Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

canım bence tünelin ucu görünmüş sanki sabır inşallah mevlam sizede canlı canlı spermleri gösterir
üstelik celallettin hocayı çoğunluk da beğeniyor inşallah olur.canı gönülden diliyorum.

canlarımmm kader arkadaşlarım...baya bi derin araştırm içine girdim...yardım lütfen...3.tedaviye başlıcaz da.sizlerin de fikrini almak istedim...Ankara'da bildiğiniz en iyi merkez hangisi...bi de hepimiz azospermliyiz biliyosunuz .bu konuda en iyi ürolog hangisi ... bir azospermli olarak kime gitmeliyiz...deneyimli olanlar,bilgisin olanlar benimle paylaşabilir mi canlarım...

Çok duygulu bir yazı. Sanki bir şairin elinden çıkmış gibi. Ellerine sağlık. Aslında bir çoğumuzun hissettiklerini dile getirmişsin. Ben inanıyorum Allah inşallah emeklerimizin karşılığını verecek. Bu kadar özveri ile eşlerimizin yanında onlara destek olduk. İnşallah bebeğini kucağına aldığın günleri göreceksin.

Canlarım bunu face de görmüştüm bende paylaşayım dedim.
Tam da bizleri anlatıyor.Aslında kız erkek farketmez ama işte annelik duygusunu anlatıyor.
İnşallah hepimiz bir gün anne oluruz.Tüm dileğimiz bu.
Her şer de bir hayır vardır.

kızlar merhaba ..sorunlarımız ortak biliyorsunuz..bizdede 1-2 sperm çıkıyor ama morfoloji kötü malesef.
bugun son negatifin ardından doktorumla görüştüm.bana dediği denemekten başka çaremizin olmadığı,
bizim spermlerin döllemeye yeteneği azmış.tesede oldu ama hiç birşey değişmedi.

bizim embriyolar 5.güne kadar yaşabiliyormuş ama,5.günden sonra ilerleme duruyormuş..5.güne gelen embriyolarda tam açılma sağlanamıyormuş..o nedenle tutunamıyor dedi.belki diğer denemede kaliteli çıkar deniliyor..şimdilik ana sebep spermde dölleme yeteneğinin olmaması dendi.
dene dene nereye kadar,sonu yok bunun.allah yardımcımız olsunn.merkez değişikli yapacağım.
son denememi farklı bir merkezde (memorial)da gerçekleştireceğim kısmetse..

Ben sana ait sandım. Hatta içimden kesin şiir denemeleri yapmalı diye düşündüm.

kızlar bügün topikten birinin test tarihi idi.tüpbebek yaptırmış sonuç alacaktı.ama nicini unuttumm.
umarım hayırlı ve güzel haberlerle gelir..

canım ne olur dua ederken sadece sperm çıksın diye dua etme kaliteli spermler çıksın vede bana onllaarı evlat olarak nasip eyle diye dua et.
sadece sperm çıkmasıyla iş bitmiyor malesef..kaliteli olmaları gerekiyor.
tedavi gördüğüm merkezde bir bayan ile tanıştımm ..yüzbinlerce spermleri var eşi tesede olmamış hiç,
ama 5kez tüpbebek denemişlerr,hiç ebmriyo olmuyormuş.spermlerin döllememe yeteneği yokmuş..morfoloji 0.düşün artık.
tese olmayada razılar yeterki kaliteli sperm bulunsuz diye çırpınıyordu..emre bey tese de olsanız değişen birşey olmaz demiş..
beterin beteri varr..allah sonumuzu hayırlı eylesin inşallah..

aynen canım sana katılıyorum evet eşlerimizde sperm çıktı şükürler olsun ama bizim halen bebeğimiz olmuyor bu demek olmuyorki sperm çıkınca bebeğimiz olacak.biz dua ederken eşlerimizde sperm çıkması ve sonrasında bebeğimizi sağlıkla sıhhatle kucağımıza almamızı istemeliyiz Rabbimden.inşallah çıktığımız bu yolda Rabbim evladımızı da kucağımıza almamızı nasip etsin.canım banada 1 tane blastosist embriyo transfer edildi 6 taneden bir tanesi kaliteliydi ama oda tutunamadı . bende çok üzüldüm ama elden gelen birşey yok benim eşimin azo sebebi genetik o yüzden oluşan embriyolarda sıkıntı oluyor hemde tutunamıyorlar.hakkımızda hayırlısı olsun bu mübarek günler hatırına Rabbim bize daha fazla aratmadan evlatlarımızı göndersin inşallah

