Kızlar ; bugun bhcg testim vardı : Yumurta toplamadan sonrakı 14. Transferden sonrakı 9. Günüm
126.1 cıktı ... 2 gün sonra bi daha test var çok tuafım ... Ağlasammı gülsem mi ...
inşallah herkes iyidir rabbim en yakın zamanda gönlünüzün muradını versin biz cuma günü keseyi görmeye gittik çok şükür gördük bir sorun yok2 hafta sonra kalp atısı için gidicez nasip olursa rabbim inşallah burdaki bütün arkadaslara bu günleri görmeyi nasip etsin inananın her zaman dualarımdasınız aeolun
merhabalar.Biliyorsunuz geçen yıl ekim ayında tedaviye başladık. ilk sperm test sonucumuz azospermik pellet pozitif çıktı.- hatta bunun ne demek olduğunu bir türlü bulamadım öyle ki tedavi gördüğümüz dr bile cevap veremedi :)-
Neyse 6 ay sonra tekrar sperm testi yapıldı ve bırakın çıkış olmayı pozitif olan sonuç negatif çıktı. Bu sonucu görmenin oluşturduğu duygu bozukluğunu anlatam kelimeler yetersiz kalır. Neyse Celalettin Peru ile görüştük tedavi şeklini değiştirdi ve uygulamaya başlayın 75 gün sonra yanıma gelin dedi.
Buarada başka bir prof. bulduk. dr. ne dese beğenirsiniz yanlış tedavi uygulanmış size kullandığın ilaçlar testesteron seviyeni o kadar yükseltmiş ki bu ilaçları bana versen benim bile çocugum olmaz dedi güler misin ağlar mısın....
Bize yeniden ilaç dozlarını ve menegon diye bi ilaç verdi ve eşim ovitrelle ve menegon kullanmaya başladı.
3 ay önce başladık bu ilaçlara....
ve mutlu son 1,5 milyon canlı ve sorunsuz ve kaliteli sperm çıkışı....
hala şoktayım ve bunun olabileceği aklımızın ucundan bile geçmiyordu hayaldi resmen ama şimdi gerçekallahım hepimizin yüzünü güldürsün...
arkadaşlar merhaba...
celalettin hocaya gideceğimizi söyledikten sonra tekrar giremedim foruma..
bugün hepsini okudum ve durumuzu yazıyorum.
saolsun bi çok arkadaşım merak etmiş yazmış.
celalettin hocaya gittiğimizde çok yoğundu polikliniği. açıkçası çok fazla görüşme fırsatımız olmadı. öncesinde mail atmıştım telefona görüşmüştük. bizi kan ultrason ve spermiyogram için yönlendirdi. kanımızı hastanede verdik. ultrason için özel görüntüleme merkezine gittik. sonucunda spermatosel çıktı. araştırdığıma göre içerisinde birikmiş sperm olabilirmiş. spermiyogram için baya bekledik. akşam 5te verdik sonuçlar 9 da çıkar demişti ancak sonuçlar 11de çıktı. biz geri dönüş yolundaydık. eğer çıkmış olsaydı 9da hoca hastanede nöbetçiydi. yüzyüze görüşme şansımız olacaktı. spermiyogram sonucunda lökosit oranı %19 immatür germ oranı %81 sayı 607,500 çıktı. sonuçları telefonda görüştük. başlangıç için iyi kan sonuçları çıkınca görüşürüz dedi. bugün kan sonuçları çıktı bizim 19 olan fsh 0,41 çıktı. kesin bi yanlışlık var bu işte daha 20gün önce yaptırdık o testleri bi değişiklik yoktu. farklı merkezlerde yapılan testlerimizde hep fsh 19du. 20 günlük pregnyl mi bu kadar mı düşürdü fshı. östrojen olması gereken değerin 2,5 katı bu nedir anlamadım. hocayı aradık mesai saatleri içinde arayın dedi. inhibin sonucumuz gözükmüyor sayfada. pazartesiyi bekleyeceğiz anlayacağınız. bakalım nasıl geçecek..
hocayla çok fazla görüşme fırsatımız olmadığı için yorum yapamıyorum hoca ile ilgili. ancak genel olarak bizimle ilgilendi...
