slm ben burdaki herkese dua ediyorum sizde bana dua edin yaklaşık 3 aydır celalettin beyde tedavi oluyoruz eşim haftada 3 defa menegon 2 defa pregliyn vurduruyor pazartesi istanbula gidiyoruz tahlil vermeye hepinizin dualarını bekliyorum selametle kalın
nasılsın canım?niye kötüsün hayırdır inşallah?
Ben sizin nickinizi okuduğumda dedimki Allahım ne kadar pozitif bi insan. Senin şu an yaşadığını zaman zaman herkes yaşıyordur. Onun için LÜTFEN NİCKİNİN HAKKINI VERMEYE DAVET EDİYORUM sizi. :)
Şaka bi tarafa gerçekten insanın duygusal oduğu anlar olabilir ama güçlü olmak zorundayız. Allah hepimizin yardımıcısı olsun.
Ne oldu kuzumm sana
anlat bizee ..
arkadaşlar kader60 inş bu hafta tedaviye başlayacak.
Onun için kader60 ı öne aldım.
şimdi listesini yayınlayacağım.
Inş tedavisi olumlu sonuçlanır veeeeeeeeeeOlur.
Bebişlerine kavuşur inşşşş.amin.
slm cnm umarım pazartesi bol bol spermler size gelir veee burda sevinç halayı çekerizzslm ben burdaki herkese dua ediyorum sizde bana dua edin yaklaşık 3 aydır celalettin beyde tedavi oluyoruz eşim haftada 3 defa menegon 2 defa pregliyn vurduruyor pazartesi istanbula gidiyoruz tahlil vermeye hepinizin dualarını bekliyorum selametle kalın
cnm tedaviy ebaşlıcakmışınız eşin ameliyat mı olucak hani bi ara yazmıştın hayırlısı olsun güzelimallah razı olsun canım senden ve tüm arkadaşlarımdan
Bu yaşadıklarını inan ki bizler de yaşıyoruz. Yeğenlerim oldu ve ben üzülmek ile sevinmek arasında karmakarışık duygular yaşadım. Ben yıllardır hamile kalmayı beklerken hamilelik haberleri aldım en yakınlarımdan. Hüngür hüngür ağladım kimseler görmeden. Hayat bu.. öyle de böyle de devam ediyor. Allah herkesi farklı farklı imtihan ediyor. Daha az üzülmek ve durumumuzu kabullenebilmek için en iyisi hiç kimseyle kıyaslama yapmamak kendimizi.. kıyaslamak insanı daha çok yoruyor inan. Allah bize de hayal ettiğimiz gibi meleklerimizle beraber çok güzel günler gösterecek hayırlısıyla inşallah..
noldu tatlımmm.?
canını sıkma her ne ise.
RAbbim sıkıntını gidersin inş.amin.
noldu tatlımmm.?
canını sıkma her ne ise.
RAbbim sıkıntını gidersin inş.amin.
canım daha önce hep yazdım aslında.6 senelik evliyiz hemen bebek istedik hiç korunmadık evliliğimiz daha bi kaç ay olmuştu doktora gittim devlet hastanesinde en az 6 ay bekle öyle gel dedi özel doktora gittim yumurtaların biraz yavaş çalışıyor ama bu sorun olmamalı dedi eşinde bir muayene olsun dedi neyse eşimi doktora götürdüm yani beraber gittik sperm tahlili istediler verdile bir kap eline eşim tuvalete gitti bekliyorum çıktı hadi gidiyoz dedi nereye dedim ben böyle şeylere gelemem kolay şeymi o iş onca adamın içinde burda tuvalette dedi ben başladım ağlamaya gittik hemşireye dedik evden getirsek olurmu sperm tahlil örneğini hemşire en geç yarım saat içinde gelmeniz gerek çünkü ölüyor spermelr dedi tamam dedik ertesi gün evden götürdük sonuç canlı yada cansız sperm hücresi görülmedi doktor sizin çocuğunuz olmaz dedi o kadar rahattı ki içerde başka hasta vardı onun yanında sizin çocuğunuz olmaz dedi dünya başıma yıkıldı.başka hastanelere gittik hep aynı cevap sizin çocuğunuz olmaz boşuna para harcamayın..biz tabi kavgalara başladık ben ağlıyorum diye bana kızmalar yada en ufak lafıma alınmalar sen bana ne demek istiyosun tabi çocuğum olmuyo demeler beni çok bunalttı eşim..sonra istanbula başka doktora gitti eşim beni almadı