Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
kizlar biz gecen hafta kan tahlili yaptirmistik sonuclar gelmis biz bunu celalettin hocaya nasil yollayacagiz bildigim kadariyla fax yok maille nasil yollayacagiz yardimci olursaniz sevinirim bide ayni sonuclari ersel beyedemi gönderecegiz???

arkadaşlar ersel bey den gelen sıvı ilaç ve hapların fiyatları ne kadar bilgisi olan varmı,bizim ilaçlar 2 hafta oldu geleli hesap numarası göndereceğini söylemişti ersel bey hala göndermedi merak ettim bende...

Hoşgeldin canım, kabul etmemek ne demek, burası da olmazsa kime içimizi açacağız, derdimizi dökeceğiz, nasıl çare bulacağız ki? Öyle değil mi? Geçmiş olsun, inşallah yeni yapacağınız testte bir mucize gerçekleşir de milyonlarca canlı sperme rastlarsınız da tedavimiz ne olacak nasıl olacak diye düşünmek zorunda kalmazsınız. Biz de aynı dertten muzdaribiz malesef. Üzülüyoruz ağlıyoruz arada. Özellikle en çok umutlu olduğumuz anda olumsuz bir sonuç alırsak.. Allah bizleri de böyle imtihan ediyor demek ki. Rabbim sabır versin hepimize. Umarım sıkıntınız devam etmiyordur. Ediyorsa bile kısa zamanda olumlu sonuç alanlardan olursunuz inşallah..

hoşbulduk canım allah razı olsunn amın ınsallah umudumuz hep bır mucıze gercekleşse duallarımız kabul olsa herseyın hayırlısıartık dort gozle doktora gıdecegız gunu beklıyoruz hakkımızda hayırlı sonuclar alırız ınsallah. hep ıcıme atta ata uzuluyoru kımseyede anlatamıyorum cevremde cok sukur burayı buldum :)

pıtırcık tatlım ben üçübirarada arkadaşımın lem yelidlerini okudum Rabbim katında makbul olsun inşallah ettiğimiz dualar hürmetine meleklerine kavuşsun biran evvel amin

kizlar biz gecen hafta kan tahlili yaptirmistik sonuclar gelmis biz bunu celalettin hocaya nasil yollayacagiz bildigim kadariyla fax yok maille nasil yollayacagiz yardimci olursaniz sevinirim bide ayni sonuclari ersel beyedemi gönderecegiz???

Canım merhaba, eşim Ersel Bey'i aradı önce.Ersel Bey le görüştükten sonra Celalettin Hoca'yı aradı.Celalettin Hoca gün içinde yoğun olduğu için 18.00 da onu aramamızı istemiş.Eşim 18:00 gibi aradı ve Celalettin Hoca ile görüştü.Sonuç kağıdıda elinizde olsun ararken.Bir de hoca watsap programından da bir kaç gün sonra da olsa cevap veriyor.Geçmiş olsun canım.

Canım hoş geldin aramıza...Daha önce yazdığım yazıların kopyasını aşağıya yazıyorum...Bir de eşinizin azo sebebinin nedenini yazabilirmisiniz.

Bu site de tüm arkadaşlar birbirine müthiş destek veriyorlar.

Hiç bir zaman ama hiç bir zaman Ümitsizliğe kapılmadan, yola devam ediyoruz inşallah hep beraber.

Canım, biz de çok bekledik ve hep erteledik ama şimdi eşim hiç bir şeyi ama hiç bir şeyi ertelemiyor...Şimdi biz kaybettiğimiz yıllara, aylara, günlere ve hatta saatler için bile üzülüyoruz.

Hiç beklemeyin canım,

Canım merhaba, Her şeyden önce ama her şeyden önce psikolojini iyi tutman gerekiyor.Çünkü azosperm illeti ile mücadele edeceksin.Veren de rabbimiz alan da rabbimiz. Verip de imtihan eden de o, vermeyip de imtihan eden de o. Her şeyden önce halimize hamd edelim.Muhakkak bizden daha zor durumda olanlar da vardır.Biz bu mücadeleyi inşaallah kazanacağız...

Canım merhaba,

Seni anlıyorum.Bu işler aceleye gelmez, eşini yorarsın ve üzersin canım.Biz de seninle aynı kaderi paylaşıyoruz, bize de çevreden acaip baskı var ne yapalım yani.

Sperm yoksa tüp bebek yapamazsınız.Bak canım ben sana süreci tekrar anlatayım.

1-) tüp bebek yapılması için muhakkak kaliteli sperm bulunmuş olması gerekir.