çok uzun ve zorlu bi dönemden geçmişsin canım... Allahım çocuğunu kucağına sağ salim almayı nasip etsin eşine acil şifalar versin...
SELAMUN ALEYKUM CANLAR OGLUSUMLA BIZ GELDIK TEYZELERI SIMDIYE KADAR NERDEYDINIZ DIYE SORDUGNUZU DUYAR GIBIYIZONCELIKLE COK SUKUR SAG SALIM PASAMI KUCAGIMA ALMAK NASIB OLDU MUHTESEM BIR DUYGU SUPER OTESI ZOR BIR DOGUM OLDU 3GUN BOYUNCA NORMAL ISTIYORUM DEDIM SUNI SANCI VERDILER BEN 3 GUN BOYUNCA HEPINIZE DUA ETTIM DUSUNUYORUMDA RABBIM BANA DUA ETME FIRSATI VERDI COK SUKUR SUNI SANCIYI ALTTAN MUAYENENIN IZDIRABINI HATIRLAMAK BILE ISTEMIYORUM AMA OLSUN SONU HARIKAYDI BEBISIMI YANIMA GETIRDIKLERINDE HICKIRA HICKIRA AGLADIM ESIM BEN INANAMIYODUK BEN AGLADIM ESIM AGLADI SONRASINDA BAYILMISIM ZATEN COK KAN KAYBETTIM TAM UYUSMADAN KESTILER CUNKU BEBISIMIN KALP ATISLARI ZAYIFLAMIS DOKTOR HAZIRMISIN DEDIGINDE HAZIRIM HEMEN KESIN ALIN DEDIM OGLUMA BISIY OLMASIN YETERKI ANLIYCAGINIZ OGLUSUMUN GELISI GIBI DOGUMUDA ZOR OLDU AMA OLSUN COK SUKUR SIMDI IKIMIZDE COK IYIYIZ , NEMI YAPIYORUZ TEYZELERI BEN BILMEZDIMKI DUNYANIN EN GUZEL MUTLULUGU BEBISIMIN GAZI CIKTIGI ANDAKI MUTLULUK OLUCAGINI BI MIZMIZLANSA AKLIM CIKIYO ACABA HASTAMI NOLDU DIYE GOZUMDEN SAKINIYORUM , DUYGULARIMI NASIL IFADE EDECEGIMIDE BILMIYORUM AMA INSALLAH RABBIM HEPINIZE NASIB EDERDE EN KISA ZAMANDA OZAMAN GORURSUNUZ CANLAR , OGLUSUM MEMEYI TUTMUYO TEYZELERI NE YAPTIM ETTIYSEM TUTMADI SIMDI TAM TAMINA 33 GUNLUK OLDUK AMA HALA TUTMUYOR BENDE SAGIYORUM AYRICA MAMA TAKVIYESI YAPIYORUM ILK ZAMANLAR COK AGLADIM NAPAYIM BEN SIMDI TUTMAYINCA TUTMUYO KAYIN VALIDEM ANNEMDE TIK AGZINA ALISIR DIYOLAR DENEDIM OLMADI BEN ISTEMEZMIYIM EMZIRMEK HEP RUYALARIMDA EMZIRIYODUM ISTE BOYLE HAA BU ARADA AILEM GELDI BELCIKAYA BEN 10 GUN YATTM HASTANEDE CIKTIM 3 GUN SONRA ANNEM BABAM ERKEK KARDESIM GELDI IKI MUTLULUK BIR ARADA YASADIM ASLINDA SIZE BU YUZDEN HEMEN YAZAMADM CANLAR EV CURCUNAYDI GELEN GIDEN COK OLDU ILK DEFA BUGUN YALNIZ KALDIK EVDE PASAMLA BIZDEN HABERLER BUKADAR BENI GORSENIZ ACAYIP DAGITMIS VAZIYETTEYIM AYIPTIR SOYLEMESI WC YE ZOR GIDIYORUM SAOLSUN BABAMIZ YARDIMCI OLMAZSA HALIM DUMAN BANA KUCAGA ALISTIRMA DEDILER BEN DINLEMEDIM OGLUSUMLA YAPISIK IKIZ GIBI GEZIYOS OLSUN ALISSIN DIMI KIZLAR HEPINIZI COK OPUYORM HAA BU ARADA MUJDELI HABERLERE IHTIYACIM VAR KIM HAMIS KIMIN ESINDE SPERM CIKTI HERKESLERDEN GUZEL HABERLER ALIRIZ INSALLAH