yanına babasıyla gitti doktor bu sonuçla olmaz kök hücreyi bekleyin demiş göndermiş bunları ama ben umut doluyum başka doktor diye sayıklıyorum eşim asla başka doktora gitti tabi bunu duyan çocuğumuz olmayacağını duyan eltim başladı fenalıklarına hep yanımda bebeğini sevmeler hep doğumunu anlatmalar hep bebek resimlerini getirmeler eşim bi yandan onlar bi yandan beni delirttiler resmen eşimle kavga ve 3 ay ayrı durduk çok kötü günler geçirdik o kadar bunalmıştımki onlardan hadi deseler hemen boşanacaktım sonra bizi barıştırdılar eltiyide kayınpeder dizginledi sandı ama elti hamile kalmış kimseye sölemedi kaynanamlara falan hep beni gördümü karnını okşamalar gülmeler dedim noluyor ndemek bu o gene hamile kalmış bana nispet yapıyor ama 5 aylık hamileydi gece merdivenlerde ağlama sesi kanaması gelmiş kocası teli kapalı nerde olduğu belli değil eşim bana gitme o sana neler yaptı bırak ne hali varsa görsün dedi ama ben genede gitttim ambulans çağırdım hastaneye götürdüm 3 ay boyunca hep ben taşındım yanında bir tarafta kendi derdim bir tarafta o kadın doğum bölümünde hamileler yeni doğan bebekler bana senin niye yok diyen insanlar allahım bir imtihanmıydı bu..burada hep okudum kim ne kullanıyor sonra nette bir aktar ismi duydum 400e macun yapıyorumuş çok iyi geliyormuş gölcüktenmiş adam...hemen telefon adsres getirttim neoldu peki eşim baktı baktı kaşık ucuyla aldı ben bunu yemem dedi ve yemedi çöpe gitti 400...ben birsürü ot buluyordum bulduğumla kalıyordum asla bişey yediremedim sadece az olarak arı sütü polen yedi o kadar..hadi doktora dediğimde hep engellendim eşim zaten istemiyordu aileside hep köstek oldu daha yaşınız genç ne acele ediyosunuz olur hemen ne acele bilmem kimin şu kadars ene sonra oldu olur...hep kendiliğimden kalacam sanıyolardı hamile..cahillik işte...biz her doktor dediğimzde kayınpeder bana başladı bağırmaya istanbula gitmek kolaymı..ne acele ediyosunuz...onların zaten 2 torunu vardı farketmezdi..sonra fakulteye gittik ordaki doktor bu durumda olmaz ama gene de bir tüp bebek merkezine gidin dedi umut tüp bebği önerdi ve ben hemen randevu aldım sabahsı istanbula gitçez o gece de kavga ettik eşim hiç istemiyordu afra tafra surat bağırmalar gitmemk için neden arıyordu bende sen ne yaparsan yap o doktora gidilecek dedim ve gittik tahillier falan sebebimiz 47 xxy çıktı..doktor olur yada olmaz demedi..bende de pko vardı...eşim 3 ay hap kullandı aradık emre beyi adet olunca kadın doğuma gidicen dedi ben hep acaba hangisine diye düşünür oldum rüyamda bir kadın kucağında bebeği vardı bana süleyman beye git dedi çok etkilendim süleyman beye randevu aldım dedim adet oldum sekreter bana doktor bey hemen tedaviye başalmıyorki niye adet olmayı beklediniz dedi neyse gittik evet hemen tedaviye başlamadı bir dahaki adet döneminde dedi dedim ben her ay adet olamıyorum 2 3 ay da geliyor o da adet söktürücü kullan gel bekleme dedi ama rabbim çok büyük birdahaki ay günümde adet oldum ağlamaklı aradım randevu alcam dedim dediler emre bey yok eşiniz tese olcak ama emre bey yetişemez birdahaki aya bırakalım dedim başka yolu yokmu sonra gelin görüşelim dediler eşimle tabi kavga işte birdahaki ey gitsek nolur boşun agidiyoruz falan filan otobüslerde çocuk gibi bana resmen işkence yaptı yok canım sıkıldı yok oram tutuldu yok karnım acıktı oful oful arabalarda bişey desem dinlemiyor