Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

evet ayakkabılığın üzerine bırakmışlardı
kızım mı gelmiş dedim diğer topikte ama nerde ben daha çok beklerim
ocak ayında listeler il bazında güncelliyor bakalım sıram düşücekmi
4 ay olucak sıramız hiç ilerlemedi

bu gece gerçi rüya gördüm bakarsın gerçek çıkar

gerçekten çok zor.senin diğer topiği takip ediyorum.
hayatta evlat edinmem diyen ben son çare olarak düşünüyorum.eşim asla ikna olmuyor.
onunda benim gibi kabulleneceğine inanıyorum.
ama süreç çok zor allah yardımcınız olsun.
her baba yiğidin harçı değil sanırım bunu atlatmak.gerçi allah onunda kolaylığını veriyordur.
bir gün bende müracat etmeyi düşünürsem senden yardım almak isterim.

Son düzenleme:

Canım aşkolsun sen beni tanımıyor musun yıllardır. Ben küçüklüğümden beri kendi evladım olsa bir de evlat enirim, yada koruyucu aile olurum diye her zaman söylerim yakınlarıma. Evlatlık lafın gelişi Çare yok donör ya da evlatlık alın diye söyleyen doktorlar içindi benim lafım. Evlat edinme sürecini çok yakın bir arkadaşım da yaşadık biz, hatta vermediler onu da yaşadık. Rabbim sonra kendilerine nasip etti. Hepimize nasip etsin kendi canımızdan kanımızdan evlatlar, benim annem yetim öksüz büyümüş, keşke yetimlere sahip çıkabilmeyi de nasip etse mevlam.....

Son düzenleme:

gelecek inşallah.rüyan hayırlara vesile olsun.güzel haberler seni bulsun inşallah.
kiminin hamileliği uzun sürüyor.herkesin dokuz ay olacak değil ya.

yardımcı olmazmıyım
süreç zor ama onlarda gelip geçiyor
bende asla derdim yıllar evveli asla almam
hatta burda çok eski 2009 yılları falandı galiba okunsa ordaki düşüncelerim yüzüme tükürürlerdi
ama şimdi okadar mutluyum ki
çok şükür Rabbim nasip etti
bacım yıllardır seni tanıdığım içim naz makamın da bulundum
evlatlık kelimesine sinir oluyorum sadece
çok sevimsiz
evlat ediniyor evlat diyosun can diyosun
onu evladın olarak görüyorsun çünkü öyle oluyor
gelecek inşallah.rüyan hayırlara vesile olsun.güzel haberler seni bulsun inşallah.
kiminin hamileliği uzun sürüyor.herkesin dokuz ay olacak değil ya.

bir yıl sürdü benim hamilelik bakalım doğum ne zaman
ahdım var ama uzun uzun yazıcam ele bir hayırlısıyla gelsin kuzum

amin canım ne güzel dua ediyorsun...

bence herkes eşine ve kendine en az 1 yıl celalettin hocanın tedavisinde bir şans vermeli.. eğer Allah dilerse şifa zaten gelir..ama o

dilemezsede Şİfayı bize getirecek hiçbir kuvvet yoktur.. kendimizi üzmeyelim ben burdaki hiçbir olumsuzluğu eşime aktarmıyorum

onun zaten yükü ağır bide tedavi hakkında kafasında şüphe uyandırma ma ne gerek var... zaten biz yeterince dert ediyoruz bide

onlar etmesin.tedavinin sıhhati açısından bence böyle davranmalıyız.

sancılı hamileliğin doğumu kolay olur inşallah.hikayeni uzun uzun yaz.
sıkılmadan okurum.
tıp henüz kapıları yüzüme kapatmadı ama bende çok yoruldum.
gerçi tıp kapatsada rabbim kapısını kapatmasın.
yıllarca o doktor iyi bu doktor iyi diye kilometrelerce yol yapıyorsun
sonra bakıyorsun aynı eksen etrafında dönüyorsun.
ha deyince evlatta edinemiyorsun
ne bileyim canım böyle sıkıntı yaşıyoruz.