S.a. Kızlar.geçmişi okumaya fırsat bulamadım çünkü bebişler bırakmıyor.evet 37 haftanın sonunda sezeryan oldum herşey normal gidiyodu sadece diğer bebeğim doğduğunda oksijen sıkıntısı çekiyordu.ve oksijen verdiler.neyse odama götürüldüm ağır sancılar gelmeye başladı.ağlamaktan acıdan yanıma getirilen bebeklerime bakamadım bile.drlar toplandı ve öyle acı verici müdahaleler yapıldı ki hiç anlatmak istemiyorum.ve kan kaybından ölmek üzereydim.iki tür kan bağlayıp ambulansla fakülte hastanesine gütürüldüm ve yoğun bakıma alındım.o sırada bilincim açıktı siz değerli arkadaşlarıma o haldeyken dua ettim.inş allah kabul eder.çocuklarımdan ayrı çok acı çektim az daha rahmim alınıyordu.rabbime şükürler olsun ki rabbim beni kuzularıma bağışladı.tekrar etmez inşallah.şimdi bütün gün gece onlarla ilgileniyorum.sarılık problemleri var.allahın izniyle onu da bi atlatsak.şu an sıfır uykuyla yazıyorum.allah hepinize hayırlı hamilelik ve hayırlı doğumlar nasip etsin güzel teyzelerimiz.dualaarınızda bizi unutmayın.çooook öpüyoruz sizi.
Canım merhaba,
seni ilkdefa görüyorum.hikayeni okudum.eşlerimiz aynı sebepten azosperm olmuş.
Benim eşimde 5-6 yaşlarında lenfoma hastalığı sebebiyle radyoterapi,kemoterapi görmüş ve sonuç azosperm.
önce Kaan hocada tedavi gördük,şimdide celalettin Hoca da tedavideyiz.hormonlar normal,birtek total testosteron düşük.ilaçları bitti haftaya Celalettin hocaya gidecek.allah sonumuzu hayretsin.
inşallah pazartesi Celalettin hoca sizelere umut olur.tedavide hiç tereddüt etme canım.allahın izniyle doğru yoldayız.
2 aylık bir aradan sonra herkese merhaba,
en son 14 Ekim de yazışmıştık.hepinizi çoooooook özlemiş bulunmaktayım.işten ayrıldım,memlekete gittim.yeni döndüm sayılır.
aramıza yeni katılan arkadaşlar olmuş.allah tez zamanda bu arkadaşlarımızın da şifasını nasip etsin inşallah.
BAHARIM maaşallah büyümüşsünüz,ayrıca çok da yakışmış canım benim.
Buarada benim eşimde bu hafta Celalettin hocaya gidecekti ama işleri çıktığı için gidemedi.haftaya inşallah Celalettin hoca yolcusu.
kızlar hepinizi seviyorum.allah yardımcımız olsun inş.
Baharım sen nasıl birşeysin ya,nasıl bir meleksin.üşenmeden tekrar tekrar açık,net yazmışsın.her yazdığında da noktasından virgülüne okuyorum.asıl biz senin hakkını nasıl ödeyeceğiz.herzaman olduğun gibi,karnın burnundaykende elinden gelen herşeyi yapıyosun.allah senden gani gani razi olsun.
Buarada sana birşey soracağım polikistik over için ilaç yada bitkisel birşey kullanmışmıydın canım ya
ben yeni katıldım aslında aranıza.. azospermi ile tanışalı çok olmadı temmuzda karşılaştık. eşimi ameliyat eden doktorlar ileride infertil olmayacağını söylemişler. o yüzden rahattık hatta önce ben gittim doktora acaba bende mi diye uzun bi süre eşimi ikna etmekle uğraştım spermiyogram vermesi için. olan oldu işte neyse
önce kaan hocaya gittik aslında şu an onun tedavisindeyiz. celalettin hocaya da bu hafta içinde gittik. o henüz bir tedavi planı önermedi. bakalım ne yapacağız beklemedeyiz...
sizin tedavi planınız ne neler uyguluyorsunuz?
