Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canim cok uzuldum inan Rabbim sabirversin insallah,ben senden olumlu haberler bekliy odum ,oyaptiginiz degisik tedaviler falan faydasi olmustur diye dusunmustum,ama belli olmaz ins daha sonra kendiliginden cikis bile olabilir burda buna cok sahit olduk...
Anlattiklarinin aynisini bende yasamistim 4 yil once ,hala unutamiyorum esimin bakislarni caresizligimizi, doktorun gulerek donor yaptirin deyisini....ama ben hep umutluyum o gunden beri ins rabbim nasip edecek sadece zamani var diye dusunuyorum...
Ins su mubarek gunlerin hurmetine Rabbim hic beklemedigimiz anda hepimize nasip eder mucizelerimizi ,biliyoruzki O nun hazineleri cok genistir...

Hadi inşallah. önce sağlıklı olması tabi ama 1 kız 1 erkekte çok güzel olur sizin için. Yok canım sanırım söylediğin Pembe85 karıştırdın sanırım. Ben Pembe10'um.

Ah ah bizi bizden başka kimse anlayamaz. Çok iyi anlıyorum seni. Hep aynı acıları yaşıyoruz.
Bu forum bizim için terapi gibi bence. Anneme ilk konuyu bahsettiğimde psikolojik destek almamızı önerdi ki bence çok doğru bir çoğumuzun ihtiyacı var buna eşim istemediği için gitmedik psikoloğa. Bende bu forumda rahatlıyorum. Beni anlayan aynı dertleri paylaşan arkadaşlarım var. Aynı duyguları sende yaşıyorsun değil mi?
Allah inşallah o güzel duyguları yaşayan arkadaşlarımız gibi bizleri de sevindirir ve bebeklerimize bizleri kavuşturur.

gulerim yazdıklarını okudum daha önce hiç tanışmadık ama bu duyguları hissedebiliyorum. Cuma günü benim eşimde tese oldu o gün o kadar zor geçtiki sonucu pazartesi ögreneceksiniz dediler pazartesi o koridor bitmek bilmedi giderken sonuç iyi mi kötümü o düşünce bile kötü.Rabbim bizim yüzümüze güldü sprem dondurulmuş inşallah tez zamanda isteyen herkezin yüzüne güler.Benim eşiminde tüm tahlilleri testleri normaldi hiç sorunu yoktu seninkide öyleymiş, insallah çıkar bize anestezi doktoru selenyum vitamini için dedi çok yararı oluyor biz kendimizde eşimle sorunlar yasadık yararını gördük dedi. Herşey Allahtan allah bizi imtihan ediyor biz bu imtihandan isyan etmeden şükrederek çıkarsak rabbim eminim bizim evlerimizede cennetinden evlat bağışlayacak ben böyle düşünüyorum.

Rabbim sınavınızdan en iyi şekilde çıkmayı nasip etsin. Herkes destek olabilmek için ne güzel şeyler yazmış. Yeniden bir an önce toparlanmanızı ve umut ışığı olacak bugünleri unutturacak mutluluklar diliyorum. Herkesin sınavı ayrı, ama hepsi zor. Her zaman inandığım gibi, zorlukla beraber bir kolaylıkta vardır.

Son düzenleme:

ne güzelmiş ya cemrem29
hayal ettim şöyle bi... :)

eskilerde kaldı gibi düşünülen ama bozulmayan bir güzellik yaşamışsınız.
adınıza çok sevindim.

çok mutlu oldum ikizlerimiz iyiymiş yani :)
sağlıkcakla kucağına almayıda nasip etsin Allahım :)