gülerim biz 2012 kasımda gittik peruya.21 ocak 2013 te nebidolara başladık.iki tane.sonra pregnly menegon.dozları son 2 ay artırdı ve fsh :22....total testesteron:0.686....şimdi devam etseydim dışardan testesteron yüklenecekti.bu kağıt üzerinde düzeltecek ama vücudu tembelleştirip testesteron üertümini durduracak.kağıt üzerinde değer güzel olacak ama içerde testisin üretimi duracak.doğal olarak değil spermatoza değil hücreler bile düşecek.bir yıl olacak tedavim ama hormonlar ne halde.hormon sistemi bu kadar oynanmaya müsait değilki.sizin tedaviniz yeni inşallah güzel ilerler.ben durumumu yazıyorum.tabloda dikkat edersen hipolularda testis kaynaklı olanlarda aynı tedavileri alıyor.ama ikisi aynı değil.birinde vücut üretmiyor değerler sıfırlarda,diğeri vücu t fazla üretiyor.
bu konuda sizinle hem fikirim.allah nasip etmezse doktor ne yapsın.eee ozamanda diğer yanlış yapan doktorlarıda suçlamamalıyım.onlarda elinden geleni yapmışlar.suçlu kim o zaman.haşa kötü gelince allah iyi olunca doktor başarışımı.hiç doktor hatası yok yani.
burda hepimiz kaan aydosla tedavi olurken gözdem gelip tedavimizin yanlış olduğunu söyledi.
ona kafamı bulandırma demedim.şüphelendim tedavimden çünkü gerçekten ters şeyler vardı.belki bunlar yazılmasaydı biz ikinci microteseyi olacaktık.iyiki yazmış iyikide kafamı bulandırmış.şimdiki bilgilere sahip olsaydım inan nebidoyu kullandırtmazdım.testojel için yazıldı ama ben testojel ve nebidonun aynı olduğunu bilmiyordum.kimsede kullanma demedi.
tedaviler hakkında yazılsınki kafamız netleşsin.ben sana argimexin ve diğer ilacın yeni olmadığını söylemeseydim sen bunları yeni ilaç olarak bilecektin değilmi.

canim üzülme bizlere söylendi hep bunlar nereye gittiysek direk yüzümüze karsi sizin cocugunuz olmaz gidip evlatlik edinin yada sperm bankasi denildi ve biz bunu ögrendigimizde ben20 esim 24 yasindaydi o zaman yasimizin genc olmasina ragmen hic acimadan söylediler 9 sene elimiz kolumuz bagli oturduk yapabilecegimiz hicbisey yoktu hangi doktoru aradiysam nereye gittiysek hep kesinlikle olmaz dendi 9 sene sonra celalettin hoca karsimiza cikti bu sene celalettin beyi burdan okudum gitmeye karar verdik ama bide hacca niyetlenmistik ikisine gitmemiz imkansizdi esimin senelik izni zaten 4 hafta ikisinden birini tercih etmemiz gerekti biraz düsündük esimle dedikki önce haccimiza gidelim önemli olan o bir iki sene sonrada toparlanirsak doktora gideriz hacca yazildik hacca gitmeye 1 ay kala telefon geldi ordaki tadilattan dolayi %20 lik bir kesim silinmis arasinda bizde varmisiz o zaman düsündümki allah bizi oraya gönderdi hersey kendi kendine gelisti bu yüzdende hakkimiza hayirli oldugunu düsünüyorum illaki olacak diye birsey yok onu ben bilemem allahin taktir ilahisi ama bazi insanlar gelip laf olsun diye herseyi konusuyor sonrada diyorki kendinden eminsen niye kafan karisiyor kimi üzerim kimi aglatirim kimi uykusuz birakirim diye düsünmüyorlar olsada olmasada ben rabbime yöneldim illaki olsun da demiyorum allah hakkimiza hayirlisini nasip etsin ins.sende canini sikma kimseye aldiris etme gülerimin dedigi gibi bende duydugum hic bir olumsuzlugu esime anlatmam cünkü tedavi gören onlar streste cok büyük etkiliyor gel burda anlat esine anlatma canim