Ama anladığım kadarıyla maalesef eşinizde sperm çıkışı yok.

2-) Sperm bulunması için şu anda iki tane yöntem var.

- 1. yöntem, Mikro tese veya tese ameliyatı ile sperm arama işlemi (İnmemiş testisi bulunan erkeklerin vücut sağlığının olumsuz etkilenmemesi için doktorlar inmemiş testi ameliyatı yaptıktan en az 6 ay sonra tese ameliyatı yaparlar.): Mikro tese ameliyatı ile sperm çıkması kesin değildir.Sperm çıkmaya da bilir. Burada yaşadıklarını yazan arkadaşlarımızın çoğu mikrotese veya tese ameliyatını doğru bulmamaktadır. Çünkü bu ameliyat sonucunda eşlerimizin testislerine zarar verebilmektedir.Bu da ilerleyen dönemlerde sperm üretebilme ihtimali olan testislerin olumsuz etkilenmesi ve zarar görmesi anlamına gelmektedir.
- 2. yöntem ise Celalettin Hoca'nın uyguladığı yöntem : Tedavi ederek, doğal yollardan sperm çıkışını sağlamaya çalışmaktadır.Bu hastanın durumuna göre farklılık göstermekle birlikte 2 yıla kadar süre uzayabilmektedir. Hoca önce testleri yaptırıyor, hastanın durumunu ortaya koyuyor. Akabinde tedavi başlıyor. Germ hücresi yoksa.Önce germ hücre üretimi sağlanıyor.Akabinde kök hücre üretimi sağlanıyor.Son olarak da sperm üretimi gerçekleşiyor.Yani üç aşamadan oluşuyor.1-Germ hücre 2-Kök hücre 3-Sperm Üretimi

3-)Kaliteli Sperm bulunduktan sonra tüp bebek aşamasına geçilir.ve sonra mutlu son...

İnmemiş testisler eşlerimizin sağlığı açısından da çok önemlidir.Testislerin muhakkak ama muhakkak yerine indirilmesi veya hasar gördüyse doktorun kararına bağlı olarak vücuttan alınması gerekir. Yerinde olmayan testislerin yerinde olan testislere göre yaklaşık 10 kat daha fazla testis kanseri riski bulunmaktadır(Tabi ki şu anda bulunduğu yerde önemli kasıklarda mı? karın boşluğunda mı? ).

Canım lütfen panik yapma , bak biz buradan bütün arkadaşlar sana yardımcı olacağız. Yukarıda yazdıklarımı dikkate almanı rica ederim. Çünkü senin başında olduğun yolun oldukça ilerisindeyiz ve buralara gelene kadar doğru süreci bulmak için çok zaman ve çok para kaybettik ve çoooook yorulduk.

Canım, tüp bebek merkezine gitmeden bir an önce eşini Celalettin hoca'ya gönderirsen, o sizin neler yapmanız gerektiğini benim yukarıda belirttiğim süreçlerin benzerini ve gitmeniz gereken doğru tedavi merkezlerini anlatacaktır.Biz hiç bu kadar hastalarına yardımcı olan bir doktor görmedik.

Canım , senin yaşadıklarını yaşadığım için sana yardımcı olmak istiyorum.Beni yanlış anlama lütfen.
tüp bebek yaptırmanız için eşinizin spermogram testi sonucunda kaliteli spermlerin olması gerekir.Ama herşeyden önce bence eşin Celalettin PERU hoca ile görüşsün derim. O size en doğru yerleri önerecektir.Muhtemelen eşinizin önce inmemiş testis ameliyatı olması istenecek, akabinde sperm yoksa , kaliteli sperm oluşturabilmek için gerekli tedaviye başlanacak. tüp bebek işini Türkiye de en iyi yapan ve en çok tanınan doktorların başında gelen Emre Hoca ve Kaan hoca ya eşim gitti.Bunlar eşime bu güne kadar hiç rapor çıkartmadı, ama sağolsun Celalettin hoca rapor çıkarttı ve iğneleri bedavaya aldık.Siz tüp bebek merkezine gittiğinizde sizin karşınıza bir sürü masraf çıkartacaklar.Mesala Y kromozomu mikro delesyonu testi (kalıtsal olup-olmadığı araştırılı) 350-450 tl arası devlette bedava.lh-fsh-total testesteren özel de ortalama 250 tl den fazla, inmemiş testis ameliyatı 3.000 TL den fazla. devlette muhtemelen daha ucuzdur...Daha neler, neler.Bence önce Celalettin hoca ya gidin derim canım, inan bizim özel de çok paramız gitti.İstediğiniz zaman size telefon ile bilgi de verebilirim, yaşadıklarımı anlatabilirim canım.Bu yolda boşa zaman kaybetmeyin ve boşa para harcamayın isterim canım.Sizden tek isteğim bana ve buradaki diğer arkadaşlarımıza dua etmen olacak...7 yıllık evliyiz ve 3,5 yıldır uğraşıyoruz.Eşimin yemediği ot kalmadı.Kütahya-istanbul-bursa-izmir vs bir kaç ildeki aktarlardan bir sürü ot mot aldı yedi.3 defa Ankara ya gitti.en az 6 defa istanbula a gitti. Canım doktorlarn çoğu hemen tese yapalım diyor, sakın kabul etmeyin.Celalettin hoca tese den ziyade tedavi etme yolunu seçiyor.Amacım size yardımcı olmak.Allaha emanet olun.

