Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
cnm hakkına hayırlısı olsun demekki burası senin için hayırlar getirir inşh

neden diğer yere gitmeyi tercih ettin yani sadece vasıta olduğu için mi?

canım merhaba,
bizde dün aradık ersel beyi üzülecek,korkacak birşey yok diyor.benim eşimde aniden sinirleniyor.sonra sakinleşince gülüyoruz.ve hakikaten benim eşim hiç agresif biri değildi.ilaçların etkisindeler tamamen.eşindeki belirtilerin tıpa tıp aynısı benim eşimde de var.ateş basması,sinirlilik hali ve tansiyon yüksekliği.iğnesi de yok.yara,çıban,sivilce v.b şeyler çok şükür yok.
endişe etme sakın.olması gereken şeyler oluyor hepsi bu.rabbim eşlerimizin çektiği fedakarlıkların yüzüsuyu hürmetine bizlere evlatlar nasip etsin inş.

Tebrikler redlion
Redlion arkadasim cok ama cok tebrik ederim insallah saglikla kucagina alirsin,benim esimde 47 xxy klinefelter,mikro tese oldu sperm bulundu ilk deneme yaptik dis gebelik yada kimyasal gebelik oldu,cok uzulduk tabiiki simdi bi kere daha denemeye yetecek kadar sperm kaldi ama o da dondurulmus insallah cozulunce bozulmaz,bizde yurt disindayiz,ingilterede,bi kisinin daha hamile olmasi nasil umuttur bilirsiniz,cok seviniyor dua ediyor ve umutlaniyoruz,benim istegim daha da ayrintili ani anina yazarmisin basindan gecenleri umut tup bebekte doktorun kimdi,falan hepsini yaz ayrintili rricam bu olucak... İnsallah burdaki herkes sende birlikte saglikla kucagina alirsiniz ve bizlerede ayni duyguyu yasatsin rabbim insallah amin...

merhabalar
biz bir kere test yaptırdık sıfır çıktı.hormon tahlilleri yolunda. muayenede gözle görülür bi tıkanıklık yok dedi.başka bişey yapmadılar. üç hafta sonra tekrar test istediler.özel bir doktora mı gidelim:s Devamında nasıl bir yol oluyor

hayırlısı olsun canım tabiki dualarımızdasın her arkadaşımız gibi..
inşh sprem testlerinde dediğin gibi çıkış olur ve biraz depolama olur ve ameliyeta gerek kalmaz inşh.

ben okudum canım Rabbim bu mübarek cuma günü yüzü hürmetine ettiğimiz bütün duaları kabul etsin bahar arkadaşımızında bebeğini sağlıklı bi şekilde kucağına almayı nasip eder inş. amiiin...

canım kusura bakma annem rahatsızlanmıştı hastanedeydi haber veremedim eve geldim bugün aksam ecrininkini ve bahar arkadasımızın besmelesini cekecem rabbim ömür nasip edrse.ne olur kusuruma bakmayın hiç disiplinsizligi sevmezdim tekrardan senden ve dua sahibi arkadasımdan özür dilerim

