- 19 Nisan 2012
- 129
- 9
- 68
iyiyim canımcım dün hep topikteydim kimse gelmedi sıkıntıdan öldüm ben çıktım topikte patlama olmuş oku oku bitiremedim
en sonunda son sayfayı açtım da okumak yordu beni yada kıskandımben yoktum ya ondan yani
neden canım üzgünsün henüz çıkmadımı sizin genetik testler
canım ya seni çok iyi anlıyorum bende eşimin azo sebebini ergenlikte geçirdiği kabakulak biliyordum emre bey genet,ik testleri yapın gelin dedi ben hiç şüphelenmiyordum genetikten bildiğim kadarıyla eşimin ailesinde hiç çocuğu olmayan kimse yoktu içim rahattı önce y mikrodelesyon sonucu çıkmıştı temizdi hiç bir sorun yoktu zaten bende olacağını düşünmüyordum kendimden o kadar çok emindim yaniyok canım bugün çıkacaktı normalde ama çıkmamış. Bende biraz korkuyorum bir problem varda ondanmı diye. çok yoruldum diyecem ama sizlere haksızlık ederim diye korkuyorum. 2 yıldır annelik özlemi duyuyorum sizse yıllardır. Canım ya ne zormuş bu durum. Insanı çıldırtacak düzeye bile getiriyor. Işte. Ağlıyorum ağlıyorum. Insanlardan kaçıyorum. Kimseyi görmek kimseyle konuşmak. Bir hamile haberi daha almak istemiyorum. öyle işte depresif bir haldeyim...
canım allah hepimizin yardımcısı olsun ne deyim. Bazen eşime haksızlık ediyorum. Sanki o isteyerek bu sorunla karsılaştı da. Ne bileyim ona bazen acımasızca davranıyorum gibi geliyor ki o bende kat be kat daha fazla üzülüyordur. Bir an önce hepimiz yavrularımıza kavusuruz inşallah..canım ya seni çok iyi anlıyorum bende eşimin azo sebebini ergenlikte geçirdiği kabakulak biliyordum emre bey genet,ik testleri yapın gelin dedi ben hiç şüphelenmiyordum genetikten bildiğim kadarıyla eşimin ailesinde hiç çocuğu olmayan kimse yoktu içim rahattı önce y mikrodelesyon sonucu çıkmıştı temizdi hiç bir sorun yoktu zaten bende olacağını düşünmüyordum kendimden o kadar çok emindim yanineyse sıra geldi karyotip analizin sonucuna ve eşim bana telefonda 47xxy olduğunu söylediğinde gözümden sicim sicim yaşlar akmaya başlamıştı dünyam başıma yıkılmıştı ne bir adım öteye nede geriye gidemiyorsum çok kötü olmuştum .neyse ablam eşimi aramış ve biraz sert çıkışmış sen neden telefonda söylğyorsun eve gelince düzgün bir şekilde anlatsaydın kardeşim dışarıda ve başına birşey gelirse senden bilirim demiş.daha sonra eşim beni tekrar arayıp canım sorun yokmuş ben yanlış yeri okudum dedi.değip durumu düzeltti.eve gelince doktorun kendisine söylediklerini ve ellinden geleni yapacağını söyledi ben artık duruma yavaş yavaş alışmıştım zaten emre beye mesaj çektim kendisi çok önemli olmadığını gelince konuşacağımızı ve randevu alıp gitmemizi söyledi.bende çok sinir olmuştum madem önemli eğildi neden bu testleri yapmış zaman kaybetmiştik.emre bey cevap olarak genetik sorun olduğunda sperm çıksa bile düşükle sonuçlandığını embriyoya pgt yapılıp yapılmaması için bu testin bir yön verdiğini ve gerekirse hamilelik boyunca koruyucu bir iğne yapmamız gerektiğini söylemişti.yani demek istediğim o ki sorun genetik olsa dahi önemli değil önemli olan spermin çıkmasıdır.bu genetik testler düşük olmasın diğe ve sağlıklı embriyo oluşturmak için gerekli sen canını sıkma ve allah'a tevekkül et.hem genetik sorunlu olup bebeği olan arkadaşlarımız var.herşey normal olduğu halde bebeği olmayanlarıda düşünürsen kaderden fazla birşey olmayacağını anlarsın üzülmek hiç bir şeye çözüm değil.ama sen yinede haklısın bizlerde senin geçtiğin yollardan geçtik ve aynı sıkıntılara maruz kaldık sen biran evvel kendini topla ve bebişin için elinden geleni yap
canım ya çok zor 2 ay oldu bu durumu öğreneli daha genetik testimiz çıkmadı. Bu hafta içinde çıkacak. Bebeğimin olmasını o kadar çok istiyordumki. Düşün evlendim sadece 1 ay korundum. çünkü anne olmak en büyük hayallerimden biriydi. Bebekleri çocukları çok seviyorum çünkü. Eşim bi 10 ay yanımda olmadı. 2 yıldır evliyiz. şimdide bu sorun çıktı. Aklımın ucundan bile geçmezken. Allah affetsin beni ama gerçekten kaldıramıyorum bu yükü.
