Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
cemrem tatlım ne yaptın rapor işini .benim eşim bugün kan verdi sonucu yarın çıkıcak bende sağlık raporu çıkarıcam sonra rapor işim sonuçlanır inşallah.bende 1.de çok zorlanmıştım inşallah 2. kolay olur

cnm keşke sende yazsan hikayeni benim gibi yolun başında çok kişi var .. ben geçmişi okumaya çalıştım ama çooookkk sayfa var: bizlere umut oluyosunuz

canım daha önce hep yazdım aslında.6 senelik evliyiz hemen bebek istedik hiç korunmadık evliliğimiz daha bi kaç ay olmuştu doktora gittim devlet hastanesinde en az 6 ay bekle öyle gel dedi özel doktora gittim yumurtaların biraz yavaş çalışıyor ama bu sorun olmamalı dedi eşinde bir muayene olsun dedi neyse eşimi doktora götürdüm yani beraber gittik sperm tahlili istediler verdile bir kap eline eşim tuvalete gitti bekliyorum çıktı hadi gidiyoz dedi nereye dedim ben böyle şeylere gelemem kolay şeymi o iş onca adamın içinde burda tuvalette dedi ben başladım ağlamaya gittik hemşireye dedik evden getirsek olurmu sperm tahlil örneğini hemşire en geç yarım saat içinde gelmeniz gerek çünkü ölüyor spermelr dedi tamam dedik ertesi gün evden götürdük sonuç canlı yada cansız sperm hücresi görülmedi doktor sizin çocuğunuz olmaz dedi o kadar rahattı ki içerde başka hasta vardı onun yanında sizin çocuğunuz olmaz dedi dünya başıma yıkıldı.başka hastanelere gittik hep aynı cevap sizin çocuğunuz olmaz boşuna para harcamayın..biz tabi kavgalara başladık ben ağlıyorum diye bana kızmalar yada en ufak lafıma alınmalar sen bana ne demek istiyosun tabi çocuğum olmuyo demeler beni çok bunalttı eşim..sonra istanbula başka doktora gitti eşim beni almadı yanına babasıyla gitti doktor bu sonuçla olmaz kök hücreyi bekleyin demiş göndermiş bunları ama ben umut doluyum başka doktor diye sayıklıyorum eşim asla başka doktora gitti tabi bunu duyan çocuğumuz olmayacağını duyan eltim başladı fenalıklarına hep yanımda bebeğini sevmeler hep doğumunu anlatmalar hep bebek resimlerini getirmeler eşim bi yandan onlar bi yandan beni delirttiler resmen eşimle kavga ve 3 ay ayrı durduk çok kötü günler geçirdik o kadar bunalmıştımki onlardan hadi deseler hemen boşanacaktım sonra bizi barıştırdılar eltiyide kayınpeder dizginledi sandı ama elti hamile kalmış kimseye sölemedi kaynanamlara falan hep beni gördümü karnını okşamalar gülmeler dedim noluyor ndemek bu o gene hamile kalmış bana nispet yapıyor ama 5 aylık hamileydi gece merdivenlerde ağlama sesi kanaması gelmiş kocası teli kapalı nerde olduğu belli değil eşim bana gitme o sana neler yaptı bırak ne hali varsa görsün dedi ama ben genede gitttim ambulans çağırdım hastaneye götürdüm 3 ay boyunca hep ben taşındım yanında bir tarafta kendi derdim bir tarafta o kadın doğum bölümünde hamileler yeni doğan bebekler bana senin niye yok diyen insanlar allahım bir imtihanmıydı bu..burada hep okudum kim ne kullanıyor sonra nette bir aktar ismi duydum 400e macun yapıyorumuş çok iyi geliyormuş gölcüktenmiş adam...hemen telefon adsres getirttim neoldu peki eşim baktı baktı kaşık ucuyla aldı ben bunu yemem dedi ve yemedi çöpe gitti 400...ben birsürü ot buluyordum bulduğumla kalıyordum asla bişey yediremedim sadece az olarak arı sütü polen yedi o kadar..hadi doktora dediğimde hep engellendim eşim zaten istemiyordu aileside hep köstek oldu daha yaşınız genç ne acele ediyosunuz olur hemen ne acele bilmem kimin şu kadars ene sonra oldu olur...hep kendiliğimden kalacam sanıyolardı hamile..cahillik işte...biz her doktor dediğimzde kayınpeder