Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

cnm çok sağol cevapladığın için bizim hikayede aynı tesadüfen çoçuk dr.u farkediyor yalnız ken kendine inmesini bekliyor dr olmayınca 5 yaşında ameliyat ediliyor (güya çok iyi geçmiş) sonuç olarak ikiside aşağıda biri çok küçük diğeride normale yakın küçük , emre beyde inmemiş testislerin yüzde yrtmişinde buluyoruz demişti....Rabbim inşallah bize de nasip eder

ecrinbebek canım benim eşiminde testisi 30 yaşında yerine alındı.askerdeyken hava hastanesi kordon kısa yerine alamadık demiş.sonra 5-6 yıl önce adana balcalıdaki doktorumuz başarılı bir şekilde yerine aldı.umudumuzda o zaman yeşerdi.bizimde biri çok küçük hatta çürümüş.diğeride normalden küçü.ama microtese sonrası hoca testis dışardan kötü görünsede içerden durumu gayet iyi demiş.testis çalışıyor demiş.microtesyi küçük olanı açmış diğerine dokunmamış.küçük olandan elegonlar çıkmış.neden diğerini açmadınız diye çık kızdım.küçükte elegon varsa büyük olandanda sperm çıkabilirdi.ya en azından açsaydı kafam karışmazdı.şu an umudum diğer testis.küçük olan sanki microteseden sonra erimiş gibi.

Canım eşim Kaan Hoca da tese oldu.
Ameliyattan sonra doktor yanımıza geldi.
Toplam 45 dakika sürmüştü.
Bize dedi ki
"Ameliyat çok başarılı geçti,sperm kanallarını gördük,yarın sonuçları söylerim.
Sadece sağdan baktık.Sol tarafı tüp bebek için sağlam bıraktık."

Yaaa şimdi düşünüyorum da ne demek sağlam bıraktık.
İkide bir uğraştırmaya ne gerek var.Bir tarafa bakarsın yoksa öbür tarafa bakarsın.Bulmadan bırakmamak lazım.
Ameliyat yapmayı çok seviyor herhalde.Bizde ona inandık güvendik 1 yıl içinde gelişme olmayınca bırakmak zorunda kaldık

Eşim 2011 yılında Kaan hoca ye gitmeden önce Antalya da bir tüp bebek merkezinde Bir üroloji doktoru tarafından biyopsi ameliyatı oldu.
Sonuçlarda maturasyon arresti çıktı.
Veeee o doktor da bize aynı şimdiki kullanması gereken iğneleri vermişti.
Çıkış olduğu zaman tüp bebeğe geçecez demişti.
Eşim eczaneye iğneleri almaya gittiği zaman doktor tarafından reçete edilmesi lazım demişler
Burdaki bir doktora gitti eşim.doktor da yazmamış başka ilaç vermiş.testojel vermiş.
Sonra yine gelişme olmayınca başından savdı siz endokrine gidin dedi.
Şimdiye kadar o antalyadaki doktorun dediği iğneleri kullansaydık belki çıkışımız olmuştu bile.
Yani aynı iğneleri bize üroloji doktoru da vermişti.

evet canım bu hafta balımm ve bizim koturollerimiz vardı kan tahlil sonuçları çıkmadı da merak ettik..

Canım inşallah tahlilleriniz güzeldir.
Bu arada listeye elimizden geldiği kadar lhp fsh testesoron inhibin e2 yi filanda eklesek nasıl olur? Tabi herkese ulaşamayız ama.

Canım ese44 ve esma'nın dualarını okudum. İnş tez zamanda çıkışları olur ve çocuk sahibi olurlar.

canım benim eşimde inmemiş testisten dolayı aosperm üstelik bu ameliyatı 13 yaşındayken olmuş ve testisler yerine indirilmiş anlayacağın
çok fazla geç bir yaşda indirilmiş Emre beye 2011 yılında micro tese olduk o zaman bizede sizin gibi durumdaki hastalara %50 şans var demişti. çok şükür ameliyat sonucunda 3 tüp sperm donduruldu Emre bey ameliyattan sonra yanımıza gelip başarılı bir ameliyat oldu nokta atışları bu ameliyatta önemli demiştir sperm üreten kanallara yakın yerden doku örenkleri alındı demişti. o günü hiçbir zaman unutmayacağım ben ve eşim sevinç gözyaşları içindeyken emre bey de bizimle birlikte ameliyat sonrası saatlerce oturdu ve hep güzel şeylerden bahsetti.
tabi bu süre içerisinde 2 defa tüp bebek denedik olmadı ama Rabbim inşallah yakın bir zamanda banada nasip eder ve tüm arkadaşlarımızada.
Emre beye halen gidiyoruz yakın zaman da eşim test verecek Emre beyin kontrolü altında belli vitaminler eşim de aldı bakalım test sonucu ne çıkar bilinmez.bende kendi doktorumun sayesinde belli vitaminleri aldım 3.tüp bebek denemsine yakın bir zamanda başlayabilirim.
tabi herşey vesile doktor bile yeterki Rabbim ol desin olmadık yerden oldurur herkesin süreci hayırlı geçsin sonu mutlu olsun inşallah