cnm günaydın yazını okuyunca kendim yaşadığımla aynı şeyler geldi gözümün önüne
burası ialç gibi geliyo bazen bizlere
sende bu günleri atlatacaksın cnm hiçççç şüphesiz acı üzüntü hep aklımızda oluyoı ama bugünler geçince hepsi anı olarak kalacak aklımızda..
cnm bence de bi celallettin beye gidin rabbim çare yolları vermişse aramak lazım onları ypınca da tevekkül edip sabretmek
çok zor çok acı bekleme süresi ama sonu mutluluk olsunda acılar zamanla alışılıp hafifliyo
cnm enim eşim çocukken ateşli kabakulak geçirmiş azosperm hastalığının sebebbi dedi dr.lar
evliliğimizin 3.cü ayından itibaren eşim öğrendi azoyu ve o gün bugün ne varsa derman olması için yaptı 2 kere ameilay oldu sonuç kocamannnn bi 0 ve acısı....
gitmediğimiz dr.lar prof.lar kalmadı sonuç boşluk resmen
sonra bizde artık bide şu celallettin beye gidelim dedik eşim gitti tahliller falan yapıldı eşimde varikosel çıktı hemen ocak ayında varikosel oldu
ardından celallettin beyin verdiği kürler,iğneleri kullandı eşim ameliyattan 3 ay sonra sperm testtinde 1 milyon hücre görüldü
sonra nasıl sevindim anlatamm hücre bile bizi çok mutlu etti
ondan sonra 3 ay daha tedavi süreci devam etti ve haziran ayında tekrar sperm testti verdi eşim rabbim hamdolsun ki 6 tane sperm bulundu havalara uçtuk tabii
eşiminde hormonları çok yüksekti ve eşiminn genetik testleri kromozonu hepsi ii olmasına rağmen yıllarca biz hiç bi tane sperm değil hücre bile görmedik
sözün kısası bence gidin celallettin beye derim derdin dermenı nerde bilinmez biz elimizden geldiğini yapalım da gerisi yardana kalmış güzelim
cnm gözünüz aydınnnnnnnnn
darısı hamişliğe olsun inşllhh spermleriniz daha da çoğalsınnnnnnnn

ne güzelmiş ya cemrem29
hayal ettim şöyle bi... :)

eskilerde kaldı gibi düşünülen ama bozulmayan bir güzellik yaşamışsınız.
adınıza çok sevindim.
evet cnm hayali bile güzel oluyo çokk güzeldi ya hakikaten insan bazı değerleri yapamayınca özlüyor
sağol cnm sana da günaydın nasılın

evet cnm hayali bile güzel oluyo çokk güzeldi ya hakikaten insan bazı değerleri yapamayınca özlüyor

sağol canım iyiyim sen nasılsın?

gülerim ne ,yazdıklarımızı yazdıklarını okudum inan aklım dün akşam onda kaldı.
şimdi işyerinde okurken yazılanları gözlerim doldu gene.
zate bugün bir tuhaflık var bende biri birşey dese ağlıcam.
zamanla ne kadar güçlü olsak da duruma alıştığımızı düşünsek de ruhumuz etkileniyor sanırım.
herşey güzel olsun inşh :)

bende iim cnm teşekkürler
evet gülerin yazısı beni taaaa yıllar önce eşimin ameliyat gününe götürdü bende güler gibi tüp ebbeğe hazırlanmıştım sperm çıkmayınca yumurtalarım toplanmadı onun acısı sıkıntısı sperm çıkmamasının acısı yani şuan o okadar zor anlar yaşıyor ki anlatamm
inş bu günleri atlatacak allahın izniyle
yok cnm ne olursa olsun herkeslere gülücükte atsak çokkk muluyuz diye de yazsak aslında acımız hep bizimle.
iş bizlerde anne baba oluruz da bugünler unutulurrrrr...:26:

canım benim çok üzüldüm sonuca acını paylaşıyorum...
dün çok merak etmiştim seni ama sonrasında girememiştim foruma...
içinde ne fırtınal kopuyor anlayabiliyoruz...
ama umudunu kaybetme canım bak arkadaşlarda yazdılar...
nzlyln'nin eşinde m.tesede bulunmazken yıllar sonra doğal yoldan çıkış oldu...
cemremlerde 2 ameliyatta bulunamamışken drlar damarların kurumuş derken yıllar sonra doğal yoldan çıkış oldu...
istiyorumbebeğimi arkadışımızın eşinde son m.tesede 1 tane sprem bulunamamışken 1 ay sonra arka arkaya doğal yoldan çıkış oldu...
bu örneklerde bize gösteriyor ki rabbim çok büyük asla umudumuzu kaybetmemeliyiz...
sadece bi zamanı var o zamanın gelmesini beklemeliyiz sabırla...
şükürler olsun en zor anlarımızda bizi kendimize getirecek çok güzel örneklerle dolu topiğimiz...
allahın izniyle sizde onlardan biri olacaksınız inş...
acınızı yaşayın ama asla umudunuzu kaybetmeyin...
kendinizi toparlayınca başlarsınız yeniden tedaviye...
gerçi bu zor anında bile öyle güzel kararlar almışsın ki bunlar senin nekadar güçlü olduğunu gösteriyor...
inş bundan sonra herşey dilediğin gibi olur canım dualarımdasın...