bana başladı bağırmaya istanbula gitmek kolaymı..ne acele ediyosunuz...onların zaten 2 torunu vardı farketmezdi..sonra fakulteye gittik ordaki doktor bu durumda olmaz ama gene de bir tüp bebek merkezine gidin dedi umut tüp bebği önerdi ve ben hemen randevu aldım sabahsı istanbula gitçez o gece de kavga ettik eşim hiç istemiyordu afra tafra surat bağırmalar gitmemk için neden arıyordu bende sen ne yaparsan yap o doktora gidilecek dedim ve gittik tahillier falan sebebimiz 47 xxy çıktı..doktor olur yada olmaz demedi..bende de pko vardı...eşim 3 ay hap kullandı aradık emre beyi adet olunca kadın doğuma gidicen dedi ben hep acaba hangisine diye düşünür oldum rüyamda bir kadın kucağında bebeği vardı bana süleyman beye git dedi çok etkilendim süleyman beye randevu aldım dedim adet oldum sekreter bana doktor bey hemen tedaviye başalmıyorki niye adet olmayı beklediniz dedi neyse gittik evet hemen tedaviye başlamadı bir dahaki adet döneminde dedi dedim ben her ay adet olamıyorum 2 3 ay da geliyor o da adet söktürücü kullan gel bekleme dedi ama rabbim çok büyük birdahaki ay günümde adet oldum ağlamaklı aradım randevu alcam dedim dediler emre bey yok eşiniz tese olcak ama emre bey yetişemez birdahaki aya bırakalım dedim başka yolu yokmu sonra gelin görüşelim dediler eşimle tabi kavga işte birdahaki ey gitsek nolur boşun agidiyoruz falan filan otobüslerde çocuk gibi bana resmen işkence yaptı yok canım sıkıldı yok oram tutuldu yok karnım acıktı oful oful arabalarda bişey desem dinlemiyor arabadayız falan başlıyor bağrınmaya çünkü bana öfkeli doktora götürüyorum diye çünkü umudu yok doktor olamadı diyecek ve ben onu dönmemek üzere bırakıcam ayrılacam onun düşüncesi o..annemlere yakın aile dostlarımıza hep sadecik beni bırakacak bebek olmazsa diye yakındı..korkusu buydu..neyse gittik süleyman bey ayarladı iğnelerimi 3.günü başladım adetimin..her muayenede mükkemmel yumurtalar çok nadie bu kadar güzel yumurta görüyorum diyordu fakat tese ve opu günü geldi..bende o gün okadar umutsuzdum ki bize yanınızda bir yakın getirin ikinzide narkozlu olacaksınız demelerine rağmen kimseyi alamdım yanımıza..çünkü sperm çıkmayackatı biliyordum ama 10 15 dak sonra hemşire gelip gözünüz aydın sperm bulundu diyeince ağlamaklı oldum bütün merkezi öpesim sarılasım geldi beni hazırladılar opuya aldılar ve benden o kadar güzel denmesine rağmen sadece 1 yumurta bulundu..şok olmuştum hemşire moralini bozma yeterki kaliteli yumurta olsun dedi ama biz moral bozuk biçimde annemelre gittik dedim olmadı anne olmayacak..ama ertesi günü aradılar müjde yumurtanız döllenmeye başladı ve diğer günde transfer için çağırdılar..transferden sonra kanamam oldu eşime bişey demedim o kadar umutluydu ki..ben hep umutlnama bebk yok dedim olmadı dedim..12 gün sonra annemle hastaneye gittim eşim iş yerindeydi ve doktorun rahat bi şekilde bilgisayara bakıp evet hamilelik gözüküyor deyince başladık ağlamaya annemle doktor bana saçmasapan sorular soruyor hangi ilaçları kullanıyosun falan o an adımı sorsa sölemeyecek durumdaydım..eşimi aradım müjde baba oluyosund edim başladı ağlamaya..o günü ömrümce unutamam...çok uzun oldu kusura bakmayın ve özür dilerim size yardımcı olacak bi hikayem yok yani şunu kullandık iyi geldi diyecek bir tarifim yok ama ben çok dua ettim hatim ettim hep devamlı dua ettim rabbime yalvardım..oda bize kızımızı verdi meleğimizi verdi göbişime..inşalalh kısa bi zaman sonrada kucağımıza alıcaz..ha bu arada elti şimdi gene başladı fenalıklara sebebmi ben hamileyim diye..

