Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canlar bizim kontrol yarın ve duamda yarın hepinize şimdiden çok teşekkürler cook heyecanlıyım

Hic bilmiyorum ki isin kotusu bir embriyologa mesaj atmistim sagolsun cvp vermis.

eşinize tedavi sonucunda elde edilen Sperm hücreleri genetik olarak ICSI de kullanıldığında sağlıklı embriyo elde edilme % si çok düşük. Size bu nedenle önerebilecegim maalesef bir şey yok. Bu hormon tedavisinin yanında doğal olan Proxeed plus deneyiniz . Yada dönor spermin kullanmak. Sevgi ve sağlıkla kalmanizi dilerim.

Kendi doktorumuz moralinizi bozmayin bu asamada bile %20 sans var diyor. Bir baskasi boyle diyor. Ne yapacagimizi sasirdik. Siz bir celalettin hocaya gidin. Durumlarimiz cok benzer anladigim kadariyla. Ne diyecek bir gorelim.

mrb arkdaslar bizde hatrlarsanız yaklasık 3 aydır celalettn hocada tedavideyiz..bide hiç hücre cıkmamıstı yani hücre bile yok...şimdi eşim ersel beyin verdiği kürleri bitirmek üzere 2 hfaya biter...korkum şu hücre çıkacak mı ..çıkmazsa benim için çok zor bir dönem çünkü çıkmazsa bir daha gitmeyeceğm dior çünkü 1 yılda baska bir dr da tedavi gördü sonuç sıfırdı yine...merak etiğim gidipte hiç hücresi çkmmayan oldu mu?benim eşimin sebebi çoocukken gördüğü kanser tedavisi...çok korkuyorm hücre cıkmazsa die...çünkü hersey ona bağlı...allah yardmcmz olsun...bu ayın 21inde gidiyor eşim kontrole 3.5 ay olacak...ayrıca haftada 2 pregnly vuruluyor:-(

mrb canım Allah bağışlasın evladını.. sen hangi evrelerden geçtin... nasıl evlat sahibi oldunn...nekadar güzel benim gibi 5 yıllık evliymişsin birde..

slm canım benim eşim iki kez mikro tese oldu ilkinde bulunan spermler ile 2 kez denedik tüp bebek ama olmadı malesef. 2.tesede bulunan spermler ile oldu ama ameliyat öncesi eşim bazı vitaminler kullandı içeride oluşan spermlerin hareket ve kalitesi açısından çok şükür şimdi hamileyim elbet kolay değildi geçtiğimiz yollar çok zor günler geçirdik eşimde bende bugünümüze şükürler olsun Allahtan isteğim bu mutluluğu sizlerede yaşatması

Son düzenleme:
arkadasım sizde bizimle aynı durumdaydnz siz neler yaptnız gitiğnzde hücre varmıydı?çok soru sordum ama nete sık giremiyorm akşama kadar okuldayım çünkü...

Biraz daha bekleyip tedavi olmayi istiyorum ben rabbim buyuk bir yoluna koymustur elbet insallah dogru yola iletsin hayirli doktorlarla karsilastirsin hepimizi

Canim sizi merak ediyordum kontrolunuz ne zaman diye eslerimiz ayni sebepten hastalar
Bizim 6 ay sonunda cikti hucremiz
Bizimde hic yoktu bbaşlarken tedaviye şükürler olsun.korkma ne olur esin de endiselenmesin ne olur bizim işimiz daha uzun hücreleri olanlara gore sabir canim bu pes etmek yok her gün
ggittikçe cogaliyor tedaviye cevap verenler
Kavusacagiz bebislerimize yeterli hayirli vakitte Rabbim ol desin.

Esim dun sivi küre basladi SP iiçmeye kaç gün urecek bilmiyorum ama tahmini mayis sonunda
Biter sonuçlar nazil olucak hücreler cogaldimu
Cok merak ediyoruz
Faceyteki sayfada esli oolarak yememiz gerekenleri yazmis celalettin bey çemen yaprak sarmasi parmesan peyniri ph ddüşük su
Bunlarda kullanıyoruz.hayirlisi canim
Gelismelwrinizi paylaş canim hayirlisiyla dizinde cikacak buna inaniyiruuuumm.

canım benim yaaa Allah tamamına erdirsin inşallah... ben sana danışayım ozaman sen daha tecrübelisindir benden..
benim eşimin sperm sayısı 1,5 milyon falan ama hiç hareketli yok. renkli doppler çekildi temiz, hormonlarıda gayet iyi çıktı.. doktor evicap,klomen,tribestan yazdı kullan dedi ama mutlaka tüp bebek için zaman kaybetmeyin dedi. bilmiyorum eşim sigara içki hiçbişey kullanmaz iri yapılı cılızda değil.. demekki iyi beslenmekle sağlıklı olmaklada ilgili değil bu sperm işi.. sen ne düşünüyosun cnm biizm durumumuzda...hemen tüp bebek yaptıralımmı yoksa ilaç mücadelesimi verelim napacağımızı bilemedim.