Merhabalar, bir süredir topiği takip ediyorum. Bir türlü elim gitmedi bişeyler yazmaya. Önce kendi hikayemi özetlemek istiyorum elimden geldiğince:
Eşimle 2007 yılında evlendik. Bir süre çeşitli sebeplerle çocuk sahibi olmayı düşünmedik. 2011 yılında eşimin azo olduğunu öğrendik. Ağustos ayında bu siteden aldığım bilgiler neticesinde Ankara’da oturmamızdan dolayı K.Aydos ile tedaviye başladık.( Azo sebebimiz bilinmiyor.)Ocak 2012’de eşimi m.teseye aldı. Sonuç olumsuz. Dokular temizmiş ancak bişey bulunmamış.. neden sadece 3 aylık tedaviden sonra bu işe kalkıştık hala anlayabilmiş değilim. Tedaviye devam ettik. Yapılan sperm boyamada olgunlaşmamış spermler bulundu. Bunun sonucunda Kasım 2012’de tüp bebek denemesi için hazırlandık. Ben HRS ‘de Tarık beyin takibinde iğnelere başladım. Yumurta toplama işlemi ile eşimin m.tese aynı gün yapıldı. Aydos’un dediğine göre M.tesede olgunlaşmamış sperm serisi bulunmuş. Toplanan 14 yumurtamın 3’ü iyi olmadığından diğer 11’i bu sperm hücreleri ile işleme tabi tutulmuş. 1 tane embriyo oluşmuş. (Aydos bunun sperm olabileceğini söyledi). Embriyo 2. Gününde transfer edildi. (Tarık hoca embriyonun çok iyi olduğunu belirtmişti.) Bitmek bilmeyen 12 günün ardından yaptırdığım test sonucu sonucun negatif olduğunu öğrendik. Sonucu Tarık hocaya gösterdiğimde embriyonun çok iyi bölündüğünden falan bahsetti, eşinin sonucuna bir daha bakayım seni ararım dedi. Ancak o aramadı, ben de sonucun yaratmış olduğu üzüntü ile bir daha ne gittim ne de aradım.
Bu güne kadar eşim hala Aydos’un vermiş olduğu tedaviye devam ediyor. Ekstra keçiboynuzu tozu içiyor. Onun dışında bir çaba harcamıyoruz.
Mayıs 2013te Aydos FISH testi istedi. Sonrasında genetik test. (bu zamana kadar neden istemedi onu da hala anlayabilmiş değilim.) FISH raporunda sperm hücrelerinin %70’inde diploid, %10’unda haploid, %20’sinde anöploid hücre gözlendiği, Anöploid hücrelerin çoğunda y kromozomuna ait çift sinyal (XYY ile uyumlu) tespit edildiği, karyotip analizini yapılarak teyit edilmesi gerektiği yazıyor. Karyotip analizi sonucunda ise herhangi bir sayısal ve yapısal kromozom anomalisine rastlanmadığı (sonuç:46 XY) yazdığından içimiz biraz olsun rahatladı. Sonuç olarak genetik olarak bir sıkıntı bulunamadı. Ancak Aydos’un dediğine göre üreme için gerekli olan hücreler haploid hücre olduğundan bizde bu sayı %10 olduğundan şansımız çok az, bu sayıyı arttırmamız gerekiyor. (Bunu söylediği gün çocuk edinmeden ve sperm bankasından, teknolojiden, kök hücreden falan bahsetti.)
2 yıllık tedavi sürecimiz ana hatlarıyla böyle. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Eşim hala ilaçlarını kullanıyor. Ancak sitede bahsettiğiniz C.Peru’ya bir de biz mi gitsek diye son zamanlarda düşünmeye başladım. Sizlerden aldığım güzel haberleri okudukça benim de içim kıpırdanıyor. Allah hepimize evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin. C.Peruya giden arkadaşlar bana mesaj yollayabilirler mi, nasıl randevu alacağım, gitmeden önce yapılması gerekenler var mı? Testleri yaptırıp gitsek olur mu? Ve tabi ki ücretler hakkında bilgi edinmek istiyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Böyle samimi bir ortamda bir arada olmak çok güzel…

Canım bahar kardeşimiz için besmeleyi okudum.
Rabbim bebeğini hayırlısı ile sağ salim kucağına almak nasip eder inşallah.
Rabbim kolay doğumlar nasip etsin inşallah.

Merhaba,
Biz de öğreneli 2 ay oldu. Özel bir hastanede direk mikro tese önerdiler, ancak biz bir üniversite hastanesine gidelim daha detaylı bir araştırma yapılsın istedik. Y delegasyonu testi ve hormon testi sonucumuzu aldık dün. Y delegasyonu temiz. hormon testinde ise FSH üst sınırın az üstünde, testesteronda az altında çıktı. Doktor azospermde böyle sonuçlar çıkmasının normal olduğunu ve de bu değerlerin çok düşük ya da çok yüksek olması durumunda tedavi yaptıklarını söyledi. Şimdi Kromozom sayımı sonucunu bekliyoruz. Onun için de eylülde randevumuz var, yani daha kan bile verilmedi yoğunluk yüzünden. Doktorun söylediği eğer kromozom sayımı sonucu genetik problem olmadığı ortaya çıkarsa tedavi olmadan ameliyat önerdikleri. Ben de burada sizinki gibi tecrübeleri okuyunca hemen ameliyat olunması konusunda tereddüt ediyorum. Bir umut belki tedaviyle çözülür, eşimde ameliyat olarak zaten yıpranan psikolojisini daha da bozsun istemiyorum. Ya da doktorlara güvenip hareket mi etsek bilemedim. Benzer durumlar yaşayanlar tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.Eşimin azosperm problemi inmemiş testis ile ilgili.
Gerçekten de birbirini ancak aynı sorunu paylaşanlar anlıyor, bu nedenle bu ortamdaki paylaşımlarımız çok değerli.