arabadayız falan başlıyor bağrınmaya çünkü bana öfkeli doktora götürüyorum diye çünkü umudu yok doktor olamadı diyecek ve ben onu dönmemek üzere bırakıcam ayrılacam onun düşüncesi o..annemlere yakın aile dostlarımıza hep sadecik beni bırakacak bebek olmazsa diye yakındı..korkusu buydu..neyse gittik süleyman bey ayarladı iğnelerimi 3.günü başladım adetimin..her muayenede mükkemmel yumurtalar çok nadie bu kadar güzel yumurta görüyorum diyordu fakat tese ve opu günü geldi..bende o gün okadar umutsuzdum ki bize yanınızda bir yakın getirin ikinzide narkozlu olacaksınız demelerine rağmen kimseyi alamdım yanımıza..çünkü sperm çıkmayackatı biliyordum ama 10 15 dak sonra hemşire gelip gözünüz aydın sperm bulundu diyeince ağlamaklı oldum bütün merkezi öpesim sarılasım geldi beni hazırladılar opuya aldılar ve benden o kadar güzel denmesine rağmen sadece 1 yumurta bulundu..şok olmuştum hemşire moralini bozma yeterki kaliteli yumurta olsun dedi ama biz moral bozuk biçimde annemelre gittik dedim olmadı anne olmayacak..ama ertesi günü aradılar müjde yumurtanız döllenmeye başladı ve diğer günde transfer için çağırdılar..transferden sonra kanamam oldu eşime bişey demedim o kadar umutluydu ki..ben hep umutlnama bebk yok dedim olmadı dedim..12 gün sonra annemle hastaneye gittim eşim iş yerindeydi ve doktorun rahat bi şekilde bilgisayara bakıp evet hamilelik gözüküyor deyince başladık ağlamaya annemle doktor bana saçmasapan sorular soruyor hangi ilaçları kullanıyosun falan o an adımı sorsa sölemeyecek durumdaydım..eşimi aradım müjde baba oluyosund edim başladı ağlamaya..o günü ömrümce unutamam...çok uzun oldu kusura bakmayın ve özür dilerim size yardımcı olacak bi hikayem yok yani şunu kullandık iyi geldi diyecek bir tarifim yok ama ben çok dua ettim hatim ettim hep devamlı dua ettim rabbime yalvardım..oda bize kızımızı verdi meleğimizi verdi göbişime..inşalalh kısa bi zaman sonrada kucağımıza alıcaz..ha bu arada elti şimdi gene başladı fenalıklara sebebmi ben hamileyim diye..
Merhaba canım hoş geldin aramıza hergün bu sorundan gelen bi arkadaş gördükçe üzülüyorum gerçekten.
buda bizim imtahanımız ne yapalım sabırla bu sorunu atlatıp evlat sahibi olmaya çalışıyoruz.
ben çok şükür bu mutluluğu yaşadım .inşallah burdaki isteyen herkesde yaşar .:26:
benim eşimde azospermiydi evliliğin 2. senesinde öğrendik dünya başımıza yıkıldı ..
ne yapabiliriz derken o anki acemilikle bi kaç doktor dolaştık sonra ilk test yaptığımız üniversite hastanesine giddik raporumuzu
çıkardık ve tedaviye başladık 2007 'nin şubat ayında eşimle aynı anda hazırlandık beni yumurta toplamaya eşimide tese ameliyatına
aldılar.benim işlemin bitmişti narkozdan kendime gelmeye çalışıyodum ama aklım eşimdeydi.
sonra embriolog geldi ben yatıyorum maalesef bulamadık.siz en iyisi evlat edinin dedi o zaman o kadının laflarına o kadar sinirlenmişdimki nasıl böyle söyler dedim başladım ağlamaya hemen eşimim yanına giddim eşim zaten çok kötü oda ağlamış
duvarları yumruklamış ..odadakiler çıktı eşimle başbaşa kaldık eşimin yanında ağlayamadım bile yine ona moral vermeye çalışıyodum her zamanki gibi sonra eve geldik 1 saat sonrasıydı hast aradılar biz eşinizden alınana dokuları iyice incelemeye başladık ve yeni yeni sperm bulmaya başladık diyince tabi biz havalara uçtuk.
sonra 11 tane sperm bulunduğunu söylediler benimde 19 yumurtam toplanmıştı.