2012 yılında Kaan Hocaya gittik.tek çareniz mikrotese dedi.mikrotese öncesi 3 ay comvitex,proxedi plus,arginmax verdi.nohut kürü,ısırgan çayı,keçiboynuzu içeceksin dedi.kullandık 3 ay sonra tekrar gittiğimizde şimdi ameliyat zamanı dedi.eşim ameliyatı kabul etmedi.yanlış hatırlamıyor isem 6 ay daha bu ilaçlara devam etti.bize hiç iğne vermedi.sonra Celalettin hocayla tanıştık.yaklaşık 1 yıldır tedavideyiz.Celalettin hoca da iğne vermedi.daha çok bitkiselleri kullanıyor eşim.panax,E1,G5 macunu,hprex,leyding,sertoly,bazılarınında adlarını hatırlamıyorum.macunlarda çok yaptım ben.keçiboynuzu,bal,polen,zeytinyağında bekletilmiş incir,havuç suyu.bunları hatırlayabiliyorum canım.şuan Ersel hocanın tozları da bitti.üstünden 20 günde geçti haftaya Celalettin hoca yolcusuyuz inş.hayırlı haberlerle döneriz canım.
Kızlar çok üzgünüm çok fenayım.bunları buraya yazmam ne kadar dogru bilmıyorum.
Malesef annemle ilgilı sonuçlar çıktı gögüs k... Yazamadım bile
Ameliyat olcak yakın zamanda da kemoterapi.
Güçlü olmak zorundayım ama bazen çok zor.çok inançlıyım Allahım büyük
İnşh atlatıcaz.lütfen dualarıma ortak olun.
Merhabalar Hepinize Canlar;
Yeni haberleri iletmek için geldim...
ameliyatı oldu annem.çok sancılı 3-4 gün geçirdik.ameliyatı iyi geçtiği koltuk altında boyamayla birşey çıkmadığı ama hoca elle muayenesinden hissettiği kitle üzerine koltuk altınıda kazıdı.meme korumalı bir ameliyat oldu hepsi alınmadı.
bu haberle biraz ümitlenmiştim ben belki kemoterapiye gerek kalmaz diye....
ama malesef gelen sonuçlar iç açıcı değil malesef onkoloji servisine sevk edildik :
6 kür kemoterapi ve 1,5 ayda radyo terapi alacak....inşh yaza güzel gircez bakalım inşh kurtulmuş olcaz...
2013 senesi benim hayattaki sınav senem gibiydi Allahım daha beterin korusun ama...
işimle ilgili çıkan sorunlarda sınandım.
babamın 4 ay süren yaşamla ölü arasındaki sürecinde sınandım.
evlat olmakla,kardeş olmakla sınandım abimlerimle arada kaldım.
eş olmakla sınandım bu kadar hastalıkla uğraşmamış bir eş benimle hastanedelerde sabahladı.evinde uyuyamadı.
anne olamamakla bunu bu sene öğrendim sınandım.
eşimin tedavi süreci ameliyatı olmuştu aynı gün annemin haberini aldık.
ve şimdi annemle bu sınanma sürecim devam ediyor.
kemoterapi radyoterapi ve sonrası....Allahım hayırlı yazılar yazsın inşh.
şuan evlat olmakla sınanıyorum işi bıraktım annemin evimdeyim gece uyumaya sadece kendi evime geliyorum.
tüm ev işleriyle ilgileniyorum ve çok yoruluyorum.
2013 bitsin...Yeni bir yıl yeni güzellikler getirsin.Herkese Şifa Olsun.
