıyolar dedi onun için size gerek duymadık böyle birşeyi
ihtiyacınızda yok dedi
peki hocam ne olacak durumumuz bi ilerleme kaydedemiyoruz kök hücreyle ilgili hiç bir gelişmedemi yok dedim
deriden hücre alıp sperm olması için çalışmalar yapılacak durumda değilsiniz sizde var olan hücreleri sperm evresine taşıma aşamasındayız dedi
ameliyat sonrası 14.ay tedavimizin içinde olduğumuzu eşimin bitkiselleri clomen ve haftada 1 pregni 5000 kullandığını bunun daha ne zamana kadar devam edeceğini bunun eşime vereceği zararların olabileceğini vücudun artık bazı hormonları dışardan aldığı için vücut kendi üretimi bırakırsa bizim açımızdan daha zor olmazmı dedim
evt tabiki zaten ben ona göre aylık hormon tahlillerini istiyorum ve takibini yapıyorum dedi
bunlarıda beş sene kullanacak değiliz ama sizin değerleriniz şuan için iyi dedi tüp bebeğe geçebiliriz bi denene bilinir dedi
ameliyat etmeden bu çıkanların yumurtayı dölleme olasılığı nedir bu şekilde tüp bebeğe gidilebilirmi gidilemezmi bunun çalışmasıdır dedi
1 ay sonra yine gelin GEN-ART tüp bebek merkezinde FISH TESTİNİ yaptırın ve ameliyat etmeden tüp bebeğe gidebilirmiyiz yoksa biraz daha tedaviye devammı etmeliyiz yeniden konuşuruz dedi
ben hocam artık biz kesinlikle ameliyat istemiyoruz dedim eğerki bu şekilde çalışmalarınız oluyorsa yapılıyorsa biz bu şekilde tüp bebeğe geçebiliriz hiç bi şekilde yeniden ameliyat olmak istemiyoruz dedim
durumumuzun iyi olduğunu artık bi deneme yapılabileceğini sinan beyden sonucu beklediğini söyledi
menegonnyerine clomen verdik dedi biri testosteronu yükseltmeye çalışırken diğeride fsh dengede tutacak dedi
söylediklerininde arkasında durursa bu şekilde tüp bebeğe gideiliriz belki kızlar
ihtiyacınızda yok dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?