canım tşk ederim bana cvp verdiğin için dün bi heyecanla gittik hiç sorun olacağını tahmin etmiyorduk sadece tahlil verdik sonucu dr sorun eşinde canlı hücre yıok dediğinde ne yapacağımı şaşınrdım dr tüp bebek denicez dedi başka bi tahlil falan vermedik daha yani dr eşinle görüş tekrar gelin acilen bi tahlil daha yapalım dedi sonuca göre bakıcaz dedi ama eşimle görüştüğümde çok üzüldü ikna edemedim daha eşimi onamı yanayım kendimemi bilemedim

Allah yardımcın olsun canım.Biz sonucu aldığmızda eşimle beraberdik ve eşim öyle kötü oldu ki. Ter bastı sendeledi. Şok oluyorlar çok zor bi durum. Biraz zaman tanı eşine. Ama drlada mutlaka görüştür. Şu saatten sonra çözüme odaklanmak gerek başka çıkar yok.

zaman açıklamaların için teşekkürler.canım ben kimseye küs değilim.hakkımda herkese helal olsun.ortada hak yokken bunu yazması durumu ortaya koyuyor.birde bana iftira attın diyor.o kdar kendimi tuttumki yazılanlara cevap vermemk için.üstelik ortada iftira yokken.hiç birimiz doktorun akrabası yada düşmanı değiliz.hepimiz küçücük bir umudun peşinden koşuyoruz.doktorun tedavi şekli doktorun tavırları tutumu değilde kalkıp 1 dk içinde msj veriyor dersen olmaz.bizde yazıyoruz msj bazen aynı gün döner bazen bikaç gün sonra bazende hiç dönmez.bu doğal bir durum.bende topikten ilk gidenlerdenim.nzlyn ozaman büyük umutlrla gitme deyince kıyamet koparanlar oldu.nzlyn ondan sonra hamile kaldı doğum yaptı ve bebeği biraz büyüdü. burda ters olanları dile getiriyorum diye hoşnut olmayan var ama ben iyiyide kötüyüde söylerim.aynı arkadaş daha önce kendisine soranlara hoca devlet hastenesinde çalışıyor sayfa sayfa ilan yapıyor.iftiraysa dönüp geçmişi okusun.Allahtan yazılanlar silinmiyor.evet hoca devlet hastesinde ama önce hediyeyele başlayıp sonra elden bağışken şimdi remzi beyle eft.hangisi iftira.yardımcı olamksa amaç herşeyi yazacaksın.durumu olan var olmayan var.hem nedemek hoca yoğunlıktan her hastadan bağış istiyor.sen dahiliyecisin ve devlet has.çolışıyorsun.dahiliye için gelen hastalarda yoğun.kalkıp onlardanda bağış istiyormusun.bunu yapamaz bir şikayatte başına gelenleri bilir çünkü.hrkes istanbuldan gelmiyor.yutr dışından gelende var.bunlar yazılmalı.ben okadar kendi alanlarında prof doktorlara gittim ama hiçbiri hiçbiri hakkında kötü söz söylemedi.tedaviniz eksik veya yanlıştır denildi ama şu hoca şöyle böyle denmedi.ama ilk gittiğimizde celallettin hoca kaan hoca için ben tanımıyorum ama hoca şöyle böyle para için bunu yapıyor dedi.ama ben kaan hocayı tanıyordum.gerçektende onun anlattığı gibi değildi.hocaya dedim hocam ben kaan hocayı tanıyorum sizin anlattığınıza ses çıkarmazsam olmaz.sizin duyduğunuz gibi değil gerçekten elindn geleni yaptı ama bizim için ilmi bu kadarına yetti dedim.orda çevirdi hemen.ersel ve ermişi yere göğe sığdıramıyordu.çok başarılı arkadaşlar ciddi başarılar elde ettik dedi.bizi ona yönlendirdi ama irtibat kurmadık.çünkü aklım çok bulanıktı.şiidi ersel bey kafasına göre ilaç veriyormuş falan.madem öyle yıllarca başarı elde ettiğin adamı tanıyamadınmıda şimdi böyle diyorsun anlamadım.hep diyordum iyimi yaptım kötümü yaptım irtibat kursamıydım diye ama burdan arkadaşların sonuçlarıyla bakıyordum sonuçlarımız aynıydı...yani bir şey kaybetmedim.şimdi kalbim rahat.burdan paylaşım yapalım tedavilerimizi konuşalım düşüncelerimizi dile getirelim ama bundan hiçbirimiz rahatsız olmasın.ben ne hocaya ne başkasına iftira atmıyorum.burda yalan eksik varsa söylensin.herkes başına geleni anlatsınki yoksa comvitex ve argimexi yeni diye yutacağız.comvitex 3 yıl önce kaan hocayla kullandık argimexe durumumuz yetmedi.neresi yen.........
ÇARESİZİM,UMUTSUZUM,YAPACAK BİRŞEYİM YOK DİYE ASLA KOBAY DEĞİLİM.KOBAYLIKTA İLAÇ FİRMASI SENİ KOBAY OLARAK ALIR SANA İLAÇLARI ÜCRETSİZ VERİR.RAHATSIZLANDIĞINDA TEDAVİNİ FİRMA ÜSTLANİR.YEDİĞİNİN İÇTİĞİNİN İÇİNDE NE OLDUĞUNU BİLECEKSİNKİ BEN BUNU YAPTIM BU İYİ GELDİ YADA KÖTÜ.SANKİ BİZLER AKTARCIYIZDA ERSEL İÇERİĞİNİ PAYLAŞMIYOR.VE BUNA TIP DOKTORU GÖZ YUMUYOR.AMA BİZDEN DOKTOR BAŞKA DOKTORDAN ALDIĞIMIZ KARIŞIMIN İÇİNDE NE VARSA ALDI.ODA DOKTORDU VE AKTARLA ÇALIŞIYORU AMA BİZE MACUNLA BERABER İÇERİĞİNİDE GÖNDERDİ.MALINDAN EMİNSEN YAZACAKSIN.YAZDIKLARIM CANINIZI SIKABİLİR AMA UNUTMAYIN BENDE BU YOLUN YOLCUSUYUM.SİZDEN HİÇ BİR FARKIM YOK.VE LÜTFEN BİR OLALIM REMZİ DİYELİMKİ BİZ DOKTORA GELİYORUZ VAKIFA DEĞİL.DOKTORADA DİYELİMKİ ÇARESİZLİĞİMİZDEN NASİPLENME.KORKMAYIN BÖYLE DERİZ BİZE BAKMAZ DİYE.İNANIN BAKIYOR VE NABIZ YOKLUYOR.KENDİSİ BİZE KİMSEYE PARA KAPTIRMAYIN SİZİ SÖMÜRENLER OLACAK BU KONU SÖMÜRÜLMEYE MÜSAİT ÇOCUĞU OLMAYANLAR ÇOCUĞUM OLSU DİYE HERŞEYE İNANIYORLAR.BANA DANIŞMADAN BİRŞEY ALMAYIN VE KULLANMAYIN DEDİ.ŞİMDİ BENDE ÖYLE YAPIYORUM.BANA HAKKINI HELAL ETMEYEN ARKADAŞ YAZIMI İYİCE ANLAYANA KADAR OKU.BAK KİMİN HAKKI KİMİN ÜZERİNDE.