Canım prolaktin 31 çıktı oda beyinde ki hipofiz beziyle alakaliymis oyüzden istedi. Bide karyotip analizi ve y kromozom testi istedi

prolaktin yüksekse düzenlemek için ilaç verir. kromozon testleri ne kadar baya pahalı diye duymuştum.. benim eşiminde sperm sayısı çok düşük ve hareketli hiç yok.. doktor doppler istedi temiz çıktı. hormonlara baktı temiz çıktı.. ecivap,klomen,tribestan verdi... bakalım işe yaracakmı... birde tüp bebek için geç kalmayın dedi... sizin sıkıntınız ne canım

Canım 31 çıktı çok aşırı yüksek değil ama hipofiz mr i istedi. Üniv hastanelerinde ücretsiz kromozom testi. Cnm biz sebebini bilmiyoruz sıfır çıkmasının. Celalettin hoca ya gittik test yaptırdık doppler çok az varikosel çıkmış galiba 2 3 test daha istedi onlarda yaptrip dr u ariycaz inşallah sonuçlar iyi çıkar. Canım bnce sizin düzeltilebilir ilaç lari aksatma yın. Kadınlar kulübünde muhteşem üçlü yle hamile kaldım diye bi topik vardı orayada bak bi istersen

celalettin hoca çok iyi bir hocaymış... Allah yardımcınız olsun canım.. inan biz varya varikosel olsun diye dua etmiştik.. çünkü varikosel olunca ameliyet edilip sonra 3-4 ay sonra spermle fırlıyormuşş çok hızlı ve sayısıda artıyormuşş: ama çıkmadı hormonlarda iyi.... bize tüp bebek tek çare dedi ama bilmyiorum işte yinede yazdı o ilaçları hayırlısı hakkımızda...sizede rabbim şifanızı versin... inşallah tez zamanda yavrunuza kavuşursunuz.

Cnm sperm çıkması bile seni mutlu etmeli ilaçlarla düzeltilebilir bnce söylediğim Topige bak.bizim ayrıntılı sperm testinde hücre bile çıkmadı rabbim hepimize yardim etsin inşallah cumlemize evlat nasip etsin Rabbim. .

SPERMATOGENEZİS Olgun erkek eşey hücresinin meydana gelişidir, (spermatogonyum, primer spermatosit, sekonder spermatosit, spermatid, sperm hücrelerinden ibarettir)
Goniyogenezis, spermatositogenezis ve spermiyogenezis dönemlerinden oluşur.
Seminifer kanalın en alt sırasında yerleşmiş ve aralarında mitoz bölünmeler geçirerek devamlı çoğalan hücreler spermatogonyum’lardır.
Spermatogonyumdan başlayarak spermatozoon oluşuncaya kadar geçen olaylar dizisinde çoğalma, büyüme, olgunlaşma başkalaşma evreleri vardır

Bu spermatogenesiz evrelerinin gerçekleştiği germinatif epitel; seminifer tüpçüklerdeki sertoli hücreleri ile birlikte spermatogenetik hücrelerden oluşur. 1.Peritubular cells
2.Basal membrane
3.Spermatogonia
4. Tight junction
5. Spermatocyte I
6. Spermatocyte II
7a. Spermatids
7b. Spermatids
8. Acrosome
9. Residual bodies
10. Spermatozoas
11. Cell nucleus of
sustentacular cells (Sertoli)
A.Basal zone
B. Adluminal zone

ÇOĞALMA evresinde spermatogonyumlar mitoz bölünmeyle sayıca artarlar. Bu döneme GONİYOGENEZİS denir.
Spermatogonyumların A ve B tipleri vardır. Spermatogonyum A’ ların bir kısmı kaynak hücre olarak kalırken bir kısmı da bazal membrandan tubulusun lümenine doğru hareket eden Spermatogonyum B ‘lere dönüşürler. B ler A dan daha büyükçedir.
Mitoz bölünme ile sayılarını artıran spermatogonyumlar daha da büyüyerek PRİMER SPERMATOSİTLERİ şekillendirirler. Bu dönem BÜYÜME evresidir.

Mayoz bölünmenin tamamlanmasından sonra SPERMİYOGENEZİS başlar ve spermatidler BAŞKALAŞMA (metamorfozis) evresine girerler.
Çekirdek ve sitoplazmalarında görülen bir takım değişiklikler sonucu o türe özgü biçimlerini kazanarak SPERMATOZOON (SPERMİYUM)’a dönüşürler.

Mayoz bölünmenin önemi
1. Türlerin kromozom sayısının kuşaktan kuşağa sabit kalmasını sağlar.
2. Anne ve babadan gelen kromozomların gametlere rastgele dağılmasını sağlar.
3. Crossing over evresinde anne ve babaya ait kromozomlar arasında segment değişimi olur. Böylece, her bir kromozomda anne ve babanın genleri birbirine karışır.