şimdi kime kızmalıyım ozaman.biz microtese olmadan önce testojel kullandık.doğal olarak elonge spermatid görüldü.çünkü bu testis içinde testesteronun üretim yapmasını engelledi.doktor belki bunu kullanmasaydınız sperm elde edilebilirdi.bunun hiçbir zaman cevabını bilemeyeceğiz dedi.yani allah bana belki nasip etmişti ama doktor hatasından nasibimde olmadı.bunu duyduğumdan beri çırpınıyorum bir başkası kullanmasın,bunun inan pişmanlığı geçmiyor.

canım hani demişsinya gözdem tedaviniz yanlış diyince şüphelendim diye o zamanlar belki kaan hocanın çoğu hastası senin gibi

düşünüyordu bir terslik olduğunu hissediyor du ve onu bırakıp celalettin hocaya geldiler.. ama şuan celaletin hocanın hastalından

benim anladığım kadarıyla bi sizde ters gitmiş birşeyler.. eğer başkalarıda varsa zaten zamanla çıkar . yanlış anlama ama şimdi

sen burda bu kadar olumsuz şeyler söyleyince insanların gerçekten morali bozuluyor. sıkıntı varsa, bir problem varsa tabiki bunu

söyleyeceğiz ama hocanın uyguladığı bütün tedavinin yanlış olduğunu söylemek, şuan onda tedavi gören bütün hastalar için çok

ama çok olumsuz bir şey. ki öyle olduğunu düşünmüyorum güzel sonuçlar alan var. eğer siz hocanın tedavisine harfiyen uyduk

ama yinede böyle oldu diyorsanız bunu hocayla konuşsanız mail yada tlf yada msj ne bileyim bir şekilde hocaya duyurun bir hata

yapıyorsa tedavi suresince sizin için olmasada diğer hastaları için tedavisinde düzenlemeler yapar en azından.. işte o zaman, suan

sana kızanlar senin duacın olur. biz ilk defa tedavi görüyoruz emre bakırcıoğlundan tut kaçtane profa gittiysek nedensiz azo diye

hiç tedavi önermediler ısrarla bizi ilaçla tedavi edin desek te böyle bir tedavi yok diyip durdular. şimdi bizim için celalettin hoca

elimizde ki tek şans.. Allaha tevekkül edip bekliyoruz. nerdeyse bizim evlilik süremizin 2 katı kadar evliğiniz var tabi çok zor 9 yıl 3

ay 26 gün bütün acıları imlek imlek örüp ruhuna işlemişsindir.. Rabbim yüzünü güldürsün, ama ne olur burdaki insanların tedaviyi

bırakmalarına vesile olma, bu çok büyük bir vebal tedavideki herkes en az sizin gördüğünüz süre kadar tedavi olmalı, imkanı olan

daha iyi bir doktor bulan içi nasıl rahat ediyorsa ona gitsin.. ama birbirimizin hakkına girmeyelim.

denizbulut havyarı naıl temin ettin canım.ne kadar.birde nasıl kullanıyorsunuz canım.

cnm burda doğugarajı diye biyer var orda balıkçılar var
bana tavsiye eden komşum ordan temin etmiş
bnede orayla göüşmüştüm tel nosunu felan bırakmıştım
ordan 6 parça şeye sıkı pazarlık yaparak 60 tl ye aldım
sonra bikaç yere daha tembihledim onlar 100 gr 250 tl istemişler eşimden
sonra eşimde balıkçı tanıdığınada söylemiş allah bin kere razı olsun o da 15 tane kadar getirmiş
şoklanmamış taze ne kadar verdiğini söylemedi
tavada az yağda kızartıyorum bazen içide pişsin diyor eşim ortasını yararak hafif kızartıp yediriyorum
çok ağır olduğu için günde 1 tane yediriyorum cnm inşlh şifa olur.....