canım durumunu hiç bilmiyormuş gibi okudum yazdıklarını bana tekrardan umut oldu tek yumurtayla meleğine hamile kaldın hemde 47xxy sorunuyla birlikte sanada azminede bebişine maşallah Rabim kucağına almanı nasip etsin inşallah.ama anlamadığım birşey var çok güzel yumoşların varsa opu günü ne oldu da 1 tane toplandı .boşmuydular sorun neydi anlayamadım:44::44:

canım benim raporun haftaya kalmış.
hastanelere düşmeye gör ordan oraya gönderiyolar.
sağlık olsun cnm haftaya alırsın inş.

sağol canım inşallah kucağıma almakta nasip eolur rabbim herkese nasip etsin..evet o kadar büyük sorunlarla olmaz boşune gezme laflarıyla hamile kaldım 47xxy ki kişilerden hamile kalındımı umutlanmayın 2.ay düşüyor bebek büyümüyor dediler kaybetme korkusuya yaşadım ama hamileliğimin sonuna geliyorum..canım süleyman bey çok memnundu hep böyle yumurtaları çok nadir görüyoruz derdi mükemmel derdi bende çok umutlanıyordum hatta eşime süleyman bey eşinden yana korkumuz sorunumuz yok onda yumurta çok yeterki sende sperm bulunsun iş sana kalıyor derdi eşime..ama sadece 1 yumurta bulundu o gün sebebinide söylemediler o gün zaten doktorla görüşemedik ne emre beyle ne süleyman beyle görüştürmediler bizi müsait değil dediler meşgul yoğun dedielr görüşemedik..sebebini bende bilmiyorum canım niye öyle oldu.

Sağol cnm çok şükürr iyi gidiyo Allah razı olsun.
inşallah cnm sende bu tedavinde hamiş olursun ve seninide böyle güzel geçirceğiz bi hamileliğin olur.
sağol canım benim duana da amin diyorum

o kadar güzel anlatmışsın ki bir solukta okuyuverdim ahhh eltiler var yaaa çok fenalar değilmi
neyse inşallah bebişin doğaunca bu defa kıskançlıktan yapar sizde ana kız kıskandırısınız artık
Rabbim mutluluğunu daim etsin inşallah

artık alıştım onun nankörlüklerine..onun hamileliği sorunluydu burda ablalrı olmasına rağmen 3 ay ben gittim başında bekledim hastane köşelrinde ama ben hamile kaldım şişirdi kendisini asla kapıdan bakıp varmı bi ihtiyacın demedi..nankör olunca insan böyle oluyor..olsun ben rabbime havale ettim kendimi koruyamadım her işimi kendim yaptım ağırda kaldırdım uzandımda mecbur..evim sobalı kömürde taşıdım sobada temziledim ama rabbim korudu meleğimi..ve inan hiiç takmıyorum artık eltide ne ki dış kapının dış mandalı benim bişeyim olmuyor eşimin abisinğn eşi..bana kızım olsun yeter başka kimse umurum değil evlat o kadar tatlı ki..

insandan insana fark var işte demeki vicdanı fazla gelişmemiş eltinin
maşallah o kadar ağır iş yapmana rağmen Rabbim meleğini korumuş
hiçte takma kafana tatlım bak gün olur devran döner derler senin de meleğin yakında doğacak inşallah bugünleri ilerde
hatırlayıp gülersin kızın varyaa artık sende mutlusu olmaz canım eltin de çatlasın patlasın

cnm yaa... sen iki kat daha zor bi sınav vermişsin.. bu dert o kadar büyükki bi de nelerle uğraşmışsınn... Allahım nazarlardan saklasın bir ömür boyu mutluluk versin eşinle bebeğinle kimseye de aldırış etme sen herşeryin tadını çıkarr

öncelikle herkese hayırlı akşamlar Allahın selamı üzerinize olsun,hafta içi bilgisayrı elime almak istemiyorum işte akşama kadar bilgisayardan nefret edecek seviyeye geliyorum,iş yeri yine bugün her zamanki gibi ana baba günüydü müşteriler çok bekledik diye hep bize sataştı kavga ettiler .bebeklerim için endişeleniyorum hayırlısı ile doğum iznim bir başlasa hemen ayrılacağım......şimdi de gulzanın heyecanı sardı çift çizgi görmüş maşallah inş.değeride yükselir .hepinizden gelecek haberleri heyecanla bekliyoruz biz çok çektik sizler inş.daha kolay kavuşursunuz yavrularınıza .dilim döndükçe isimleriniz aklıma düştükce hep dualarımdasınız

sadecik canım Allah temiz kalbinin dualrının ibadetlerinin karşılığını vermiş.o eltin daha çok çatlar seni gördükçe çünkü kalbi kötü ...benim eltimin birisinin hiç çoçuğu olmadı evlatlık aldı,birisinin 10 yıl sonra oldu.yani kendi başlarından geçmesine rağmen bana hayırlı olsun demediler .ama önceden sürekli nisbet ediyorlardı falanın çoçuğu olmuş duydun mu filanın çoçuğu olmuş duydun mu ....ben öyle kötü niyetli kimseleri Allaha havale ediyorum.....yavruna kazasız kavuş canım inş.