Canlarım hepinize iyi geceler.Aramıza yeni gelen arkadaşlar zaman zaman Celalettin hocamızdan tereddüt ettikleri için bu yazıyı yazmaya karar verdim.
Biz 7 yıllık evliyiz. Daha önce de belirtmiştim kızlar, biz emre hoca ve kaan hoca (bir spermogram testi için bile Ankaraya çağırıyor - ayrıntılı spermogram testi değil) ya da gittik.iki si de azosperm rahatsızlığımızı tedavi etmek yerine 1 kaç aylık tedavilerden sonra tese yapmayı tercih ettiler .Tese sonrasında sperm çıkmaması sonucunda eşimin hayal kırıklığına uğramaması için tese yaptırmayı hiç düşünmedik. Bundan yaklaşık 2 ay önce Celalettin hoca hakkında yazılanları eşim okuyunca hiç düşünmeden İstanbul'a gitti ve muayene oldu. Celalettin hoca öğlen arası yemek arası bile vermeden ve son hastaya da bakmadan hastaneden çıkmamış.(Diğer doktorlar 4 de çıkıyormuş).Celalettin hoca , eşimin hangi testleri yapması gerektiğini tek, tek ve çok kibar bir şekilde anlatmış.Ayrıca ne yapması gerektiği ile ilgili bir de liste vermiş.Onlarca kez sperm testi yaptırdı eşim, hiç bu kadar ayrıntılı spermogram testi isteyen doktor görmedik.Celalettin hoca, azospermin tedavi edilmesi yolunu tercih ediyor.Eşim o gün duyduğu bir olayı anlattı bana, bende sizlerle paylaşmak istedim kızlar.Muayene olmak için Sıra beklerken dahiliye muayene olmak için içeri giren ve testleri yaptırdıktan sonra test sonuçlarını hocaya göstemek için sıra bekleyen bir hasta içeride duyduklarını eşime anlatmış.İçeri de Celalettin hoca sperm bulunan bir hastası ile konuşuyormuş. Hastası tüb bebek yaptırmaya karar verdiğini ancak işsiz olduğunu söylemiş hoca ya.Hoca da paran yoksa nasıl tedavi olacaksın deyip ehliyetinin olup, olmadığını sormuş hemen.E sınıfı ehliyetin olsaydı iki binliraya bizim arkadaşlarımızın yanında tır şöförü olarak işe başlatırdık seni demiş.Düşünebiliyor musunuz arkadaşlar hastasının derdi ile bile dertlenip, çözüm arayabilen bir doktor.Bir de 2 doktor da eşime rapor vermedi celalettin hoca dahiliye uzmanı olmasına rağmen hemen rapor çıkarttı ve 30 tane pregnyl iğnesini bedavaya aldık.Bu güne kadar her bir pregnyl iğnesi için enaz 10 tl ye alıyorduk.Tabi karaborsaya düşmezse.Celalettin hoca bir eczane ile anlaşmış ve her zaman orada pregnyl iğnesi bulunuyor.Allah ondan razı olsun.Burada okuduklarımızdan anladığımız kadarıyla Celalettin hoca da bu illet azo dan dertli olup, kurtulan biri ve bu konu ile gerçekten mücadele eden biri.Eşimin cep numarasını hemen cep telefonuna kaydetmiş ve ben hastalarıma moral olsun diye, diğer hastalarda sperm çıkışı olduğunda onlara mesajla bildiriyorum ve böylece bütün hastalarıma moral veriyorum demiş.9 eylülden beri gelen mesaj sayısı şimdilik bir.Arkadaşlar hiç birimiz hocamızın avukatı falan değil, ayrıca kendisi devlet hastanesinde muayene ediyor.(Yapılması gereken testleri verip, test sonuçlarını inceliyormuş muayene dediğimiz bu).Eşimin anlattığına göre hiç bir şekilde hastalarına kızmayan, çok güler yüzlü biri ve ayrıntılı bilgi veren biriymiş.
Aslında bizler birbirimiz için dua ederken, kesinlikle Celalettin hoca ya da dua etmemiz gerekir diye düşünüyorum.Kısacası Allah ondan razı

