cnm hepimize oluyo bunlar bana da oluyo cnm olmaz olur mukızlar sizlere bir sorum olacak. içimdeki gel gitler o kadar değişken ki eş sevgisi ve evlat özlemi- isteği bazen biri diğerinden ağır basıyor. kızıyorum bazen kendime böyle düşünmemeliyim diye çünkü bu his oldukça eşimden uzaklaşıyorum .. ama ya anne hiç olamazsam diyorum daha da canım acıyor böyle hissettiğiniz anlar oluyor mu hiç ?
[ındent]selamun aleyküm canlar nasılsınızsizleri çok özledim ama maalesef gelemiyorum çünkü evimde şu anda net yok inşallah en yakın zamanda sorunu halledip aranıza dönücem döndüğümde inşallah herkesten müjdeli haberler alırım hepinizi çok özledim beni dualarınızda unutmamanız dileyiğle [/ındent]
[ındent][/ındent]
hayırlı olsun Esma cım
herşey yolunda gider umarım kısa sürede alışırsın
canım nasıl geçti ilk günün.?
aradım ama müsait değildin sanırsam yada ilk günün yorgunluğuyla vurdun kafayı yattın mı?
umarım herşey iyidir.............
iş kadını hadi bakalım bizi ihmel etme
merhaba kızlar nasılsınız
ben son üç gündür düşün düşün en sonunda kafayı yedim
nedenine gelince bir tanıdık vasıtasıyla mustafa bahçeciye gitmeye karar aldık bari son tüp sperm kaldı
dedik bu işin merkezine ve mustafa bahçeciyle görüşelim dedik bugün saat 2 de randevum var gidip bir
ön görüşme yapacağım.umut tüp bebek merkezinden yana bir sıkıntım yoktu ama değişikliğin psikolojik açıdan da
iyi geleceğini düşündük veee randevumuzu aldık.birde ben ilk tüp denemem de ohss oldum 27 yumurta toplantı ve neredeyse hastanelik oluyodum o halde transferim de yapıldı çektiğim acıları bir Allah bilir bir ben mustafa bey kesinlikle bu durumda transfer yapmıyomuş ne bileyim belki birşeyler birşeylere vesile olacaktır Allahın izniyle.gerektiğinde doyalarımızı ve kalan son tüp spermi de
taşıyacağız.sonuçta emre bey de orda bizim için onun orda olması çok önemli eşim başka doktorlar ile görüşmüyor
bir kez bu adama çok güvenmiş veee gerekirse bir kez daha mikro tese olabileceğini söyledibu benim için çok önemli
ne bitkisel tedavilere yaklaştı bugüne kadar ne de başka şeylere biraz inatçı kocam var benimm ilk mikroteseyi olalı da 2,5 yıl
kadar olacak şimdi bir kaç defa spermiogram yaptıracağız inşallah sperm çıkarsa 3-5 artık ne kadar belki eşimin ameliyatına da gerek kalmaz inşallah Rabbim bizim de yolumuzu açık eyleryeni maceramız başladı anlayacağınız dualarınıza çok ihtiyacım var
belki tüp bebek denemem bayramdan sonraya kalabilir olsunn buna üzülmem Allah ne zaman nasip ederse o zaman olsun
inşallah spermler çıkar kızlar testte eşime de kıyamıyorum ameliyat olmasını da istemiyorum Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip
etsin sonuçta bizler üstümüze düşen görevi yapmaya çalışıyoruz bundan sonrası Rabbime kalmış
yeni iş hayatın sana hep kolaylık ve başarı getirsin güzelim
hep başarı yanında olsun ardından bebişinde gelsin
kız allah seni ne etmesin emi deliiiiiiiiiiiiiii
bende beğeniye bakıyorum dedim bunu ne zamana yazmışım ben bi tıkladım aaaaaaaaaa ilk mesajımm
ne çekingen yazmışım o zaman yazıları şimdi döktürüyorum mübarek
valla ben arasam bulamam aferin kız bulmuşsunnn
eee bundan sonra diğer arkadaşlarında ilk mesajlarını senden bekkliyourm
Merhabalar, bir süredir topiği takip ediyorum. Bir türlü elim gitmedi bişeyler yazmaya. Önce kendi hikayemi özetlemek istiyorum elimden geldiğince:
