Fark bitkiseller ile desteklemesi.
Tüm hormon ilaçlarının yararı yanında, zararı da var tabi ki. Bunu doktordan duymaya gerek yok aslında. Bir yeri tamir edip onarmaya çalışırken başka bir organ zarar görebilir. Prengli iğnede de bu risk var. hatta iğne gebe kadınların idrarından elde ediliyor. Aids, hepatit vs bulaşma ihtimali bile azda olsa mümkün. Tüm tahlil ve incelemesi yapılsa da, gözden kaçaçak en ufak bir ihmal vahim sonuçlar doğurabilir (Allah korusun) hatta bir kaç örneği bile var.
Ben bu yüzden tüm hormon iğnelerinin 1 yıldan fazla kullanılmaması ve bu zaman içerisinde genel tahlillerinde yapılması gerektiğini düşünüyorum. Hatta 6 aya kadar vücut ilerleme göstermiyorsa devam edilmemeli, spermiogramda spermatit yok ise tese olayına girilmemeli. Hücreden spermatite kadar ilerlemiş bir kişinin başka seçeneği olmadığından iğnelere devam etse de, check up yapıldıktan sonra tamam yada devam kararı alınmalı.
Bizim durumumuzda olan kişileri sayılı doktor tedavi için uğraşıyor. Sonuç alsak ta, almasak ta genede bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Evet denek olarak kullanılıyoruz belki ama kesin bir tedavi yöntemi olsa gideceğimiz her ürolog aynı tedaviyi uygular ama çoğu doktor zor ve sonuç alamayıp başarısız olma ihtimalini göze alamıyor. Kendilerince haklılarda... Celalettin bey, Kaan bey, Selahattin bey sayılı insanlar arasında... Doktorların yönlendirmesi yanı sıra bir süreden sonra, yapılması gerekenlere yön veren taraf olmalıyız. Mesela Kaan hoca size bu şekilde söylesede, yeni tedavinize yeniden yön verecek olsa da, denediniz olmadı. Bu yüzden denenmişi denemeyin derim...
KIZLAR GEÇMİŞ DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN :))
Burda okuduklarim bi kaç gündür kafamı çok karistryo bu iğneler zarar vermesin allah korusun eşim yarın hormon testi yaptrcak fsh lh testesteron prolaktin tsh e2 bunlar dışında yaptırmamiz gerekn başka ne var yardım eder misiniz. Pregnyl kullanioruz inşallah yan etkisi olmaz
Burda okuduklarim bi kaç gündür kafamı çok karistryo bu iğneler zarar vermesin allah korusun eşim yarın hormon testi yaptrcak fsh lh testesteron prolaktin tsh e2 bunlar dışında yaptırmamiz gerekn başka ne var yardım eder misiniz. Pregnyl kullanioruz inşallah yan etkisi olmaz
Çok güzel özetlemişsin canım... Galiba biz de bir görüşme yapacaz celalettin hocayla...
İnşallah canm hayirli olur sperm cikar ameliyat sonrasi umutluyuz ama bakalım hayirlisi .seninde ins bu tedavinin güzel sonuçlanır canm kavusursun bebeğine dualarimdasnzumra 11 ne yaptilar acaba onlarida merak ediyorum ameliyat sonrasi ne zaman yapiliyo canm spermiogram yaptilarmi acaba ins cikis olmustur
Karaciğer enzimlerine baktırın canım
Aklınız karışmasın her ilacın yan etkileri var. Benim kullandığım bir ilaç vardı. Bir çok insanın kullandığı ama bende kalp çarpıntısı, nefes darlığı vs. gibi yan etkileriyle karşılaşınca ilacı kesip doktoruma hemen gittim ve değiştirdik. Belki ben önemsemesem yada fark etmesem ileri ki zamanda ne olacaktı! Bunuda aynı bu şekilde düşünün. Yalnız hormon ilaçlarında ihtimal biraz daha yüksek. Herşeyin fazlası zarar, insan yapısıda değişken. Ne kadar süredir kullanıyorsunuz bilmiyorum ama en az 3-4 ay kullandıysa ara ara genel durumununda gidişatına bakılmalı, takip edilmeli.