Arkadaşlar bişey sorucam ERsel beye sormayı unuttum,bu sıvı ilaçlar tok aç mı içilecek,günde defa dedi ama aç mı tok mu sormayı unuttum:18:

canım aç karnına sabah öğle akşam .
şifa olsun inşşşş.

canım hakkınızda ne hayırlı ise o olsun.
belkide şifa ameliyattadır.
telaş etme .inş RAbbim şifasını verecektir.
varikosellerde çıkış daha kolay oluyormuş.
inş ameliyattan sonra normal yolla bebişin gelir tatlım...

özeline bakarmısın bu arada....

hg aramıza...
seni çok iyi anlıyorum tatlım.
il öğrenince şoka giriyorsun ama alışıyorsun.
tek kendi başındaymış gibi oluyor önce ..ama maalesef sayımız çok fazla.
çoğalıyorda her geçen gün bu dertten müzdarip olanlar...
Allah hepimize şifa versin.

canım önce iyi bir doktor bulun...
azo sebebinizi bulun.
sakın ama sakın tese derlerse ilk etapta olmayın.
konya da bu hastalık için doktor yok sanırsam .
imkanınız varsa istanbula celalettin peruya gidin derim.
buradakilerin çoğu celalettin peruda tedavide....
bizde onda tedavideyiz.
inş hepimiz tek tek kurtulacağız bu illetten.
RAbbim yar ve yardımcın olsun.bir az önce kurtulanlardan olun bu dertten.amin.

DURUDENİZDERYA İÇİN 70 BİN LEM YELİD

NİYETİ: arkadaşımız ikiz bebişlerine hamile.inş sağsalim bebişleri tam zamanında arkadaşımızın kucağına doğarlar.

07 kasım Perşembe den ----------- 9 kasım cumartesi saat 22.00 a kadar

Nurusima81 ……………………………………= 2260 ……=okudu
Durudenizderya ………………………………...=2000 .........=okudu
Ucubirarada ……………………………………. =2260 ……=okudu
Alev99 …………………………………………..=2260 …..=okudu
Aruna …………………………………………….=2260 ……=okudu
Balım1905 ………………………………………=2260 …..=okudu
Bengusuu ………………………………………..=2260 …..=okudu
Doğadandeva ……………………………………=2260 …..=okudu
Ecrin23 ………………………………………….=2260 ……=okudu
Ecrin_bebek ……………………………………..=2260 ……=okudu
Eda09 ……………………………………………=2260 ……=okudu
Ervae ………………………………………….…=2260 ……=okudu
Ese44 ……………………………………………=2260 …….=okudu
Esma …………………………………………….=2260
Esmerimyarim …………………………………..=2260 ……=okudu
Flz01 ………………………………………….…=2260 ……=okudu
flz01 in eşi ………………………………………=2260 …….=okudu
gulerim ………………………………………….=2260 …….=okudu
huzuryolu ……………………………………….=2260
İlkbahar_ilkbahar ……………………………….=2260 …….=okudu
Lamyay ………………………………………….=2260 ……..=okudu
Mavimenekşe ……………………………………=2260 ……..=okudu
Nilda015 …………………………………………=2260 …….=okudu
Papatyainci ………………………………………=2260 …….=okudu
Papatyayarim ……………………………………=2260 …….=okudu
Pıtırcık_43 ………………………………………=2460
Sewwgi ………………………………………….=2260
Sonsuz__ ………………………………………..=2260 ……=okudu
Umut99 ………………………………………….=2260 ……..=okudu
Yase2 ……………………………………………=2260 …….=okudu
Yeşil34 ………………………………………….=2260 …….=okudu

UCUBİRARADA İÇİN 70 BİN LEM YELİD

NİYETİ:salih saliha hayırlı evlatlara sahip olmak ….