Spermatogenezisin Hormonal Kontrolü
•Spermatogeneziste testis hormonu olan testesteron ile hipofiz hormonları olan FSH, LH ve androjen taşıyıcı proteinlerin rolü vardır.
•Hipofiz ön lobundan salgılanan FSH tubulus seminiferus kontortuslardaki SERTOLİ hücrelerini etkileyerek bu hücrelerden ABP salgılanmasını sağlar.
• Cinsel erginliğe ulaşıldığında hipofiz ön lobundan salgılanan LH testisin interstisyel dokusunda bulunan LEYDİG hücrelerini etkileyerek testesteronun salgılanmasına neden olur.

Dolaşım ile tubuluslara gelen testesteronun ABP ile oluşturduğu kompleks spermatogonyumları etkileyerek mitozu başlatır.
• FSH spermatogenezisin başlatılması, LH ve testesteron hormonu ise sürekliliği için gereklidir.

•Testesteron hormonu anabolizan (doku geliştirici) etki yanında androjenik etkiye de sahiptir.
•Androjenik etki sonucu libido, sesin kalınlaşması, boynuz, yele, ibik ve sakalların büyümesi, genital yollara açılan bezlerin gelişmesi ve salgı yapması gibi erkeklik özelliklerinin ortaya çıkması sağlanır.

Olgun erkek eşey hücresi=spermatozoon =spermiyum
•Spermatozoonlar ışık mikroskobunda sadece baş ve kuyruktan ibaretmiş gibi gözükürler.
•EM da baş, boyun ve kuyruktan oluştuğu saptanmıştır

•BAŞ: Türlere göre farklı büyüklük ve biçimdedir. Ön kısmına galea kapitis denir. Bunun uç kısmında özel tip lizozomal yapı olan AKROZOM bulunur.
•Hidrolitik(hiyaluronidaz, akrozin, aril sülfataz gibi) enzimlerden zengindir.
•Spermatozoon , sekonder oositin çevresindeki corona radiata ve zona pellucida engellerini bu enzimler sayesinde aşarak döllemek üzere yumurta hücresine girerler
•Hücrenin tamamı ince bir plazmalem ile sarılıdır
Spermiyogenezisin 3 farklı aşaması
Boyun: Başı orta parçaya bağlar. Boyunda ön ve arka sentriyol bulunur. Spermatozoonların hareket merkezidir. Arka sentriyolden flagellum gelişir
Kuyruk: Orta parça, ana parça ve son parçadan oluşur.
•Filagellum kinosilyum yapısındadır. Merkezde bir çift, periferde dokuz çift mikrotubulus demeti içerir.
• Bu fibriler yapının dışında, longitudinal ve sirküler diziliş gösteren lateral fibriller de yer alır.
•Orta parçadaki sitoplazma içinde ve lateral fibrillerin çevresinde spermatozoonun hareketi için gerekli enerjiyi üreten bol miktarda mitokondriyon bulunur
•Cinsel olgunluğa erişmiş bir insanda ortalama 3 cc ejekulat bulunur.
• İnsanda bir ejakulatta normal olarak 200-300 milyon spermatozoon bulunur. İnsanda fertilite sınırı 1 cc de 50 milyon spermatozoondur
•Ejakulatın 1 cc’sinde bulunan spermatozoon 60-120 milyon- NORMOSPERMY
•250 milyon- POLYSPERMY
•30-60 milyon- OLİGOSPERMY
•1-30 milyon- HYPOSPERMY
•1 milyondan az- KRİPTOSPERMY
•Ejakulatta spermatozoon olmaması- AZOSPERMY
•Ejakulatta spermatozoon var fakat hareketsiz ve cansız- NECROSPERMY
•Testisi terk eden spermatozoonlar hareketsiz ve infertil iken, epididimisten ayrılanlar hem hareketli hem de fertildirler.
• Spermatozoonlar duktus epididimisten geçişleri sırasında bir dizi morfolojik ve fonksiyonel değişiklikler geçirirler.
•Bu değişiklikler onların tam kapasiteyle dölleme özelliği kazanmalarını sağlar
Testisi terk eden spermatozoonlar hareketsiz ve infertil iken, epididimisten ayrılanlar hem hareketli hem de fertildirler.
• Spermatozoonlar duktus epididimisten geçişleri sırasında bir dizi morfolojik ve fonksiyonel değişiklikler geçirirler.
•Bu değişiklikler onların tam kapasiteyle dölleme özelliği kazanmalarını sağlar.

Tulaycim okudum .Rabbim kabul etsin.

Diademe Rabbim eşine sifar versin.hayirlu saglikli evlatlar nasip etsin güzel mevlam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…