Eşimle 2007 yılında evlendik. Bir süre çeşitli sebeplerle çocuk sahibi olmayı düşünmedik. 2011 yılında eşimin azo olduğunu öğrendik. Ağustos ayında bu siteden aldığım bilgiler neticesinde Ankara’da oturmamızdan dolayı K.Aydos ile tedaviye başladık.( Azo sebebimiz bilinmiyor.)Ocak 2012’de eşimi m.teseye aldı. Sonuç olumsuz. Dokular temizmiş ancak bişey bulunmamış.. neden sadece 3 aylık tedaviden sonra bu işe kalkıştık hala anlayabilmiş değilim. Tedaviye devam ettik. Yapılan sperm boyamada olgunlaşmamış spermler bulundu. Bunun sonucunda Kasım 2012’de tüp bebek denemesi için hazırlandık. Ben HRS ‘de Tarık beyin takibinde iğnelere başladım. Yumurta toplama işlemi ile eşimin m.tese aynı gün yapıldı. Aydos’un dediğine göre M.tesede olgunlaşmamış sperm serisi bulunmuş. Toplanan 14 yumurtamın 3’ü iyi olmadığından diğer 11’i bu sperm hücreleri ile işleme tabi tutulmuş. 1 tane embriyo oluşmuş. (Aydos bunun sperm olabileceğini söyledi). Embriyo 2. Gününde transfer edildi. (Tarık hoca embriyonun çok iyi olduğunu belirtmişti.) Bitmek bilmeyen 12 günün ardından yaptırdığım test sonucu sonucun negatif olduğunu öğrendik. Sonucu Tarık hocaya gösterdiğimde embriyonun çok iyi bölündüğünden falan bahsetti, eşinin sonucuna bir daha bakayım seni ararım dedi. Ancak o aramadı, ben de sonucun yaratmış olduğu üzüntü ile bir daha ne gittim ne de aradım.
Bu güne kadar eşim hala Aydos’un vermiş olduğu tedaviye devam ediyor. Ekstra keçiboynuzu tozu içiyor. Onun dışında bir çaba harcamıyoruz.
Mayıs 2013te Aydos FISH testi istedi. Sonrasında genetik test. (bu zamana kadar neden istemedi onu da hala anlayabilmiş değilim.) FISH raporunda sperm hücrelerinin %70’inde diploid, %10’unda haploid, %20’sinde anöploid hücre gözlendiği, Anöploid hücrelerin çoğunda y kromozomuna ait çift sinyal (XYY ile uyumlu) tespit edildiği, karyotip analizini yapılarak teyit edilmesi gerektiği yazıyor. Karyotip analizi sonucunda ise herhangi bir sayısal ve yapısal kromozom anomalisine rastlanmadığı (sonuç:46 XY) yazdığından içimiz biraz olsun rahatladı. Sonuç olarak genetik olarak bir sıkıntı bulunamadı. Ancak Aydos’un dediğine göre üreme için gerekli olan hücreler haploid hücre olduğundan bizde bu sayı %10 olduğundan şansımız çok az, bu sayıyı arttırmamız gerekiyor. (Bunu söylediği gün çocuk edinmeden ve sperm bankasından, teknolojiden, kök hücreden falan bahsetti.)
2 yıllık tedavi sürecimiz ana hatlarıyla böyle. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Eşim hala ilaçlarını kullanıyor. Ancak sitede bahsettiğiniz C.Peru’ya bir de biz mi gitsek diye son zamanlarda düşünmeye başladım. Sizlerden aldığım güzel haberleri okudukça benim de içim kıpırdanıyor. Allah hepimize evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin. C.Peruya giden arkadaşlar bana mesaj yollayabilirler mi, nasıl randevu alacağım, gitmeden önce yapılması gerekenler var mı? Testleri yaptırıp gitsek olur mu? Ve tabi ki ücretler hakkında bilgi edinmek istiyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Böyle samimi bir ortamda bir arada olmak çok güzel…
DURUDENİZDERYA,canım maaşallah bebişlerinin cinsiyetini öğrenmişsin,biri kız,biri erkek harika olmuş.bu mükafat boşuna verilmedi kuzum .okadar yıl beklediniz,dua ettiniz,sabrettiniz karşılığında 2 çiçek.rabbim bir ömür boyu daim etsin mutluluğunuz inş.darısıda bizlere olsun inş.
ESMA,yeni işin hayırlı olsun,yeni iş hayatında başarılar diliyorum,ilk iş günleri zor geçer ama sonradan kurdu oluyor insan.rabbim utandırmasın.