hepimiz çaremizi arıyorduk.sanıyorduk kaan hoca olmazsa kimse tedavi etmeyecek.ama bilmediğimiz tedavi eden doktorlarda varmış.biz duymamışız.bırakanlarda oldu devam edenlerde.geçmişi okursan kimsenin böyle yapmadığını anlarsın.canım eğer celallettin peruyu bırakın diye yazdığım bir yer varsa burya alıntıla canım.onu bırak yada şu hocaya gidin demedim.tamam diyorum inanın ama güvenmeyin.sonuçlarınızı birlaç hocya meail atarsan zaten sana söylüyorlar.benim dediğim ilaç dozlarınıza dikkat edin.hazır testesteronu kullanmayacağınızı söyleyin.sanıyormusun ilaç firmaları olmayan yan etkileri yazsın prospektüse.celallettin peruya eşim hormonların iyi gitmediğini yazmış.günlerce cevap bekledik.eşim bu defa aradı.uygun değilim demiş.eşim yani bırakayımmı devammı edim demiş.ocak gelsin demiş.ocak gelmeden iyikide başka doktora gittik sonuç bu.ilaç dozlarının fazla olduğunu hep uyardı eşim.eşime çok konuşan ö....r abi diye lafı ağzına tıkamış.sonucu emre bakırcıoğluna attık ilacı bırakıp tahlil yapın demiş.evet birşeyler için uğraşıyor ama hastalar çoğalınca maalesef böyle.

bacım özelini yeni okudum hakkını helal et
amacım seni kırmak değildi
barıştık mı

Bizi ençok ailemzn anlamsı gerkrken en çok canmzı yakan onlar oluo ya nasıl anlayamzlar bn annemede kvyede çok ağladm tüp sonrsı bna o hamile bu doğuruyo demeyin die en fazla 3 ay demedler sonra yine başladlr deliye vuruyorm aptal aptal gülüyorm ama ewe gelince hüngür hüngür ağlıyorm Ama kimn umrnda anlamıyolar ve hiç bi zamnda anlamıcaklar düşünsenize bn nie burda paylştm bu durumu nie en yaknlarma anlatamdm bn kendime kızmıyomuyum bukadr ağladğm için gözlrm şişmş ve hala ağlmk gelio içimden bni sizlerden başka kimse anlayamaz kimedesem yüzüme demez ama içinden fesat kıskanç die geçirr eminim Rabbim hepimizin ve daha zor durmda olanlarn yardmcısı olsun çok teşekkür ederim sizede ama üzdüysem hatırlatarak çok özür dilerim

balıkçılarda yani.peki bunun cinsleri varmı.yani iyisini nasıl anlayacağım.acaba omega alsak aynı etkiyi verirmi.

Bizim hakkımzda saçma sapan düşünen insanlra öyle bir beddua edesim var ama bugüne kadar etmedim etmicemde Rabbim herkesin hakknda hayırlsını versin bizim zaten kimseden bi beklentimiz yok destek olmuolar zaten baari köstek olmasınlar dimi Rabbim cümlemizede akıl fikir versin başka bşy diyemiyorm

balıkçılarda yani.peki bunun cinsleri varmı.yani iyisini nasıl anlayacağım.acaba omega alsak aynı etkiyi verirmi.

evt cnm bunun siyah olanıda varmış ama bize gelenler sarıydı
balıkçı aman abla hepsini aynı anda yedirme faydası olsun derken başka şeyler çıkmasın dedi bende günlük 1 tane yediriyorum
komşunun damadınında böyle problemi varmış
almanyadan tr geldiklerinde 1 ay boyunca hergün yedirmişler almanyaya gidince test yaptırmış dr lar inanamış ne yaptın demişler
ne yedin içtin demişler şimdi ikitane çocukları var
tabi herşey nasip kısmet sebep
onlar havyardan oldu diyolar bilmiyorum artık
duydum aklımda kalmasın diye bende yapıyorum inşlh şifa olur
cnm temin edebilirsen sende yedir eşine sonuçta havyar faydalı bi bitki
omega 3 konusunda ise gerçeğini bulmak çok zor
eraslanın omega3 diye saçma sapan kapsüllerinide az kullanmadık
hepside uyduruktu sen yinede araştır hangisi aklına yatarsa
hangisini temin edersen kullandır

havyarı başkasındanda duydum.şifa olur niye olmasın.sizde nasiplenirsiniz inşallah.burda bulabilirmiyim bilmiyorum araştıracağım.
havyarın kokusu nasıl canım.tadı balık gibimi.
allah herşeyi zaten bize sunmuş.omeganın gerçeğini nasıl anlayabilirimki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…