Allahın selamı şifası hepimizin üzerine olsun.biz hala hast.yaklaşık 1 ay oldu.6 kasımda acil gelmiştik.şimdilik beklemedeyiz tabi bir sürü ilaç ve igne kullanarak...doktor nezaman taburcu etmek istese kanamam ve sancım oluyor.şu andada bebeklerin kilo alımları azalmış buradaki yemeklerden oldu galiba.bende zorlanıyorum ama yinede Allahı hep yanımda hissediyorum.dualarla duruyoruz hepinizden Allah razı olsun.ins.ilaçların yavrularıma yan etki yapmaz.
yaklaşık 50 gündür hast.odasındaym.artık sona geldik enfazla 10 gün içinde alacaklar bebişleri korku ve heyecan birarada.herzaman dualarımdasınız.hayatın her evresi ayrı zor.Allah ğepimize sabır ve güç versin.Allaha emanetsiniz .saglıgınızın kıymetini bilin.
merhaba arkadaşlar...
ameliyat oldu eşim ve evimize geldik.ameliyat çok iyi geçti doktor.
eşimin moralide iyi.local anestezi olmasıda iyi oldu.kendine gelmesini beklemedik.
inşallah sonu iyi olur.
iyi dilekleriniz için hepinize çok çokkk teşekkür ederim.
rabbim hepimize yardım etsinnnn
canım daha önceden yayınladığım tabloyu görmüşsündür farkını ben pek anlayamadım.. tüm azoluların olduğu tablo daha uzun ama bunda sıkıntı çıktı işte...
topikten biraz uzak kaldım yeni gelişmelerden haberim yok ben yokken
inşlh tedavide olan herkesten güzel sonuçlar alınmış ve süpriz hamişlerimiz olmuştur..
biz ani bi kararla evimizi taşıdık 10 günü geçti daha yerleşemedim
hava çok soğuk işten gidince gece yarısına kadar biraz evi yerleştirmeye çalışıyorum
antalyada hava çok soğuk çok sert rüzgar var soğuktan hastada oldum
kendimi çok yorgun güçsüz ve çaresiz hissediyorum
geçen cumartesi saat 12 de eltim sezaryanla doğum yaptı sağlıklı güzel tombiş bir kızı var çok tatlı
ben doğumuna gidemedim 1 hafta öncesinden zaten içim sızlıyordu o anda yanında olamadım
orda bana acınmasını banada iyi niyetle gibi söylenen sözlerle tartılmak istemedim
o akşam 8de eşimle gittik eşim yolda giderken baya sitresliyli biraz gerildik
kendine biraz zarar verdi çok üzüldüm
oraya vardık bebeği kucağına aldı ve hüngür hüngür ağladı
kendimi çok çaresiz zavallı hissettim
biz mutluyuz nolursa olsun onlara bu zayıflığımı hiç hissettirmedim
herşeyi içimde yaşarımama ailede olunca insan ister istemez etkileniyor üzülüyor
bunun adı kıskançlık değil sizler zaten biliyorsunuz
ama eşimin ben naptım benim suçum neydi diye avazlarıda kulaklarımdan gitmiyor
biran için ölmek istedimdedimya yakınında olunca insana daha bi koyuyor
eve gelince ben sürekli mutfakta yemek bulaşıkla ilgilendim içerdeki havadan bebek ilgisinden eltimin prenses gibi davranılmasından uzak kalmak için
ama bunlar yaşanması gereken olağan şeyler olmalıda
bu isyan değil ama neden biz suçumuz çokmu büyüktü
bi yerde insan çaresizleşip sormadan edemiyor
yani ben bu günlerde hiç iyi değilim eşiminde sesi çıkmıyor bi sessizlik yaşıyoruz
ama herşeye olduğu gibi zamanla bunlara hem üzülüp hem alışacağız
ne yapalım diyorum sağlıklı olsunda kaderimiz böyleymiş diyorum
uzun zamandır bulamadığım havyarı buldum eşime 1 haftadır ondanda yediriyorum inşlh şifa olur
yazacak çok şeyim var içimi dökecek ama sizlerinde canını sıkmak istemiyorum
beni rahatlatan tek şeyin sizler olduğu için yazdım
rabbim sesimizi duysun bu çilelerimiz bitsin inşlh daha fazla bu yüreklerimizi yakmasın
çünkü dayanacak yüreğimizde kalmadı...
dün bende gariptim aslında işte mecbursun aile atamazsın satamazsın.