Tülay aynı şeyleri yaşamışız.kaan hoca eşimin küçük olan testisi açmış.be adam sen niye küçük olanı açıyorsun niye küçük olana bakıyorsun.ben sana ikisine bak diye para ve umudumu verdim.eşim narkozu aldı ikisini bulana kadar uğraş.bu senin mecburiyetin.yoksa kaderime razı gelirim.ama sen elinden geleni yap.zaten ameliyattan sonra hocaya ben senin bankanmıyımki 6 ayda bir teseye para verim.mantığınız ne.diyorki öbürünü ilaçla kuvvetlendirip tekrar tese yaparsak buluruz testisin içi iyi durumda .nerden biliyorsun öbürnü açmadın.zaten teseden önce ilaç kullandı.yani kuvvetliydi.zaten yolları teseden sonra ayırdım.çünkü baktım burdan herkes patoloji sonucu var bizim yok.hocaya 2 ay pataoloji sonucumu sordum.bir kağıt gönderdi sözde patoloji sonucu.bilmezsem inanacam.

Canım inşallah tahlilleriniz güzeldir.
Bu arada listeye elimizden geldiği kadar lhp fsh testesoron inhibin e2 yi filanda eklesek nasıl olur? Tabi herkese ulaşamayız ama.

canım güzel olur aslında ama arkadaşların hepsi bu bilgileri bile çoğu zaman yazmıyor ben hergün takip edip forumda yazdıklarının arasından alıp eklediğim çok kişi var.. aslında yine uğraşırım ama site uyarı veriyor karakter sayısının aştınız diye şimdi Google chroeme dan paylaşıyorum daha fazla bilgi eklersem burasıda uyarı verirse taployu hiç paylaşamayacağım.:44::44::44::44:

buna bir çözüm bulabilirsem bana yazan arkadaşların ekleyebilirim..

