Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

Canım bizden genetik testi istemişti. Y kromozonu denilen o mu acaba. Bayağ pahalı bir şey. Bu topikte daha bilgililer var. Onlar sana yardımcı olur. Bu test genetik probleminin olup olmadığını tespit ediyor.

Arkadaslar bu durum nedir? Nette arastırdm biraz ve aslaında eşimin bu dudrmda olabilmesinden korktum? Sebebi nedeni nedir bu sertoli cell only sendromunun? Eşim çocukken kanser tedavisi almiş kemoterapi ve radyoterapi bu sertoliye sebeb olabilir mi?nette araştrdım kafam karıstı nolur yardım???

canım genetik test genetik bir sorun olup olmadığını öğrenmek için yaptırılıyor.
bu teste bakarak m.tesede sperm bulup bulunmaması konusundada fikir ediniliyor.
bu test üniversite hastanelerinde ücretsiz yapılıyor özele gidip para vermenize hiç gerek yok.
umarım sonuçlarınız iyi çıkar...

merhabalar nasılsınız uzun zaman oldu giremedim nete daha doğrusu hala beklemedeyiz ilaç tedavisi ne zor bir durummuş yaaaaa :'( 3 ay bekle bekle bekle offfffffffffffff daha 1 ay var test yapılmasına inşallah beklememize deger

m.tese sonunda alınan örnekler patolojiye gönderirlir.
patololoji sonucunda sertoly yazıyorsa üretim yok anlamına geliyor...

Bekleyen derviş MURADINA ERMİŞ.

slm arkadaşlar bişey sorcam...2.tüp bebek denemesinden sonraki adetlerim azaldı biraz...ilk 3 ay vücuttan atılamayan ilaçlardandır deidm.ama son 2-3 adetim de az...evet yine gününde oluyorum ve 6 gün sürüyo...onda bi değişiklik yok ama sanki daha az akıyo...daha az ped değiştiryiorum.yoğun değil yani...bunu yaşayan var mı acaba benim gibi var mı ?

Bahar 85, hamilesssssinn.
tebrik ederim canim, cok cok sevindim. Allah tamamini erdirsin, sag salim bebisini kucagina almayi nasip etsin.

m.tese sonunda alınan örnekler patolojiye gönderirlir.
patololoji sonucunda sertoly yazıyorsa üretim yok anlamına geliyor...

tsk ederm arkadasım allah razı olsun,bende bundan korkuyorm aslında eşimin kanser tedavisi buna sebeb olmuş olablir mi???? tese falan olmadık daha 6 aydır tedavideyiz 6 ay snra tese düşünyorz ama korkum bu sertolinin cıkmasından yana çünkü tedavisi zormus... allahm yardım ...

benim normalde az olurdu,tüp bebekten sonraki iki ay yoğun geçti bu ay normale döndü ama bir iki gün gecikiyor hala.kafana takma bence bünye den bünyeye ilaçların etkisinde değişir.

korkmana gerek yok bezide sertoli dendi tesede 8 tüp sperm bulundu 5 defa tüp bebek yaptık olmayınca olmuyo işte

Son düzenleme:
benim normalde az olurdu,tüp bebekten sonraki iki ay yoğun geçti bu ay normale döndü ama bir iki gün gecikiyor hala.kafana takma bence bünye den bünyeye ilaçların etkisinde değişir.

inş.cnm,korkuyorum bi kist,bişey olur diye de...çünkü bu kullandığımız ilaçlar yapabiliyomuş,ramazan bitsin hemen doktora Allah'ın izniyle. ...teşekkürler cevapladığın için...:)

az önce y kromozomu testi yaptırdık ve 20 gün sonra çıkacakmış sonuç şimdi bu nedir ne değildir onu araştıracağım kendimi çok kötü hissediyorum eşim sorun tek onunmuş gibi berbat bir durumda ben onu teselli etmeye çalışıyorum o konu ile ilgili konuşmak istemiyor o zaman ben kiminle dertleşeceğim

rica ederim canım.
kanser tedavisinin hücreleri öldürdüğü ve üretimi bozduğu doğru ama sertoly yapar diye bişey hiç duymadım.
bak benim eşimde hem genetik sorun var hemde patoloji sonucumuz sertoly.
bu topikte bizimle aynı genetik sorunu olanlala sperm bulundu hem doğum yapan hem hamile olanlar var.
sertoly olupta yine sperm çıkışı olanlar var geçmiş sayfalarda var.
şimdiden sıkıntı yapma bakalım iyi düşün iyi olsun inşallah.

çok iyi yapmışsınız canım yolun başındayken tüm gerekli tahlilleri yaptırın.
doktorlarda ona göre hem tedavi şeklini planlıyor hemde sperm bulunma olasılığını gösteriyor.
sonuç hemen çıkmıyor evet biraz bekleyeceksiniz artık.
şimdi eşinin böyle davranması çok normai yenisiniz daha.
zamanla alışacaktır,tabii sende.
panik stres yapmayın belkide m.tesede sperm bulunacak vede tüp bebekle bebeğini kucağına alacaksın.
buarada birçok arkadaşımız öğrenir öğrenmez ameliyat oldular sperm bulundu ve hemen hamile kaldılar.
doğum yapan arkadaşlar çok ara ara girip yazıyorlar hatta denk gelirsiniz.
lütfen daha ameliyat olmadan sonucu bilmeden kendinizi üzmeyin.

cervan çok sağol şu an tam olarak anlamlandıramıyorum o nedenle panik halindeyim forumun nerdeyse tamamını okudum fikir sahibi olabilmek için allah hepimize yardım etsin sonuç ne olursa olsun ben kısmetse çocuk sahibi olabileceğimize inanıyorum ama doktorumuz açıklama yapmayı pek sevmiyor ben y kromozomu tahlili ne diye sorduğumda sonuçlar çıkınca konuşuruz dedi

Benimde tam tersi arttı kanamam. Hatta çok fazla parçacık geldi. Bende korktum. Sonra normale döndü. Canım günde 3 lt su iç. Vücuttan böylelikle ilaçları daha rahat atarsın.

Merhaba,
Biz de aynı durumdayız öğreneli 2 hafta oldu. Eşim içine atıyor benimle bile konuşmuyor. Çok üzülüyorum. Ben de içime atıyorum, ama yine de kötü düşünmemeye çalışıyorum. Allah hakkımızda ne hayırlıysa onu verir diyerek teselli olmaya çalışıyorum.
Biz de öğrenir öğrenmez üniversite hastanesine gittik, gerekli tüm testleri yaptılar. Sonuçlarını bekliyoruz. Sonrasında Emre Bakırcoğlu'na gitme planları yapıyoruz. Emre Bey'de tedavi olanlar randevu almak problem oluyor mu? Ne zaman aramamız gerekiyor? Biz İzmir'deyiz, önceden planlamamız gerekiyor hepsini.

Ah ah gerçekten çok heyecanlı bir bekleyiş oluyor. Bende şimdi geriye bakınca ne kadar sabırlıymışım diyorum. Halbuki karakterim çok sabırsızdır. İnşallah güzel neticeler alırsınız, emeklerinizin karşılığını alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…