Kızlar Merhabalar, bugün çileli 12 gün bekleyişim pozitif ile sonuçlandı. Hamileyim. İnanamıyorum. Testler karıştı diye bile şüpheleniyorum. Allah inşallah bu haberi bekleyen herkese nasip etsin. Tabi öncelikle sağlıkla hayırlısı ile kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

amin canım rabbim inşallah o spermleri bize bağışlasın ve evlat olarak nasip eylesin..
ben senden çok umutluydum aslında,çünki donup çözülen spermlerle ve embriyo ile başarı orananı daha yüksek oluyor..
bence senin embriyo iyi kalitede idi,ama rahimde ki miyom denedi ile tutmamış olabilir..
beylem'de senin le benzer durumda,5 denemede 3 kez hamile kaldı ama rahimdeki sorunları yüzünden bebeklerini kaybetti..
azoyla savaştığımız yetmezmiş gibi birde rahim sorunları olunca yük dahada ağırlaşoyor malesef..allah yar ve yardımcımız olsun..bize hayırlı nesiller nasip eylesin..amin..

doktorlar doğru söylüyorda denemek açısından dene dene nereye kadar deneyeceğiz.bizede spermler kalitesi demişlerdi
en son denememde bu nedenle gebelik oluşmuyo diyor.üstelik benimde 2.denememde blast transferi 5.gün embiryosu
olduğu halde üstelik 1.kalite embiryo denildiği halde de olmadı.
hem maddi hem manevi anlamda çöktüm ben.inşallah mevlam çok aratmadan bizleri evladımıza kavuşturur.
canım merkezini değiştir.inşallah senin içinde bu merkez daha hayırlı olur.

maşallah canımmm,
allah tamamına erdirsin..hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin inşallah..nerde deneme yaptın ,kaçıncı deneme de mu mucizeyi yaşadın ve tedavimden biraz bahsedermisin?

az önce eşim aradı sperm boyama testinde sonucumuz,çok nadir sperm var ve hareketsiz çıkmış bu seferde.ne yapacağız biz ya tam bir şeyler oldu derken geri sarmaya başlıyo bu lanet şey!

bu testi nerde yaptırdınız acaba? fiyatınıda yazabilirmisin? birde Dr. mu istedi?
Daha önce bu testle ilgili bişey okumuştumda...

ayne öyle.yorgunlukları hiç düşünmeden denenmeli deniliyor.yaşın genç dedi doktor.31 yaşındayım ama yumurta kalitesizliğide varr.
benim de taransfer yapılırken ilk kez 5.güne ulaşan ve sen gibi 1.kalite denilmişti..ama bugun doktorum diyor ki,diğer tedavine göree embriyon biraz daha iyi ama tam açılma olmamış,kaliteli değilmiş dedi..anlamadım..4.denemede 5.güne ulaşan 4.5 günlük bir embriyo idi..hadi onu anladımda.5.denemede 1.kalite denilirkenn,şimdidee iyi olmadığı söyleniyor..
sırf pişman olmamk için memorialda sonkezde olsa denem yapacağım kısmetse..allah yardımcımız olsun..

tebrik ederim Allah tamamını erdirsin.ne güzel bir haber yaa maşallah

maşallah canımmm,
allah tamamına erdirsin..hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin inşallah..nerde deneme yaptın ,kaçıncı deneme de mu mucizeyi yaşadın ve tedavimden biraz bahsedermisin?

Amin inşallah canım Allah size de nasip eder inşallah. Ben hala inanamıyorum.
Tabi bahsederim en ufak bir faydam olsa çok mutlu olurum.
Bizim 3. deneme Alman Hastanesi. Doktorum Alper Şişmanoğlu.
Bizimkisi azosperminin en fenasıydı. Sebebi bilinmeyen. Eşimin m.tesesini Tansel Kaplancan yaptı. İyi bir doktor tavsiye ediyorum. Öyle şefkatli falan bir doktor değil ama onu söyleyeyim. Neyse onu söyler moralini artırmak için olmayacak bir şey söylemez. Neyse m.tese sonrası alınan spermlerin çok iyi olmadığını ama üretimin var olduğunu söyledi. 6 aylık bir tedavi uyguladı.Eğer nomal yoldan çıkış olmazsa tekrar m.tese yapacağız dedi. 6 ay sonra bende hazırlandım ve 8-10 tane normal yoldan çıkış oldu. Yıkama ile arttı ve 8 tane embriyo 5. güne kadar geldi. İlkinde 1'ini transfer ettiler. Tutmadı. 3/4 şeklinde dondurdular. 2. denememde 2 adet dondurulmuş oda tutmadı. Bu seferki 3 adet konuldu. Nasip kısmet işte.
Doktorlar dışardan alınan takvilerin işe yaramadığını söylüyor ama ben inanıyorum ki yarıyor. Kadıköy'den bir aktardan karışım almıştım. 2-3 defa daha aldım Bahar'ın söylediği karışımlardan aldım, keçi boynuzu kürü yaptım. Bayağ bir emek verdim. Tabi en önemlisi de çok dua ettim. 5 vakit namaz kılmazdım. Namaza başladım. Allah kimseyi çocuksuz bırakmasın.

Allah hayırlısı ile tamamına erdirsin. Seni ve babayı tebri ederim. Maaşallah Ne güzel bir bereket geldi :)) Devamı hep sürsün inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…