inşallahcnm eşim ondan da yemişti.ama pekmezi daha iyi...şifa olsun inşallah...

cnm biz ilk önce 2 kez ege üniv.de olduk .tutmadı.eşim de orda microtese olmuştu.şimdi Ankara'da yaşıyoruz.centrum klinik'te tedavi olduk.doktorumuz Recai Pabuçcu.fsh biraz yüksek çıktı,eşim sordu ama sorun değil dediler eşime.şimdi hatırlamıyorum cnm kaçtı.şu an memleketteyim.o sonuçlar yok yanımızda.ama eşim o gün hastaneye egedeki sonuçlaını da getirmişti.ege'de 2 yıl önce çok yüksekmiş ki keçiboynuzu falan yemediği halde.kişiden kişiye göre değişiyodur cnm.şimdiki tedavimizde biz üroloğa muayene falan olmadık.doktorumuz yanımızda tel.açtı.geçmişimizi anlattı ona.o da keçiboynuzu yesin ameliyata kadar dedi.(ki zaten bir ay önce falan başlamıştı yemeye ne olur ne olmaz diye) bir de 2 vitamin verdi.gittik onları da aldık...2 hafta sonra zaten m.tese oldu işte.siz doktorunuzua sorun yine de ama keçiboynuzunu zaten öneriyolar bildiğim kadarıyla.faydalı da zaten....daha ne sormak istersen sor cnm yardımcı olurum.ama bak burdaki birçok arkadaş benden daha bilgili bu yeme içme konusunda...her türlü yaz bana cnm ok.elimden geldiği kadar paylaşırım senle...

kızlar celalettin hoca bugun msj attı ve bır arkadasımızın daha azo belasından kurtulduğunu ve tüm sahalarda çıkışların başladığını haber verdi topikten bir arkadaşımız mı ? kendimiz kurtulmuş gibi çooook sevindik darısı hepimiizin başına inşallah

evet canım bizede geldi aynı mesaj bende hemen topiktenmi acaba diye baktım ama hiç yazan olmamış çok sevindim kim acaba çok merak ettim inşallah devamı gelir..

canım bizide yaptırmamız gerekiyo şu anda eşimin memleketindeyiz bi türlü yaptırmaya ikna edemedim dönünce yaptırırız diyo ama ben sonuçları merek ediyorum ikna edebilirsem bu hafta içinde yaptırmayı düşünüyorum bakalım inşallah hepimizde güzel sonuçlar alırız..

Cok tesekkur ederim canim paylastigin icin:) benim birkac sorum daha var. Ege'nin microtese konusunda basarili olup olmadigini arastirmis miydiniz?burada herkes emre beyi onerdigi icin ben istanbula gitmeyi dusundum ama bazen de ege de iyi olabilir diye dusunuyorum(herseyi ben planlıyorum tabi esim isteksiz oldugu icin). Neden 2. Kez ameliyat oldu canim ilk ameliyatta çıkanları dondurmamislar miydi? Eşinizin cift tarafli inmemis testis mi var? Tek tarafli olanda sperm bulma olasiligi daha yuksekmis. Bizim ihtimal daha dusuk görünüyor

aynen canım sana söylenen her söz banada söylendi ama mücadeleye devam edicembanada aynı sözleri söyledi süleyman bey .ama o zaten yumurta takibi yapınca durumun az çok farkındadır.yada yumoşlar boş çıkmıştır benimde 1 yumoşum boş çıkmıştı.şimdi bende kafama takmaya başladım:18::18::18::18:neyse inşallah sonucu bebişli olur Rabbim yeterki can versin önemli olan bir yumurta bir sperm ve Rabbimin ol demesi

arkadaşlar hepinize selam olsun rabbim yar ve yardımcınız yardımcımız olsun inşallah.tatilden dolayı evde yoktum.sonra kardeşim düğünü oldu.bundan dolayı geçmişşi pek okuyamadım.bu yüzden hamile olan varsa,sperm çıkışı olanlar,tedaviye başlayanlar ve planlayanlar ne olur kusuruma bakmayın tebrik edemedim.bu arada cinsiyeti belli olanlar varsada kusuruma bakmayın.arkadaşlar size bişey sormak istiyorum.eşim haftaya kısmet olursa İstanbul da celallettin hocanın isteği ile spermiyogram yaptıracak.hoca spermiyogramı nerde yaptırtıyor.hangi laboratuvarda yada hastanede ve ne kadara yaptırılıyor.randevu almamıza gerek varmı.bana yardımcı olabilirmisiniz deneyimli arkadaşlar.herşeyi detaylı anlatırsanız memnun olurum.hepinize teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…