En basiti genel bir kan tahlili yaptırabilirsiniz. Tüm batın ultrasonografisi çektirebilirsiniz. Ayrıca tedaviye başladıktan sonra önemsemediği bile bir şikayeti varsa o konuda uzman bir doktora gözükebilir. Bizim henüz 2 ay oldu. Gideceğimiz zaman doktorun istediği tahliller harici tam kan tahlilinide yaptırtıcam, Eşim gitmişken yaptırır ama tüm batın ultrasonografisi içinde ısrar edicem. Israr edicem derken, pek önemsemez ve gitmemek için birşey yok, iyiyim, bir ara giderim deyip durur :)
Sağolun kızlar baktıralım. Eşim 2 gündür kasiklarina yakın yerde bi kasilma kramp gibi bişeyler hisediyo özellikle adım atınca veya abdest alırken kaldirinca iğneden olabilir micanım birde beta hcg baktırın.
canım eşim geçen ay ameliyat oldu.daha test yaptırmadık biz.Doktor 2 ay bekleyin öyle yaptırın dedi.Ağustos 11 gibi yaptırcaz bakalım.İnşallah bizde de çıkış olur.Hormonlarda sorun yok.Testesteronun artmasını bekliyoruz şimdilik.Bu arada ameliyattan sonra testis ısısı kalmadı hiç.İnşallah iyiye gidiyodur .sonucumuzu da mutlaka yazarım.Doktordan,ameliyattan yana hiç endişe etme canım.Biz hiç sorun yaşamadık ve memnun kaldık çok şükür.Allah yardımcınız olsun sizinde.İnşallah spermleri de görürüz.Biz de heyecanla bekliyoruz canım
Canım spermatit zaten patoloji raporunda belli oluyor. Bir de boyamalı testlerde belli oluyor. Siz kimlere gittiniz tedavi için?
Eşimin hormonları normal birmez tese oldu Almanya'da patoloji raporunda spermatoza bulundu iki tane yazıyor ben bunları sperm sanıyordum spermatid miş. Şimdi ovitrella iğne oluyor ama burda okuyorum ki bizim gibi hormon değerleri normal olanların şansı daha az iyice umutsuzlaştım. Nedir bu illet az da olsa normal çıkış tüm hepimizin en azından tüp bebek deneye bilsek. Ümidim her geçen gün azalıyor. Allahım yalvarırım duy sesimizi.
Arkadaşlar kaan da pregnyl menagon klomen gibi hormon veriyor celalettin de aradaki fark nedir? Ersel in bitkiselleri mi? Ayrıca kaan bugün eşime tedaviye devam etsek de bundan sonra pregnyl kullanmayız, çok riskli demiş. Allah korusun tümör oluşabilir demiş. Pregnyl kullanan arkadaşlar eşlerinize dikkat edin, Allah korusun kaş yapayım derken göz çıkarmasınlar.
canim bizimde ayni durum hersey normal ama sperm yok! bizde almanyada tese olduk bisey cikmadi spermatit haric ama biliyorsun burda tek sperme bakiyorlar. biz mayis ta celalettin hocaya gittik ve kendisi cok iyi konustu...ama ins sonuda gercekten öyle olur. banada genelde bööyle olumsuzluklar geliyor aklima ve iyice umutsuzluga kapiliyorum ama sonra allahima siginiyorum eger nasipimizde varsa olur diyorum. biliyorumki ins birgün olucak... siz nerde tedavci görüyorsunuz simdi?
Cnm mrblar inşallah testte bir sürü sperm çıkar. Sizin varikosel yüksekti dimi. Bizde stop tipte solda grade 1 2.6 mm varikosel çıktı. Kaçtı sizinki
siz nekadar dir kullandiniz pregnyli canim? aman aman allah korusunnnnn....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?