bu arada kütahyalımısın 43 yazıyorda merak ettim sadece

cnm ben kütahyalıyım
sen neresindensin ben kütahya altıntaş
sizin azo sebebi bellimi

cnmcımmm benim kütahyalı olduğumu unuttun heralde memleketime gidiyosunda haber etmiyosun ha
aşkolsun

çok geçmiş olsun,inşallah tez vakitte iyileşir,biran öncede Allah muradınızı verir,rabbime hep dua edeceğim inşallah siz bu dertten kurtulana kadar canım.Allah zorda kalan bütün kullarına yardım etsin.

saolasın cnm allah razı olsun
inşlh sizlerin dualarıyla şifa bulacaz
bende sizin durumunuzu hep takip ediyorum
inşlh tüp bebek denemende başarılı olursunuz
emekleriniz yer bulur siz maaşallah kısa sürede tedsvii
ile spermleri gördünüz
darısıda bizlere olsun inşlh...

evt cnm çok şükür ciddi bişey değilmiş
inşlh cnm inşlh hepimizin emeklri yer bulsun hepimiz bu dertten kurtulalım inşlh

Sağlam adımlarla ilerlemekte fayda var. Biz ilk ameliyat için çok acele etmişiz mesela. Önce tedavi, sonra gerekiyorsa ameliyat olmalı idi, gereken bütün testler en baştan yapılmalı idi v.s... Gerçekten bizleri yönlendiren kişiler çok önemli bu süreçte. Allah kararlarımızda en doğru yolu göstersin hepimize..

Selamm kızlarrrrrr biz geldik sonunda evimizdeyiz..
çok şükür iyiyiz herşey yolundaa.
maaşallah ne çok kaynatmışsınızzzz sayfalar uçmuşşşşşşşşş
ben okurum artık evdeyim yavaş yavaş siz yeterki yazınnnnn böyleeeeee
baharımın bugün kontrolü var inş iyi geçerr.ikili testi yapılacak

canım hoşgeldiniz
nasılsın? bebiş nasıl?

inşh baharın testide iyi çıkar bakalım.

cnm aramıza hoşgeldin cnm bizde kaan beyde yaklaşık 2 yıl tedavi olmuştuk dediğin gibi hemen ameliyat yapmaktan yanaydı bizede
sonra biz bi arpa boyu kadar bile ilerlemedik bıraktık
cnm sizde sperm hücreleri ve olgunlaşmamış sperm varsa sizin işiniz daha kolay güzelim çünki hiç bişeyi olmayanlar bile yani biz e kadar sonra sperm gördük hamdolsun siz de daha erken spermleri görürsünüz celallettin beye gidin pişman olmassın tatlım
bezmi alem hastanesinden celallettin peru adına randevu alın gidince dr. bey sizden hormon testleri isteyecek sonra ultrason ve eğer isterse sperm testi ister siz giderken bütün bilgilerinizi yanınızda götürün cnm
tatlım dr. bey 5 eylülden sonra hast. ona göre randevu alın inşlh güzel haberler alırsın ve buraya yazarsın
ayyy hoşgelmiş hamiş anne adayı
nasılsınız cnm yolculuk nasıl geçti ne güzel eğlenmişsin tam tatil olmuş bebişle sana artık annesi bebişini evde tutamaz bu gidişleeeeehele doğsun o kapı kapı teyzelerine gelicek yaaaaaaaa
evet baharcık bugün inşlh bol bol güzel haberler alır ve bizde sevinirizzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…