9 kasım cumartesi den ------------------------- 11 kasım pazartesi saat 22.00 ye kadar

Nurusima81 ……………………………………=2258 ……=okudu
Durudenizderya ………………………………...=2260 ……..=okudu
Ucubirarada ……………………………………. =2258 …….=okudu
Alev99 …………………………………………..=2258 …….=okudu
Aruna …………………………………………….=2258
Balım1905 ………………………………………=2258
Bengusuu ………………………………………..=2258 …….=okudu
Doğadandeva ……………………………………=2258
Ecrin23 ………………………………………….=2258
Ecrin_bebek ……………………………………..=2258 …….=okudu
Eda09 ……………………………………………=2258
Ervae ………………………………………….…=2258
Ese44 ……………………………………………=2258 …….=okudu
Esma …………………………………………….=2258
Esmerimyarim …………………………………..=2258 ……..=okudu
Flz01 ………………………………………….…=2258
flz01 in eşi ………………………………………=2258
gulerim ………………………………………….=2258
huzuryolu ……………………………………….=2258
İlkbahar_ilkbahar ……………………………….=2258
Lamyay ………………………………………….=2258 ……..=okudu
Mavimenekşe ……………………………………=2258 ……=okudu
Nilda015 …………………………………………=2258
Papatyainci ………………………………………=2258
Papatyayarim ……………………………………=2258 ……=okudu
Pıtırcık_43 ………………………………………=2258
Sewwgi ………………………………………….=2258
Sonsuz__ ………………………………………..=2258
Umut99 ………………………………………….=2258 ……=okudu
Yase2 ……………………………………………=2258 ……=okudu
Yeşil34 ………………………………………….=2258 ……..=okudu

slm arkadaşlar.

lemyelid listesinde şimdi flz01 in eşinin listesini yayınlayacağım.
sanırsam kontrolleri yaklaşmış...
bilginize......
Allah dualarımızı kabul etsin .inş...amin.....

Flz01 in eşi İÇİN 70 BİN LEM YELİD

NİYETİ: arkadaşımızın eşinin bir an önce bu dertten kurtulması ve hayırlı salih saliha evlatlara sahip olmak.

11 kasım pazartesi den -----------13 kasım çarşamba saat 22.00 ye kadar

Nurusima81 ……………………………………= 2258
Durudenizderya ………………………………...=2260
Ucubirarada ……………………………………. =2258
flz01 in eşi ………………………………………=2258
Alev99 …………………………………………..=2258
Aruna …………………………………………….=2258
Balım1905 ………………………………………=2258
Bengusuu ………………………………………..=2258
Doğadandeva ……………………………………=2258
Ecrin23 ………………………………………….=2258
Ecrin_bebek ……………………………………..=2258
Eda09 ……………………………………………=2258
Ervae ………………………………………….…=2258
Ese44 ……………………………………………=2258
Esma …………………………………………….=2258
Esmerimyarim …………………………………..=2258
Flz01 ………………………………………….…=2258
gulerim ………………………………………….=2258
huzuryolu ……………………………………….=2258
İlkbahar_ilkbahar ……………………………….=2258
Lamyay ………………………………………….=2258
Mavimenekşe ……………………………………=2258
Nilda015 …………………………………………=2258
Papatyainci ………………………………………=2258
Papatyayarim ……………………………………=2258
Pıtırcık_43 ………………………………………=2258
Sewwgi ………………………………………….=2258
Sonsuz__ ………………………………………..=2258
Umut99 ………………………………………….=2258
Yase2 ……………………………………………=2258
Yeşil34 ………………………………………….=2258

LEM YELİD LİSTEDEN KİME OKUNACAKSA O KİŞİ:

Önce 7 adet “EuzubillahimineşşeytanirracimBismillahirrahmanirr a him Kulhüvallâhü ehad. Allâhüssamed. Lem yelid ve lem yûled. Ve lem yekün lehû küfüvenehad” okuyacak

sonra 7 adet : ” Lailahe illallahü vahdehû la şerike lehû ehaden sa-medel lem yelid velem yûledvelem yekül lehû küfü-ven ehad” okuyacak . sonra "LEM YELİD" denilerek başlanacak.

Not: isteyen zemzem suyu veya temiz suya lem yelidi bitince üfürebilir ve eşiyle bu sudan içebilir.
Suya okunup içilse daha iyiymiş .öyle duymuştum…

pıtırcık canım arkadaşım senden bir ricam olacak.her zaman listeyi takip etme fırsatı bulamayabilirim ben bu sebepten dolayı her sırası gelene 2300adet okuyayım olurmu tatlım hergün sayı kaç diye bakamayabilirim hak geçsin istemiyorum. biliyorsun ben bugünlerde çok yoğunum ve bazen okuduğumu bile yazma fırsatı bulamayabilirim ama bu okumadığım anlamına gelmesin sakın sırası gelen arkadaşa okuycam yazmasamda liste aksamasın benim yüzümden

cnm okudum allah kabul etsin

cnm hayırlısı dualarım seninle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…