Bizede vermedi hiç rapor
Bizde daha önceki biyopsi sonucunun raporu var.
Allahtan o var ki onunla avunuyoruz sperm duraklaması diye.
Mikro tese yöntemi mikroskop altında sperm bulma olasılığı yüksek yerlerden bakılan bir yöntem.
Oysa adam tek tarafa bakıyor bide diyor ki sağlam bırakıyoz.
Oha yani..........

Bitkiseller konusunda benim de bazı düşüncelerim var. İlk kür bizde bir fark yaratmadı, germ hücremiz hiç birşey kullanmadan verdiğimiz ilk tahlilde biraz daha fazlaydı hatta. Hoca bunu önemsemedi zaten az bir farktı ama neden çoğalmadı ona şaşırdım ben de. Ben de çok çok şüpheci bir insanım. Ersel beyle yüzyüze görüşme fırsatımız oldu. Şöyle ki, benim rahatsızlığımdan da bahsettik sohbet sırasında. Hani belki diyorum ki, kötü niyetli olsa benim rahatsızlığım için de kendini ortaya atıp birşeyler satmaya çalışırdı. sadece gidişatımı sordu ve eşime yöneldi. Gerçekten eğer ki öyle bir şey hissetseydim düşüncelerim çok çok daha farklı olurdu ve buradaki herkesi de uyarırdım. Çünkü suistimale açık bir konu. Hocaya bile korkmadan çekinmeden düşüncemizi aktarırdım. Bunlar benim hislerim sadece, zaman neyi gösterir bilemem. Belki de hoca kürlerin etkili olmadığını bizler kontrole gittikçe anlayacak ve herşey çok farklı olacak.

Şimdi ki kürü de kullanıyor eşim şifa allahtan deyip kullanıyoruz. Daha önce eşimin rahatsızlığı için hiç bir tedaviye girmedik. Sadece Emre Bey ile bir kez görüştük tese fikri asla sıcak gelmedi bize, sonra benim hastalık girdi araya herşey kaldı. Celalettin hocayla ilk defa tedaviye başladık. Ben inanıyorum ki zamanla bir çok değişiklik ve güzel haber görücez. Her ilaç her bünyede farklı tepki verebilir. Kimin de hemen etkili olabilir kimin de zaman alabilir. Zaman bizim için önemli fakat sonuçta Allah'ın dediği oluyor. Şu an elimizden geleni yapabiliyoruz, maddi manevi ne zorluklar çekerek sabırla bekliyoruz inşallah mükafatsız kalmaz. Tez vakitte hayırlı sonuçlar alırız.

sayesciğim.hoca gülerimlere demiş.ersel şimdi kafasına göre veriyor diye.halimiz rabbime ayan.o halimizi çaresizliğimizi görüyor.şafi ismiyle şifa versin

kızlar merhaba son durumlardan bahsedeyim size
biz istanbula gidemiyoruz o yüzden baya aksadı tedavimiz
celalettin hocaya anlattım durum bir hafta defalarca mail attım ama çöp kutusuna düşüyormuş ondan sıkıntı oluyormuş
neyse en son telefonla görüştük gelemeyeceğimiz söyledik hoca sonuçları okuyun bana dedi ona göre
bize iğne (pregnly) ve antibyotik yazdı saolsun kodunuda mesaj olarak gönderdi
iğneleri ücretsiz alıcaz yani
eczacı numarası verdi burdan temin edebilirsiniz dedi
birde argimanmı argimex mi tam anlamadı onu ve comvitex adlı ikitane bitkisel önerdi bunları alın dedi
ermiş aktardanda g2 macunu böğürtlen kökü varikosel çayı alın dedi
ersel beyden hiç bahsetmedi bende sormadım
geylani sorunlumuş orayı bırakmış artık ama biz ondanda bir sürü şey alıp kullanmıştık ((
birde varikosel ameliyatı olun dedi bizim 3. derecede varikoselimiz var
nerde nasıl yaptıracağımızı açıkmı yoksa mikrocerrhimi olması geretiğni bilmiyorum ????
pregnly haftada 2 kere yaptıracağız
durumlar bu canlar bilgilerrinizi önerilerinizi bekliyorum.
.bu arada son hormon sonuçlarını gönderiyorum size;

fsh ;13,23
lh; 8,89
prolaktin ;10,31
testesteron total ;3,71
e2 ; 39,12
ft4 ;13,04
tsh; 1,09
testesteron serbest ; 8,74

Yorumlarınıza çok ihtiyacım var .....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…