abiminde yıllarca çocuğu olmadı sonra oldu doğuma yakın aradım bişey lazım mı diye yok dedi sen sakın hastahaneye gelme eve çıksın aradan da bikaç gün geçsin öyle gelir görürsünüz dedi bizde öyle yaptık aldık çeyreğimizi takıp çıktık tabi bie göstermediler nedeni benim cocugum yok ya nazarımız değer diyeymiş
en acısı da anneme dün akşam bize böyle böyle yaptılar diyince annemin tepkisi oldu aman boşver onlar hep öyle dedi
yani haberim var haklılar sende laf etme dedi
sonra aradn çok geçmedi ikinciye hamile kaldı tabiki eşim ben bir daha hayırlı olsuna evine gitmem dedi
dün doğum yaptı iş yerime çok yakın bir hastahaneydi kar tipi altında gittim çiçeğimi verdim takımı taktım çıktım toplasanız 10 dk durmadım
annem hiç razı olmadı gelmeme abim zaten küçük kızını almaya gitmişti telde gitmeden aradım hayırlı olsun dedim gelicem dedim hmm iyi nediyim gel bari dedi
işte benim yerimde başkası olsa ne gider ne arar ama ben yapamıyorum
ikiisindede sadece takı takmak için gittim ama gelgörki laflarınıda bir güzel yedim
napalım hepimizin ailesi böyle bak yalız değilsin :)
cnm resmini gördüm zaten güzeldin ama hamişlikle çoook ayrı bir güzel olmuşsunfiizciğimden de bekliyorum resimler:)
kız bir görünüp bir kaçıyorsun ....
olmuyor bak böyleeee
özletiyorsun haaaaaa kendiniiiiiiiii
maşallahkocaman olmuş yeğenimizz....
aman da aman tekmeler atar olmuşşş paşa..
canım inş birçırpıda kucağına alıver inş...
izne ayrıl da aramıza dön artık......
canımmmmm hoşgeldin
hayırdır işten niye ayrıldın canım ??
memlekette kafanı dağıtmışsındır iyi olmuş...
evet teyzesi büyüyoruz her geçen gün saol canım benim
inş haftaya güzel sonuçlar alırsınız bitanemmmmm allah yardımcınız olsun
sevalimmmmmmm çok çok saol canım arkadaşımmmmmm
ne oldu birden bilmiyorum ama yazını okuyunca birden gözyaşlarım dökülüverdi çok duygulandım
sizlerde öylesiniz canım hepimiz birbirimiz için çok uğraştık uğraşmayada devam ediyoruz...
keşke elimden başka bişey gelse...
allah senden de diğer arkadaşlarımdan da razı olsun bitanemm
canım ben pko için bi tedavi gördüm sayılmaz...
bekarken bi süre gittim dra hep doğum kontrol hapı verdiler...
onuda bırakınca aynı oluyor zaten
sonra balıkesire taşınınca gittim dra oda duphaston diye bi ilaç vermişti onuda bi süre kullandım sonra bıraktım...
ulun hoca beni ilk muayene ettiğinde senin doğal yoldan hamile kalman zor olurdu zaten demişti...
ama ben inanmamıştım çünkü benim görümcemde çok ileri derecede pko var korunmayı bırakır bırakmaz 4 kere arka arkaya hamile kaldı...
ilki 8 aylıkken karnında öldü sonuncu düşük oldu 2 çocuğu var çok şükür
ondan ben önemsemedim bu durumu...
zaten kendimi tüp bebek tedavisine hazırlamıştım hep biliyorsun doğal yoldan olması mucize diyordum mucizem gerçekleşti
pko tüp bebek tedavisinde çok avantajlı bi durum...
hatırlarsan benim 23 yumurtam toplamış ve 13 kaliteli embriyom oluşmuştu tedavide...
ama tabi doğal yoldan isteyince bazen sonuç almak zaman alabiliyormuş...
sanırım sende de pko çıkmış geçmişte okumuştum...
bence iyi bi dra git ve başla tedavine...
ama kafana takma önemsenecek bi durum değil...
kür kullanmak istersen soğan kürünü yapabilirsin herkes çok memnundu hatta bende 1 ay falan denemiştim bunu...
ama pek tedavisi olan bişey gibi gelmiyor bana...
ilaç kullanıyorsun bırakınca eskiye dönüyor...
bebiş isteyince sıkıntı olursa ona göre ilaç ve iğne veriyorlar zaten...
onun için sen kontrollerine git ama çok da takma kafana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?