DENİZBULUT,canım çok geçmiş olsun.rabbim gani gani yardımcınız olsun inş.eşinden ve senden güzel haberler almak ümidiyle,
aminn İNŞALLAH canımm alışıyorum zamanlaa aday memur olduğum için pek bişey yapmıyorumm şuan rahatımmcanım çok güzel bir haber bubiri kız biri erkek Rabbim her ikisinin de sevincini ayrı ayrı yaşattı sana
inşallah hayırlı salihli evlt olacaklardır anne ve babasına bizlerde sizin gibi bu mutluluğu yaşarız
Allah nazarlardan korusun sizleriisimleri de çok güzel ve anlamlı olacak
canım tekrardan tebrik ederimkolay değil 11 yıllık evliliğin mükafatını çok şükür aldın
inşallah hamileliğin de sağlıklı şekilde ilerler ben bşey soracaktım umut tüp bebekteki doktorun kimdi canım yazarsan çok sevinirim,
esmacım şuanda iştesindir:126:
çalışmak bir okadar güzel dediğin gibi çalışma hayatın da hep göz önünde olmak isteyenler olabilir
sana kolay gelsin inşallah iyi insanlarla karşılaşırsın
merhaba günaydın can arkadaşlarım
pazartesi sperm testini inceleyen dr le görüştükten sonra
çok korkmuştum nefes alamadım sürekli ağladım dua ettim
ilk önce ne yapacağımı bilemedim
daha sonra akdeniz tıp fakültesinde daha önce eşimin kromozomlarını , y delasyonunu
kısacası eşime bakan üroloji dr prof.dr mustafa faruk ustanın
özel muayenehanesinden dün için randevu aldım
eşimle gittik
çok şükür önemli bişeyin olmadığını söyledi
prostat dan da olabilir ama çok yoğun iltihap var akıntı varmı diye sordu eşime eşimde yok dedi
yapılması gereken tetkik ne varsa yapalım yaptıralım dedim
hayır hanım efendi önemli bişey değil
idrardan kan gelseydi ne gerekiyorsa yapardık bu önemli bişey değil dedi
iltihap için rulid ve tetradox hafif kalır dedi
cravit 500 mg tablet antibiyotik verdi
eczacıda bu daha iyi dedi
15 gü sonra akdeniz tıpta sperm testi yaptırın dedi
orda çok iyi inceleniyor dedi
eşim bugün antibiyotiğe başlayacak inşlh şifa olur
rabbim daha büyük dertlerle sıkıntılarla sınamasın zorluklar yaşatmasın inşlh
allahıma binlerce kez şükürler olsun önemli bişey değilmiş
hepinizinde en az benim kadar korktuğunuzu endişe ettiğinizi
biliyorum dualarınız eksik etmediğiniz için hepinizden allah razı olsun
hepinizide korkuttum hakkınızı helal edin canlarım
ilk önce sağlığımız yerinde olsun da artık gerisi kader kısmet diyorum...
amin canım amin.
esmanın ilk bulduğu mesaja ne güldüm
canım ne çekingen yazmışsın....
ben ne yazmıştım acaba ...
eminim senin mesajından daha çekingendir
ne günler geldi geçti değil mi?
Selamm kızlarrrrrr biz geldik sonunda evimizdeyiz..
çok şükür iyiyiz herşey yolundaa.
maaşallah ne çok kaynatmışsınızzzz sayfalar uçmuşşşşşşşşş
ben okurum artık evdeyim yavaş yavaş siz yeterki yazınnnnn böyleeeeee
baharımın bugün kontrolü var inş iyi geçerr.ikili testi yapılacak
benim miniklerimin teyzeleri hepinizin yazdıklarını okudum çok duygulandımsiz benim sevincime ortak oldunuz inş.bende sizlerin sevincine ortak olurum burada halaylar çekeriz .en yakın zamanda hepinizin yüzü gülsün Allahım tedavilerinizde maddi manevi yanınızda olsun.
bugün ayrıntılı ultrasyona girdik ve kzışımda nihayet kendini gösterdi teyzelri ama oğlan üstte kızı sürekli tekmeliyor heryeri kendisi istiyor kızım sıkışmış kalmış şimdiden abilik yapıyor muhammed meryeme kızışımı eziyor teyzeleri
cnm hepimize oluyo bunlar bana da oluyo cnm olmaz olur mu
insanız bazen evlat hasreti yakıyor içimizi helede çevremizde hamile veya cocuklu biri varsa aman dem o anki acımızı
ne yapalım bazen kızıyoruz eşlerimize onlar bize biz onlara çokk yükleniyoruz aslında iki tarafta haklı ama biri diğerini daha fazla üzünce acılar çoğalıyo bazen saçma sapan şeyler aklımızdan geçiyo
sonra evliliğimizin sadece bebek üzerine olması düşüncesi korkutuyo beni diyorum eşim beni ben eşimi seviyorum biz çabalıcağız en son güne kadar oldu oldu inşlhh keşke....:26:
olmadı olmadı ne yapalım yabbim neylerse güzel eyler
sıkma canını daha bugünler geçecek güzel günler gelecek hep ii düşün ii olsun hakkımızda inşlh güzelim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?