8 tane embriyom oluştu sağlıklı olan 3 tanesini bana transfer ettiler ama olmadı maalesef..tutmadı.
çok üzüldük ama bizi tekrar çağırdılar körü körüne eşimi 6 ay sonra tekrar ameliyat ettirdik 2007 'nin ekim ayında bu defa hiç sperm çıkmadı.eşim ben bi daha ameliyat olmam dedi.bende bişey diyemedim.haklıydı o ameliyatlarda hiç kolay değilki
sonra ben yinede böyle durmak istemiyodum eşimde varikoselde vardı araştırdım . teoman kadıoğlunda 2009 senesinde
eşim varikosel ameliyatı oldu doktor hiç umutlu konuşmadı ama ben yinede bi faydası olur diye eşimi ikna ettim bu ameliyata
eşime hiç bişeyde kullandıramıyodum ne ilaç ne bitkisel arada bi test ver diyodum hep erteliyodu. eşim çok zor birisi herşeye o kadar zor ikna ettimki ne sabır varmış bendede diyorum ama herşey şuan ki mutluluğu yaşamak içindi.
iyikide bırakmamışım eşime kalsaydı biz hiçbişey yapamazdı çünkü,sonra 2011 senesinde kadınlar kulübüne üye oldum burayı buldum iyikide bulmuşum çok şey öğrendim .çok güzel arkadaşlar edindim sorunlar aynı olunca..
aklımda hep bi daha emre bakırcıoğluna gitmek vardı ama eşimi ikna edemiyodum.ama nasıl olduysa geçen sene nisan ayında
burdaki 3 arkadaşımızla Bahar85,cemrem,nurusima beraber eşlerimizle beraber umut tüp bebekte buluştuk..eşim muayene oldu bazı testler istedi emre bey
ve sonuçlara göre bize %50 lik bi şansa verdi.emre bey eşimide ikna etti tekrar ameliyat olmaya .tekrardan bi tedavi sürecine girdik.
haziran ayında iğneleri kullanmaya başladım ama yumurtaların gelişmedi tedavi iptal .sonra tekrar başladım bu defa iyidi herşey.
ağustos ayında eşimle aynı anda yine hazırlandık ilk önce eşimi alıdlar sperm çıkarsa yumurtalarım toplanıcaktı.
o heyecanlı bekleyiş başladı eşimi aldılar sat 10 'da 20 dk sonra haber geldi sonuç pozitif ben tabi bi çığlık attımki. ağladım yanımdakilere sarıldım cnm arkadaşım baharımda vardı.sonra hemen beni aldılar yumurtalarım toplandı.12 tane ,4 ebriyom oluştu sağlıklı ama transferim o ay yapılamadı.eylülün 7 sinde 2 tane 5. gün embiryosu transfer ettiler ama maalesef oda olmadı.
ama en azından umudum devam ediyodu çünkü eşimden allınan dokular vardı.onlarla tekrar denebilirdik.ama maddi olarak elimizde hiç bişey kalmamıştı kendimizi biraz toparlayıp yaza deneriz dedik.nisan adetimle kontrole gidicektim dokrorum herşey iyi diyince bende daha fazla beklemek ,stemedim ve hemen başladım tedaviye çok şükür herşey iyi giddi.17 yumurtam toplandı.