Geçmş olsun arkadaşımm.Rabbim şifa versin..:26:
inşallah bu günleri unutturacak daha güzel günleride görürsünüz.
bizimde ilk tese ameliyatınımızda embriyolog bizim yanımıza gelip sperm çıkmadı..
en iyisi evlat edinin demişti.o zamanki üzüntümü anlatamam ..çocuğum hiç olmıycak dedim herhalde
nasıl ağlamıştım sonra hemen eşimin yanına giddim o benden daha üzgün.
o şekilde eve geldik.sonra telefon edip biz yeni yeni sperm bulmaya başladık dediler dokularda.
sonra tüp denedik o spermlerle olmadı.6 ay sonrası 1 tese ameliyatı daha olduk ..ki en yanlış o ameliyattı 6 ay sonra ameliyatmı olur
ama üniversite hastanesi böyle yaptı bizi ve o ameliyatta hiç çıkmadı sperm .
biz artık herşeyi bıraktık eşimle 4-5 sene kadar eşim bi daha ameliyatta olmak istemiyordu başka bi tedavide olmak ..
ama ben bırakmak istemiyodum.
ne yaptım ettim eşimi geçen sene emre bakırcıoğluna gitmeye ikna ettim
.ağustosta m.tese ameliyatı oldu.çok şükür sperm çıktı.
eylülde yine tüp denedik olmadı.geçtiğimiz nisanda yine denedik böyle denedik yazarken kolay ama maddi manevi o kadar yıprandıkki.çok şükür Rabbim bana bu denemede meleğimi gönderdi
.umudunuz hep olsun ben hep bir gün olucak derdim...:26:
Rabbim isteyen herkesede nasip etsin inşallah.bende kendi yaşadıklarımı kısaca yazmak istedim cnm.
biz hamilelerr topiğin umuduyuzzzz..uğuruyuz..
bundan sonra ne yapabiliriz araştırın kendinizi sakın bırakmayın ne çocuğun olmaz diyenlerin çocuğu oldu..
sizde inşallah yüzü gülenlerden olursunuz.

Son düzenleme:

gözün aydın canımmmmmmm
allahın izniyle inş haberinide alırız aeo

Canımm gözünüz aydınn..çokk sevindim ense ölçümleri iyi çıkmışş.miniklerinn.
Çok şükür Rabbime.:26:
maaşallah onlaraa üst üste yatıyolarmış yineee
dikiş atılmamasınada çokk sevindim cnmm ..sende atlattın cnm bu ikili test stresini.
AMİN cnmm :26::26:

gözünüz aydın bitanemmmmmmmmmmmm
allah meleklerinizi sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin inş

Hadi bakalım bugün bebişinin hatırına güzel haberler alabilirsin inşallah.
Sizin bebiş çok uğurlu gelecek.

saol canımmm inş dediğin gibi olur
ama öğrenemedik daha sonucu...
sözde pazartesi belli olacaktı çarşamba oldu hala yok...
sistemde hata varmışta bilmem ne mebin işleri işte
daha sadece 14 il açıklamış bakalım biz nezaman öğrenicez...
hakkımızda hayırlısı...

acın çok taze canım öncellikle Allah sabır ve dayanma gücü versin.
ama ne kadar gçlü bir insansınki kendine hemen çok güzl yön çizmişsin.
diğer arkadaşlarında yazdıklarını okumuşsundur elet burda çook mucizeler yaşandı neden biri de sen olmayasınkii
bak bizde ameliyatla sperm bulundu ama bulunan spermler çok kaliteli olmadığından
tüp bebek olmadı bu eylülde 3.tedaviye başlayacağım kısmetse
ama bu da olmazsa ne eşimi ne kendimi yormak istemiyorum bende evlatlık için başvuru yapmayı düşünüyorum
senin için de herşeyin hayırlısı olsun arkadaşım Allaha emanet olun

buarada hepinize günaydınlar canlar
gulerimin yazısını okuyunca size selam veremedim...
herkes iyidir inş ben çok rahatsızım acayip kabız oldum
kendimi zorlamıyorum ama bu defada çok karnım ağrıyor...
duphalakta içiyorum ama pek işe yaramıyor...

inşh canım yaa

işh bugünler unutulur :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…