Bakın sonuç kötü demek değil şunu anlamak zormu bu kadar.... hoca bu tahlili değişimi görmek için istediğini söylüyor...Belli düzeyin altında ise tese olmayın zor ihtimal diye özellikle uyarıyor...Karşılaştırma yapmak da yanlış bakın arkadaşlar yazmış 1 milyon sperm çıkışı var değer düşük, çıkış yok değer yüksek çıkmış mesela...Enbaşında da uyardım inhibin b testine kitlendi herkez enteresan bir şekilde hoca bunun gibi bir sürü değişkeni değerlendiriyor emin olun...Hocanın cep telefonu ve mail i bir kaç sayfa önce verilmişti istersen özelden atarım tekrar...
ARkadaslar eşimin değerleri fsh:17,58 lh:10,96 total testesteron:1,18 bilen yorumlayabilir mi?
merhaba canım elengo sperm;spermin olgunlaşmamaış hali demek..
ARkadaslar eşimin değerleri fsh:17,58 lh:10,96 total testesteron:1,18 bilen yorumlayabilir mi?
MRB ARKADASLAR.aranıza yeni katıldım.yazılarınızı okuyorum.biz daha 15 gün oldu eşimin azaspermi olduğunu.eşime hormon tahlii verildi bide spermiyogram testine bakılarak bu tanı kondu.biz normal üroloji bölümüne gitmiştik.tüp bebk merkeziyle temzsa gecmedik daha.siz bazı testlerden bahsetmişsiniz.onlarda hormon değerleri mi yoksa baska tetkikler mi?bilgilendirirseniz sevinirim.bide bu zamana kadar ne tür asamalardan gectiniz?yeni olduğumuz için hersey bize çok yabancı geliyor?aranızda tüp bebek denemesi yaptıran var mı?bide bennim eşimin spermiyogram testinde hiç hareketli ve hareketsiz sperm hücresi rastlanmadı yazıyordu.bizim gibi olanlardan destek bekliyorum.herkese şimdiden teskekkürler..
lh hormonu testise testosteron ürettiren ve sperm oluşumunun alt yapısını oluşturan hormon yani türkçesi sinyal dir...
fsh ise kadında yumurta olşumu erkekte sperm üretimini sağlayan sinyaldir...
eşinizde ikiside yüksek testo ise düşük bu testiste bir problem olduğunu gösterir...
bu problem nedir araştırılmalı mutlaka; bu sorundan dolayı beyin geri bildirim alamadığı için hipofiz bezi yoluyla bu hormonların salınımını arttırır ve primer hipogonadizm durumunda genelde lh fsh yüksek çıkar...
problemin kaynağı örneğin varikosel gibi giderilebilir mekanik birşey ise ortadan kaldırılır...eğer hormonal birşey varsa ona göre hormon ilaçları ile düzen sağlanmaya çalışılır...
bunlarda artık doktorun bilgi ve tecrübesine kalmış...
normalde bu işin doktoru endokrinoloji doktorudur ürologlar özellikle tüp bebek merkezleriyle çalışanlar tedavi etmek varken en azından tesedeki şansı arttıracak düzenlemeler yerine bir tek spermiyograma bakarak ameliyat ile sperm arama yolunu seçerlerki son derece yanlış...
genelde bir yanlış da bu tip hastalara sizin çocuğunuz olmaz denmesi veya sebebi belli değil denmesidir çok sık karşılaşılır...bizede zamanında söylendi normal yolla çocuğumuz oldu fakat benim eşimin sizden farklı olarak hipofiz kaynaklı bir rahatsızlığımız vardı(seconder hipogonadizm) bizde başta azospermdik ve bu ürologlardan birine gitsek muhtemelen tese olacaktık ve hiç birşey çıkmayacaktı...
Kısaca burda bu tahlilleri yorumlayacak bilgide kimse yok... Esas olan hasta üzerinden tedavi kimseyi kimseyle kıyaslamak veya tahlilleri kıyaslamak doğru değil...Zaten herkezin durumuda farklı ve kendine özgü azosperm sadece işin ortak sonucu...Bir başlık değil hastalıkda değil...
Sizde belli olan tek şey eşinizin testislerinde bir problem gözüktüğü....
canım benim iyiyim sağol evet yoktum birkaç gündür ama sende aklımdaydın inan. öncelikle gözün aydın inşallah sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın .canım çıkma topikten özel mesaj göndericem şimdiTULAYin salavatlarini okudum, ALLAH im kabul etsin dualar hurmetine lutfundan nurtopu bebisler versin.amin.
VCK nasilsin kizzz nerelerdesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?