ama eşimden alınan dokulardanda 1 tüp çözdürmüşler 2 tüp de donmuş doku var orda , 10 tane embriyom oluştu.5. güne 2 tane sağlıklı kalabildi ama olsun ben sadece transferime yetecek kadar kalsın yeter diyodum.sonra 28 nisanda transferim oldu.10 mayıs test günümde ben dayanamadım transferin 8. günü idrar yaptım ve silik çizgi gördüm inanamadım olabilirmi diyip durdum sonra 9.gün tekrar yaptım yine silik gördüm 10. gün 8 mayısta kan testi vermeye giddim ama sonucu beklerken kalbim durucaktı.arkadaşımın evinde bilgisayarda öğrendim sonucumu gözlerime inanamadım allahım gerçekti hamileydimmmmmmmseneler sonra hem idrarda hem kanda bu sonucu görmek inanamıyodummm.Allahım sana şükürler olsun iyi bi şiekilde hamileliğim ilerliyor 5. ayımızdayız kızım olucak inşallah.Rabbime sonsuz şükürler olsunki bu günleri banada gösterdi.dilerim burdaki herkesede rabbim yaşatsın.kimseyi evlatsız bırkamasın bu yoldaki herkesi kurtarsın inşallah.emeklerinizin sabrınızın mükafatını versin.her sene bi sürü arkadaşımız hamile kalıyo sakın umudunuzu kaybetmeyin ..biraz uzun oldu kusura bakmayın ben bile yoruldum yazarken
arkadaşım rabbim sizede bi umut ışığı göstersin inşallah fazla beklemeden kavuşursun bebeğine :26::26:
Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı da nasip etsin bu güzel duyguyu inş. hepimiz yaşayalım. yalnız bişey soracağım siz 3 keremi tese oldunuz biz iki kere olunc a emre bey bir daha olmayın boşuna uğraşmayın dedi de
evine hoşgeldin doğuma da az kalmış 27 gün gibi bişey inşallah sağlıklı hayırlı doğumlar yaparsın
sen yoğunsundur temizlik bebeğin eşyaları falan derken Allah kolaylıklar versin
canım söylediğin iyi oldu bende keçiboynuzu özü aldım eşim sabahları aç karnına ondan 2 kaşık içiyo pekmez gibi bişey
inşallah bunların faydasını görürüz
flzask hamileliği güzel ilerliyor maşallah21.hafta olmuşsun Allah sağlık sıhat versin canım
ayrıca patiği bende çok beğendim söylemeden edemiycem
Gulza merhaba,
benim eşimde aynı şekilde inmemiş testis kaynaklı azospermi. O başarısız bir ameliyat geçirmiş, bir testis hala yukarıda. Siz nerede tedavi oldunuz? doktorunuz kim? Ege'de ameliyat oldu demişsin, İzmir civarında mısınız? keçiboynuzu FSH yükseltiyor diyorlar, sizin FSH değeriniz neydi? yol gösterirsen çok mutlu olurum :)
Inslh cnm ya yoksa gercekten bi kavga cikaricam kiz git gel heder oldum inan ki
Abla oldu tabii gulza hamis sizden sonraya senin kizin ve durudenizderya nin bebisleri buyuduler bu durumda
Ben iim guzelim ayni hersey su raporu aldiktan sonra test yapicaz onu bekliyorum esim fikir degistirip daha once gitmesse
Bazen diyo daha once gidip test vereyim diyo bakalim versinde once sonra farketmez yeter ki versin
canım yaaa Allah sabrıyın mükafatını her zaman mutlu mutlu versin inş.
cadı eltinde çatlasın inşşşşşş.
boşver tatlım Allah a havale et.
bu dünyada yapsınlar bakalım kötüler yapacaklarını
öbür dünyada ebedi alemde ne
Allah ıslah etsin böylelerini demekten başka bişey demiyorum.
sen öyle güzel öyle olgunlukla öyle sabırla göğüslemişsin ki herşeyi...
Rabbim de inş meleğini vermiş.
kucağına sağlıklı sıhhatli aldınmı gerisi vızzz inş.
Rabbim meleğinle eşinle bir ömür mutlu huzurlu etsin sizi inş.amin.
.
RAbbim hamile haberini vermeyi de nasip etsin inş.
kardeşin ikiz ikiz hayırlı evlatlarına kavuşur inş......bebişlerin ikiside bırakmaz inş kardeşini.amin.darısı sana ve hepimize olur inş.amin.
Cok tesekkur ederim canim paylastigin icin:) benim birkac sorum daha var. Ege'nin microtese konusunda basarili olup olmadigini arastirmis miydiniz?burada herkes emre beyi onerdigi icin ben istanbula gitmeyi dusundum ama bazen de ege de iyi olabilir diye dusunuyorum(herseyi ben planlıyorum tabi esim isteksiz oldugu icin). Neden 2meliyat oldu canim ilkameliyatta çıkanları dlar miydi? Eşinizin cift tarafli inmemis testis mi var? Tek tarafli olanda sperm bulma olasiligi daha yuksekmis. Bizim ihtimal daha dusuk görünüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?