esma canım merabalar bende aranıza yeni katıldım bizde bu sorunla mücadele ediyoruz emre beyin muaynesinde bizde genetik olabileceginden bahsetti sanırım sizde de aynı sorun varmıs biz genetik testleri verdik ama henüz almadık çok korkuyorum eşinin talilleri fsh lh testesteron ne kadardı bide kardeşleri yada akrabalarında onlardada aynı sorun varmıymış bu konuda bana bilgi verebilirsen çok sevinecegim ALLAH hepimizin yardımcısı olsuncanım siz yurdışındamısınız ?
sperm olması çok iyi eşinde daha önce herşey normalmiş tedaviyle tekrar eskisi gibi olur inş
ne umutsuz arkadaşlarımız şuan hamile evet hemen olmıyacak ama sabırla mücadeleyle olacak
sen çok daha iyisin eşinde daha önce sperm varmış
bizim sorun genetik çokk zor bi rahatsızlık mış
1 senedir tedavi oluyoruz sonuç alamadık konyadayız doktoru bıraktık şimdi istanbula gitmeyi düşünüyoruz celalettin beye
azfc delasyonu var eşimde mikro tese oldu sperm bulundu Allaha şükür tek tesellim sperm olması içerde çünkü bu rahatsızlık da sperm çıkma şansı yüzde on muş
çıkış için tedavi olduk ama çıkış olmadı şuan bişey kullanmıyoruz
Allahım hepimizin yardımcısı olsun
aramıza hoşgeldin tez vakkitte kurtulursun inşallah.canım benim eşimde genetik azolu fsh36,lh23 testesteron2,5 benim eşimin hiç bir akrabasında sorun yok 500000kişide bir olurmuş oda bize denk gelmişesma canım merabalar bende aranıza yeni katıldım bizde bu sorunla mücadele ediyoruz emre beyin muaynesinde bizde genetik olabileceginden bahsetti sanırım sizde de aynı sorun varmıs biz genetik testleri verdik ama henüz almadık çok korkuyorum eşinin talilleri fsh lh testesteron ne kadardı bide kardeşleri yada akrabalarında onlardada aynı sorun varmıymış bu konuda bana bilgi verebilirsen çok sevinecegim ALLAH hepimizin yardımcısı olsun
çcanım sakın öyle kötü düşünme.bu dünya geçici ve nefis dünyası.
Bu dünyada olmazsa öbür dünyada kavuşuruz bebişlerimize.
Rabbim kimseye kaldıramayacağı yükü vermez.demekki kaldırabiliyoruz.
Tamam bazen insan çok sıkılıyor bunalıyor ama bir an önce toparlanmamız şart.
Hadi sende daha fazla eşini ve sevenlerini üzme kendine gel silkelen hadi :)
kan gruplarına göre kısırlık oranları: Arh+%36- 0rh+%29 brh+%16 abh+%7 arh-%5 0rh- %4 brh-%2 abrh-%1
böyle bir yazı buldum
benim eşimin kan gurubu brh+ merak ettim dogru olma olasılıgını kendi içimizde bir tenkik edelim mi arkadaşlar
benim eşimin kan grubu o + ama bence bu çok da önemli değil. Bizim sorunumuzda oldukça nadır ama tuttuğu kişide %100 dür. Canım bu evlilik takvimini nerden yapıyorsunuz
aramıza hoşgeldin tez vakkitte kurtulursun inşallah.canım benim eşimde genetik azolu fsh36,lh23 testesteron2,5 benim eşimin hiç bir akrabasında sorun yok 500000kişide bir olurmuş oda bize denk gelmiş
benim eşimin kan grubu o + ama bence bu çok da önemli değil. Bizim sorunumuzda oldukça nadır ama tuttuğu kişide %100 dür. Canım bu evlilik takvimini nerden yapıyorsunuz
aramıza hoşgeldin tez vakkitte kurtulursun inşallah.canım benim eşimde genetik azolu fsh36,lh23 testesteron2,5 benim eşimin hiç bir akrabasında sorun yok 500000kişide bir olurmuş oda bize denk gelmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?